Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα 2 έγγραφα ντροπή του κ.Ανθίμου που τιμωρούν και ασκούν δίωξη στον π.Θεόδωρο Ζήση

Επιβεβαιώθηκε η είδηση του Ιστολογίου Κατάνυξης σύμφωνα με το οποίο μέσα από τα γραφεία της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, απεστάλη σήμερα με courier, “βαρύ” επισκοπικό γράμμα με παραλήπτη τον ομολογητή ομότιμο καθηγητή πρωτοπρεσβύτερο π.Θεόδωρο Ζήση, που την Κυριακή της Ορθοδοξίας διέκοψε τη μνημόνευση του Επισκόπου του, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για 2 έγγραφα. Με το πρώτο απαγορεύεται στον π.Θεόδωρο Ζήση να λειτουργεί και να κηρύττει στον Ι.Ν. αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης όπου για 24 ολόκληρα έτη διακόνησε. Η απαγόρευση επεκτείνεται και σε οποιονδήποτε άλλον Ναό των ορίων της Μητροπόλεως. Με το δεύτερο έγγραφο ασκείται κανονική δίωξη εναντίον του πατρός, για πέντε αδικήματα: 
α) σχίσμα
β) απείθεια και καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής
γ) σκανδαλισμό των πιστών
δ) εξύβριση και συκοφαντία και 
ε) φατρία και ζητείτε η εντός 5 ημερών γραπτή απολογία του πατρός Θεοδώρου.
Είναι σχεδόν τα ίδια έγγραφα με εκείνα που απεστάλησαν λίγες ημέρες πριν στον π.Νικόλαο Μανώλη. Όπως και εκεί έτσι και εδώ, σημαντικό ρόλο στις κατηγορίες παίζουν τα διάφορα σχόλια των επωνύμων και ανωνύμων που την ευθύνη αυτών την αποδίδει ο Θεσσαλονίκης στους 2 πατέρες!!!
Κατόπιν της παρακλήσεως του π.Θεοδώρου, οι διαχειριστές των 2 Ιστολογίων, Κατάνυξις και Κατήχησις, δημοσιεύουμε τα 2 σχετικά έγγραφα.


49 σχόλια :

 1. ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΑΪΑΦΕΣ!
  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ!
  Ω! ΟΛΕΘΡΙΟΣ ΣΠΕΙΡΑ ΘΕΟΣΤΥΓΩΝ, ΠΟΝΗΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΘΕΟΚΤΟΝΩΝ ΣΥΝΑΓΩΓΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο λαός που πήγαινε στον ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου, και αγαπά τον π. Θεόδωρο Ζήση, πρέπει να εγκαταλείψει οριστικά και πλήρως τον ίδιο ιερό ναό.

  Μια επίσης καλή αντίδραση, θα ήταν να απομακρύνεται πλήρως ο ίδιος λαός, από τον οποιοδήποτε ιερό ναό όπου θα παρευρίσκεται ο σημερινός επίσκοπος Θεσσαλονίκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. παλι οι ιδιες ανυποστατες κατηγοριες.εαν θελετε να τιμωρησετε τον π.θεοδωρο θα μας βρειτε εμποδιο μπροστα σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο πατέρας Θεόδωρος σήμερα έδωσε την μεγαλύτερη ομολογία του, ο Θεός είναι δίπλα του και χαίρεται για το τέκνο του. Σε σας τους σύγχρονους δικαστές να ξέρετε ότι για να τον σταματήσετε να μιλάει πρέπει να του κόψετε την γλώσσα ή τα χέρια να σταματήσει να γράφει. Εσείς και η συνείδηση σας ας μείνει στην κρίση του Θεούς στον οποία θα δώσετε απολογία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ας φυγουμε ολλοι απο τους ναους που λοιτουργουν οι οικουμενιστες και απο οσους Ιερεις και επισκοπους μνημονευουν και κοινωνουν με τους οικουμενιστες -ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ η αιρεση οδηγη στην κολαση οσα καλα και οσες αγαθοεργιες και αν κανομαι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Λωρίτου Ελένη7 Μαρτίου 2017 - 9:21 μ.μ.

  Οι προσευχές μας είναι μαζί μέ τον σεβαστό και αγαπητό μας πνευματικό πατέρα π. Θεόδωρο Ζήση Η καρδιά της εκκλησίας κτυπά εκεί που υπάρχουν ποιμένες κληρικοί και μοναχοί που ομολογούν την ορθόδοξο πίστη Η εξουσιαστική στάση του επισκόπου διώχνει από κοντά του το άγιο Πνεύμα το οποίο πνέει εκεί όπου υπάρχει η εκκλησία του Χριστού ενωμένη μέ την πίστη των αγίων ,των μαρτύρων και των οικουμενικών Συνόδων Ο π. Θεόδωρος είναι θωρακισμένος μέ πίστι , παρρησία , γνώση για να αντιμετωπισει τον δύσκολο δρόμο του διωγμού που έχει μπορστά του Του ευχόμαστε εγκαρδίως νά έχει δύναμη, υγεία και την φώτιση του Θεού !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μεγας Αλεξανδρος7 Μαρτίου 2017 - 9:43 μ.μ.

  Βρέ παιδιά δέν το ξέρετε ότι οι ασήμαντοι είναι πάντα καί κομπλεξικοί ;
  Δηλαδή προσχωρήσανε πού προσχωρήσανε στην μασωνία ,τουλάχιστον να γίνονταν καί τίποτα πρωτοκλασσάτα στελέχη.Αντ'αυτού χαίρονται με το να είναι τα γιουσουφάκια τής υπόθεσης. Επίσης χτυπιούνται για να ενωθούν με τον πάπα ,αλλά κι' εκεί αυτός θα είναι ο αρχιδερβέναγας καί αυτοί και πάλι θα είναι τα γιουσουφάκια. Είναι γιά λύπη όπως και να το δείς το πράγμα. Είτε πνευματικά είτε ''διαβολικά''.Καί επειδή στο Θεό ούτως η άλλως δεν πιστεύουν θα τούς συμβούλευα να επισκεφτούν κάποιο ψυχίατρο, μήπως βοηθηθούν τουλάχιστον εκεί, δεδομένου τού γεγονότος ότι σέ λίγο καιρό δέν θα υπάρχουν στο προσκήνιο γιατί οι ίδιοι πού τούς εξαγόρασαν αυτοί και θα τού ''πουλήσουν''.Διότι είναι τοίς πάσι γνωστό ότι τήν προδοσία πολλοί αγάπησαν ,τον προδότη ουδείς.
  Φωτεινή Τράκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εις το όνομα ποίου Επισκόπου θα τελεί (όταν και όπου) εφεξής τις θείες λειτουργίες και τα ιερά μυστήρια ο π. Θεόδωρος, κατά τα οφειλόμενα, σύμφωνα με την εκκλησιολογική και λειτουργική τάξη;

  DIOGENIS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟΝ π. ΘΕΟΔΩΡΟ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΟΙΝΕΣ; ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΩΣ ΕΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γιατη αδελφε μου ο πατηρ θεοδοροσ ειναι τοσω κατηρτιζμενοσ στα δογματικα και δεν μπορουν να τον ανπιμετοπισουν,

   Διαγραφή
 10. Όλοι μαζί με τον πατέρα μας Θεοδωρο με οποιοδήποτε τίμημα. Κανείς ξανά ποτέ στον άγιο Αντώνιο χωρίς εκείνον. Πατασουν τον ποιμένα για να διασκορπισουν τα πρόβατα. Να βρεθεί ιδιωτικός χώρος αντί του Αγίου. Αντωνίου. Ο Άγιος και ο Θεός θα δείξουν το δρόμο!υπομονή και ψυχραιμια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ π. ΘΕΟΔΩΡΟ!!!
  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ
  ΜΑΖΙ ΣΑΣ Ο ΘΕΟΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η αγάπη τους φτάνει μόνο στους ετεροδοξους. Για τα αδέλφια χολή και όξος
  ΒΒ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Είναι πολύ πιθανό, ότι ο επίσκοπος Θεσσαλονίκης επιθυμεί και επιδιώκει ενδόμυχα, να καθαιρέσει τον π. Θεόδωρο Ζήση.
  Ακόμα και στην απευκταία περίπτωση της καθαίρεσης του, ο π. Θεόδωρος Ζήσης θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσει τις δημόσιες ομιλίες του, εναντίον του δαιμονικού Οικουμενισμού, και όχι μόνο.

  Είναι αρκετά πιθανό, ότι πίσω από τις διώξεις των αντι-οικουμενιστών, κρύβεται ο βαθέως πλανεμένος (αλλά ανθρωπίνως αρκετά αγαπητός αλλά και αξιολύπητος) Αρχοντώνης της Κωνσταντινουπόλεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ο Ανθιμος, ο Βαρθολομαίος και πολλοί άλλοι Πατριαρχάδες, Αρχιεπίσκοποι, Μητροπολίτες κλπ., νομίζουν ότι είναι Αυτοκράτορες και Σουλτάνοι και ότι μπορούν να τιμωρούν τους «σκλάβους» τους κατά το δοκούν, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια κάθε θείο και ανθρώπινο νόμο, απλώς καί μόνο επειδή κατέχουν κάποια θέση. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους ότι στην Εκκλησία του Χριστού είμαστε μέλη, όχι γιατί μας αγόρασαν αυτοί, αλλά επειδή πιστεύουμε στον Χριστό και το Ευαγγέλιό Του. Είμαστε μέλη με την ελεύθερη βούλησή μας γιατί το θέλουμε και όχι γιατί μας υποχρεώνει κάποιος «Σουλτάνος». Οταν αυτή η σχέση μας διαταράττεται γιά κάποιο λόγο, δεν μπορεί κανείς να μας εμποδίσει να φύγουμε. Αυτό δεν έκαναν και οι Προτεστάντες( Διαμαρτυρόμενοι); Αυτό λοιπόν θέλουν να κάνουν ο Βαρθολομαίος, ο Ανθιμος και οι όμοιοί τους ; Να μας κάνουν Προτεστάντες ; Αλλά τί λέω, Διαμαρτυρομένους μάς έχουν κάνει ηδη γιατί μας αναγκάζουν να διαμαρτυρόμαστε συνέχεια. Διαμαρτυρομένους μας έχουν κάνει αναγνωρίζοντας όλους τους αιρετικούς τους όποίους εξίσωσαν με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Δεν βλέπουν ότι οι περισσότεροι Ελληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, έχουν εγκαταλείψει την Εκκλησία και εκκλησιάζονται μόνο κατ' ανάγκην( Σε κάποιο Μυστήριο, Γάμο, Κηδεία, Βάπτιση), εάν δεν φύγουν τελείως από την Ορθόδοξη Εκκλησία; Δεν βλέπουν ότι οι κάθε είδους αιρετικοί οργιάζουν στην «άλλοτε» Ορθόδοξη Ελλάδα μας; Δεν βλέπουν ότι οι «Κυβερνώντες» προσπαθούν να ριμάξουν ότι απέμεινε από τα κατορθώματά τους με κάθε είδους «φιρμάνια» τα οποία προσπαθούν να επιβάλουν ακόμη και δια της βίας στους Ελληνες; Και προσπαθούν να διαλύσουν και τούς λίγους ΣΩΣΤΟΥΣ Ορθόδοξους Χριστιανούς που έχουν απομείνει στην Πατρίδα μας; Μα τέλος πάντων δεν έχουν καθόλου μυαλό και φιλότιμο; Τί νομίζουν δηλαδή, ότι με τις τιμωρίες τους θα μας αναγκάσουν, χρησιμοποιώντας την εξουσία που τούς δίνει τό κράτος ( Βασικά ό Λαός, εάν βέβαια έχουμε Δημοκρατία, πράγμα που σηκώνει συζήτηση), να υποκύψουμε στις ορέξεις τους,να κλείσουμε τα στόματά μας; Ξέρουν βέβαια, γιατί οι αγωνιστές Πατέρες το έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν φεύγουν από την Εκκλησία, η οποία, βεβαίως δεν είναι δική τους, και πιστεύουν ότι με τις τιμωρίες τους , θα τους αναγκάσουν, μαζί τους και μας που τους πιστεύουμε και τους ακολουθούμε, ότι θα φοβηθούμε και θα υποκύψουμε στούς εκβιασμούς τους. Ας μην ξεχνούν όμως ότι οι πρώτοι Χριστιανοί προσεύχονταν στα σπίτια τους και σε χώρους που είχαν ειδικά προετοιμάσει για τον σκοπό αυτό, μέχρι που απελευθερώθηκε ο Χριστιανισμός. Αναγκάστε μας λοιπόν να φύγουμε από τις Εκκλησίες «ΣΑΣ» τίς οποίες τίς χτίσαμε Εμείς , όχι εσείς. Θα προσευχόμαστε όπου καί όπως μπορούμε μέχρι να «ελευθερωθεί» καί πάλι η Εκκλησία ΜΑΣ από την σκλαβιά σας. Εσείς όμως δεν θα απολαύσετε αυτήν την απελευθέρωση εκεί που θα είστε. Οψόμεθα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πρώτη φορά βλέπω επίσημο μητροπολιτικό έγγραφο με σφραγίδες και υπογραφές, να έχει «ενοχοποιητικά στοιχεία» ανώνυμα σχόλια από το διαδίκτυο! Και να ήταν όντως υβριστικά, βλάσφημα και συκοφαντικά, θα λέγαμε, άντε, «χαλάλι» ο...κόπος των δικολάβων να τα συγκεντρώσουν! Όμως, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα το μεμπτό σε αυτά τα σχόλια! Μήπως λοιπόν κάποιοι θέλουν να κατατρομοκρατήσουν, εκτός από τους αγωνιστές Ιερείς και όσους σχολιάζουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοτείται..και δεν είναι πρώτη, αλλά δεύτερη φορά.
   Τα ίδια γίναν και με την επιστολή προς τον πατέρα Νικόλαο Μανώλη μια βδομάδα πριν. Ακόμα και το σχόλιό σου μπορεί να είναι σε μια επόμενη επιστολή.
   Μας παρακολουθούν μέρα νύκτα. Πρέπει να προσέχουμε.

   Διαγραφή
  2. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να κάνουν, να κατατρομοκρατήσουν ακόμη και τους σχολιαστές!
   Αυτό και μόνο δείχνει την "αγάπη και το ενδιαφέρον" τους για το ποίμνιο!
   Ενοχλήθηκαν από τα σχόλια αλλά δεν προβληματίστηκαν!
   Κανείς από μας δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε: Σήμερα δεν έχω τι να κάνω,ας τα βάλω με τους δεσποτάδες.
   Κάτι μας ενοχλεί σ'αυτούς και το λέμε.
   Αν παρ'όλα αυτά έχουμε "πλανηθεί απο επιτήδιους" ο δικός τους ρόλος ποιός είναι; Σίγουρα όχι αυτός που βλέπουμε μέχρι σήμερα.
   Ανάμεσα στα σχόλια που ενοχοποιούν τους άξιους και σεβαστούς πατέρες, είναι και ένα δικό μου και δεν το παίρνω πίσω.
   Ας μου κάνουν ότι θέλουν. Δεν φοβάμαι.
   Όσο αναπνέω, ΚΑΝΕΙΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, δεν μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα να εκφράζω ελεύθερα την άποψη μου.
   Σωστή,λάθος αυτή είναι και θα την υποστηρίζω μέχρι κάποιος να μου αποδείξει ότι είναι λάθος.
   Τα υπόλοιπα, σε μένα προσωπικά δεν περνάνε.
   Κωσταντίνα από Αργολίδα.


   Διαγραφή
  3. Μπράβο Κωνσταντίνα -Μπουμπουλίνα - από την Αργολίδα. Η Πελοπόννησος πάντα ανέδειξε ΗΡΩΙΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

   Διαγραφή
  4. Ο συντάκτης του μητροπολιτικού εγγράφου είναι, αν μη τι άλλο, ευφάνταστος και διαθέτει κάτι από την Δονκιχωτική ιδιοσυγκρασία...Συμπεριέλαβε κάποιο σχόλιό μου μεταξύ των «ασεβών, βλασφήμων και υβριστικών», χωρίς να μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει σε τι έγκειται η ασέβεια, η βλασφημία και η ύβρις. Το σχόλιό μου έγραφε τα εξής:
   «Είχα την χαρά να παρευρίσκομαι στον Ιερό ναό του Αγ. Αντωνίου και πραγματικά σείστηκε ο ναός από τις επευφημίες του κόσμου στο άκουσμα της διακοπής μνημοσύνου του επισκόπου εκ μέρους του πατρός Θεοδώρου. Παλικάρια και οι δύο ιερείς και άξιοι ομολογητές της πίστης του Χριστού μας. Εύγε!!!»
   Ας κάνει τον κόπο ο συντάκτης του μητροπολιτικού εγγράφου να μας εξηγήσει τι είναι αυτό που καθιστά το σχόλιο μου ασεβές, βλάσφημο και υβριστικό. Δόξα τω Θεώ, κάποια γράμματα γνωρίζω και μελετώ τα θεολογικά πράγματα συνεχώς. Άν οι λέξεις δεν έχουν χάσει το νόημά τους και υπάρχει διάθεση για διάλογο, αντί της σκιαμαχίας, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν...

   Κωνσταντίνος Μανταρλής

   Διαγραφή
  5. Κωσταντίνα από Αργολίδα(διαμένουσα στην Αργολίδα) ή αλλιώς ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ
   γέννημα θρέμμα του βορρά.

   Διαγραφή
 16. Σε λίγο η μητροπολη θα εκτυπώση το κατηγορητήριο εις πολλαπλούν.Πάσα διακοπή μνημοσύνου του δεσπότου θα διώκεται με το ίδιο ψευδές ανυπόστατο και κατασκευασμένο κατηγορητήριο . Πιστεύω προκαλούν το κοινό αίσθημα περί δικαίου και ο λαός πιο γρήγορα από ότι περιμένουμε θα εξεγερθεί."Φωνή λαού οργή Θεού" θα συσσωρευτεί στα κεφάλια των ανομούντων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς. Θα τυπώσει πολλές χιλιάδες αντίτυπα, θα αφήσει άδεια την θέση για τό όνομα και θα το στέλνει όπου χρειασθεί, και έτσι θά κάνει και οικονομία. ὅχι παίζουμε!!!

   Διαγραφή
 17. Πάλι τα ίδια! Και τώρα, φοβήθηκε ο πατήρ Θ. Ζήσης με αυτές τις γελοιότητες!
  1. Παπάδες της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ως πότε θα ανέχεστε αυτή την κατάσταση; Δεν καταλαβαίνετε ότι αν αντιδράσετε, τα πάντα θα σταματήσουν;
  2. Πατέρα Γεώργιε Μεταλληνέ, πάρε θέση δημόσια για το άγος τούτο στην ελλαδική εκκλησία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ. ΚΑΙ,

   Αδελφοί και Πατέρες εν Χριστώ, εν τέλει ποιοι υψώνουν τείχος για να μας προφυλάξουν από την παναίρεση του Οικουμενισμού, και ποιος χτίζει τείχος και απομονώνει την μητρόπολή του από όλους όσους με θυσιαστική αγάπη προς τα Θεία Δόγματα, βγαίνουν τροπικά και νόμιμα από τα τείχη της «δήθεν υπακοής προς τον επίσκοπο», για να πολεμήσουν με «ημίθεους», που ως τέτοιους θεωρούμε τα δαιμόνια συν τους Φαρισαίους Οικουμενιστάς των ημερών μας, ιερείς, αρχιερείς και λαϊκούς θεολόγους, που κατέχουν τα πρωτεία των πτυχίων, και το αλάθητο της αγαπολογίας;

   ΜΕ ΑΚΡΙΒΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Π. ΘΕΟΔΩΡΟ

   Διαγραφή

  2. ΚΑΙ,

   ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΕ ΣΤΟΝ Κ. ΑΝΘΙΜΟ

   «Αν γνώριζες κι εσύ αυτήν την ημέρα, αυτά που αφορούν την ειρήνη! Τώρα όμως κρύφτηκαν από τους οφθαλμούς σου (;). 43 Γιατί θα έρθουν ημέρες για σένα που θα σου παρεμβάλουν οι εχθροί σου χαρακώματα και θα σε περικυκλώσουν και θα σε πιέσουν από παντού 44 και θα σε κατεδαφίσουν, καθώς και τα τέκνα σου μέσα σ’ εσένα, και δε θα αφήσουν μέσα σου λίθο πάνω σε λίθο, επειδή δε γνώρισες τον καιρό της επίσκεψής σου» (Λουκ. 19, 37-44).

   «ἀνθ᾿ ὧν οὐκ ἔγνως τὸν καιρὸν τῆς ἐπισκοπῆς σου».

   Διαγραφή
 18. Αναρωτιέμαι ο Μητροπολίτης κ Άνθιμος δεν φοβάται τον Θεό;
  Κανείς μας δεν ξέρει την ώρα που θα Τον συναντήσει αλλά ο κ Άνθιμος δεν νομίζει ότι είναι πολύ κοντά σε αυτό; Τι απολογία θα δώσει ως διώκτης Ορθοδόξων κληρικών και υπέρμαχος του Οικουμενιστή κ Βαρθολομαίου; Πώς θα δικαιολογήσει ότι σε κάθε Θεία Λειτουργία λέει στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό που βρίσκεται στην Αγία Τράπεζα, ότι ο Βαρθολομαίος ορθοτομεί τον Λόγο Του ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι μόνο αυτό δεν κάνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΙΣΧΟΣ που ειναι η αγαπη που διδασκουν; που ειναι η ταπεινωση ουτε οι κοσμικοι δεν πρατουν στο κατω κατω σαρακοστη ειναι ας εδιναν συγχωρηση ας το σκεπαζαν αυτη την περιοδο μετιποτε που να αφησει ο εγωισμος τος ετσι εχουν κατεξευτελιστει στα ματια των ανθρωπων τι τους περιμενει εν ημερα κρισεως δεν ξερουν αλοιμονο τους εκει δεν εχει δικαιολογιες εκει εχει κολαση και παραδεισο ο καθενας θα παει για εκει που εργαστηκε και παλι αξιος πατερ θεοδωρε σηκωσατε την σημαι της πιστεως και σας καμαρωνουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Κε. Κοντογιάννη
   Την αγάπη τους την "ξόδεψαν" για τούς καημένους τους "ετερόδοξους" αδελφούς τους, οι οποίοι έπεσαν στα πόδια τους και τους παρακαλούσαν για λίγη αγάπη. Χωρίς να το καταλάβουν, η αγάπη τους τελείωσε , και τώρα ψάχνουν να βρούν άλλη. Οποιος έχει αγάπη που του περισσεύει άς τους στείλει λιγάκι. :)

   Διαγραφή
 20. Θα ήταν καλύτερα οι μητροπολίτες να δώσουν απολυτήριο στους αποτειχισθέντες κληρικούς, παρά να τους δικάσουν και να τους καθαιρέσουν, για να μη γίνουν και θεομάχοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτή δεν είναι λύση. Η μόνη λύση είναι να καταλάβουν το έγκλημα που κάνουν και να ζητήσουν συγνώμη από τον Θεό αλλά και από τον Λαό. Να μετανοήσουν, μήπως και ο Θεός τούς λυπηθεί και τους συγχωρέσει.

   Διαγραφή
 21. Εύχομαι ο θεός να σας δίνει χρόνια πολλά για μετάνοια και μεταστροφή. Είναι πολύ εύκολο άτομα μη προχωρημένα πνευματικά να πέφτουν πλανόμενα πλάνη οικτρά. Εύχομαι τουλάχιστον όποιος δεν είναι ενήμερος και δεν μπορεί να κρίνει σωστά κάποιο ποιμαντικό τουλάχιστον να μην παίρνει δημόσια θέση και να μην παρασύρεται εύκολα. Καλή μετάνοια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Να ακολουθησουμε τους πατερες μας οπουδηποτε λειτουργησουν,να απομακρυνθουμε απολους τους ιερεις και μητροπολητες που δεν παιρνουν ξεκαθαρη θεση για τον οικουμενισμο.Να σταματησουμε να ριχνουμε χρηματα στα παγκαρια,να μη τους καλουμε για αγιασμους ευχελαια στα σπιτια.να δειτε πως θα φτιαξουν. Νομιζουν οτι εχουν εξουσια,εχουν μεγαλη αλαζονια,υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις.Αντι να κανουν αυτκριτικη ελεγχουν τους πιστους με υφος που δε συναδει με την ιεροσυνη.Λυπαμαι με αυτη την καταντια.Ευαγγ Ζαλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. αλα νταλα της παρασκευης το γαλα....για γελοια τα τελεσιγραφα της 'ιερας' μητροπολης.με αυτα και με αυτα αρχιζω να ειμαι ολο και πιο περηφανος για τους ιερεις που αποτειχιστηκαν.......θελει αρετη και τολμη η ελευθερια.τωρα βρεθηκε και η τολμη.δεν τους χαριζουμε την εκκλησια του χριστου..και να θυμηθουμε πως και τον χριστο ποιοι τον σταυρωσαν? μα η τοτε εκκλησια!!!τετοιοι ειμαστε...ας λενε οτι θελουν οι επισκοποι.τι κανει νιαου νιαυ στα κεραμυδια..............τερμα η ασυδοσια των επισκοπων.αφου ειναι εκπτωτοι να τους διωξουμε.και οντως τρεμουν με τις εξελιξεις.χαχα οχι πως τρεμουν γιατι φοβουνται διαρρηξη και διχοτομηση της εκκλησιας.τα προνομια τους φοβουνται μη χασουν ,καρεκλοκενταυροι,δυστυχως...δεν ειναι ομως τσιφλικι του βαρθολομαιου η εκκλησια.και οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο και αρχιζει τα ναι, αλλα, ο πατριαρχης μας,και αλλα λογια να αγαπιομαστε εε συγνωμη ειναι αξιος της μοιρας του.να τους χαιρεστε τους επισκοπους σας.
  και μην αρχισουν μερικοι τα περι διασπασης..ή βασικα να μιλησουν ελευθερα οι υπερμαχοι του οικουμενισμου,οι επισκοποι ,οι αντιοικουμενιστες στα λογια αλλα πραξη τιποτα..οσο αυτοι μιλανε,τοσο ο κοσμος καταλαβαινει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Κατὰ τὴν διήγηση τοῦ Μ. Ἀθανασίου στὸ «Βίο», ἐνῶ ἠσχολεῖτο μὲ τὸ ἐργόχειρό του καθιστὸς ὁ Μ. Ἀντώνιος, περιῆλθε σὲ ἕνα εἶδος ἐκστάσεως καὶ ἀναστέναζε πολὺ βλέποντας τὴν ὀπτασία. Μετὰ ἀπὸ ἀρκετὴ ὥρα στράφηκε πρὸς τοὺς παρισταμένους μοναχούς, ἐξακολούθησε νὰ στενάζῃ καὶ νὰ τρέμῃ. Ἔπεσε στὰ γόνατα γιὰ νὰ προσευχηθῇ καὶ ἔμεινε γονατιστὸς ἐπὶ πολλὴ ὥρα. Ὅταν σηκώθηκε ἔκλαιγε ὁ Γέροντας. Ἐτρόμαξαν οἱ παριστάμενοι καὶ ἐφοβήθηκαν πολύ, γι’ αὐτὸ τὸν παρακάλεσαν νὰ τοὺς ἐξηγήσῃ. Καὶ ἀφοῦ τὸν ἐπίεσαν πολὺ καὶ τὸν ἐξεβίασαν ἀναστέναξε πάλι καὶ εἶπε: «Παιδιά μου εἶναι καλύτερα νὰ πεθάνω, πρὶν νὰ συμβοῦν ὅσα εἶδα στὴν ὀπτασία. Θὰ πέσῃ στὴν Ἐκκλησία ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ, καὶ θὰ παραδοθῇ σὲ ἀνθρώπους ποὺ εἶναι ἄλογα κτήνη. Εἶδα τὴν Ἁγία Τράπεζα τοῦ ναοῦ, στὸ Κυριακὸ τῆς σκήτης νὰ περικυκλώνεται σ’ ὅλες τὶς πλευρὲς ἀπὸ μουλάρια, τὰ ὁποῖα κλωτσοῦσαν καὶ χοροπηδοῦσαν, ὅπως συνηθίζουν νὰ κάνουν αὐτὰ τὰ ἄλογα κτήνη. Εἴδατε καὶ ἀντιληφθήκατε πῶς ἐστέναζα προηγουμένως; Τὸ ἔκανα γιατὶ ἄκουσα φωνὴ ποὺ ἔλεγε: «Θὰ μιανθῇ τὸ θυσιαστήριό μου».ας υποθέσουμε οτι ο μονοφυσίτης που έβαλε ο πάτερ Άνθιμος στην Αγία Τράπεζα ήταν το μουλάρι τότε δικαιωματικά καταλαβαίνω ότι ο πάτερ Άνθιμος είναι το Γαϊδούρι.εύχομαι να με συγχωρέσει το γαϊδούρι γιατί το γαϊδούρι σέβεται τον Δημιουργό του.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Πάλι καλά που δεν βάζουν και τα σχόλια από facebook, δεν λέτε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Λωρίτου Ελένη8 Μαρτίου 2017 - 1:58 π.μ.

  Τό Άγιο Πνεύμα έχει μπλέξει πολύ άσχημα μαζί τους .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΗ ΣΤΟ ΙΕΡΟ?ΔΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΣΙΟΝΙΣΜΟΥ,ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. επειδη δε γνωριζω πολλα για τους ιερους κανονες ουτε για το τροπο σκεψης του π.θεοδωρου..ειναι υποχρεωμενος να αποχωρησει απο τον ιερο ναο ή ειναι εννομο δικαιωμα του να αντισταθει στην εξωση μαζι με το ποιμνιο?(παντως θα βρουν οι οικουμενιστες κοσμο να παει στον αγ.αντωνιο μετα την αποχωρηση του π.θεοδωρου) ευχαριστω εκ των προτερων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Εχω την σκεψη να παμε στον Αγ.Αντωνιο Κυριακη πρωι και ας φερουν και την αστυνομια (φουσκωτους). να με συγχωρειτε,θα εχει πολυ πλακα.Σα δε ντρεπεστε εσεις οι της μητροπολεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Δεν σκανδαλιζουν οσοι κληρικοι αντιτασσονται στον οικουμενισμο του Βαργολομαιου.Οι συνειδητοι ορθοδοξοι χριστιανοι σκανδαλιζονται απο τα ασταματητα σφιχταγκαλιασματα και πηγαινε ελα με τους αιρετικους.Γι αυτους η ενωση εχει ηδη γινει ,απλως παρουσιαζεται σιγα σιγα να μην σοκαρει , σαν τον βατραχο στο χλιαρο νερο μεχρι να βρασει.Τους σιχαθηκαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Τιμή στον πατέρα της εκκλησίας Θεόδωρο Ζήση!! Τον υπερασπιστή της ορθοδοξίας και της αγιοπατερικής παραδόσεως, έναντι των προβατόσχημων λύκων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. 8 Μαρτίου 2017 - 9:40 π.μ.

  Στην Κωνσταντινούπολη έκαψαν τον ναό οι πιστοί που αγαπούσαν τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο Και τώρα θά μπορούσαν οι πιστοί να σπάσουν τις κλειδαριές και να έρθουν σώμα μέ σώμα μέ τους αστυνομικούς Όμως πώς να το κάνουμε μερικά πράγματα δέν γίνονται .... και δέν θα ήταν επιθυμητά και από τους πατέρες .... Έχουμε πρόσφατο παράδειγμα στά χρόνια μας το παράδειγμα της Λάρισας όπου όμως ο μακαριστός θεολόγος ως επίσκοπος υποστηριζόταν από όλο τον χριστιανικό χώρο της πόλης Τυχαία δέν το έκανε ο άγιος γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος Τό έκανε για να μάς αφήσει ένα παράδειγμα αντιστάσεως και να μήν διστάζουμε ,δειλιούμε να μετερχόμεθα και αυτού του είδους τις λαϊκές πρακτικές Αλλά .....Λ.Ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Προφήτης δέν είμαι, αλλά βλέπω νά συγκεντρώνει άμεσα τήν οργή τού Θεού ο Άνθιμος. ...
  Κρίμα πού ο Χριστόδουλος τόν επέλεξε νά διαδεχθεί τόν ορθοδοξότατο Παντελεήμονα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Στέλιος Γεγάκης8 Μαρτίου 2017 - 5:25 μ.μ.

  Ο συντάκτης του μητροπολιτικού εγγράφου αραδιάζει ένα σορό από αναρτήσεις και άρθρα του πατρός Θεοδώρου και του πατρός Νικολάου και άλλο ένα σορό από σχόλια πιστών χριστιανών που ενδιαφέρονται όλοι για το θέμα της χειρότερης αίρεσης όλων των εποχών του Οικουμενισμού, συντασσόμενοι με τους Πατέρες, που αντιδρούν με σαφή και ισχυρά επιχειρήματα στηριζόμενοι στην Ιερά Παράδοση και στους Αγίους της Εκκλησίας και αφού τα αραδιάζει όλα αυτά, αρχίζει την κατάκριση και τη συκοφαντία τόσο των πατέρων όσο και των χριστιανών σχολιαστών, όλων ανεξαιρέτως, χωρίς όμως να μπει στον κόπο να αναιρέσει, αν μπορεί, έστω ένα από τα τόσα επιχειρήματα των αγωνιστών ιερέων και των σχολιαστών. Περιμένουμε από τον Παναγιότατο αντί να διώκει εν θερμώ και αδιακρίτως τους πατέρες να έχει το θάρρος να τους καλέσει σε διάλογο και με βάση τους Ιερούς Κανόνες να εξετάσει αν έχει κάνει όντως τα λάθη που του καταλογίζονται και να μετανοήσει και όχι με ανυπόστατα λόγια που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια να ψεύδεται και να συκοφαντεί ασυστόλως όποιον απλά διαφωνεί μαζί του και συντάσσεται με την Αλήθεια. Ας κάνει αγαθούς λογισμούς και να μην επηρεάζεται από ψευδαδέλφους και αυλοκόλακες και ας δει τη διακοπή του μνημοσύνου του σαν ένα δώρο αγάπης από τα γνήσια παιδιά του για να έρθει σε μετάνοια και να σώσει την ψυχή του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. AYTOI OLOI- POTE DEN AGAPISAN TON XRISTO KAI TON SINANTHROPO, AYTO EXO MONO NA PO, TI KRIMA!!! MIROFORA GERMANIA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Δεν χρειάζεται καμία σύγκρουση με την αστυνομία, στους ιερούς ναούς.
  Πρέπει όμως να απομακρυνόμαστε με αποφασιστικότητα, από τους ανθρώπους που υποστηρίζουν δημόσια ή ιδιωτικά, και χωρίς να μετανοούν, τον δαιμονικό Οικουμενισμό και τις πρακτικές του (π.χ. συμπροσευχές με ΜΗ Ορθόδοξους).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Μπράβο στον π. Θεόδωρο! Νέος Θεόδωρος Στουδίτης ανέλαμψεν εν τω στερέωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Γράφω ότι έγραψα και σε άλλο ιστολόγιο:

  Από εδώ και πέρα, πριν από κάθε μυστήριο ρωτάμε τον ιερέα :

  1) Αν οι καθολικοί είναι Εκκλησία.
  2) Αν η σύναξη της Κρήτης είναι Σύνοδος.
  3) Αν ο Βαρθολομαίος ορθοτομεί τον λόγο της Αληθείας.

  Αν έστω και μια από τις απαντήσεις είναι "ναι", πάμε να βρούμε νέο ιερέα, πραγματικά χαριτωμένο από το Άγιο Πνεύμα. Ίσως έτσι κάποιοι λάβουν επιτέλους το (προφανές) μήνυμα, ότι οι δυο αυτοί ιερείς απλά μεταφέρουν την συνείδηση των πιστών της ενορίας τους και όχι (μόνο) την δική τους... Ουαί κι αλίμονο αν περιμέναμε από τον π. Μανώλη και τον π. Θεόδωρο να μας διδάξουν ποιοι είναι αιρετικοί και ποιες θέσεις είναι αιρετικές. Στην Ελλάδα του 2017 ζούμε και, αν και δεν είμαστε η πιο ορθόδοξη χώρα στον κόσμο τελευταία, τουλάχιστον έχουμε αρκετό υλικό για μελέτη πάνω στο θέμα. Ο μόνος λόγος που ο κόσμος τρέχει σε αυτούς τους ιερείς, είναι γιατί είναι κατα-απογοητευμένος με όλους τους υπόλοιπους. Και με λίγα λόγια ο Άνθιμος τιμωρεί αυτούς τους δυο για να μη φαίνονται τα χάλια τα μαύρα που έχουν όλοι οι υπόλοιποι ιερείς. Αυτό είναι το "σχίσμα" που φοβάται ο Άνθιμος: το να υπάρχουν στα μάτια του λαού ιερείς δυο διαλογών (όπως υπάρχουν ήδη). Οι "100% ανάξιοι" και οι "επιεικώς άξιοι".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com