Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Δημήτρης Νατσιός: Οι τρεις χαμένοι θησαυροί του Παραδείσου

Θέλω νὰ πῶ κάτι, δίκην ἐξομολογήσεως, γιὰ νὰ καταλάβουμε πόσο σημαντικὸ εἶναι νὰ ἀγωνίζεσαι, ἐν μέσῳ ἀνείπωτης λύπης, ἐν μέσῳ φόβου καὶ τρόμου, νὰ ἀρθρώσεις μία λέξη, στηριγμοῦ, ἕναν καλὸ λόγο, ἕνα «δόξα τῷ Θεῷ πάντων ἕνεκεν» τοῦ ἁγίου Χρυσοστόμου.
Χάρις καὶ στὶς τηλεοπτικὲς ἐκκενώσεις, σὲ κάθε γωνιὰ τῆς πατρίδας, ἀπὸ ἄκρου εἰς ἄκρον, ὅλοι μας τονθορύζουμε (σημαίνει ψιθυρίζω μετὰ γογγυσμοῦ ) περὶ τῶν μέτρων, τῶν συνεπειῶν, γιὰ τὸ μέλλον, τὰ ἀποφώλια τέρατα τῆς ἀνεργίας, τὴν ἀναξιοπρέπεια καὶ τὴν ὀδύνη τῆς φτώχειας. Τὸ μαράζι μπῆκε στὰ σπίτια, κατατρώει τὰ σωθικὰ τῶν οἰκογενειῶν. Τὰ παιδιὰ εἶναι μπροστά, βιώνουν (βλέπουν, ἀκοῦν, αἰσθάνονται) τραγωδίες.
Μία «παράπλευρη ἀπώλεια», ὅπως θὰ ὑποστήριζαν τὰ σαπρόφυτα τῆς Νέας Τάξης, εἶναι τὰ παιδιά. Τὰ παιδιὰ σιγὰ-σιγὰ δὲν παίζουν, τὰ παιδιά, τὰ Ἑλληνάκια, θὰ χάσουν, θὰ μᾶς στερήσουν ἕνα ἀπὸ τὰ ἐλάχιστα πράγματα ποὺ μᾶς ὑπενθυμίζουν τὴν ὀμορφιὰ τοῦ κόσμου, τὴν μεγαλοπρεπῆ ἁπλότητα τοῦ παραδείσου: τὸ γέλιο τους.
 Θὰ γράψει ὁ Ντοστογιέφσκι. «Οἱ τρεῖς θησαυροὶ ποὺ μᾶς μένουν ἀπὸ τὸν χαμένο παράδεισο:
-τὰ γέλια τῶν παιδιῶν
-τὰ χρώματα τῶν λουλουδιῶν
-τὸ κελάηδημα τῶν πουλιῶν.
Δάσκαλος Κιλκίς

7 σχόλια :

 1. Οι νεοταξίτες ετοιμαζουν κατάργηση του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Σύνταγμά μας.Γιατί άραγε?
  Ας μην ξεχνάμε ότι όλο το ΔΡΑΜΑ που ζούμε έχει σχέση με την ατελείωτη ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ μας από την Μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα
  Το ΠΡΟΟΙΜΙΟ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, εις το «Ὄνομα τῆς Ἁγίας καὶ Ὁμοουσίου καὶ Ἀδιαιρέτου Τριάδος» ειναι ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ. Τό προοίμιο αυτο υφίσταται και για Ιστορικούς λογους αλλα και διοτι με προσφατη Ευρωπαική καταμέτρηση 97% των Ελλήνων ειναι Ορθόδοξοι οποτε σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ χώρα -εκτός αν ειμαστε σε ΧΟΥΝΤΑ-η θρησκευτικότης των κατοίκων πρέπει να γίνεται σεβαστή .
  Επί πλέον το Προοίμιο κατοχυρώνει στο Σύνταγμά μας την εργασία ,συντάξεις,προστασία οικογένειας,Εθνους και οχι την ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
  ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΥΠΕΡΔΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ονομάζει το Προοίμιο ο Αρεοπαγίτης Νικόπουλος.
  http://thriskeftika.blogspot.gr/2011/02/blog-post_7609.html
  Αντίστοιχο με το ΠΡΟΟΙΜΙΟ μας,είναι το πρώτο άρθρο του Αμερικανικού Συντάγματος (FIRST AMENDMENT)το οποίο και αυτό είναι ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το ξαναλέω: Στο χέρι μας είναι να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο!! Μπείτε όλοι τώρα στο www.syntagma-dialogos.gov.gr καί δηλώστε εδώ και τώρα την αντίθεση σας!! "Ουκ είμεθα ώσπερ οι λοιποί οι μή έχοντες ελπίδα"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  2. ΔΗΜΗΤΡΙΕ ΕΤΣΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ,ΣΥΣΩΜΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΟ ΣΤΕ.
   ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑ
   ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ, ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΘΕΟΙ(ΕΛΙΑΜΕΠ,ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ,ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ,ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ.
   ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ
   1. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΗΘΙΚΗ Η΄ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ,ΕΙΔΙΚΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.
   2.Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ.
   ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ , ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ(ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ....ΤΕΜΕΝΟΣ..ΟΧΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ..ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΛΑΘΡΟΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ...)ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!
   ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΩΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,Η ΑΠΑΛΕΙΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΥΛΩΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ,ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ,ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΠΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ!.
   ΕΤΣΙ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ,ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ "ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ"!!!!!!!!ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ

   Διαγραφή
 3. Καταργοῦν τά ἱερά καί ὅσια τῆς φυλῆς μας - Προ των πυλών η Συνταγματική Αναθεώρηση
  https://www.youtube.com/watch?v=ZfIA5Wtdyvo
  ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ-ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
  ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 110 ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΤΑΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λίγο- πολύ όλοι είμαστε υπεύθυνοι για αυτό, αλλά ακόμα κι αν έρθουν χειρότερα, εμάς η ελπίδα μας είναι στο Χριστό, θα μας δοκιμάσει, όμως δεν θα μας εγκαταλείψει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com