Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ; ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

17201328_416909035348211_3302820241419463634_n.jpg
Μοναχός Μακάριος Κουτλουμουσιανός
Κάθισμα Αγίου Νικολάου
ΠΕΡΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ
Κάποιοι Πατέρες της Μονής Κουτλουμουσίου, στην αρχή σιωπούσαν απέναντι στον Οικουμενισμό, παρ' όλο που τον απέρριπταν. Έπειτα, άρχισαν να τον δικαιολογούν.
Τώρα εκφράζονται και οι ίδιοι Αιρετικά εγκωμιάζοντας τον Βαρθολομαίο και τους λοιπούς Αιρετικούς Οικουμενιστές Επισκόπους, περιλούζουν με ύβρεις αυτούς με τους οποίους ήταν παλιά ομόφρονες και επιχαίρουν που διώκονται οι πρώην αδελφοί τους.
Είναι φοβερό.
Τους έχει εγκαταλείψει η Χάρις Του Θεού!
Μάλιστα έχουν και την ψευδαίσθηση ότι πράττοντας έτσι κάνουν υπακοή στην Εκκλησία, διότι έχουν ταυτίσει τον Επίσκοπο με την Εκκλησία !
Μεγάλη πλάνη τους διακατέχει, δηλαδή γι' αυτούς, εάν ο Επίσκοπος είναι Ορθόδοξος είναι Ορθόδοξη και η Εκκλησία και εάν ο Επίσκοπος είναι Αιρετικός είναι Αιρετική και η Εκκλησία!
Για τον μεν λόγο του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης που λέγει ότι, όποιος ομιλεί από Ιερούς Κανόνες ο λόγος του έχει το αξιόπιστον, του δε Μεγάλου Βασιλείου που λέγει ότι, όποιος κατ' αυτούς κάμνει, έχει το ακίνδυνον, εκθέτουμε ορισμένους
ΙΕΡΟΥΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.
Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος εις τον Ποιμένα.
Την ακέραια πίστη και τα ευσεβή δόγματα ας αφήσεις πριν από όλα σαν κληρονομιά στα τέκνα σου, ώστε όχι μόνο στα τέκνα σου, αλλά και τους εγγονούς σου να οδήγησης στο Κύριον δια της οδού της Ορθοδοξίας
Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος περί ταπεινοφροσύνης.
Δεν συναντάς σε όποιον συνδέεται με αυτήν μίσος ούτε κάποια μορφή αντιλογίας ούτε καμία οσμή απειθαρχίας, εκτός αν τυχόν πρόκειται για θέματα Πίστεως.
Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου.
Πραγματικά σε θέματα που δεν σημειώνεται παράβασις εντολής Θεού ή Αποστολικών Κανόνων και Διατάξεων, οφείλεται να υπακούετε καθ' όλα (στον Ηγούμενο) και να πείθεσθε σε αυτόν ωσάν τον Κύριον.
Σε όσα δεν κινδυνεύουν το Ευαγγέλιο του Χριστού και οι Νόμοι της Εκκλησίας Του, όχι μόνο σε αυτόν δεν πρέπει να πείθεσθε όταν παραινεί και σας διατάσσει, αλλά ούτε σε άγγελο που μόλις ήρθε από τον ουρανό και ευαγγελίζεται σε σας διαφορετικά από ότι ευαγγελίσθηκαν οι αυτόπτες του Λόγου.
Αγίου Πατριάρχου Νικηφόρου του Ομολογητού.
Δια τρεις αιτίας είναι συγχωρεμένον εις τον Μόναχον να φεύγει από το Μοναστήριον του,
α) Ανίσως ο Ηγούμενος είναι Αιρετικός.
β) Ανίσως εμβαινουν γυναίκες εις στο Μοναστήριον.
γ) Ανίσως μανθανώσιν εις το Μοναστήριον παιδιά κοσμικά γράμματα, επειδή είναι άτοπον με το μέσον των παιδιών τούτων να φανερώνονται εις τους κοσμικούς όσα γίνονται εις το Μοναστήριον.
Του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Νικολάου.
Ερώτησις :
Ανίσως τίνας κουρευθεί Μοναχός εις όποιον τόπον και αν είναι, έπειτα βλάπτεται εκεί ψυχικώς, και θέλοντας να αναχωρήσει από εκεί δια την βλάβην, λάβει δεσμόν από τον Προεστώτα να μη φύγει, αυτός τι πρέπει να κάμνει ;
Να καταφρονήσει την ψυχικήν βλάβην όπου λαμβάνει, ή να καταφρονήσει τον δεσμόν του Προεστώτος;
Απόκρισις:
Πρέπει να λέγει πρώτον εις τον Προεστώτα την αιτίαν, δια την οποίαν βλάπτεται, και αν η βλάβη αυτή και ο ψυχικώς κίνδυνος είναι φανερός, πρέπει να αναχωρεί από εκεί, και να μη φροντίζει δια τον δεσμόν του Προεστώτος.
Μεγάλου Βασιλείου.
Δια μια αιτίαν μόνο συγχωρεί να αναχωρεί τίνας από το Μοναστήριον του, ήτοι εάν έχει βλάβην ψυχικήν, την οποία, πρέπει πρώτον να την φανερώνει εις τους έχοντας δύναμιν να την διορθώσουν, και αν δεν την διορθώσουν, τότε να χωρίζεται, όχι πλέον σαν αδελφούς, αλλά ωσάν από ξένους.
Αγίου Θεοδώρου Στουδίτου.
Επιστολή προς Μόναχο Ναυκράτιο.
Αν έρθουν οι εικονομάχοι να μην ανοίξετε την θύρα.
Αν δε με τρόπο ληστρικό εισέλθουν στη μόνη, όπως συνηθίζουν, αθώοι είστε, μην υποχωρήσετε μέχρις ότου σας διώξουν με την βία.
Προπάντων δε, πρέπει να παραμείνετε στον Ναό και να τον χρησιμοποιείται για να ψάλετε και λειτουργείται, εκτός εάν αυτός βεβηλωθεί από τους Αιρετικούς ( δια της μνημονεύσεως του αιρετικού επισκόπου), δια της ιδικής των βδελυρας λειτουργίας.
Πότε Πατέρες της Μονής Κουτλουμουσίου εκδίωξαν οι Ορθόδοξοι τους Ορθοδόξους για θέματα Πίστεως;
Το σημείο ότι κάποιοι είναι Αιρετικοί και ας μη το ομολογούνε φανερά οι ίδιοι, είναι ότι εκδιώκουν τους Ορθοδόξους για θέματα Πίστεως, διακηρύσσει ο Όσιος Θεόδωρος Στουδίτης ο Ομολογητής.
Εύχεστε και για εμένα
Μοναχός Μακάριος Κουτλουμουσιανός
Κάθισμα Αγίου Νικολάου.

8 σχόλια :

 1. "οὔκ ἔστι δίκαιος οὐδέ εἷς' ούκ ἔστιν ὁ συνιῶν, ούκ ἔστιν ὁ ἐκζητῶν τον Θεόν.πάντες εξέκλιναν, ἅμα ἠχρειώθησαν'ούκ ἔστι ποιῶν χριστότητα, ούκ ἔστιν ἕως ἑνός..." (Ρωμ. 3, 12)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάτερ, η Χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να σας σκεπάζει πάντα.
  Τα άρθρα σας πάντα μας χαροποιούσαν και μας έδιναν δύναμη και πάντα είστε στις προσευχές μας τόσο εσείς όσο και οι άλλοι ομολογητές γνήσιοι Αγιορείτες πατέρες.Παρακαλώ να εύχεστε και σεις για μας.
  Αλήθεια, οι υπόλοιποι εγκαταβιούντες στο Όρος, οι κακώς φέροντες τον τίτλο του Αγιορείτη,τις προφητείες του Οσίου Νείλου τις γνωρίζουν;
  και αν τις γνωρίζουν δεν προβληματίζονται; ή μήπως δεν είναι πλέον σε θέση να προβληματίσθούν;
  Με σεβασμό και αγάπη Χριστού
  ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αγαπητη εν Χριστω αδελφη χαιρεται. θελω να σου επιστησω την προσοχη διαβαζοντας πραγματικα τα παραπανω εγγραφα θα διαπιστωσεις πως ουδεμια σχεση εχουν μεταξυ τους....γνωριζοντας πολυ καλα τον γεροντα του Κουτλουμουσιου αλλα...και τις αποψεις του περι οικουμενισμου!!!! ολα τα παραπανω ειναι κολαφος και συκοφαντια! ειναι σειρα μου τωρα να προβληματιστω γιατι ενα θεμα που αφορα εναν μοναχο και την συμπεριφορα του με την μονη της μετανοιας του εφτασε στο διαδυκτιο και κατα ποσο τουτες οι ''τεχνικες'' εμπεριεχονται στους ορκους που εδωσε φορωντας το σχημα! ελπιζω πραγματικα να ειναι ενα μεγαλο παρασκηνιο εν αγνοια ολων των παραπανω εμπλεκομενων παρα να σκεφτω οτι αδελφος διωκει αδελφους και τον γεροντα του με τετοιο τροπο....αυτο θα ηταν τουλαχιστον λυπηρο.....

   Διαγραφή
 3. να σε έχει ο Χριστός καλά άξιε ομολογητή της ορθοδόξου πίστεως Μοναχέ Μακάριε.εύχομαι ο Χριστός να ελεήσει τους μοναχούς της Μονής Κουτλουμουσίου ωστε να μετανοήσουν,είναι αμαρτία να τους αρπάξει μαζί του στην κόλαση ο βαρθολομαίος.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αγαπητε αδελφε μην βιαζεστε να κατηγορησετε τους μοναχους του Κουλουμουσιου οχι γιατι το λεω εγω αλλα γιατι δεν εχετε καν ιδιαν αποψη και πιθανον να πεφτετε σε σφαλμα κατηγοροντας μοναχους.αξιος ο αδελφος Μακαριος αν ειναι θα το πει ο Κυριος οπως για ολους μας. εγω ενα ξερω. οι αγιοι πατερες εντος και εκτος Αγιου Ορους ουδεποτε αυτοπροβαλονταν ζητωντας το δικιο τους . εναν τροπο ειχαν μονον. την προσευχη. σας ζητω συγνωμη αλλα το αδικο δεν το αντεχω...

   Διαγραφή
 4. εύχομαι βέβαια και ο βαρθολομαίος να μετανοήσει.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευλογειτε και για την παρεμβαση ζητω συγνωμη.Εγω η ασχετη διαβασα την επιστολη και δεν ειδα πουθενα να σας επιπλητουν για τις αντιοικουμενιστηκες θεσεις τις οποιες προσυπογραφω αλλα μονον σας εγκαλουν σε ταξη εναντι του καθηγουμενου ως οφειλετε και του διακονηματος στην θεση που αυτο εχετε αναλαβει.Μιαν υποθεση δηλαδη ολοτελα εσωτερικη δικη σας.ο γεροντας Χριστοδουλος ουδεποτε εδωσε σημεια οτι συγκατατηθεται με τις θεσεις αυτες του οικουμενισμου του Φαναριου και ιδιαιτερως δε του Κολυμπαριου.Αντιθετα θα ελεγα για οποιον πραγματικα τον γνωριζει ειναι εντελως αλλη η θεση του.Ευχομαι στην καλην εκβαση της σχεσεως σας με τον Γεροντα σας το μοναστηρι και τους αδελφους.Την ευχη σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. αυτο που ονομαζετε παραπανω εγγραφο φωτια......στην πραγματικοτητα τι ειναι?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com