Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση των διαχειριστών του Ιστολογίου Κατάνυξις, για την αλλαγή πολιτικής σχολιασμού των αναγνωστών

κατανυξις3.jpg

Ανακοίνωση
Οι διαχειριστές του ιστολογίου ενημερώνουμε όλους τους αναγνώστες μας ότι από σήμερα:
1. Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται με την χρήση λογαριασμού Gοοgle.
2. Τα σχόλια θα αναρτώνται χωρίς τον προληπτικό έλεγχο, ο οποίος ίσχυε μέχρι σήμερα.
3. Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την αλλαγή είναι οι εξής:
1. Η χρησιμοποίηση από την Ι.Μ.Θεσσαλονίκης σχολίων για να στηριχθούν οι κατηγορίες εναντίον των δύο αγωνιστών ιερέων της πόλης μας, του πατρός Θεοδώρου Ζήση και του πατρός Νικολάου Μανώλη, οι οποίοι διέκοψαν το μνημόσυνο του οικείου μητροπολίτου.         
Ως διαχειριστές του ιστολογίου από την αρχή θελήσαμε να εκμεταλλευτούμε την διαδραστικότητα του μέσου και να δημιουργήσουμε ένα διαδικτυακό χώρο, όπου οι αναγνώστες θα μπορούσαν να καταθέτουν τις απόψεις τους, την ορθόδοξη μαρτυρία τους, ή και τις αντιρρήσεις τους για τα φλέγοντα θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας, πάντοτε με κοσμιότητα και ευγένεια. Οι αναγνώστες μας ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας ενισχύοντας και στηρίζοντας το έργο μας.
     Δυστυχώς όμως γρήγορα η Κατάνυξη, ίσως και λόγω της απροσδόκητης αγάπης και εμπιστοσύνης που της έδειξε ο πιστός λαός, απέκτησε πολλές αντιπάθειες στα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής και πανεπιστημιακής ιεραρχίας, δηλαδή στους χώρους όπου συνωθούνται οι θιασώτες του θρησκευτικού συγκρητισμού, της μεταπατερικής θεολογίας, της χωρίς όρια αγαπολογίας.
Πρώτη στον κατάλογο των αντιπαθούντων βρίσκεται η Ι.Μ.Θ., η οποία επιφύλαξε σε μας και τους αναγνώστες μας μια δυσάρεστη έκπληξη. Με την μέθοδο της κοπτικής ραπτικής πήρε τα σχόλια των αναγνωστών μας και τα πρόσθεσε ως αποδεικτικό υλικό στο κατηγορητήριο κατά των δύο αγωνιστών ιερέων, των φιλτάτων πνευματικών μας πατέρων, πρωτοπρεσβυτέρων, Νικολάου Μανώλη και Θεοδώρου Ζήση.
Κατόπιν της ανωτέρω εξέλιξης, θεωρήσαμε ότι η χρήση λογαριασμού google θα καθιστούσε το κάθε σχόλιο μια επώνυμη παρέμβαση, ούτως ώστε οι σχολιάζοντες αναγνώστες να μπορούν να υπερασπιστούν νομικά τον εαυτό τους κάθε φορά που η Ι.Μ.Θ. θα χρησιμοποιεί τα σχόλιά τους σε παρόμοια κατηγορητήρια, χαρακτηρίζοντάς τους εμμέσως πλην σαφώς ως παρασυναγωγή, σχισματικούς, φατριαστές, βλάσφημους, υβριστές, συκοφάντες κοκ.
2. Η δυσκολία ελέγχου των σχολίων πριν την δημοσιοποίησή τους.
         Μέχρι χθες όλα τα σχόλια, πριν δημοσιευθούν, ελέγχονταν από τους διαχειριστές του ιστολογίου για την κοσμιότητα και την σοβαρότητά τους. Σχόλια υβριστικά, άσεμνα ή προσβλητικά απορρίπτονταν. Ο προκαταβολικός έλεγχος των σχολίων ήταν ένας τεράστιος κόπος για εμάς, γιατί δεν είμαστε δημοσιογραφικός οργανισμός ούτε πληρωνόμαστε για τις ατελείωτες ώρες που αφιερώνουμε για την συντήρηση του ιστολογίου.
Σε ελάχιστες περιπτώσεις που οφείλονται στην αδυναμία μας να ελέγξουμε τον τεράστιο όγκο των σχολίων υπάρχει πιθανότητα να έχουν εγκριθεί σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο εναντίον συγκεκριμένων προσώπων και δη ιεραρχών. Τα συγκεκριμένα σχόλια δεν τα ασπαζόμαστε και σε περίπτωση που μας υποδειχθούν θα τα κατεβάσουμε άμεσα.
3. Η εμπιστοσύνη στην σοβαρότητα των αναγνωστών μας και των σχολιαστών των αναρτήσεών μας.
Το επίπεδο των σχολίων του ιστολογίου είναι υψηλό από κάθε άποψη. Πάμπολλα από τα σχόλια ήσαν τόσο πλήρη και άρτια από θεολογικής, κανονικής και εκκλησιαστικής απόψεως, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ξεχωριστά άρθρα.
Διαβάζοντάς τα λύσαμε απορίες, ξεκαθαρίσαμε αμφιβολίες, μάθαμε λεπτομέρειες σε δογματικά και εκκλησιαστικά θέματα, που στερέωσαν ακόμα περισσότερο την πεποίθησή μας ότι, στον αγώνα αυτό οι ορθόδοξοι είμαστε πάρα πολλοί και ισχυροί πνευματικά, ενώ οι ενσυνείδητοι οικουμενιστές είναι λίγοι, πνευματικά ανίσχυροι αλλά, φευ, κατά κόσμον πανίσχυροι.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να μοιραστούμε την ευθύνη για την διατήρηση της Κατάνυξης στο σημερινό της υψηλό επίπεδο με τους ίδιους τους αναγνώστες μας.         
4. Το φαινόμενο των εντεταλμένων ανώνυμων σχολιαστών.
Τέλος, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να παρεμβαίνουν στις συζητήσεις ανώνυμοι σχολιαστές με υποβολιμαία και προβοκατόρικα σχόλια... Η χρήση του λογαριασμού Google είναι μια προσπάθεια να σταματήσουμε το φαινόμενο των εντεταλμένων ανώνυμων σχολιαστών, αλλά και να τιμήσουμε όσους τολμάνε να καταθέσουν επώνυμα την ορθόδοξη μαρτυρία τους.
Επίλογος
Η Κατάνυξη μας, μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο, μεγάλωσε και η φωνή της ακούγεται πλέον δυνατά σε όλο τον κόσμο. Εσείς οι απανταχού αναγνώστες μας, οι δεκάδες χιλιάδες άγνωστοι και γνωστοί φίλοι μας, εσείς που συμμερίζεστε τις πεποιθήσεις μας, την αγάπη μας για την Ορθοδοξία, τον αντιαιρετικό μας αγώνα και την αποστροφή μας προς την επάρατη αίρεση του Οικουμενισμού, διαδώσατε το μήνυμά μας και μας μεγαλώσατε. Σας ευχαριστούμε θερμά και δηλώνουμε ότι θα προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, διορθώνοντας τα τυχόν λάθη μας και βελτιώνοντας τις αδυναμίες μας.

14 σχόλια :

 1. Και πολύ καλά κάνατε. Το 1.000.000 προβολών του ιστολογίου, τους τελευταίους μόνο μήνες, λέει πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ .
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγχαρητήρια για τον αγώνα σας και τον κόπο σας.
  Αξιοι!
  Ευχαριστούμε πολύ που μας κρατάτε καθημερινά σε ενημέρωση. Η Παναγιά μαζί σας και να σας προστατεύει η ευχή των πνευματικών σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ ωραία σκέψη.
  Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ σωστή η επιλογή σας.

  Έχουμε κι εμείς κουραστεί να απαντάμε σε ένα σωρό "παράξενα" σχόλια (που με λίγο ψάξιμο διαπιστώσεις ότι γράφονται σχεδόν ταυτόχρονα και σε άλλα ιστολόγια, παραδόξως ώρες εργάσιμες! λογικά από το ίδιο "γραφείο", μοιάζουν "επαγγελματική δουλειά").

  Αντίστοιχα κάποια σχόλια "μυρίζουν" από μακρυά προβοκάτσιες:
  άλλοτε προσπαθώντας να διχάσουν τα ορθόδοξα αντιοικουμενιστικά ιστολόγια (πχ "γιατί δεν βάλατε αυτό", "αυτοί έγραψαν αυτό ...")

  κι άλλοτε περιέχοντας εσκεμμένα ύβρεις, ή ανώνυμες κατηγορίες εναντίον επωνύμων, με προφανή σκοπό να αξιοποιηθούν ποινικά στο μέλλον σε βάρος των διαχειριστών του ιστολογίου (κάτι που ουδέποτε συνέβαινε στα σχόλια μας, πραγματικά αδικαιολόγητο και ύποπτο).

  Οπότε πολύ καλώς λάβατε αυτή την απόφαση. Πολύ πιθανώς να την εφαρμόσουμε κι εμείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παραδόξως, τα ύποπτα σχόλια που λαμβάναμε κι εμείς συστηματικά τελευταίες ημέρες, σταμάτησαν χθες, μετά την δημοσίευση της ανάρτησης σας!

   Μάλλον προβληματίστηκαν που έγιναν αντιληπτοί και τα έπαυσαν προσωρινά μέχρι να πάρουν εντολές πως να κινηθούν στο εξής.
   Τους κόψατε το "χαρτζιλίκι"!!

   Διαγραφή
 6. ΟΡΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΟΝ Π. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Π. ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. καλό αγώνα πατέρες και αν ξερεται οτι ήμαστε στο πλευρό σας,αγωνιστές τισ ορθοδόξου πίστεώς μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Περάσανε πέντε χρόνια από την πρώτη ανάρτηση της Κατάνυξις;!!

  Όπως περάσανε πέντε, θα περάσουν και άλλα πέντε και άλλα δεκαπέντε και εμείς σχολιαστές-bloggers/αναγνώστες όταν αποφασίσει ο Κύριος θα έχουμε φύγει για την άνω Ιερουσαλήμ και ας ελπίσουμε εκεί ψηλά στον ουρανό να έχουμε πρεσβευτές ικανούς που με τις προσευχές τους θα ενισχύουν όλους στον καλό αγώνα της πίστεως.

  Μέχρι την αναχώρηση για τα άνω, ο αγώνας συνεχίζεται εδώ κάτω και βλέπω προσωπικά την Κατάνυξι σαν παρηγοριά στην έρημο του διαδυκτίου, ότι έστω υπάρχουν και αυτοί οι ελάχιστοι αδερφοί που θα αναμεταδώσουν τον σωστό λόγο, και αν δεν ονομαζόταν κατάνυξι σίγουρα θα λεγόταν συνείδηση, γιατί αυτό το ρόλο έχει: η φωνή της συνείδησης των χριστιανών που ζουν μέσα στην εκκλησία.

  Μετά από πολλές δεκαετίες λοιπόν ο ιστορικός του μέλλοντος θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό το αρχειακό υλικό των αναρτήσεων-ειδήσεων και σχολίων από ανθρώπους που θα ζουν μόνο μέσα από τα γραπτά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com