Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Μετά την «σταύρωση» η «ανάσταση» για τους Βατοπαιδινούς

 Που κρύβονται σήμερα όσοι τους εμφάνιζαν σαν αετονύχηδες; Οι ευθύνες ακόμη δεν έχουν αποδοθεί…
Του Άγγελου Ρούσσου
Και τώρα που πρέπει να πάνε να κρυφτούν οι τρωγλοδύτες του μιντιακού συρφετού και οι επαμφοτερίζοντες πολιτικάντηδες που έστησαν ένα ολόκληρο θέατρο γύρω από την υπόθεση του Βατοπαιδίου;
Η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταπέλτης! Οι ανταλλαγές του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου δεν είναι «σκάνδαλο»! Αυτό όρισε σύμφωνα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που σήμερα κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται πριν δύο χρόνια.
Μια υπόθεση που έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τότε…
Μια υπόθεση που επί μήνες παρέλασαν τόσοι μάρτυρες σε δύο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής για το ίδιο ζήτημα και άκρη δε βγήκε! Ειδικά στη δεύτερη ποιος θα ξεχάσει… Πέντε μήνες, πέντε κόμματα, πέντε διαφορετικά μεταξύ τους πορίσματα…
Μια υπόθεση που οδήγησε πίσω από τα σίδερα σαν κακούργο ληστή τον ηγούμενο Εφραίμ!
Και εκείνος πράος υπέμενε το μαρτύριό του, εξομολογούσε φυλακισμένους και δεσμοφύλακες και έγραφε σε επιστολές του προς τους μοναχούς: “Ευχαριστώ και δοξολογώ το Χριστό μας που επέτρεψε για τις πολλές μου αμαρτίες, να γευθώ έστω και στον άκρον της γλώσσης μου, λίγο από το Σταυρό Του.
Να συνεχίσετε να προσεύχεσθε ώστε να αντέξουμε εδώ στη φυλακή, που είναι δύσκολο για τον κάθε άνθρωπο πολλώ δε μάλλον για ένα μοναχό.
Ο σταυρός όμως ελαφρύνεται, όταν κανείς σκεφθεί, ότι τις φυλακές τις εγκαινίασε με την παρουσία του, ο ίδιος ο Κύριός μας”
Μετά από εκείνη την άδικη “σταύρωση” ήρθε για τον γέροντα και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους η “ανάσταση”. Κι όλοι εκείνοι που του προσέφεραν αντί του “μάννα” “χολή” και διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για την ενοχή του παρουσιάζοντάς τον σαν αετονύχη και απατεώνα σήμερα κατακεραυνωμένοι από τη δύναμη της αλήθειας λυγίζουν αν και παραμένουν αμετανόητοι!
Ο μέγας κριτής του οποίου η εικόνα δέσποζε πίσω από έδρανα των δικαστών τους φώτισε να λάβουν την σωστή απόφαση…
Η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου που απασχόλησε προ ετών το πανελλήνιο αποδείχτηκε μια τεράστια φούσκα.
Στην πρόταση της η εισαγγελέας είχε τονίσει ότι οι δύο ιερωμένοι είχαν ακλόνητη πεποίθηση πως οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στη Μονή και δεν επηρέασαν κανέναν, ενώ οι κρατικοί υπάλληλοι που ενεπλάκησαν στην υπόθεση ουσιαστικά εκτελούσαν κυβερνητικές επιλογές σχετικά με το θέμα…
Επομένως τις πταίει; Γιατί η υπόθεση ζητάει απαντήσεις… Αφού ο γέροντας Εφραίμ είναι αθώος πάει να πει πως υπήρξε εξιλαστήριο θύμα πολιτικών παιχνιδιών!
Από τη στιγμή που όλοι οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι, ποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για την ουσία της υπόθεσης, αλλά και για την διαπόμπευση αθώων όπως αποδείχτηκε ιερωμένων, αλλά και λαϊκών;
Που είναι όλοι εκείνοι που ελαφρά τη καρδία, πιόνια ενός στημένου παιχνιδιού, διατείνονταν πως το Βατοπαίδι “έφαγε” λεφτά του ελληνικού κράτους; Ή πως εισέπραξε με ανήθικο τρόπο δημόσιο χρήμα;
Η γνωστή υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» μπορεί για κάποιους να κλείνει σήμερα, αλλά καλό θα ήταν να μάθει κάποια στιγμή ο ελληνικός λαός να μην παρασύρεται σε άναρθρες κραυγές “άρον άρον σταύρωσον αυτόν”, αλλά να βλέπει την αλήθεια!

7 σχόλια :

 1. Εγώ δεν συμφωνώ, αγαπητέ.
  Όχι, δεν χάρηκα που μπήκε στη φυλακή ο ηγούμενος

  Αλλά εμείς τα ζήσαμε από κοντά. Ζήσαμε από κοντά το εξής: μοναχοί οι οποίοι είχαν δώσει όρκο ακτημοσύνης, ήρθαν να διεκδικήσουν κτήματα. Και ΤΙ κτήματα ? Ένα ολόκληρο χωριό με τα σπίτια του, ένα ολόκληρο δάσος δίπλα στο χωριό, και μία ολόκληρη λίμνη. Ήρθαν και είπαν στους κατοίκους του χωριού ότι: "τα οικόπεδα πάνω στα οποία είναι χτισμένα τα σπίτια σας, μας ανήκουν".

  Ακόμα κι αν δεν είχαν δόλο, διάκριση δεν είχαν ? Ότι σκανδάλισαν πιστούς και απίστους με την στάση τους, δεν το σκέφτηκαν ? Ότι ενεργούσαν χειρότερα από κοσμικοί, δεν το κατάλαβαν ?

  Και προσωπικά απορώ: Όταν τους προτάθηκαν οι ανταλλαγές, γιατί δεν έκαναν πίσω ? Δεν είναι κοινή λογική ότι δεν μπορείς​ να κατέχεις μία λίμνη ?

  Δεν είναι κοινή λογική ότι σαν μοναχός πρέπει να έχεις​ ταπείνωση ? Και όχι να χαμογελάς την ώρα που σε μαγνητοσκοπεί η κάμερα μέσα στο δικαστήριο ? (μιλώ για τις πρώτες δίκες, μόλις είχε ξεκινήσει ο σκανδαλισμός)

  Δεν είναι κοινή λογική ότι σαν μοναχός και μάλιστα Αγιορείτης, πρέπει να είσαι παράδειγμα κατά Θεόν ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς θα συμφωνήσω μαζί σου!! Πολλοί αγιορείτες, και δη κελλιώτες, βράζουν εναντίον του Εφραίμ και τόν κατηγορούν για πλήρη εκκοσμίκευση!! Και δεν έχουν άδικο! Απίστευτη γραφειοκρατία μέχρι να σου δώσουν έγκριση για να σου βγάλουν διαμονητήριο, περισσότερη από την επιστασία!!Ερχεται στην Αθήνα για εκδηλώσεις της Μονής και χρησιμοποιεί το Κάραβελ, καλώντας την αφρόκρεμα των πολιτικών και επιχειρηματιών!!Για οικουμενισμό βεβαίως τσιμουδιά!!!

   Διαγραφή
  2. Για να μήν πούμε ότι περισσότερο από τόν μισό χρόνο είναι εκτός Μονής!! Κατά τ'άλλα αγιορείτης!!

   Διαγραφή
 2. Συγχαρητήρια για τα σχόλια σας. Ο Γεροντας δεν βλάπτεται. Και ευτυχώς που βγαίνει έξω και κάνει τόση δουλειά όπως όλοι οι μοναχοι στο Αγιο Ορος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και να θυμάστε ότι την πνευματική πατρότητα στο Αγιο Ορος την έχει ο Οικουμενικος Πατριαρχης από την Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Ορους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μόνο τήν πνευματική, όχι να διορίζει αδελφότητες, όπως έκανε με την Εσφιγμένου! Αν και κανονικά, τήν πνευματική πατρότητα έπρεπε να την έχει ό Μητροπολίτης Ιερισσού!!

   Διαγραφή
 4. ΓΝΗΣΙΑ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ : ΜΕΘΟΔΙΟΣ = 21 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ

  ΒΑΤΟΠΕΔΙ : ΕΦΡΑΙΜ = ΑΘΩΟΣ

  ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!

  ΥΓ : ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ, ΑΛΛΑ Ο γέροντας ΕΦΡΑΙΜ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΘΩΟ ΒΛΕΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com