Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Επιστολή προς τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ''Αν σιωπήσουν οι πατέρες, εμείς οι λαϊκοί θα πάρουμε τη θέση''

(Σημ.δ. Η επιστολή αυτή που ήδη παρεδόθη εις χείρας του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, μας απεστάλη μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης με την παράκληση της δημοσιεύσεως.)
                                                     Θεσσαλονίκη, 8 Μαρτίου 2017
Προς
Τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη
Θεσσαλονίκης
κ. Άνθιμο

Παναγιώτατε,  
Πληροφορήθηκα με ανάμεικτα συναισθήματα τις ποινές που επιβάλατε στους πατέρες Θεόδωρο Ζήση και Νικόλαο Μανώλη. Από την μία ένιωσα μεγάλη θλίψη διαβάζοντας το είδος των ποινών και από την άλλη χαρά διότι είδα δύο ζωντανά παραδείγματα ασυμβίβαστων Χριστιανών με τον αμαρτωλό και πτωτικό κόσμο μας, που εκουσίως θυσιάζονται προκειμένου να ομολογήσουν Χριστό, την μόνη οδό σωτηρίας.
Προσπαθώ πίσω από τον θόρυβο που δημιουργείται και την συναισθηματική φόρτιση που μου προκαλεί η επιβολή αυτών των ποινών, να λάβω ενίσχυση αναλογιζόμενος παρόμοιες περιπτώσεις ιερέων ή μοναχών που έδωσαν την μαρτυρία της πίστεώς μας χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες της μαρτυρίας τους αυτής, όπως ο Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης. Γνωρίζετε, Παναγιώτατε, κάποιον εργάτη του Χριστού που ενώ συκοφαντήθηκε, διώχθηκε, φυλακίστηκε, ή εξορίστηκε, για χάρη Εκείνου που εκουσίως ανέβη εις τον Σταυρό, η ιστορία να μην τον αποκατέστησε ως φίλο του Χριστού και να μην θεώρησε το όνομά του άξιον μνημονεύσεως; Από την άλλη, δυστυχώς, γνωρίζουμε πατριάρχες και επισκόπους οι οποίοι ενώ συκοφάντησαν, εδίωξαν, φυλάκισαν εξόρισαν ή εφόνευσαν ομολογητάς της πίστεώς μας, η ιστορία τους τοποθέτησε στους εχθρούς του Χριστού και θεώρησε το όνομά τους άξιον αποστροφής, όπως τους πατριάρχες Ιωάννη Βέκκο και Ιωάννη Καλέκα.  
Αλλά και αν ακόμη οι πατέρες που τόσο αυστηρά τιμωρήσατε σιωπήσουν, και αν οι ελάχιστες φωνές των ιερέων και μοναχών που ακόμη σαλπίζουν λόγο κατά του δαιμονικού οικουμενισμού παύσουν, να γνωρίζετε ότι εμείς οι λαϊκοί θα πάρουμε την θέση τους. Οπότε, εφόσον θεωρείτε ως εχθρό της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, τους πατέρες Θεόδωρο Ζήση και Νικόλαο Μανώλη, πρέπει ομοίως να θεωρήσετε ως εχθρούς και εμάς τους λαϊκούς που αποστρεφόμαστε τα οικουμενιστικά ανοίγματα των ποιμένων προς τους ετεροδόξους και τους αλλοθρήσκους, ένεκα δήθεν της αγάπης. Τι κρίμα όμως αυτή η ‘αγάπη’ που ρέει άφθονη προς τους ετεροδόξους και αλλοθρήσκους, να εξαφανίζεται απέναντι στους ομόδοξους όταν αυτοί κηρύττουν την αλήθεια; Και να εμφανίζεται μόνον ο βαρύς πέλεκυς της τιμωρίας! Ας είναι όμως. Πάντοτε η Ορθοδοξία έτσι λαμπρύνεται. Με την θυσία αθώων, κατά το πρότυπο του αρχηγού και τελειωτού της πίστεώς μας, τον Οποίον Αρχιερείς κατεδίκασαν. Αποτελεί δε παράδειγμα και για εμάς τους τιποτένιους, τα σκύβαλα, για το πώς πρέπει να ομολογήσουμε την μοναδικότητα της Ορθοδοξίας μας όταν έρθει και η δική μας ώρα. Πιστεύω ακράδαντα ότι παρότι καταντήσαμε άχθος αρούρης, όταν ζητήσουμε με δάκρυα ενίσχυση από τον Δεσπότη Χριστό και εμάς θα αξιώσει να δώσουμε την ίδια ομολογία.
Εδώ, η αγιοτόκος πατρίδα μας αιμορραγεί καθημερινά. Για παράδειγμα έχουν μπει στα σχολεία λύκοι βαρείς οι οποίοι, πλην του ότι στο μάθημα των θρησκευτικών διδάσκουν την οικουμενιστική πανθρησκεία, λύσσαξαν να οδηγήσουν τα παιδιά μας στην διαστροφή και την πορνεία μέσα από τις «έμφυλες ταυτότητες» που θα διδαχθούν, χωρίς παρακαλώ να έχω, κατά τον υπουργό παιδείας, δικαίωμα ως γονέας να κρατήσω τα παιδιά μου στο σπίτι εκείνες τις ημέρες(!). Δηλαδή σαν να λέει ο υπουργός, θες δεν θες, γονέα, τα παιδιά σου θα αποδεχθούν την αλλαγή φύλου ή την ομοφυλοφιλία ή άλλες διαστροφές ως κάτι το φυσιολογικό, το αποδεκτό! Και ενώ θα επιθυμούσαμε σ’ αυτόν τον πόλεμο (γιατί πόλεμος είναι και αυτός) να δούμε μπροστάρη τον Δεσπότη μας, ο Δεσπότης μας μπροστά και εμείς οι γονείς κοντά του, δίπλα του, μαζί του, έως πτώσεως μέχρι ο υπουργός παιδείας να ακυρώσει την εντολή του αυτή, εσείς στρέφετε τα πυρά σας στον π. Θεόδωρο Ζήση και στον π. Νικόλαο Μανώλη διότι ενοχλεί ο λόγος τους κάποια ισχυρά πρόσωπα (οι δοκούντες στύλοι είναι). Μας λυπήσατε βαθύτατα, Παναγιώτατε. Μας λυπήσατε διότι προτιμάτε να γίνεστε αρεστός στους άρχοντες του παρόντος αιώνος του απατεώνος, παρά στον Ένα άρχοντα του μέλλοντος αιώνος. Αλλά και αν δεν φροντίζετε εσείς, ο επίσκοπός μας, για εμάς, έχουμε την βεβαιότητα ότι φροντίζουν για εμάς οι Άγιοι.    
Παναγιώτατε να είστε βέβαιος ότι, όσο και αν το τέρας του μασονικού οικουμενισμού φαντάζει σήμερα φοβερό και ανίκητο, στο τέλος θα νικήσει ο Χριστός. Θα νικήσει το Αρνίον και όχι το θηρίον. Μην έχετε καμίαν αμφιβολία περί αυτού. Γι’ αυτό υπομένουμε σήμερα την θλίψη του πειρασμού, και αναθέτοντας την πάσαν ελπίδα μας στην Υπεραγία Θεοτόκο, προσδοκούμε την νίκη της Ορθοδοξίας μας κατά της παναιρέσεως του σατανικού οικουμενισμού.  
Με σεβασμό
Ανδρέας Μπουλάκης

16 σχόλια :

 1. Ο σημερινός δαιμονικός Οικουμενισμός είναι προσωρινός πάνω στη γη, έχει μελλοντική ημερομηνία δικής του ταφής μέσα στο σκότος της Εκκλησιαστικής ιστορίας.
  Η Ορθόδοξη Εκκλησία (αυτή των Αγίων Πατέρων) θα λάμψει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη γη. Να είστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ.

  Τώρα ζούμε "απλά" μια σκληρή επίθεση του σατανά εναντίον της γης, αλλά τη δύναμη και το δικαίωμα στον σατανά, τα έδωσαν οι ίδιοι οι άνθρωποι με την ΖΩΗ που ΖΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Mπραβο κ. Ανδρεα, η φωνη σας ειναι φωνη χιλιαδων ορθοδοξων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευχόμεθα εις τους ομολογητάς πατέρας που διώκωνται να συνεχίσουν τον αγώνα ως να μην έχει επισυμβεί τίποτε εξ όδων απεφασίσθησαν υπό των οικουμενιστών. Πλήρης απαξίωσις πατέρες, δεν αναφέρεστε πια εις αυτούς, μόνο εις τον Σταυρωθέντα Ιησού, τον Μόνο Κύριο σας και Κύριο Μας. Μόνο εμπρός, μόνο εμπρός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευγε!!!μας εκπροσωπεις,σε ευχαριστω,ας ελπισουμε οτι θα διαβαστει και θα καταλαβουν το λαθος τους ευαγγ.Ζαλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγχαρητήρια στον Κο. Μπουλάκη για την γεμάτη παρρησία επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο. Δυστυχώς όμως, πήγε σε ώτα μη ακουόντων. Ο Ανθιμος και η "παρέα" του στην Σύνοδο "εφαγαν" 12 Μητροπολίτες, οι οποίοι, αν δεν ηταν καλύτεροι από τους σημερινούς, σίγουρα δεν ήταν χειρότεροι, χωρίς καμιά αιτία, απλώς και μόνο επειδή ήταν "Ιερονυμικοί". Θα λυπηθούν, λοιπόν, 2,3 5, 10 Ιερείς οι οποίοι διαμαρτύρονται ;Δεν το νομίζω. Και δεν αξίζει να προσπαθούμε να τους "φιλοτιμήσουμε" να ανανήψουν και να αλλάξουν πορεία. Γεροντική κακία; Δεσποτική κακία ; Ο Θεός να τούς λυπηθεί. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς που πιστεύουμε όπως και ο π. Θεόδωρος, ο π. Νικόλαος και ολοι οι ήρωες που δήλωσαν, και θα δηλώσουν την αντίθεσή τους στην ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΎ, είναι να οργανωθούμε για να παλαίψουμε ενάντια στο Θηρίο που λέγεται "Δεσποτική" κακία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε στον σκοπό μας. Θα πρέπει επίσης να είμαστε έτοιμοι να υποφέρουμε κι' ἐμείς λιγάκι, γιατί αγώνας χωρίς θυσίες και ιδρώτες δεν γίνεται.
  Και πάλι συγχαρητήρια Κε. Μπουλάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. να είσαι καλά κύριε Ανδρέα.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πλησιάζει ο καιρός που όλοι εμείς οι Ορθόδοξοι θα δώσουμε μαρτυρία πίστης και τότε θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι.Αν βαδίζουμε στο δρόμο του Χριστού με οδηγούς τους πατέρες της εκκλησίας μας,παλαιούς και σύγχρονους, δεν έχουμε να φοβηθουμε τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εύγε και πάλι εύγε.....!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. "Εάν ούτοι σιωπήσουσιν οι λίθοι κράξουσιν" ( Λουκ. 19, 40)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ευγε κυριε Ανδρέα! Αυτή είναι επιστολή συνειδητου χριστιανου.
  Φωνή Αγίου ορους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Σεβασμιωτατε,
  Αν μπαινατε στον κοπο 'σεις,και οχι οι παρατρεχαμενοι σας να διαβασετε ολα αυτα τα απολυτως θεολογικα τεκμηριωμενα, πιστευω οτι θα ειχατε...χθες, αλλαξει γνωμη, για ολες αυτες τις ενεργειες σας, που πληγωσαν καταφορα Αυτο που εχετε ταχθει να υπηρετειτε, ως και 'μας, που με θλιψη ανειπωτη παρακολουθουμε να τιμωρουνται λειτουργοι εγνωσμενου κυρους,θελω να πιστευω απο παραπληροφορηση σας.
  Μη μας απογοητευσετε παρακαλω, και μεταστρεψτε το συντομοτερο τις -εκ παραπληροφορησεως πιστευω- αποψεις και ενεργειες σας, μη εισπραττοντας ετσι, την φωνη του λαου, ως και την οργη του Θεου........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μπράβο κ. Μπουλακη. Είμαστε μαζί σας και όλοι μαζί με τους πατερες μας που τολμούν αυτοί οι παναιρετικοι να τους διώκουν. Ο Θεος να δώσει σύντομα τη λύση προσευχόμαστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ευχαριστουμε πολυ κ. Μπουλακη, τα λογια σας μας ευχαριστουν. Ναι, πολυ σωστα λετε, αυτοι που θεωρουν τους πατερες μας εχθρους, ας θεωρουν και εμας εχθρους τους. Οι τιμωριες που εβαλαν, παραβιαζοντας τους ιερους κανονες, δειχνουν το φοβο τους. Περιμενουμε!!! Χ. Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Έλεγε ο γέροντας Παισιος:

  ''Ο διάβολος έχει τρία πλοκάμια: Για τους φτωχούς τον κομμουνισμό, για τους πιστούς τον Οικουμενισμό, και για τους πλουσίους την Μασονία!"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com