Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΚΗΣ ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΑΣ

unitedeschretiens2013.jpg

Όλα τα κηρύγματα των Οικουμενιστών, που σαν «επιδημία» έχουν κατακλύσει την ελληνική εκκλησιαστική ιεραρχία, κάνουν λόγο μόνο για αγάπη, αγάπη, αγάπη, αλλά στην πραγματικότητα είναι υποκρισία, υποκρισία, υποκρισία. Η αγάπη τους φαίνεται με το μένος και την κακία που κυνηγούν όποιον τολμά να αντισταθεί σε αυτή την δαιμονική θύελλα.
Η Θεοσοφία, δημιούργημα μια μάγισσας της Έλενα Πετρόβνας Μπαλαβάτσκυ, (1831-1891), που «άνθισε» από τον δέκατο ένατο αιώνα, είναι το θεωρητικό σκέλος της διεθνής μασονίας και είναι ακριβώς το υπόβαθρο της Πανθρησκείας του Οικουμενισμού, που προωθεί η Νέα Τάξη. Σε αυτή την θεωρία, η Νέα Τάξη έχει ως άξονα αυτή την αγαπολογία, δηλαδή την ενότητα όλων, του μαύρου με το άσπρο, (εξ ου και ότι οι μασονικές στοές έχουν δίχρωμο δάπεδο με το μαύρο και με το άσπρο), του κακού με το καλό, του διάβολου με τον… Χριστό!
Η Ορθοδοξία εδώ δεν έχει καμία θέση και πρέπει να πολεμηθεί, καθώς διακηρύττει πως μόνο αυτή κατέχει το αληθινό μήνυμα του Χριστού. Άλλωστε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, δεν είναι για αυτούς παρά…. ένας από τους πολλούς δασκάλους της Σοφίας (όπως ο… Μωάμεθ, ο Βούδας κ.α.), που δίδαξε την «αγάπη».
Όλοι αυτοί οι Οκουμενιστές λησμονούν το θειο μήνυμα ότι η αληθή αγάπη δεν είναι μεταξύ των ανθρώπων, αλλά μεταξύ ανθρώπων και Θεού.
Όσον αφορά για τους σύγχρονους Γραμματείς και Φαρισαίους, (που δεν διστάζουν να αποβάλλουν από επάνω τους τον Σταυρό όταν βρίσκονται με αλλόθρησκους),  πολύ καλά τους περιγράφει ο ευαγγελιστής Ματθαίος :
Κατά Ματθαίον 12 /13-33
14   Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν.
15 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηρὰν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον, καὶ ὅταν γένηται, ποιεῖτε αὐτὸν υἱὸν γεέννης διπλότερον ὑμῶν.
25 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι καθαρίζετε τὸ ἔξωθεν τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ἐξ ἁρπαγῆς καὶ ἀδικίας.
26 Φαρισαῖε τυφλέ, καθάρισον πρῶτον τὸ ἐντὸς τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἵνα γένηται καὶ τὸ ἐκτὸς αὐτῶν καθαρόν.
27 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας.
28 οὕτω καὶ ὑμεῖς ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι, ἔσωθεν δὲ μεστοί ἐστε ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας.
29 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι οἰκοδομεῖτε τοὺς τάφους τῶν προφητῶν καὶ κοσμεῖτε τὰ μνημεῖα τῶν δικαίων,
30 καὶ λέγετε· εἰ ἦμεν ἐν ταῖς ἡμέραις τῶν πατέρων ἡμῶν, οὐκ ἂν ἦμεν κοινωνοὶ αὐτῶν ἐν τῷ αἵματι τῶν προφητῶν.
31 ὥστε μαρτυρεῖτε ἑαυτοῖς ὅτι υἱοί ἐστε τῶν φονευσάντων τοὺς προφήτας.
32 καὶ ὑμεῖς πληρώσατε τὸ μέτρον τῶν πατέρων ὑμῶν.
33 ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν! πῶς φύγητε ἀπὸ τῆς κρίσεως τῆς γεέννης;
Κυριακή Β Νηστειών εις μνήμη Αγίου Γργηγορίου του Παλαμά το καυχημα της πόλης μας Θεσσαλονίκης.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

3 σχόλια :

 1. Η ''αγάπη'' τους διαχέεται μόνο στους αιρετικούς, ενώ για τους χριστιανούς που θέλουν να εκφράσουν την δικαιολογημένη δυσαρέσκειά τους για τα κακώς κείμενα ,η ΄΄αγάπη΄΄ τους αυτή μετατρέπεται σε μίσος και σε διωγμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ:

  - "Όλοι αυτοί οι Οκουμενιστές λησμονούν το θειο μήνυμα ότι η αληθή αγάπη δεν είναι μεταξύ των ανθρώπων, αλλά μεταξύ ανθρώπων και Θεού."

  "Δυστυχώς δε έχουν εύρει αφελή θύματα ιδίως μεταξύ των νέων [και άπειρων επισκόπων μας], τους οποίους παρασύρουν εις τα δίκτυά των και τους σκοτεινούς σκοπούς των" ("ΘΕΟΣΟΦΙΑ", ΠΡΟΛΟΓΟΣ, ΣΕΛ. 3, Αδελφότης Θεολόγων "ο Σωτήρ")

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εάν αγαπώ τον αδελφό μου,πασχίζω να τον φέρω στην Αλήθεια καιστο Φώς,νς τον απομακρύνω από την αίρεση,τις πλανεμένες πεποιθήσεις,την εσφαλμένη οδό,τον ζόφο της αμαρτίας καινα πραγματοποιήσω έτσι μαζί του,σε πλαίσιο και σε συνθήκες πραγματικής αγάπης και όχι ισοπεδωτικού και ιδεολογικοποιημένου ψευδαγαπητισμού,την ενότητα εν αληθεία,η οποία είναι η μόνη αληθής και ακλόνητη και είναι αυτή εις την οποίαν ο Κύριός μας καιη Εκκλησία αναφέρεται. Κατά τα άλλα,βεβαίως,η ενότης της Εκκλησίας ως σώματος Χριστού υπάρχεικαι είναι δεδομένη ,ουδόλως δε απομειούται ή τιτρώσκεται από την αίρεση ή το σχίσμα,διότι,απλούστατα,η αίρεση και το σχίσμα έχουν παύσει να είναι Εκκλησία,ευρισκόμενα εκτός αυτής.
  Η αγάπη,ακόμη,δεν προκύπτει από υποκριτικούς εναγκαλισμούς μεγαλοσχήμων ή συντάξεις και αναγνώσεις δημοσία φιλοφρόνων κειμένων,σε ένα κλίμα σαφώς εκκοσμικευμένο που θυμίζει πολιτική ή διπλωματία. Αγάπη,ουσιαστική και αληθινή,γιά εμάς τους ορθοδόξους χριστιανούς,σημαίνει,πρωτίστως,ευαγγελισμό των ανθρώπων ή επανευαγγελισμό επί της αληθούς και ορθής και αναλλοιώτου πίστεως της Εκκλησίας,σημαίνει έμπονο πνευματικό αγώνα και θυσιαστική προσφορά γιά να φέρω τον πλανεμένο,τον "εν σκότει καθήμενο",στον Χριστό και στην Εκκλησία.
  Την αίρεση πολεμώ,την πλεκτάνη του διαβόλου,όχι το πρόσωπο του αδελφού,το οποίο αγαπώ,διότι βλέπω σε αυτό και τον εαυτό μου και,πάνω απ'όλα,την εικόνα του Θεού.
  Οπως,ακριβώς,επειδή αγαπώ τον ασθενούντα οικείο μου,καταπολεμώ όπως μπορώ την ασθένειά του,για να τον αποκαταστήσω υγιαίνοντα,έστω και αν χρειασθεί να τον υποβάλλω σε επώδυνη θεραπεία.Δεν λέγω,"επειδή τον αγαπώ,δεν τον υποβάλλω σε θεραπεία,μην τυχόν και πονέσει," και τον αφήνω στην ασθένειά του,έστω καιμε κίνδυνο να αποθάνει.
  Επομένως,οι αγαπολόγοι οικουμενιστές άς αφήσουν κατά μέρος τις άνευ ουσίας διδαχές περί αγάπης όταν απευθύνονται σε ορθοδόξους χριστιανούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com