Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Ο μητροπολίτης Άνθιμος στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος που είναι εφημέριος ο π. Νικόλαος Μανώλης (Ρεπορτάζ)

Ερωτήθηκε αλλά δεν απάντησε:  Το τίμιο όνομα της Μακεδονίας αξίζει περισσότερους αγώνες από το πανάγιο όνομα της Εκκλησίας;
Προχθές, 19 Μαρτίου 2017, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Η επίσκεψη του αυτήν έγινε ακριβώς έναν μήνα από την Κυριακή της Απόκρεω, κατά την οποία ο π.Νικόλαος Μανώλης, υπακούοντας στη φωνή της ιερατικής του συνείδησης και τη φωνή των αγίων Πατέρων, ανακοίνωσε τη διακοπή του μνημοσύνου του κ. Ανθίμου από τις ιερές ακολουθίες για λόγους Πίστεως.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ενορίτες και πνευματικά τέκνα του π. Νικολάου, αδράξαμε την ευκαιρία να πλησιάσουμε τον κ.Άνθιμο και να του εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για την άδικη δίωξη του πνευματικού μας πατέρα.
Η παρουσία του κ. Ανθίμου στον Ιερό Ναό, όπου είναι τοποθετημένος ως νόμιμος εφημέριος ο π.Νικόλαος, έγινε υπό την διακριτική παρουσία των αστυνομικών της Ασφάλειας!
Η πρώτη ευκαιρία επικοινωνίας δόθηκε προ της εξόδου του Μητροπολίτου κ. Ανθίμου από τον Ιερό Ναό, όταν νεαρός τον  πλησίασε και τον ρώτησε με τον προσήκοντα σεβασμό, εις επήκοον όλης της ανυποψίαστης συνοδείας του, πώς καταδέχεται αυτός, που τόσους αγώνες έχει κάνει για να μη δοθεί στους Σκοπιανούς το ιερό όνομα της Μακεδονίας, να προσφέρεται το απείρως ιερότερο όνομα της Εκκλησίας στους ετερόδοξους αιρετικούς. Ο κ. Άνθιμος απορημένος ρώτησε πότε έγινε αυτό για να λάβει την απάντηση ότι αυτό έγινε στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου, όπου αποφασίστηκε πως αναγνωρίζονται οι ετερόδοξες Εκκλησίες με το ιστορικό τους όνομα. Ο κ. Άνθιμος απάντησε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και πρέπει να το μελετήσει, να διαβάσει τα έγγραφα. Ο νεαρός τότε ρώτησε πως είναι δυνατόν να μην γνωρίζει το θέμα όταν επ’ αυτού έχει λάβει εμπεριστατωμένες επιστολές από τον Πατέρα Θεόδωρο Ζήση και τον Πατέρα Νικόλαο Μανώλη. Κάπου εκεί η συζήτηση λόγω της αμηχανίας του Δεσπότου και της συνοδείας του άρχισε να γίνεται ανούσια, οπότε ο νεαρός ευγενικά αποχώρησε.
Προβληματιστήκαμε, γιατί οι απαντήσεις του σεβασμιωτάτου κ. Ανθίμου, δείχνουν έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα· μια πραγματικότητα για την οποία είναι ο ίδιος υπεύθυνος! Από την μία, στα πλαίσια της Εκκλησίας της Ελλάδος, όταν συνηγόρησε υπέρ της αποδοχής των αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης, και από την άλλη, στα πλαίσια της δικής του μητρόπολης, όπου επί σειρά ετών διώκει τον π.Νικόλαο για την Ορθόδοξη, αντιοικουμενιστική του δράση. Τελευταία μάλιστα, διώκει μαζί με τον π.Νικόλαο και τον π.Θεόδωρο, λόγω της ιεροκανονικής και αγιοπατερικής ενέργειάς τους, της διακοπής του μνημοσύνου του επισκόπου τους. Ωστόσο, φρονούμε ότι θα αδικούσαμε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο αν του αναγνωρίσουμε μειωμένο καταλογισμό λόγω γήρατος, τη στιγμή που είναι σε θέση να κατανοεί και να  υπογράφει πολυσέλιδα κατηγορητήρια κατά των δύο αγωνιστών και ομολογητών ιερέων.
Η δεύτερη ευκαιρία να δουν τον Δεσπότη τα πνευματικά τέκνα του πατρός Νικολάου ήταν κατά την έξοδό του από τον Ι. Ναό. Ο σεβασμιώτατος, ωθούμενος μπήκε στο αυτοκίνητο της Μητρόπολης χωρίς να απαντήσει στα αγωνιώδη ερωτήματα του κόσμου. Αυτό που έκανε αλγεινότερη εντύπωση σε όλους τους παρευρισκομένους ήταν η αντιμετώπισή του κόσμου από μερικούς ιερείς, διακόνους  και λοιπούς παρατρεχάμενους της συνοδείας του δεσπότη.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω περιστατικά:
Μια κοπέλα ρώτησε τον Δεσπότη, «γιατί μας στερείτε τον πνευματικό μας πατέρα εν μέσω Σαρακοστής» και ο διάκος απάντησε «να αλλάξεις πνευματικό». «Και τι είναι οι πνευματικοί να τους αλλάζουμε, πουκάμισα;» αντείπε η κοπέλα για να εισπράξει την απάντηση, «ναι πουκάμισα, αν θες να σου δώσω το δικό μου».
Άλλος παρατρεχάμενος ειρωνεύτηκε την συμπεριφορά μας, σαρακοστιάτικα, για το “μίσος” μας εναντίον του πάπα. «Τι σας έχει κάνει λέει ο πάπας και τον μισείτε; Ο πάπας είναι όλο αγάπη» είπε χαρακτηριστικά. Μια σεβαστή ηλικιωμένη κυρία  άδραξε την ευκαιρία και ρώτησε: «Παιδί μου, έχει ιεροσύνη ο πάπας;», για να λάβει την απάντηση «Φυσικά, αφού έχει αγάπη, έχει ιεροσύνη». Και όλα αυτά εις επήκοον όλης της κουστωδίας του Δεσπότη χωρίς να υπάρξει κανένας έλεγχος ή αντίδραση. Αντίθετα εισπράξαμε ειρωνεία και γέλια σαρκαστικά.
Από τα χθεσινά γεγονότα φαίνεται ότι, δυστυχώς ο  Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος θα είναι αναγκασμένος να περάσει το υπόλοιπο διάστημα της αρχιερωσύνης του, το οποίο ευχόμαστε να είναι μακρύ και εν μετανοία,  σε ένα περιβάλλον τοξικό εξ επόψεως Ορθοδόξου Πίστεως. Ποιος άραγε να είναι υπεύθυνος για ότι θα επακολουθήσει; Ο κεκμηκώς από το γήρας κ. Άνθιμος ή το περιβάλλον που ο ίδιος δημιούργησε με τις επιλογές του τον καιρό της παντοδυναμίας του;

58 σχόλια :

 1. «Παιδί μου, έχει ιεροσύνη ο πάπας;», για να λάβει την απάντηση «Φυσικά, αφού έχει αγάπη, έχει ιεροσύνη».


  Πλανεμένοι Οικουμενιστές, ποιος σας είπε ότι η ιεροσύνη δίνεται από την αγάπη;

  Εάν πιστεύετε ότι ο Πάπας Ρώμης έχει Ιεροσύνη, να τον πιέσετε (επειδή θα αντιδράσει, διότι γνωρίζει...) να κάνει ένα Παπικό «αγιασμό» ΧΩΡΙΣ ΑΛΑΤΙ και ΧΩΡΙΣ άλλες επιπρόσθετες ουσίες.
  Αυτό τον Παπικό «αγιασμό» να τον διατηρήσετε ΕΚΤΟΣ ψυγείου και σε φυσιολογικές συνθήκες, και μετά από μερικά χρόνια (όταν θα έχει σκουληκιάσει ο δήθεν «αγιασμός») να τον ΠΙΕΙΤΕ.

  Ο Αγιασμός των Ορθοδόξων κληρικών, διατηρείται αναλλοίωτος μέσα στα χρόνια (ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ επιπρόσθετη ουσία) και ΠΙΝΕΤΑΙ άφοβα και άνετα, ακόμα και πολλά χρόνια μετά από την τέλεση του Ορθόδοξου Αγιασμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρόνια τώρα ο επίσκοπος Σύρου επιτρέπει στους φράγκους να παίρνουν τον αγιασμό που κάνουν οι Ορθόδοξοι ιερείς και να τον μοιράζουν στους παπικούς. Ήθελα να ήξερα το "Μη δώτε το άγιον τοις κυσίν" σαν επίσκοπος δεν το γνωρίζει; Ποιο τρανή απόδειξη έλειψης ιερωσύνης στους παπικούς υπάρχει;

   Διαγραφή
  2. Η θεία Κοινωνία ,και η παραμονή των αιρετικών μετά την σχετική εκφώνηση απαγορεύεται . Ο αγιασμός είναι για όλη την κτίση .Και άρτος και αντίδωρο δίδεται και στην εξομολόγηση αν προσέλθουν γίνονται δεκτοί και ευχές διαβάζονται κτλ σύμφωνα με την αρχαία παράδοση .

   Διαγραφή
 2. Πταίει και ο π. Νικόλαος που δέχεται το επιτίμιο του πρώην επισκόπου του. Αφού π. Νικόλαε αποτειχίστηκες λόγω πίστεως, δεν ξέρεις ότι δεν αναφέρεσαι πια εις τον επίσκοπο αυτό; Αποτειχίστηκες για να κάνεις υπακοή εις τις ποινές που θα σου ρίξουν επί της καφαλής σου; Μην αναμένεις την τελική απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου, κινδυνεύει το ποίμνιο σου, συνέχισε τον δρόμο σου, ταπεινά, με αγάπη και πίστη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και βέβαια «πταίει» και το ξέρει. Και ο π.Ν.Μ. και ο π.Θ.Ζ. Με φλυαρίες και υπεκφυγές θολώνουν το τοπίο. Η μετάνοιά τους δεν έρχεται, η καθαίρεση έρχεται.

   Διαγραφή
  2. Ντροπή! Τι λέτε Κωνσταντίνε; Είπα να μη μιλήσω αλλά θεωρώ ότι δεν γίνεται.

   Διαγραφή
  3. Έλεος κ. Κωνσταντίνε προς τι η καθαίρεση;
   Είναι ή δεν είναι μάστιγα ο οικουμενισμος για την εκκλησία μας;
   Δεν πρέπει να γίνει κάτι για το φρενάρισμα - καταδίκη του οικουμενισμού;
   Οι πατέρες που μετά την σύναξη Κρήτης αποτειχιζονται αναφέρονται σε συγκεκριμένα γεγονότα και κάνουν εφαρμογή του κανόνα της εκκλησίας μας για προστασία της εκκλησίας από αιρέσεις και σχίσματα (αυτό λέει ο κανόνας 15).
   Ούτε εκκλησία δικιά τους έκαναν , ούτε σχίσμα.
   Έκαναν εφαρμογή του κανόνα 15 μπας και γίνει κάτι μετά από 100+ χρόνια με την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ του οικουμενισμού.
   Ακόμα και σεις το "πταίει" το χετε σε εισαγωγικά «πταίει» λέτε. Έλεος πια, για όνομα του θεού !!! Καθαίρεση;;;!!!!
   Αν θέλετε καθαιρέσεις να απαιτησετε σύνοδο ορθόδοξη η οποία θα καταδικασει τον οικουμενισμο και θα ΚΑΘΕΡΑΙΣΕΙ τους αμετανόητους οικουμενιστες όπως έγινε με τον Άρειο, τον Νεστόριο και όλους τους αιρετικους. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ...

   Οι πράξεις όλων κρίνονται και εδώ και μετά (την ύστατη ωρα), η ιστορία δεν τελειώνει με άδικες αποφάσεις και η ιστορία θα γράψει τους αγωνιστές .

   Διαγραφή
  4. Ντροπή σας κ. Κωνσταντίνε. Τι είναι αυτά που λέτε. Πώς μιλάτε έτσι για ιερείς οι οποίοι δίνουν την ζωή τους για την Ορθοδοξία μας.

   Διαγραφή
  5. Οτι ισχύει ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΝΑΟ , των παπικών πχ των προτεσταντών ή ακόμα και για τα τεμένη των μουσουλμάνων και τις συναγωγές των Εβραίων ισχύει και για αυτόν τον ναό της παναίρεσης του παπικού Βαρθολομαίου του παναιρετικού εχθρού του Θεού .Απο την επόμενη ώρα ο αποτειχιζόμενος ιερέασ λειτουργεί ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΒΩΜΟ απο εκείνο των αιρετικών Ο Ιερέας που αργεί ναι θα δώσει λόγο γιατί αργεί και δεν τελεί την Θεία ευχαριστία όπως έχει καθήκον ΕΣΤΩ και για έναν πιστό .Αλλά υπομονή ....

   Διαγραφή
 3. Tα πνευματικά παιδιά του π.Νικολάου συνεχίζουν να εκκλησιάζονται στον ναό;Δεν ισχύει γι αυτούς η αποτείχιση;Η εκκλησιαστική κοινωνία δεν τους μολύνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε κάθε ψυχή ανάβει η σπίθα της θείας αγάπης, σε κάθε ψυχή μπορείς να βρεις το καλό και το αγαθό, αλλά εμείς έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στους άλλους μόνο ελαττώματα... Αυτό συμβαίνει γιατί δεν προσέχουμε τον εαυτό μας... Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά τον εαυτό μας, την εσωτερική μας ζωή, τότε ποτέ δεν θα προσέχουμε τις ξένες αμαρτίες...

   Διαγραφή
  2. Αγαπητή Ζωή, συμφωνώ με τον Γεώργιο!! Ας μήν είμαστε με το όπλο παρά πόδα, έτοιμοι να πυροβολήσουμε τους αδελφούς μας με τά πυρά της κατάκρισης!! Το τί θα κάνει ό καθένας πλέον είναι δικός του λογαριασμός και αυτός θα δώσει λόγο στο Θεό. Είναι πλέον θέμα συνείδησης!!

   Διαγραφή
  3. Κι εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι Ζωή. Να μας απαντήσει κάποιος γιατί ούτε εγώ καταλαβαίνω πως γίνεται να αποτειχίζεσαι και ταυτόχρονα να εκκλησιάζεσαι εκεί οπού μνημονεύουν τους αιρετικούς; Δηλαδή θέλετε και "την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο";

   Διαγραφή
  4. Υπομονή να δούμε ..... τι σόι αποτείχιση θα μας διδάξουν !

   Διαγραφή
 4. Κατά τά ἄλλα όποιος Κληρικός ή Λαϊκός νόρμαλ Ορθόδοξος Χριστιανός διαμαρτύρεται είναι συκοφάντης, ιεροκατήγορος, φατριαστής, φονταμενταλιστής, φανατικός, σχισματοποιός, βλάσφημος και υβριστής των αχρείων, αθλίων και αναξίων πατέρων;

  Α μάλιστα!!!

  Ντρέπομαι που είμαι ο έσχατος Μακεδών της ομογένειας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αισχος!!!!εσυ, ο διακονος που "ορθοτομεις"το λογο της βλασφημιας,εισαι αναξιος για ιερεας και οποιος σε χειροτονησει θα φερει ολοκληρη την αμαρτια και θα λογοδοτησει στον Κυριο.Παντως ,χωρις να το θελετε,μας ενδυναμωνετε στον αγωνα μας.Ευχομαι να μετανοιωσετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εσείς πάλι γιατί δεν τούς είπατε ,πριν φτάσουν στήν Μητρόπολη να περάσουν από κανένα ορθοπεδικό ;;μήπως καμπουριάσουν απ' την πολλή ΜΑΓΚΙΑ!
  Οι ταλαίπωροι πολύ θα το ήθελαν αλλά ούτε και αυτό μπορούν να υπηρετήσουν,διότι η μαγκιά πρέπει να είναι αυθεντικη.Καί επειδή ο Ζαμπέτας πέθανε εδώ και πολλά χρόνια τα γατάκια τής Βογατσικού παραμένουν ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου.Διότι όσο αφορά την πνευματικότητα γι'αυτούς είναι επιστημονική φαντασία.Μάταια όμως επιχειρούν να να κάνουν και το μάγκα Αααααλα
  Φωτεινή Τράκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ἡ προειδοποίηση τοῦ Ἀπ. Παύλου γιὰ τὴν ἀποστασία ποὺ θὰ συμβεῖ πρὶν ἔρθει ὁ Ἀντίχριστος, ἀναφέρεται προφανῶς στὴν ἀποστασία τῆς διοικούσας Ἐκκλησίας καὶ ὄχι κάποιων ἀτόμων. Γιατὶ ἡ ἀποστασία ἀτόμων καὶ μεγάλων ὁμάδων ἀνθρώπων εἴτε μέσῳ τῶν αἱρέσεων, εἴτε μέσῳ τῆς γενικῆς ἀσέβειας καὶ ἀπιστίας ὑπῆρχε πάντα, θὰ ὑπάρχει πάντα καὶ δὲν μπορεῖ νὰ ἀποτελεῖ προδρομικὸ σημάδι τῆς ἔλευσης τοῦ Ἀντιχρίστου. Ἐπιπλέον, ὁ λόγος τοῦ Ἀποστόλου θὰ διαψεύδονταν μέχρι τώρα χιλιάδες φορές, γιατὶ ἀποστασίες ἀνθρώπων ὑπῆρξαν ἄπειρες, ἀλλὰ ὁ Ἀντίχριστος δὲν ἦρθε. Ὁ Οἰκουμενισμὸς ὡς ἐσχατολογικὴ παναίρεση ἀπομακρύνει (ἤδη καὶ μέσῳ πλέον ὀρθοδόξων κληρικῶν καὶ Ἐπισκόπων) τὸ ποίμνιο ἀπὸ τὴν ἀληθινὴ καὶ σωτηριώδη διδασκαλία τοῦ Χριστοῦ καὶ κηρύττοντας διαβολικὲς ἰδέες δημιουργεῖ τὸν καινούργιο «νέοταξικό» τύπο τοῦ «χριστιανοῦ». Αὐτὸς ὁ τύπος ἀδιαφορεῖ γιὰ τὸ ἂν οἱ κληρικοὶ ποὺ ἀκολουθεῖ, καὶ οἱ διδασκαλίες ποὺ ἀκούει ἀπὸ αὐτούς, εἶναι Ὀρθόδοξες ἢ κακόδοξες, ἀλήθειες ἢ ψέματα, ἀρκεῖ νὰ εὐφραίνεται μὲ λόγια ἀγάπης καὶ εἰρήνης. Ὅμως «Εἰ καὶ γλυκέα τὰ λόγια τῶν ψευδοπροφητῶν, ἀλλὰ οὐδὲν αὐτῶν πικρότερον». Αὐτοὺς τοὺς κληρικοὺς ποὺ ὁ κόσμος θὰ ἀκολουθεῖ, ὁ Κύριος «θὰ τοὺς ρίξει στὸν κοπρῶνα» [ἀποχωρητήριο]. Ὁ κλῆρος λοιπὸν θὰ γίνει ὄργανο τοῦ Ἀντιχρίστου. Θὰ διδάσκει τὴν τυφλὴ ὑπακοὴ ὡς ἀρετὴ εἰρήνης καὶ σωτηρίας. Μία ὑπακοὴ σατανικὴ ποὺ θὰ ἀπαιτεῖ ἀπὸ τὸν «πιστὸ» ἄγνοια, περιφρόνηση τῆς διδασκαλίας τῶν Ἁγίων, ἀδιαφορία γιὰ τὴν Ἀλήθεια καὶ ἐπιφανειακὴ εὐσέβεια. «Οἱ ψευδόμενοι [ποιμένες] πρῶτα [θά] λένε τὴν ἀλήθεια καὶ τὰ ἀποδεκτὰ ἀπὸ ὅλους καὶ μετά [θά] παρουσιάζουν τὰ ψευδῆ καὶ ἀμφιβαλλόμενα».
  Ὁ Ἀντίχριστος δὲν θὰ κλείσει τὶς Ἐκκλησιές, οὔτε θὰ τὶς κάψει ὅπως ἔκανε παλιά, ἀλλὰ θὰ τὶς γεμίσει ἀπὸ Χριστιανοὺς ποὺ θὰ βαπτίζονται, θὰ ἐξομολογοῦνται, θὰ κοινωνοῦν, θὰ κάνουν εὐλαβῆ ἔργα, ἀλλὰ στὴν οὐσία δὲν θὰ πιστεύουν στὸν Χριστὸ ἀλλά στὸν ἴδιο τὸν Ἀντίχριστο. Θὰ παραπλανήσει τὸν κόσμο προσποιούμενος τὸν Χριστό καὶ θὰ προσπαθεῖ νὰ τὸν μιμηθεῖ σὲ ὅλα.
  Λέει ὁ Νεομάρτυς Ἀνδρόνικος Ἐπίσκοπος Πέρμ: «...θὰ ἀκολουθήσει ἀναπόφευκτα ὁ διωγμὸς τῆς Ἐκκλησίας ἀπὸ ὄχι ἁπλῶς ἄθρησκο ἀλλὰ ἀντιχριστιανικὸ κράτος…εἴτε τὸ θέλουμε εἴτε ὄχι, μία τέτοια ἐξέλιξη δὲν εἶναι μακρυά. Πρέπει λοιπὸν νὰ ἑτοιμα-ζόμαστε, γιατὶ ἡ πίστη μας θὰ δοκιμαστεῖ σὰν σὲ φωτιὰ ἀπὸ τὸ πνεῦμα τοῦ Ἀντίχριστου πρῶτα καὶ ἀπὸ τὸν ἴδιο ἔπειτα …».[19]
  Πρέπει λοιπὸν ὁ ἀληθινὰ ἐνδιαφερόμενος γιὰ τὴν σωτηρία του νὰ ἀρχίσει νὰ ἐξοικειώνεται μὲ τὴν ἰδέα τῆς Ἀποτείχισης, ὥστε ὅταν δεῖ ὅτι ποιμαίνεται ἀπὸ ἐχθροὺς τοῦ Χριστοῦ νὰ προφυλαχθεῖ γιὰ νὰ μὴν βρεθεῖ ὡς ἀνόητος.
  (Απόσπασμα από το βιβλίο: «Οι ληστές της Θείας διδασκαλίας» Μέρος β΄)
  Και να προσθέσω εγώ ότι οι Άγιοι μας, όταν μίλησαν για τα έσχατα χρόνια, δεν ανέφεραν τυχαία ότι οι Χριστιανοί που θα ζουν τότε θα δοκιμαστούν από τη μεγαλύτερη πλάνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κύριε Βαγγέλη Παπαδάκη αναφέρεστε σε μέλλοντα χρόνο και στο τι ΘΑ κάνει ο Αντίχριστος τον οποίον πιθανολογώ οτι καρτεράτε .
   Δια στόματος Πατροκοσμά το Αγιο Πνεύμα μας αποκάλυψε ποιος είναι ο Αντίχριστος και μας παράγγειλε να μην καρτερούμε άλλον . Οσα λέτε με "ΘΑ " τρέχουν εδώ και πολλά , πάρα πολλά χρόνια . Η πανθρησκεία , η αποστασία που ζούμε σήμερα είναι η διαχρονική εξέλιξη της αποστασίας του Παπισμού - Μωαμεθανισμού που αν και φαινόταν αντίπαλοι στον καιρό του Πατροκοσμά πολλοί βλέπουν και διαπιστώνουν σήμερα οτι είναι ένα .
   Σήμερα οσο ποτέ άλλοτε οι διδαχές του Πατροκοσμά για τον Αντίχριστο είναι επίκαιρες .Οι ναοι του παπικου Βαρθολομαίου του παν αιρεσιάρχη εχθρού του Θεού είναι πλήρεις σατανικές συναγωγές και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ σε όποιον τελευτά με την κοινωνία των αντίχριστων ακόμα και αν αυτός παρίστανε τον ευλαβή αντι οικουμενιστή ή ακόμα και αν διώχθηκε για τους αντι οικουμενιστικούς του αγώνες . Δίοτι ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Σ Φ Ρ Α Γ Ι Ζ Ο Υ Ν τους χριστιανούς με την σφραγίδα του ΘΕΟΥ έτσι ακριβώς και τα μυστήρια του αντίχριστου σφραγίζουν με την σφραγίδα του σατανά . Οποιος το λοιπόν τελευτά με την κοινωνία των αιρετικών πάει .... όπου πάνε ολοι οι αιρετικοί . Τώρα είναι και κάποιοι οι οποίοι ψάλουν μεν τα εγκώμια στους επι Βεκου μαρτυρήσαντες αλλά μνημονεύουν τον νέο Βεκο τον παπικό Βαρθολομαίο τον παν αιρεσιάρχη εχθρό του Θεού .Είναι ήδη πνευματικά τυμπανιαίοι νεκροί και μόνο με ΘΑΥΜΑ είναι δυνατό να αναστηθούν .

   Διαγραφή
 8. Πολύ καλά κάνατε!!! Εύγε για την στάση σας!! Να μήν τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί!! Σε κάθε χοροστασία του Ανθίμου να κάνετε τά ίδια. Να γίνεστε ό εφιάλτης τους, μέχρι να υποχωρήσουν!! Οσο για τις ειρωνείες,τί περιμένετε από άγουρα παιδαρέλια που παριστάνουν τους κληρικούς;; Γιατί με τέτοια συμπεριφορά δεν είναι κανονικοί κληρικοί!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ή δεν γνωρίζει επειδή δεν τον ενημερώνουν ή ψεύδεται. Υπάρχει κάτι τρίτο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πλέον φανερό ότι ο κ. Άνθιμος δεν διοικεί την μητρόπολη της Θεσσαλονίκης. Δεν ξέρω αν φταίει το γηρας, ή κάποια άλλη αρρώστια, το σίγουρο είναι ότι το κονκλάβιο γύρω του έχει πραξικοπηματικώς και αθορύβως αναλάβει τη δεσποτική πατερίτσα του και αλωνίζει κατά πως θέλει και ορίζεται από τα μυστικά ρεύματα του παπισμού και της μασονίας.
   Ποιός φέρει την τελική ευθύνη;
   Ποιος θα έπρεπε να ανασκουμπωθεί και να δράσει καταλυτικά ώστε να λυθεί το πρόβλημα;
   Δυστυχώς ούτε η ιεραρχία, ούτε ο πατριάρχης είναι απέναντι τους.
   Και πως θα μπορούσαν άλλωστε αφου αυτοί είναι που κινούν τα νήματα και δίνουν τις κατευθύνσεις;
   Δεν μπορεί ο ηθικός αυτουργός να καταδικάσει τον ένοχο....

   Διαγραφή
  2. Αν ο Θεσ/νίκης λόγω γήρατος δεν διοικεί την Μητρόπολη, τότε εγείρονται κάποια ερωτήματα:

   Πριν κάνουν οι σεβαστοί πατέρες την αποτείχιση, πήγαν να μιλήσουν προσωπικά με τον επίσκοπο ? Να τον ρωτήσουν γιατί κάνει όσα κάνει ? Να του ζητήσουν να τους εξηγήσει ?

   Γιατί αν δεν πήγαν, τότε προς ποιόν έγινε η αποτείχιση ?

   Διαγραφή
 10. Δυστυχώς ο Παναγιότατος περιβάλλεται από ένα αρρωστημένο περιβάλλον, όλο ίντριγκες και υπόγεια συμφέροντα και αυτά τον έχουν καθηλώσει, χωρίς να απαλλάσσεται απ τις ευθύνες του για την όλη κατάσταση.

  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κυριε Χειλαδάκη. Εμεις ξέρουμε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο κανει πολλή δουλειά σε βαπτισεις Πιστων στην χώρα που γνωρίζεται. Υπαρχεουν πληθη πιστών σε όλη την Τουρκία για για αυτό ένας είναι υπεύθυνος που λιδωρειται χωρίς αιδώ. Ελπίζω να μην γραφετε άρθρα για την σκλαβωμένη Πόλη κλπ, και για το ποιοι θα την διοικήσουν όταν την πάρουμε πίσω. Η δουλειά που έχει κάνει το Οικουμενικο Πατριαρχείο είναι τεράστια και για αυτό βάλεται από παντού. Σε ότι αφορά τον όρο "Εκκλησιες" υπάρχουν σημειώσεις του Κου Τσελεγγίδη στην Θεολογική του ΑΠΘ που χρησιμοποιεί τον ίδιο όρο.

   Διαγραφή
  2. κ. Γεώργιε
   Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει προσφέρει πάρα πολλά μέχρι σήμερα. Ας μην μπερδεύουμε τον θεσμό με τα πρόσωπα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος Ελληνας Ορθόδοξος ο οποίος δεν θά έδινε και την ζωή του γιά το Οικουμενικό Μας Πατριαρχείο. Δεν καταλαβαίνετε όμως ότι ο σημερινός ηγέτης του ( δυστυχώς γι'αυτόν είναι μόνο(σημερινός),), και μερικοί πρίν από αυτόν, εξίσωσαν την Ορθόδοξη, την ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΊΑ, εάν βέβαια τό πιστεύουμε αυτό, μέ όλες τις αντίχριστες αιρέσεις( Παπικούς, Προτεστάντες, Αντιχαλκηδωνίους, Ιεχωβάδες, αλλά και Ιουδαίους , Μωαμεθανούς, Βουδιστές κλπ, κλπ, και μέ όλες τίς άλλες "θρησκείες" του κόσμου, και ουσιαστικά ακυρώνει το Κήρυγμα του Χριστού. Πως λοιπόν οι Ορθόδοξοι να μην διαμαρτυρόμαστε γι' αυτό τό χάλι ;΄η μήπως συμφωνείτε με την "Δημοκρατική" Εκκλησία του Βαρθολομαίου, και όχι μόνο, ( Καθαιρούμε όποιον Αρχιεπίσκοπο, Επίσκοπο, Ιερέα και αφορίζουμε τους Λαϊκούς που διαμαρτύρονται γιά κάτι, χωρίς να τους απαγγείλουμε κατηγορίες, χωρίς να τους καλέσουμε σε απολογία, και χωρίς να τους ενημερώσουμε για ποιό λόγο τους καθαιρέσαμε) η οποία δεν ανέχεται καμιά διαμαρτυρία από πουθενά; Ξεχνάτε ότι ο Βαρθολομαίος πρίν από μερικά χρόνια δήλωσε ότι οι Αγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας πλανήθηκαν από τον διάβολο και δημιούργησαν τα σχίσματα με την συμπεριφορά τους, και ανάγκασαν τους "ετεροδόξους" να αποσχιστούν από την ΜΙΑ , την Ορθόδοξο Εκκλησία; Εάν αυτά πιστεύετε , όπως κάνει ο Βαρθολομαίος και οι ομόφρονές του, γιατί δεν βγαίνουν με παρρησία να διακηρύξουν ότι , εμείς οι Ορθόδοξοι, κάναμε λάθος με αυτά που πιστεύουμε μέχρι σήμερα και πρέπει να τα διορθώσουμε ; ή μήπως δεν πρέπει να ρωτάμε τίποτα, να κλείσουμε τα μάτια μας, της ψυχής και του σώματος, και να αφεθούμε στην "φροντίδα" του κάθε Βαρθολομαίου, και να κοιμόμαστε ήσυχοι; Τί τέλος πάντων πιστεύεται ότι πρέπει να κάνουμε;

   Διαγραφή
  3. Εγω παλι λεγω ,πως ο εγγαμος διανυει βιον μετριον....ουτε πολυ ανηφορος ουτε πολυ κατηφορος.
   Επομενως ,αφου τα κειμενα χρειαζονται εμβαθυνση και ο ορος εκκλησιες διορθωθηκε κατα την εκφραση του κειμενου προς τον λαο οπου εκει δεν τον χρησιμοποιει αλλα διορθωνει ,πως ο διαλογος με αλλες χριστιανικες ομολογιες-αιρεσεις δεν διακοπτεται αλλα πραγματοποιειται χωρις φανατισμους κ διαιρεσεις συν της θεολ.αληθειας,υποβιβαστηκε ο ορ ος ,...
   Εκκλησιες.Τι χαρα! Τω αιτουντι σοι διδου!
   Χρειαζομαστε εμβαθυνση διοτι δεν κατανοησαμε την πλανην μας!

   Διαγραφή
  4. Διαβάστε τον κύριο Τσελεγγιδη πως αποκαλεί τις άλλες ομολογιεσ στο μάθημα της Θεολογικης με τίτλο Δυτική Θεολογια και Πνευματικοτητα. Εκδόσεις ΑΠΘ 2009-2010. Δεν νομίζω να μην ξέρετε ότι απέσυρε πρόσφατα την υπογραφή του από Κείμενο αποτειχισης. Στα κείμενα αυτά Σελίδα 38-40 έχει σχετικές αναφορές. Επίσης αναφέρει ότι #η απόφαση (ορισμού καθολικων και προτεσταντων) ότι είναι αιρετικες Δεν είναι οριστική και τελεδιδικη αφού δεν θεδπιστηκε αυτό από Οικουμενικη Σύνοδο. Πάντως μέχρι αποφάνσεως Οικουμενικης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ#

   Διαγραφή
  5. Σε πορίσματα συνάξεων επισκόπων οι αιρετικοί πρεπει να λέγονται αιρετικοί και όχι εκκλησίες ΔΙΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ αυτό δε είναι το σωστό;


   ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΤΙΔΡΆΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗ ΧΡΉΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΕΚΚΛΗΣΊΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ;


   Οι διόρθωσεις της ιεράς συνόδου της Ελλαδας γιατί δε πέρασαν;
   Η ιερά σύνοδος ψήφισε να γίνουν διορθωσεις αφού οι διορθώσεις δε πέρασαν πως η επιτροτροπή της ελλαδικής εκκλησίας υπεγραψε; Γιατί να υπογράψει;
   Από κει να αρχίσουμε....

   Η εκκλησία μας είναι συνοδική ή δεν είναι;
   Δεν έπρεπε να γίνουν σεβαστές οι διορθώσεις της συνόδου;

   Διαγραφή
  6. Αφηστε καλυτερα !
   Ο Θεος ξερει!

   Διαγραφή
  7. Τι να αφήσουμε ;
   Αν σε κάθε αίρεση έλεγαν "αφήστε ο θεός ξέρει" τώρα δεν θα υπήρχε ορθή πίστη.

   Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα τα οποια οφείλουμε να απαντήσουμε.

   100 χρόνια οικουμενισμού έχουμε ακούσει ου δει διάφορες απόψεις

   πχ.
   Αν ο ιερεας ας κηρυττει αιρεση τα μυστήρια είναι σωστά;
   Ερωτώ τι είναι η θεία χάρις ; Θέμα τυπικού;

   Εμείς οι πιστοί τι είμαστε; Ακούμε αιρέσεις λέμε ο παπάς τις λέει όχι εμείς ας πάμε να λειτουργηθούμε δε τρέχει τίποτα ενώ δίπλα είναι ένας ιερέας ΠΙΣΤΟΣ και δεν πάμε σ'αυτόν;

   Δεν μιλώ για θέματα ηθικής μιλώ για ΑΛΛΗ πίστη ,ΑΙΡΕΣΗ ,ΑΘΕΪΣΜΌ.

   Ρωτώ δεν παριστάνω τον σοφό ,ρωτώ γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό και με καίει και μένα.

   Διαγραφή
 11. Η απόπειρα ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ που αποκαλύφτηκε πρόσφατα, εναντίον του αντι-οικουμενιστή Πατριάρχη Γεωργίας, φανερώνει (σε όσους μπορούν και θέλουν να καταλαβαίνουν) τις αδίστακτες σκοτεινές διεθνείς δυνάμεις που ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ από τον Οικουμενισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ιερέας Γιόργι Μαμαλάτζε κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας της γραμματείας του Πατριάρχη Σορένα Τετρουασβίλι και όχι του "αντί-οικουμενιστή" Πατριάρχη. Σας το ξανά λέω στη Γεωργία "ούτε φωνή, ούτε ακρόαση" για τον οικουμενισμό. Έχετε λάθος ενημέρωση δυστυχώς.

   Διαγραφή
 12. Κρίμα! Ο Μητροπολίτης δεν γνωρίζει τα φλέγοντα ζητήματα της Εκκλησίας μας; Μήπως δεν γνωρίζει και για τις διώξεις των ιερέων του; Τί παράδειγμα δίνουν στον πιστό λαό οι συν αυτώ με τη συμπεριφορά τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Για συγκεκριμένα πρόσωπα ανθρώπων πάτε στην Εκκλησία ή για το Χριστό; Πόσο σας έχουν πωρώσει με τις προσωποπαγείς φατρίες που έφτιαξαν κάποιοι; Ξέρετε ποιοι. Οι κηρύσσοντες «εαυτόν» και όχι Χριστόν. Πολύ καλά έκανε ο τοπικός μητροπολίτης και λειτούργησε σε ναό της κανονικής του ευθύνης, την ευχή του να έχουμε. Άλλωστε κάθε ιερέας λειτουργεί εξ ονόματος του επισκόπου του, ο δε επίσκοπος είναι εις τόπον και τύπον Χριστού. Όσο κάποιοι παριστάνουν ότι δεν ξέρουν την απλή αυτή αλήθεια της Εκκλησίας, θα συνεχίζουν να δημιουργούν φατρίες, αιρέσεις και σχίσματα, όπως ο παλαιός αιρετικός (καθηρημένος, πρώην ιερέας) Άρειος ή θα φέρονται όπως οι σημερινοί προτεστάντες, που είναι ανεπίσκοποι. Ας συνεχίζουν οι φατριαστές να πολεμούν την Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν χάνει ποτέ, διότι έχει πηδαλιούχο τον Χριστό και όχι τον εκάστοτε «εαυτό». Η Εκκλησία είναι στύλος και εδραίωμα της αληθείας και έχει διοίκηση διορισμένη από το ίδιο το άγιο Πνεύμα, δεν χρειάζεται τις φωνασκίες και αυτοδικαιώσεις κανενός. Δεν διώκονται αδίκως οι υπονομευτές της Εκκλησίας, απλώς δεν έχουν πια θέση στην Εκκλησία. Είναι οι ίδιοι που διαβάλλουν, συκοφαντούν και κατηγορούν ασταμάτητα από τα μπλογκ τους, αυτοί που άγονται και φέρονται από τα προσωπικά τους πάθη, παρασύροντας και μέρος από το ποίμνιο του Χριστού μαζί τους. Καλή μετάνοια στους αρχηγούς του σχίσματος! Εύχομαι να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο ΔΙΧΩΣ να φορούν πλέον το τίμιο ράσο, να καθαιρεθούν σύντομα, για να καταλάβει το ποίμνιο του Χριστού με ποιους έχει να κάνει. Θα είναι σύντομα προφανές το γιατί η Εκκλησία αποφάσισε την έξωση των αμετανόητων διαβολέων από το σώμα των ιερέων. Κωνσταντίνος Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητε Κωνσταντίνε. Θα ήταν πιό εποικοδομητικό αν το σχόλιό σου αναφερόταν στο θέμα της ανάρτησης η οποία είχε, αν διάβασες καλά, δύο σκέλη. Πρώτον την άρνηση ή αδυναμία του Ανθίμου να τοποθετηθεί πάνω σε ένα θέμα που για πολλούς από εμάς είναι ζωτικής σημασίας αν δηλαδή επιτρέπεται να ονοξμάζονται οι αιρέσεις Εκκλησίες. Και δεύτερο η διαμαρτυρία για την άδικη, τουλάχιστον καθ' ημάς, δίωξη του πατρός Νικολάου.
   Εσύ δεν τοποθετήσε σε κανένα από τα ανωτέρω θέματα. Είμαι περίεργος να μάθω την άποψή σου, πρέπει οι αιρετικοί να ονομάζονται αυθέως ή πλαγίως εκκλησίες;
   Όσον αφορά το δικό σου ερώτημα αν πηγαίνουμε στην Εκκλησία για πρόσωπα ή για το Χριστό, φυσικά και πηγαίνουμε για το Χριστό. Αλλά δεν μπορούμε παρά να τιμάμε και να αγαπάμε τα πρόσωπα που μας αναγέννησαν στην πνευματική ζωή, τουλάχιστον όσο αγαπάμε τους γονείς μας που μας γέννησαν στην φυσική ζωή. Προφανώς και συ ζεις την ζωή σου για τον εαυτό σου και όχι για τους γονείς σου, αλλά η συνείδηση και η ηθική σου σου επιβάλλουν να φροντίζεις και να τιμάς τους βιολογικούς σου γονείς.
   Έρρωσο

   Διαγραφή
  2. Πώ, πώ, πώ....πόσο οίκουμενιστής καί παπολάγνος εἶσαι ρέ φίλε

   Διαγραφή
  3. Κανε την αυτοκριτικη σου πρωτα,μαθε να τιμας τους αξιους κληρικους και σεβασου ολους εμας που ειμαστε πνευμ.τους παιδια.Καταλαβαινω πως εισαι μεσα απ την μητροπολη με ψευδωνυμο για να μιλας για καθαιρεσεις και προφανως φοβασαι μη χασεις τα προνομια.Κανε μας τη χαρη να σιωπησεις και να μετανοησεις

   Διαγραφή
  4. "Άλλωστε κάθε ιερέας λειτουργεί εξ ονόματος του επισκόπου του". Πρόκειται για την αιρετική, ζηζούλεια θεωρία ότι κάθε μυστήριο γίνεται στο όνομα του επισκόπου. Πουθενά στην πατερική μας παράδοση δε διατυπώνεται αυτήν η αιρετική άποψη. Η Εκκλησία μας δεν είναι επισκοποκεντρική αλλά Χριστοκεντρική. Ολες οι ακολουθίες γίνονται στο όνομα του Δεσπότου Χριστού και όχι του εκάστοτε επισκόπου.

   Διαγραφή
  5. Ο αρειος ηταν διορισμενος απο το αγιο πνευμα;ο επισκοπος δεν ειναι εις τοπον και τυπον χριστου,αλλα πρεπει να ειναι εις τοπον και τυπον χριστου

   Διαγραφή
  6. Και αν αδερφε εσυ εισαι ενας αριος μεσα στην εκκλησια;το σκεφθηκες ποτε;εισσι τοσο σιγουρος οτι αυτα που εχεις πιστεψει ισχυουν εν αληθεια;σκεφθηκες οτι μπορεις να εχει ερθει η ωρα και δεν υπερασπιζεσαι το χριστο;με αγαπη στο λεω

   Διαγραφή
  7. Παιδια μπορούμε να λειτουργουμαστε εκει οπου μνημονευεται το όνομα του Επισκοπου ή μολυνόμαστε ??? Σε ποιες Μητροπόλεις υπάρχουν Ιερεις που δεν μνημονευουν τον Επίσκοπο ?? Μηπως ειναι 4-5 σε όλη τν χώρα και στους πάνω από 8-10.000 ?? Γιατι Μνημονευουν στην Αφρική τον Πατριάρχη τους αφού πήγε στην Συνοδο ???? Θα τρελαθείτε στο τέλος και θα κάνετε Πάσχα στα βουνα πριν την ώρα του Αντι >>>>

   Διαγραφή
  8. Τελικά, κ. Κωνσταντίνε Π, ποιόν έχει η Εκκλησία πηδαλιούχο ; Τον Χριστό ή τον κάθε Πατριάρχη, Αρχιεπίσκοπο, Μητροπολίτη, Επίσκοπο, Αρχιμανδρίτη(Ηγούμενο), κλπ, κλπ, ;

   Διαγραφή
  9. Γεωργιε αν δεν υπάρχουν ιερείς που αποτειχισηκαν ορθόδοξα καλό είναι να πας εκκλησία και να μη μήνεις αλειτουργητος.

   Αν όμως υπάρχουν στη πόλη σου ιερείς που αποτειχισηκαν ορθόδοξα καυτερά να πας σε αυτους τους ιερείς. Ο Καραϊσκάκης δεν πολεμούσε μόνος είχε και παλικάρια δίπλα του.

   Απλά τα πράγματα,

   ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ,
   ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕ ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ.

   Ο Άρειος δεν έγινε ορθόδοξος με τη σύνοδο απλά ξεκαθαρίστηκε η κατασταση. Το ίδιο να γίνει και τώρα 100 χρόνια ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ φιλολογίας είναι πολλά.

   Διαγραφή
  10. Ο κάθε ιερέας λειτουργεί εξ ονόματος του Ιησού Χριστού και όχι του Επισκόπου του, εκτός κι αν βάζετε πιο πάνω από τον Χριστό, τον Επίσκοπο σας και τα ατομικά σας συμφέροντα. Αυτό όμως είναι κακοδοξία, όπως κακοδοξία είναι και η απάντηση που έδωσε ο συγκεκριμένος αυλοκόλακας, πως τάχα ο πάπας έχει ιεροσύνη! Μεγάλη βλασφημία, στην πραγματικότητα εσείς δημιουργείτε τα σχίσματα και τις φατρίες με αυτά που λέτε και κατηγορείτε αδίκως τους πιστούς και όλους όσους διαμαρτύρονται για τα αιρετικά φρονήματα και τις νεότερες διδασκαλίες που μας προσφέρετε, οι οποίες είναι έξω από αυτά που παρέλαβε η Ορθόδοξη Εκκλησία μας από τους Αγίους Αποστόλους, Πατέρες και Συνόδους.

   Διαγραφή
  11. Διαβασα " κάθε ιερέας λειτουργεί εξ ονόματος του επισκόπου του Πρόκειται για την αιρετική, ζηζούλεια θεωρία ότι κάθε μυστήριο γίνεται στο όνομα του επισκόπου " Πάτερ Ο αποτειχισμένος Ιερέας έχει επίσκοπο τον Ιησού Χριστό .Θα πάρει "αερα" προ του επισκοπικού θρόνου κανονικά όπως θα έκανε αν ο επίσκοπος του είχε κοιμηθεί . Διότι επειδή έπεσε σε αίρεση ο επίσκοπος στην ουσία είναι χειρεύουσα η θέση . Και θα είναι έτσι μέχρι ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ επίσκοπος ή επίσκοποι ορίσουν τοποτηρητή ή ΄χειροτονήσουν επίσκοπο ενάντια στον αιρετικό . Η μνημόνευση του ονόματος του επισκόπου ταυτίζει την πίστη και του ιερέα και του εκκλησιάσματος με την πίστη του επισκόπου αλλά και το Ιερό Αντιμήνσιο που πρέπει να φέρει την υπογραφή ορθοδόξου επισκόπου κτλ . Ο πλησιέστερος ΟΡΟΔΟΞΟΣ επίσκοπος σας , αν δεν κάνω λάθος ο π Αρτέμιος έχει χρέος να σας τακτοποιήσει η αν ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ κατα την άποψη σας ΔΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΕΙ ο πλησιέστερος που ορθοδοξεί πχ ο π. Λογγίνος ή έτερος τις πχ ο φυλακισμένος πατριάρχης μας Ειρηναίος ή όποιον άλλο εσείς έχετε θεωρήσετε πλησιέστερο . Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού γιατί δεν αντιμάχεστε τον μεμονωμένο τοπικό σας επίσκοπο αλλά πατριαρχεία σε πληθυντικό αριθμό .Ο οικουμενισμός ήρθε για να μείνει και η απάντηση θα πρέπει να είναι ανάλογη του γεγονότος οτι είναι παναίρεση και όχι αίρεση μεμονωμένου επισκόπου .

   Διαγραφή
  12. Όπως λένε οι άγιοι, πάντα υπάρχει η "βλαμμένη ευλάβεια".

   Διαγραφή
 14. Σύντομα θα είναι προφανές ότι η αιρεση του Οικουμενισμου θα λάβει την συνοδικη της καταδίκη και τότε τι θα γίνει με τα εξαπτερυγα της ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο οικουμενισμός ,η πανθρησκεία , η αποστασία που ζούμε σήμερα είναι η διαχρονική εξέλιξη της αποστασίας του Παπισμού - Μωαμεθανισμού που αν και φαινόταν αντίπαλοι στον καιρό του Πατροκοσμά (που ως γνωστόν τους ονομάτισε ως ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ) πολλοί βλέπουν και διαπιστώνουν σήμερα οτι είναι ένα .
   Μην αυταπατάστε οι οικουμενιστές είναι η συντριπτική πλειοψηφία και στην "ιεραρχία" και στον "κλήρο" και στους "μοναχούς" και στους "πιστούς" και δεν πρόκειται να αυτο καταργηθούν κάνοντας σύνοδο . Ούτε εμείς οι αποτειχισμένοι θα τους υπερκεράσουμε σε αυτή την πνευματική μάχη των εσχάτων κατα τις προφητείες αλλά ο Κύριος μας θα τους νικήσει . Θα μας διώξουν νομίζοντας οτι προσφέρουν δόξα στον Θεό θα μας δικάσουν , θα μας καταδικάσουν θα μας περιγελάσουν θα μας φυλακίσουν θα μας βασανίσουν θα μας εξευτελίσουν και επί τον ιματισμό μας θα βάλουνε κλήρο ... Έρχονται μέρες Γολγοθά .Η δικιά μας νίκη είναι να μείνουμε πιστοί και να δώσουμε την καλή ομολογία .
   Μοιάζει με την μάχη των Θερμοπυλών ή το Μανιάκι αυτή η μάχη των εσχάτων .
   Μην αυταπατάστε οι Μήδοι θα διαβούν και ο Κύριος μας θα είναι Αυτός που θα τους νικήσει .Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτό Μια μέρα στις προφητείες είναι ένας χρόνος η όχι ... δεν ξέρω ... 3,5 χρόνια της προφητείας πόσο να είναι ? Είτε όμως έρθει σήμερα είτε σε εκατοντάδες χρόνια ο Κύριος μας είναι αυτός που θα τους νικήσει .

   Διαγραφή
 15. Επειδή ο διεθνής Οικουμενισμός ΥΠΗΡΕΤΕΙ (ύπουλα και αφανώς) το έργο του Αντιχρίστου, ο Οικουμενισμός ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ μέχρι και την ορατή εμφάνιση του ανθρώπου Αντιχρίστου.
  Δυστυχώς!

  Πιστεύω ότι πολλοί Οικουμενιστές της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ζαλισμένοι και μπερδεμένοι από την διεθνή Οικουμενιστική «πλύση εγκεφάλου» που έχουν υποστεί, και δεν καταλαβαίνουν ό,τι κάνουν και λένε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΛΧΑΖΙ ΤΖΙΝΟΡΙΑ:
  «Ο ΑΓΙΟΣ (Ιερομόναχος) ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ» (της χώρας Γεωργίας).
  (1929-1995)


  «Ο πάπας της Ρώμης θα ξεπεράσει τον λαό του στην Κόλαση».

  «Ο π. Γαβριήλ έκανε λόγο και για τον τρομερό Οικουμενισμό.

  Έλεγε ότι στην αρχή θα είναι μια αίρεση και αργότερα θα γίνει μεγάλο μπέρδεμα. Μετά την εμφάνιση του οικουμενισμού θα έρθει ο Αντίχριστος. Μια μέρα ήρθε κάποιος στο Σαμτάβρο που πήγε να κάνει τον δάσκαλο στον Γέροντα γύρω από το θέμα αυτό. Ο π. Γαβριήλ, σαν να μην καταλάβαινε τίποτα, τον σταμάτησε και τον ρώτησε:
  - Τι οικούμενα; Ποια οικούμενα και πράσιν' άλογα; Δεν καταλαβαίνω! Και απευθυνόμενος στους άλλους συνέχισε:
  - Τι σας εμποδίζει να σωθείτε αν οι άλλοι βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση;»


  Πηγή:
  http://www.imdleo.gr/diaf/2015/08/gGabriel.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Αγενής γενειοφόροι
  Του βουνού και του κάμπου
  Τσάι μαζεμένο στους πρόποδες του Μάρτη
  Ω πυρίμορφε βελερεφόντη πατεριτσοκράτη
  Πάγχρυσε καλλινίκη γραφειοκράτη
  Ήλιε του σώματός μου γδάρτη
  Μείζον πνεύμα εντός κατωτάτου λάκκου
  Αφορολόγητοι φόροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ντροπή στον Ανθιμο και στον περίγυρό του. Μόνο ειρωνεία δείχνουν και τίποτε άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Πάντως πριν καιρό αναφέρθηκε ότι το 50% των Ιερέας της Ρωσικής Εκκλησίας δεν μνημονευει τον Πατριαρχη τους. Ισχύει ???? Αν ναι γιατί αφού δεν πήγε στην Σύνοδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com