Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης του Πατριάρχη Γεωργίας – Δεν ήταν αυτός ο στόχος;

Νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία; 

Του Άγγελου Ρούσσου
Σε μια έκθεση σχετικά με την εν εξελίξει έρευνα για το σκάνδαλο δηλητηρίασης που συγκλόνισε το Ορθόδοξο έθνος της Γεωργίας, η Εισαγγελία ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Mαμαλάτζε προσπάθησε να πάρει κυάνιο μαζί του στο Βερολίνο, όπου ο Πατριάρχης Ηλία Β “θα υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση χοληδόχου κύστης, ωστόσο, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Γεωργίας ο στόχος δεν ήταν, όπως αρχικά είχε φανεί ο ίδιος ο προκαθήμενος, αλλά η προσωπική του γραμματέας Shorena Tetruashvili.
Ο π. Μαμαλάτζε συνελήφθη στις 10 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Τιφλίδας με κυάνιο που βρέθηκε στις αποσκευές του. Η έκθεση ισχυρίζεται ότι ο ιερέας ήλπιζε να κερδίσει μεγαλύτερη επιρροή στην πατριαρχείο αφού έβγαζε από την μέση την γραμματέα!
Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του ιερέα, ισχυρίζεται πως η υπόθεση έχει απλώς κατασκευαστεί, και ότι η εισαγγελική αρχή δεν έχει ενδείξεις ότι ο πελάτης του αγόρασε οποιαδήποτε κυάνιο, και καμία ιδέα για το ποιος ήταν ο πωλητής .
Ο κατηγορούμενος πατήρ Γεώργιος βρίσκεται αντιμέτωπος με επτά έως δεκαπέντε χρόνια φυλάκισης αν καταδικαστεί.
Υπενθυμίζεται πως αρχικά ο Γενικός Εισαγγελέας της Γεωργίας Ηρακλής Σοτάτζε είχε επιβεβαιώσει την απόπειρα δολοφονίας κατά του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας λέγοντας:
«Ο π. Γεώργιος Μαμαλάτζε είχε στενή σχέση με τον Πατριάρχη και τη συνοδεία του. Η έρευνα απέδειξε ότι ο Μαμαλάτζε είχε προετοιμάσει τη δολοφονία και γι “αυτό αγόρασε από ένα άγνωστο άτομο αυτή τη στιγμή μια δηλητηριώδη ουσία – κυάνιο ».
Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει μετά από καταγγελία στο γραφείο του εισαγγελέα, η οποία κατατέθηκε στις 2 Φεβρουαρίου. Ένας άνδρας, του οποίου το όνομα δεν είναι γνωστό, είπε πως ο πατήρ Γεώργιος του ζήτησε βοήθεια με σκοπό την απόκτηση του κυανίου και πρόσφερε χρήματα για αυτό.
Όπως και να έχει ο Μαμαλάτζε κατάφερε να προμηθευτεί το δηλητήριο. Το δηλητήριο βρέθηκε στα πράγματά του κατά τη διάρκεια έρευνας στο αεροδρόμιο. Επιπλέον, στο σπίτι του υπόπτου βρέθηκε ένα όπλο και αληθινά πυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com