Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Ομιλία με θέμα τον γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό θα κάνει ο π. Νικόλαος Μανώλης


Ομιλία με θέμα τον γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό και τις απαράδεκτες θέσεις του για το θέμα της διακοπής μνημοσύνου που ξεστόμισε εσχάτως τόσο σε Ομιλία του στην Κόρινθο όσο και στην επίσκεψή του στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, θα κάνει ο π.Νικόλαος Μανώλης. Ως διαχειριστές του Ιστολογίου Κατήχησις, έχουμε στη διάθεσή μας και δημοσιεύουμε απόσπασμα της εισαγωγής αυτής της Ομιλίας που είναι ενδεικτικό της σπουδαιότητας και του ενδιαφέροντος που θα έχει η τοποθέτηση του π.Νικολάου. Δεσμευόμαστε να αναρτήσουμε ολόκληρη την Ομιλία (βίντεο και κείμενο) μετά την πραγματοποίησή της.
Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Απάντηση στις ανοησίες που εκστομίζει ο γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός


Τον γέροντα Εφραίμ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του αγίου Όρους, ως γνωστόν, τον υποστήριξα σε όλη τη διάρκεια της διώξεως του και κυρίως της περιόδου της άδικης φυλακίσεώς του. Ήμουν ίσως μοναδική περίπτωση· έχοντας τον προϊστάμενό μου, μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, φανερά ενάντιο στον γέροντα, βγήκα στη δημοσιότητα, με θέσεις υποστηρικτικές προς τον γέροντα της Βατοπεδίου, εμπνεόμενος από τον πνευματικό μου πατέρα γέροντα Αγάθωνα, καθηγούμενο της Ι.Μονής Κωνσταμονίτου. Τότε, λοιδορήθηκα και κατηγορήθηκα για τη στάση μου. Όμως έβλεπα την αδικία και δεν την ανεχόμουν…

42 σχόλια :

 1. Ο π.Εφραίμ αναφέρεται, στο ταξίδι του στη Κωνσταντινούπολη, στη περίπτωση του παππού-Ιωσήφ του Ησυχαστού με το θέμα με τους τότε ζηλωτές-παλαιοημερολογίτες, συγχέοντας το με τη διακοπή μνημοσύνου που γίνεται στις μέρες μας (από ανθρώπους άσχετους με τα σχίσματα). Η σημερινή κατάσταση της διακοπής της μνημόνευσης είναι αντίστοιχο με αυτό που έγινε το '70 στο Άγιον Όρος, και τελείως διαφορετικό με αυτό που αναφέρει σχετικά με τους ζηλωτές του παππού-Ιωσήφ.

  Ξέχασε ότι ο Όσιος Παίσιος υποστήριξε τη διακοπή μνημοσύνου το '70; Ήταν ζηλωτής(παλαιοημερολογίτης), αναρχικός και αντάρτης;

  Προσπαθεί να μιλήσει για τις σημερινές διακοπές μνημοσύνων θίγοντας άσχετο θέμα για να μπερδέψει τα πράγματα. Το περιστατικό που αναφέρει με τον παππού-Ιωσήφ, στην αληθινή του διάσταση, φαίνεται στο βιβλίο "Ο Γέροντάς μου Ιωσήφ ο Ησυχαστής και Σπηλαιώτης" του γερ.Εφραίμ Αριζόνας στις σελίδες 315κ.ε.(Δυστυχώς δε μπορώ να παραθέσω το κομμάτι - είναι μεγάλο).
  Άλλο το παλαιοημερολογιτικό σχίσμα και άλλο η εφαρμογή του κανόνος όπως το έκαναν και οι πατέρες το '70.

  Αναφέρεστε και στον παπά-Εφραίμ το Κατουνακιώτη, ξεχντώντας όμως αυτά που λέει για τον οικουμενισμό και την αφόρητη δυσωδία που αισθάνθηκε όταν ζήτησε στη προσευχή του να μάθει τι είναι.

  Δυστυχώς π.Εφραίμ, χάνετε το στέφανο της φυλάκισης κλείνοντας τα μάτια σας στις αιρέσεις που εισήγαγε το Κολυμπάρι. Μία παραθέτω: "Οι εκκλησίες-μέλη του Π.Σ.Ε. αναγνωρίζουν στις άλλες εκκλησίες στοιχεία της αληθούς εκκλησίας[...]Οι εκκλησίες-μέλη εισέρχονται σε πνευματικές σχέσεις για να οικοδομηθεί το Σώμα του Χριστού και να ανακαινισθεί η ζωή των εκκλησιών" από τις Δηλώσεις του Τορόντο που το Κολυμπάρι έχει "βαθείαν την πεποίθησιν ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας δια την Ορθόδοξον συμμετοχήν εις το Συμβούλιον."

  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. Επιτρέψτε μου δύο (2) ερωτήσεις :

   Ερώτηση 1η :

   Ο Γέροντας Εφραίμ της Ι.Μονής Αγίου Αντωνίου (Αριζόνα) τι θέσει έχει πάρει για τη "Σύνοδο" της Κρήτης ? Ποια η γνώμη του για τις αποτειχίσεις?

   Ερώτηση 2η :

   Σχετικά με το " το παλαιοημερολογιτικό σχίσμα" που γράφετε συνέχεια :

   Ποια Ορθόδοξη Σύνοδος καταδίκασε οριστικά και αμετάκλητα και πότε, τους πιστούς και τους Ιεράρχες του πατρίου εορτολογίου ως σχισματικούς ?

   Μη μου δώσετε ως απάντηση τη Σύνοδο της Κρατικής "Εκκλησίας" της Ελλάδος γιατί τότε (όπως και σήμερα) οι κατήγοροι και οι δικαστές ήταν τα ΙΔΙΑ πρόσωπα (κάτι που σύμφωνα και με τον π.Θεόδωρο Ζήση είναι αντικανονικό).

   Περιμένω τις ξεκάθαρες, όπως πάντα, απαντήσεις σας.

   Διαγραφή
  2. Εἰς τό Βασιλικόν Διάταγμα τοῦ 1923, τό ὁποῖον ἰσχύει καί σήμερον, ἔχει ἀποτυπωθῆ ἡ παλαιοτέρα (τοῦ 1918, ἄν ἐνθυμοῦμαι καλῶς) γνωμοδότησις εἰδικῆς Ἐπιτροπῆς, ἧς μέλος ἦτο καί ὁ τότε Καθηγητής τῆς Ἐκκλησιαστικῆς Ἱστορίας Ἀρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, ὅτι ἄν κάποια τοπική Ἐκκλησία υἱοθετήσῃ τήν ἀλλαγήν τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Ἡμερολογίου χωρίς Πανορθόδοξον συμφωνίαν, θά καταστῇ αὐτόχρημα σχισματική. Κατόπιν, ὅμως, ὁ ἴδιος ὁ Χρυσόστομος, ὡς ἀρχιεπίσκοπος πλέον, κατ' ἐπιταγήν τῆς Μασωνίας, καί εἰς συνεργασίαν μέ μεγαλομασώνους τοῦ Ἐσωτερικοῦ καί τοῦ Ἐξωτερικοῦ, προώθησε τήν ἀλλαγήν, μέ στόχον νά προκαλέσῃ τό ἀναμενόμενον σχίσμα, ἀποδυναμώνοντας ἔτσι τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν, προκειμένου νά προωθηθῇ μέ εὐκολίαν ἡ παναίρεσις τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Οἱ Οἰκουμενισταί ἐπέτυχον πλήρως τοῦ σκοποῦ των, χάρις εἰς τήν δυσκολίαν τῶν περιστάσεων (εἶχε προηγηθῆ ἡ μικρασιατική καταστροφή, ὑπῆρχαν σοβαρές ἀσθένειες, πτώχεια κ.λπ.) καί τήν ἀφέλειαν τῶν πολλῶν. Τό σατανικόν σχέδιον ὑλοποιεῖται ἀπό τότε μέ πᾶσαν ἐπιτυχίαν. Ἡ "Σύνοδος τῆς Κρήτης" ἦτο ἁπλῶς τό ἐπιστέγασμα τῆς νεοφανοῦς αἱρέσεως, ἡ ὁποία κηρύσσεται δημοσίως καί ἐπισήμως, ἔργοις καί λόγοις, ἐπί 97 χρόνια, ὡς ὑλοποίησις τῆς αἱρετικῆς Συνοδικῆς Ἐγκυκλίου τοῦ 1920. Ὅποιος ἀντιστέκεται στούς σχισματοαιρετικούς Οἰκουμενιστάς προπηλακίζεται, διώκεται, συκοφαντεῖται. Τό περίεργον τῆς ὑποθέσεως εἶναι ὅτι οἱ ὄψιμοι "ἀντι-οικουμενισταί" λειτουργοῦν ὡς τά ἀποτελεσματικώτερα ὄργανα τῶν Οἰκουμενιστῶν, συκοφαντοῦντες ἀδιαλείπτως τούς πραγματικούς ἀντι-οικουμενιστάς καί χλευάζοντες αὐτούς ὡς "παλαιοημερολογίτας," "σχισματικούς" κ.λπ., ἐνῷ εἰς τήν πραγματικότητα αὐτοί ἀποτελοῦν τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν, ἐνῷ, ὅπως ἀνεφέρθη εἰς τήν ἀρχήν, οἱ νεο-ημερολογῖται εἶναι (ἐν δυνάμει) σχισματικοί καί αἱρετικοί. Πολλοί λοιπόν, πού τώρα βλέπω ὅτι παίρνουν καί τά εὔσημα τῶν νεο-αποτειχισθέντων, κάμνουν τό ἄσπρον μαῦρον καί γεμίζουν τήν πνευματικήν ἀτμόσφαιραν μέ χονδροειδῆ ψεύδη, στηριζόμενοι στήν μασονικήν προπαγάνδαν καί στήν πλάνην τῶν συγχρόνων ψευδο-αγίων, ἀλλά χωρίς κανένα ἀπολύτως Ἁγιογραφικόν ἤ Ἁγιοπατερικόν ἔρεισμα. Συνεπῶς, ἐκτός ἀπό τό γεγονός ὅτι εὑρίσκονται ἀκόμη εἰς τό σχίσμα καί εἰς τήν αἵρεσιν, εἶναι καί δεινοί συκοφάνται! Μωραίνει γάρ Κύριος ὅν βούλεται ἀπολέσαι! Τούς εὔχομαι Καλήν Μετάνοιαν.

   Διαγραφή

  3. Συμφωνώ απόλυτα με τον κ.Χατζηνικολάου.

   Οι καινοτόμοι οικουμενιστές της κρατικής "Εκκλησίας" της Ελλάδος (και όχι μόνο), είναι υπόδικοι για σχίσμα και αίρεση. Το μόνο που μένει είναι μια Γνήσια Ορθόδοξη Σύνοδος για να καταδικάσει επίσημα τους ενόχους και την αίρεσή τους.

   Διαγραφή
  4. Δυστυχώς Χαράλαμπε ό π.Εφραίμ δεν συλλογίζεται μήπως όλη αυτή την δοκιμασία την επέτρεψε ό Θεός για να ταπεινωθεί και να πάψει πλέον νά φέρεται τόσο κοσμικά και να σταματήσει να περιφέρεται εδώ και εκεί;; Λέω εγώ τώρα!!

   Διαγραφή
  5. Πείτε μου κ. Χατζηνικολάου: Πώς γίνεται να είναι σχισματική, αλλά να κοινωνεί με όλες τις εκκλησίες ανά τον κόσμο ? Και πως γίνεται μόνο εσείς να είστε ακοινώνητοι και με τις εκκλησίες του νέου και με τις εκκλησίες του παλαιού ανά τον κόσμο? Ακόμα και μεταξύ σας οι 10-12 παρατάξεις​ να είστε ακοινώνητοι ?

   Διαγραφή

  6. Προς ψάρι :

   Είδες πουθενά γραμμένο από τον κ.Χατζηνικολάου ή από εμένα ότι η Κρατική "Εκκλησία" της Ελλάδος είναι de facto σχισματική ? Εσύ γιατί χρησιμοποιείς αυτό τον όρο?

   Αυτό που σας λέμε είναι ότι είστε υπόδικοι για το έγκλημα του σχίσματος και της αίρεσης σε μελλοντική Γνήσια Ορθόδοξη Σύνοδο και μέχρι εκεί.

   Εμείς έχουμε διακόψει κάθε εκκλησιαστική κοινωνία και επικοινωνία με την Κρατική "Εκκλησία" γιατί δεν θέλουμε να είμαστε υπόδικοι για τα παραπάνω εκκλησιαστικά εγκλήματα και για να μην καταδικαστούμε.

   Το τι κάνουν ή θα κάνουν οι υπόλοιποι είναι δικό τους θέμα κι εύχομαι το συντομότερο να απομακρυνθούν από τις εκκλησιαστικές εκτροπές και πλάνες που δημιουργούν οι καινοτόμοι.

   Εσείς μόνο, ως άλλοι Πάπες, αποφαίνεστε κατηγορηματικά και κατηγορείται τους Γνησίους Ορθοδόξους Χριστιανούς ως de facto σχισματικούς.

   Είστε γνήσια παιδιά των πνευματικών πατεράδων σας .

   Διαγραφή
  7. Προς κ. Βαρβέρη:

   1) Δεν σας λένε Χατζηνικολάου. Δεν απηύθυνα το ερώτημα προς εσάς.

   2) Το να με αποκαλείται συνεχώς " ψάρι", πιστεύετε ότι έχει ταπείνωση ?
   Χωρίς ταπείνωση αγαπητέ, θα πάτε στην Κόλαση! όσους αντι-οικουμενιστικούς αγώνες κι αν κάνετε.
   3)Δεν απαντάτε σ' αυτό που ρώτησα τον κ. Χατζηνικολάου, αλλά λέτε πράγματα άσχετα με αυτό που ρώτησα.
   4) Είπατε: "Εάν κοινωνείς εις γνώσιν σου ότι η Κρατική Εκκλησία της Ελλάδος (δια της Συνόδου της) αποδέχθηκε (σιωπηρά ή μη δεν έχει σημασία. Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ) κακοδοξίες και στην ουσία καταπάτησε το Σύμβολο της Πίστεως, τότε πολύ απλά εμπαίζεις τον Κύριο και η κοινωνία αυτή γίνεται εις Κρίμα και Κατάκριμα. ". Ακόμα περιμένω να μου πείτε που το βρήκατε ότι είναι εις κρίμα και κατάκριμα.

   Διαγραφή
  8. 1) Για το 4ο ερώτημα, να ρωτήσεις τον πνευματικό σου. Αν σου απαντήσει, να μου πεις τι σου είπε και μετά θα σου απαντήσω κι εγώ.

   2) Εσείς αυτο-αποκαλείστε με το όνομα ενός ψαριού. Δεν φταίω εγώ.

   3) Σας απάντησα σε όλες τις λογικές ερωτήσεις σας.

   Διαγραφή
  9. Varveris, το "ου με πείσεις, καν με πείσεις ", το έχετε υπ' όψιν σας ?

   Διαγραφή
 2. Οι ΓΟΧ έχουν καταδικαστεί από την Εκκλησία της Ελλάδος ώς σχισματικοί!! Αλλο πάντως είναι το θέμα της ανάρτησης. Το πώς καταφέρνετε όλοι οι ΓΟΧ να πηγαίνετε την κουβέντα πάντα εκεί που θέλετε, είναι φαινόμενο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. Η απάντησή σας είναι ειλικρινά για γέλια και για κλάματα !!!

   Ξέρετε κανένα δικαστήριο, στο οποίο ο κατήγορος και ο δικαστής να είναι το ΙΔΙΟ πρόσωπο, και η απόφαση που θα βγάλει να είναι έγκυρη και αδιάβλητη ?

   Όταν θα σταματήσετε να αναφέρετε τον αβάσιμο και εκκλησιαστικά απαράδεκτο όρο "το παλαιοημερολογιτικό σχίσμα" στα κείμενά σας, τότε θα σταματήσουμε κι εμείς να καταρρίπτουμε τα ΣΑΘΡΑ επιχειρήματά σας.

   Διαγραφή

  2. Γράφετε: "Οι ΓΟΧ έχουν καταδικαστεί από την Εκκλησία της Ελλάδος ώς σχισματικοί"

   Η ερώτησή μου ήταν : Ποια Ορθόδοξη Σύνοδος καταδίκασε οριστικά και αμετάκλητα και πότε, τους πιστούς και τους Ιεράρχες του πατρίου εορτολογίου ως σχισματικούς ?

   Εάν λοιπόν σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, μία τοπική Εκκλησία έχει τη δυνατότητα και την πλήρη εξουσία να καταδικάσει κάποιον για σχίσμα χωρίς τη ΣΥΝΟΔΙΚΗ σύμπραξη και στη συγκατάθεση όλων των άλλων εκκλησιών, τότε κατ'αντιστοιχία η "Κρατική" Εκκλησία της Ελλάδος είναι ήδη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΗ από τη ΡΟΕΔ καθώς :

   1) 1983 :

   Τοῖς βάλλουσι κατὰ τῆς ᾿Εκκλησίας τοῦ Χριστοῦ καὶ διδάσκουσιν ὅτι ἡ τοῦ Χριστοῦ ᾿Εκκλησία μεμέρισται ἐν οὕτω καλουμένοις ῾῾κλάδοις᾿᾿, οἵτινες διαφέρουσιν ἀλλήλων ἐν διδασκαλίᾳ καὶ τρόπῳ ζωῆς, ἢ ὅτι ἡ ᾿Εκκλησία οὐχ ὑφίσταται ὁρατῶς, ἀλλ᾿ ἀπαρτισθήσεται ἐν τῷ μέλλοντι, ὅταν ἅπαντες οἱ ῾῾κλάδοι᾿᾿ ἢ τμήματα ἢ ὁμολογίαι ἢ προσέτι καὶ θρησκεῖαι ἑνωθῶσιν ἐν ἑνὶ σώματι· καὶ οἵτινες οὐ διακρίνουσι τὴν ἱερωσύνην καὶ τὰ μυστήρια τῆς ᾿Εκκλησίας ἀπὸ τὴν ἱερωσύνην καὶ τὰ μυστήρια τῶν αἱρετικῶν, ἀλλὰ λέγουσιν ὅτι τὸ βάπτισμα καὶ ἡ εὐχαριστία τῶν αἱρετικῶν εἰσὶν ἱκανὰ πρὸς σωτηρίαν· ὡσαύτως, τοῖς κοινωνοῦσιν ἐν γνώσει τοῖς προμνημονευθεῖσιν αἱρετικοῖς ἢ συνηγοροῦσι, διαδίδουσι, ἢ ὑπεραμυνομένοις τῆς καινοφανοῦς αὐτῶν αἱρέσεως τοῦ οἰκουμενισμοῦ ἐν προσχήματι ἀδελφικῆς ἀγάπης, ἢ ὑποτιθεμένης ἑνώσεως τῶν διαχωρισθέντων Χριστιανῶν, ΑΝΑΘΕΜΑ.

   2)1998 :

   οῖς λέγουσιν ὅτι ἡ Μία ἁγία καθολικὴ καὶ ἀποστολικὴ Ἐκκλησία, ὑπάρχουσα ὡς Ἐκκλησία πρωτοτόκων ἐν οὐρανοῖς, καὶ καταστᾶσα σῶμα Χριστοῦ κατὰ τὴν ἐπιδημίαν τοῦ Ἁγίου Πνεύματος κατὰ τὴν Ἁγίαν Πεντηκοστήν, ἐξέλιπεν ἐκ τοῦ κόσμου, ὡς κατατμηθεῖσα εἰς πολλοὺς κλάδους, ἕκαστος τῶν ὁποίων κατέχει μέρος τῆς ἀποκαλυφθείσης ἀληθείας καὶ χάριν μυστηρίων, καθ΄ἃ οἱ καινοφανεῖς οἰκουμενισταὶ διδάσκουσι, δι’ ὁ καὶ πρέπει αὕτη νὰ ἐπανιδρυθῇ ἐκ νέου ἐξ ἡμῶν τῶν ἀνθρώπων, διὰ τῆς συνενώσεως πάντων τῶν κλάδων εἰς ἑνιαῖον δένδρον, ἤτοι διὰ τῆς ἀφομοιώσεως εἰς ἕν ὅλον πασῶν τῶν αἱρέσεων καὶ σχισμάτων μετὰ τῆς ἀληθοῦς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ἐν συνεχείᾳ δὲ καὶ πασῶν αὐτῶν μετὰ τῶν ἄλλων θρησκειῶν, πρὸς ἀπαρτισμὸν μιᾶς πανθρησκείας, ἡ ὁποία οὕτω θ’ ἀποτελεῖ τὴν «ἐκκλησίαν» τοῦ Ἀντιχρίστου.

   Συγχαρητήρια κύριε Αναστασιάδη, μόλις παραδεχτήκατε έμμεσα ότι η Κρατική "Εκκλησία" της Ελλάδος είναι de facto ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΗ και μόλις ΑΚΥΡΩΣΑΤΕ τα μυστήριά της.

   Διαγραφή
  3. Καταδικασμένη από ποιούς, από τους σχισματικούς ΓΟΧ;; Με την δική σου λογική, ούτε οι Ιεχωβάδες και οι Πεντηκοστιανοί δεν είναι αιρετικοί, εφόσον δεν έχουν καταδικαστεί από Πανορθόδοξη Σύνοδο. Δεν αρκεί δηλαδή καταδίκη από τοπική σύνοδο, ε;;Να το κοινό όλων υμών των ΓΟΧ: Εχετε βρεί κάποιες καραμέλες και τις πιπιλάτε με κάθε ευκαιρία!!

   Διαγραφή
  4. Πρός κρυπτο-οικουμενιστάς τύπου Τελεβάντου, Ἀναστασιάδου κ.ἄ.: Ὅπως ἔγραψα εἰς τό προηγούμενον σχόλιόν μου, ἡ καινοτομήσασα "Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος" εἶναι ἐν δυνάμει σχισματική καί αἱρετική, ὑπόδικος δι' αἵρεσιν καί σχίσμα ἐνώπιον Πανορθοδόξου Συνόδου. Τό γεγονός ὅτι, ἐν συνεργασίᾳ μέ τήν Μασωνίαν, προβαίνει εἰς διωγμούς (ὅπως π.χ. δολοφονίας ἀθώων πιστῶν, ποδοπάτησιν τῶν Τιμίων Δώρων, ἀνατροπάς τῶν Ἐπιταφίων κ.λπ.) καί "καταδίκας" τῶν Ὀρθοδόξων τήν καθιστᾶ ἔτι περισσότερον ἔνοχον καί ἄκρως γελοίαν. Ὅποιος, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, κοινωνεῖ μέ αὐτήν τελεῖ ὑπό ἀνάθεμα, ὅπως ἀκριβῶς καί οἱ ἐπί Εἰκονομαχίας κοινωνοῦντες μέ τούς Εἰκονομάχους, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΩΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΗΣΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, κατά τό γνωστόν: «τοῖς κοινωνοῦσιν ἐν γνώσει τοῖς ὑβρίζουσι καί ἀτιμάζουσι τάς σεπτάς Εἰκόνας, Ἀνάθεμα γ´» (βλ. Τριώδιον, Ἐκδ. Φῶς, σελ. 161).

   Διαγραφή

  5. Δηλαδή λέτε ότι η Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία της Διασποράς που είχε στη Σύνοδό της τον Άγιο Φιλάρετο ΚΑΙ τον Άγιο Ιωάννη Μαξίμοβιτς είναι σχισματική ? Μα τι είναι αυτά που λέτε !!!

   Οι Ιεχωβάδες αγαπητέ είναι ήδη καταδικασμένοι και από τους Αγίους Αποστόλους ως Ιουδαϊζοντες.

   Οι Πεντηκοστιανοί είναι καταδικασμένοι, καθώς ανήκουν στην ευρύτερη ομάδα των προτεσταντών, και είναι εχθροί της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αγιομάχοι και Εικονομάχοι, άρα είναι ήδη καταδικασμένοι από Σύνοδο.

   Και σας παρακαλώ μην παρερμηνεύετε αυτά που λέω.

   Διαγραφή
  6. Και ο Βαρθολομαίος μαζί με ένα σωρό άλλους επισκόπους που εισέρχονται σε εβραϊκές συναγωγές αλλά και συλλειτουργουν (εν μέρει) με παπικους, αγγλικανους και προτεστάντες συν τοις συμπροσευχες με αλλοδοξους και δαιμονολατρες ινδιανους... αυτοί οι επίσκοποι λοιπόν Κε Βαρβερη γιατί δεν είναι καταδικασμένοι;
   Οι αυτοκαταδικασμενοι πεντηκοστιανοι που γράφετε εκπροσωπούν μία πλάνη ενώ οι επίσκοποι της κρατουσας εκκλησιας εκπροσωπούν το ΠΣΕ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ. Αυτοί λοιπόν γιατί δεν είναι αυτοκαταδικασμενοι όπως οι πεντηκοστιανοι;

   Για ποια μεγάλη σύνοδο μιλάτε; Αυτή που δεν θα γίνει ποτέ;;; Κατά δήλωση σας είστε χθεσινός στους ΓΟΧ Και γι αυτό δεν ξέρετε τις πελατειακές σχέσεις ΓΟΧ-Νεοημερολογητων. Συνεπώς δεν θα καταδικάσουν ποτέ τους πελάτες τους!

   Όσο για μένα που έγραψα τα παραπάνω, έκοψα από το νέο πρίν χρόνια, προσχώρησα εκεί που είσαστε και εσεις τώρα και πριν από κάποιο διάστημα έφυγα διότι μου απέδειξαν ότι δεν πιστεύουν εμπράκτως ότι ευαγγελίζονται.

   Ο πρώτος νόμος της Εκκλησίας είναι ότι έξω από αυτήν δεν υπάρχει άλλη εκκλησία με σωτηριολογικα μυστήρια. Ενώ εσείς εκεί που είστε πιστεύετε το αντίθετο!

   Απόδειξη... σας μυρωσαν όταν πήγατε στους ΓΟΧ; Εάν όχι, αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζουν Άγιο Πνεύμα και συνεπώς σωτηρία και αγιοσυνη στους οικουμενιστες!

   Διαγραφή
  7. Να ανακαλέσεις τώρα τόν όρο "κρυφοοικουμενιστές" για το πρόσωπό μου!!!!! Κατάλαβες "κύριε" Χατζηνικολάου;;;;; Τώρα!!!!!

   Διαγραφή
  8. Θά ἀνακαλέσω ἄν πρῶτος ἐσύ δηλώσῃς ὅτι ἔχεις ἀποτειχισθῆ ἀπό τούς Οἰκουμενιστάς καί ἄν ζητήσῃς συγγνώμην ἀπό τούς Ὀρθοδόξους (χλευαζομένους ὡς "παλαιοημερολογίτας"), τούς ὁποίους συκοφαντεῖς ὡς "σχισματικούς" καί "αἱρετικούς" ἤ ἔστω συντάσσεσαι μέ αὐτούς πού τό κάνουν.

   Διαγραφή
  9. H Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία της Διασποράς αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση. Παρά το προβληματικό του χαρακτήρα της, είχε την ευλογία του πατριάρχου Μόσχας αγίου Τύχωνος για τη δημιουργία και τη δράση της. Ήταν μια μυστική πράξη που έκανε ο πατριάρχης Μόσχας αυτή η χορήγηση ευλογίας, για αυτό και εν πολλοίς άγνωστη.

   Διαγραφή
  10. Προς κυρία Χρυσοστόμου :

   1) Γράφετε αναφερόμενη σε εμένα : "Οι αυτοκαταδικασμενοι πεντηκοστιανοι που γράφετε εκπροσωπούν μία πλάνη ενώ οι επίσκοποι της κρατουσας εκκλησιας εκπροσωπούν το ΠΣΕ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ. Αυτοί λοιπόν γιατί δεν είναι αυτοκαταδικασμενοι όπως οι πεντηκοστιανοι;"

   Απάντηση:

   1) Δεν έγραψα ΠΟΥΘΕΝΑ ότι οι πεντηκοστιανοί είναι αυτο-καταδικασμένοι. Οι πεντηκοστιανοί είναι καταδικασμένοι από ΣΥΝΟΔΟ ως εικονομάχοι/αγιομάχοι. Παρακαλώ πρώτα να διαβάζετε τι ακριβώς γράφω και μετά να απαντάτε.

   2)Από τη στιγμή που στον κοσμικό νομικό πολιτισμό, ένας νομοταγής πολίτης δεν επιτρέπετε να παίρνει το νόμο στα χέρια του , έτσι και στα πνευματικά ζητήματα δεν επιτρέπετε ένας λαϊκός να προβαίνει σε καταδίκη ψυχών στην αιώνια κόλαση. Ο οικουμενισμός είναι μεν μια πολυσύνθετη και πολυπλόκαμη αίρεση αλλά οι προπαγανδιστές του (βλέπε Βαρθολομαίος κτλ) έχουν χειροτονηθεί με τον Ορθόδοξο τύπο-τυπικό. Κατά συνέπεια ΝΑΙ μεν έχουν περιπέσει σε σοβαρά εγκλήματα με βάση την Ορθόδοξη Πίστη, Διδασκαλία και Παράδοση αλλά η επίσημη και οριστική καταδίκη των εγκλημάτων αυτών καθώς και η απόδοση των αντίστοιχων ποινών ανήκει αποκλειστικά στον ανώτατο εκκλησιαστικό όργανο που λέγετε ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ. Εμείς το μόνο που επιβάλλεται να κάνουμε είναι να απομακρυνθούμε από αυτούς και μέχρι εκεί.

   2) Γράφετε : "Για ποια μεγάλη σύνοδο μιλάτε; Αυτή που δεν θα γίνει ποτέ;;; "

   Απάντηση :

   Να μας πείτε πρώτα εσείς πότε και πως αποκτήσατε το προορατικό χάρισμα, και λέτε με τόση σιγουριά και απολυτότητα ότι δεν θα γίνει ποτέ. Εγώ πάντως πάντα ελπίζω στον Κύριο.

   3) Γράφετε : " Απόδειξη... σας μυρωσαν όταν πήγατε στους ΓΟΧ; Εάν όχι, αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζουν Άγιο Πνεύμα και συνεπώς σωτηρία και αγιοσυνη στους οικουμενιστες!"

   Εδώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που που δίνετε την ευκαιρία να κάνω μια δημόσια ομολογία πίστεως.

   Εγώ λοιπόν λόγω του ότι στα φοιτητικά μου χρόνια είχα αγκιστρωθεί πάρα πολύ στην επιστήμη του Μαμωνά της αδικίας (οικονομική επιστήμη) έπεσα τόσο πολύ στην αθεΐα που με λόγους και πράξεις αρνήθηκα τον Κύριο όχι μια και δύο φορές αλλά πολλάκις και κατ'εξακολούθηση.

   Μετά από μια πολύ σοβαρή ασθένεια, που με ταρακούνησε αρκετά, ο Κύριος μαλάκωσε το πετρώδες και ξηρό της καρδιάς μου και με μετέστρεψε.

   Εγώ λοιπόν , μη έχοντας επίγνωση - γνώση τότε περί οικουμενισμού κτλ, επειδή η οικογένειά μου ήταν με το Νέο Ημερολόγιο, επήγα και εγώ στο νέο.

   Από και εκεί και μετά, με συχνή εξομολόγηση και διαβάζοντας Καινή Διαθήκη, βιβλία Αγίων Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και με ενημέρωση από ορθόδοξα sites και blogs όπως : κρυφό σχολειό, πατερική παράδοση, αποτείχιση, ορθόδοξη αντεπίθεση κτλ. , κατάλαβα ότι υπάρχουν Κανονικά προβλήματα (τουλάχιστον) με τα ανοίγματα και τις ενέργειες των οικουμενιστών. Μετά την ψευτο- "Σύνοδο" της Κρήτης διαμαρτυρήθηκα προφορικώς στους ιερείς της ενορίας μου αλλά και εγγράφως στη Μητρόπολη.

   Αφού κατάλαβα ότι με εμπαίζουν, τότε μετά από πολύ σκέψη και με πλήρη συνείδηση πήγα στην Αγιωτάτη Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών. Αφού περιέγραψα την περίπτωσή μου (αθεΐα -> μεταστροφή στο Χριστό ) ο τοπικός Επίσκοπος έκρινε ότι πρέπει να κάνω αναμύρωση, κάτι που το δέχτηκα με επίγνωση και μεγάλη χαρά.

   Σας ευχαριστώ που δώσατε την ευκαιρία για την δημόσια αυτή ομολογία.

   Διαγραφή
  11. Συγχαρητήρια για την ομολογία της μύρωσης. Οι περισσότεροι όμως δεν είχαν την ίδια ευκαιρία. Θα το διαπιστώσετε εάν ρωτήσετε στο περιβάλλον σας.
   Κε Βαρβέρη, αυτοί που συλλειτουργούν με καταδικασμένους υπόκεινται στα ίδια αναθέματα, επειδή αντιμάχονται τις οικουμενικές αποφάσεις.
   Οι εικονομάχοι είναι καταδικασμένοι, αλλά οι Νεοημ.τες συλλειτουργούν μαζί τους, «για τις επισκοπίνες ούτε συζήτηση» οι Μονοφυσίτες είναι επίσης καταδικασμένοι πάραυτα η εκκλησία της Ελλάδος τους αναγνώρισε ως ορθόδοξη αδελφή εκκλησία. Αυτό λέγεται Βλασφημία του αγίου Πνεύματος, αλλά ας μείνουμε σ’ αυτά που υπέγραψαν στο Κολυμπαρι. Μιλάμε για Υπογεγραμμένες αιρεσεις και την θεσμοθέτηση του ΠΣΕ. Το αγιο Πνεύμα από πότε ενεργεί σε αυτούς που το Βλαστήμησαν;;; Μια που το’φερε η κουβέντα, παραθέσατε σε άλλο σχόλιο τα αναθέματα της ΡΟΕΔ και των ΓΟΧ. Αυτά τα αναθέματα έγιναν από Μ. Συνόδους η από μικρές;; Ισχύουν η όχι;; εάν ισχύουν τότε πως εχουν άγιο Πνεύμα οι αναθεματισμένοι;; Το άγιο Πνεύμα κατεβαίνει εκεί που συνυπέγραψε ανάθεμα;;
   Για την Μ. Σύνοδο των ΓΟΧ δεν χρειάζεται το προορατικό, αλλά το «κοντά στο νου και η γνώση» Μετά από ένα χρόνο και δεν εχουν αρθρώσει λέξη επίσημα από την σελίδα τους περί της Ληστρικής Συνόδου. Είδατε κάπου μια ημερομηνία σύγκλησης αυτης της Ορθόδοξης Μ. Συνόδου; Αντί αυτού άκρα του τάφου σιωπή. Σας ξαναγράφω: δεν πρόκειται να γίνει αυτή η Σύνοδος, επειδή δεν είναι ποτέ δυνατόν να καταδικάσουν τους πελάτες τους. Τις αποδείξεις τις έχω από αυτά που είδα στις ενορίες.
   Κλείνοντας σας γράφω ότι αυτή την δύναμη επέτρεψε ο Θεός να έχει η Εκκλησία και με αυτή την δύναμη είναι υποχρεωμένη να αγωνιστεί εναντίον της αίρεσης. Εάν έχεις τον Χριστό αρωγό, τι άλλη βοήθεια θέλεις; Στην εκκλησιαστική ιστορία είχαμε τοπικές όπου η Εκκλησία τις έκανε οικουμενικές αλλά και το αντίθετο που τις χρέωσε Ληστρικές.
   ΥΣ. Εσείς πάλι έχετε συστατική επιστολή από τον ουρανό, ότι αύριο θα μεγαλώσετε και δεν θα συρρικνωθείτε περισσότερο;; τότε για ποια Μ. Σύνοδο θα μιλάτε εάν τώρα αισθάνεστε μικροί και ασήμαντοι; Ας μην πλατειάσουμε περισσότερο με τα αυτονόητα. Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση Κε Βαρβέρη.
   Καλό Πάσχα και όπως αναπαύεστε, η συνείδηση και η ψυχή είναι ξεχωριστή για όλους μας.

   Διαγραφή

  12. Αυτό το link προς απάντησή σας :

   http://www.ecclesiagoc.gr/index.php/ekklisiologika/800-omologia-pistews

   Διαγραφή
  13. Εσείς κυρία Χρυσοστόμου που εκκλησιάζεστε και που μεταλαμβάνετε Σώμα και Αίμα Χριστού ?

   Διαγραφή
  14. Το link που με παραπεμψατε λέει τα αυτονόητα της πίστεως που δέχονται και οι νεοημερολογητες.
   Ζήτησα να μου πείτε τι λέει η Εκκλησία σας για τους αιρεσιαρχες του Κολυμπαριου.
   Κοινωνω στους Ορθοδόξους που έχουν διακόψει το μνημόσυνο των οικουμενιστων και δεν έχουν κοινό ποτήριο με λαϊκούς που υπάγονται στον οικουμενισμο διότι αυτό μας καθιστά συναιμους.
   Η τελευταία μου κουβέντα είναι η εξής: Άφησα την δεισιδαιμονία του φανερου Οικουμενισμού αλλά βρήκα εκεί που είστε και εσείς την δεισιδαιμονία του συγκεκαλυμμένου Οικουμενισμού. Επιτρέπεται να υψώνονται από το νέο Ορθόδοξες φωνές καταδίκης του Κολυμπαριου και εσείς, ολόκληρη πανορθοδοξη Εκκλησία, να σιωπατε;
   Κε Βαρβερη, εμείς ψάχνουμε την Αλήθεια και την Σωτηρία μας, εσείς όπως αναπαύεστε.

   Διαγραφή
  15. http://www.ecclesiagoc.gr/index.php/anakoinwseis/994-encyklios-peri-kolymbariw

   Ορίστε και η απάντηση για το Κολυμπάρι.

   Προφανώς δεν είστε καλά ενημερωμένη.

   Διαγραφή
  16. Το link της ΓΟΧ ιστοσελίδας είναι μία δημοσιογραφική αναφορά περί της συνόδου και σε καμία περίπτωση δεν είναι η καταδίκη αυτής και των αιρεσιαρχων της.
   Και τότε γιατί διατυμπανίζουν (όπως και εσείς) για την Μ.Σύνοδο που θα αποφασίσει και ενδεχομένως θα καταδικάσει;
   Διότι πολύ απλά δεν έχουν καταδικάσει κανέναν αυτή την στιγμή και το κείμενο είναι για υπνοθεραπεια.
   Όπως αναπαυεστε λοιπόν και καλή συνέχεια στον αντι-οικουμενιστικο αγώνα.

   Διαγραφή
  17. Είναι η Επίσημη Εγκύκλιος της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών και όχι μια απλή "δημοσιογραφική αναφορά περί της συνόδου" όπως λέτε .

   Να λέτε και να γράφετε την αλήθεια.

   Διαγραφή
  18. Αυτό ακριβώς σας λέω και εγώ. Πρόκειται για την επίσημη δημοσιογραφικη αναφορά των ΓΟΧ περί της συνόδου και της υπνοθεραπειας για να κοιμόμαστε τον ύπνο του ομολογητου.
   Πού είναι η καταδίκη των αιρετικών;

   Διαγραφή

  19. Η Συνοδική , τελεσίδικη και οριστική, καταδίκη των οικουμενιστών θα έρθει, αλλά όχι όπως και όποτε θέλετε και επιθυμείτε εσείς.

   Θα έρθει όποτε Ευλογήσει ο Κύριος. Αν διαβάσετε εκκλησιαστική ιστορία θα δείτε ότι σε αρκετές περιπτώσεις πέρασαν αιώνες μέχρι να επέλθει η τελεσίδικη Συνοδική καταδίκη αίρεσης.

   Διαγραφή
  20. Τελευταίο μήνυμα από εμένα Κε Βαρβέρη

   1.Πρίν τους αιρετικούς της αρχαίας Εκκλησίας δεν υπήρχαν αυτές οι αιρέσεις, ενώ με τον οικουμενισμό είναι όλα γνωστά και αναθεματισμένα εδώ και αιώνες… Σας θυμίζω μόνον το μνημόσυνο στους Μουσουλμάνους στην Λέσβο.

   2.Εάν δεν ήρθε η ώρα… Τότε γιατί η ΡΟΕΔ το 1983 και οι ΓΟΧ το 1998 αναθεμάτισαν τον οικουμενισμό και μάλιστα σε εποχές μακράν λιγότερης Βλασφημίας; Εάν ισχύουν αυτές οι καταδίκες, που τις διαφημίζετε ως τρόπαιο, τότε γιατί περιμένετε άλλη; Φάσκετε και αντιφάσκετε.

   3.Ο Θεός όρισε τα σημεία των καιρών με την Πανορθόδοξο των αιρετικών και όχι εμείς. Κατόπιν τούτου, η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να αναθεματίσει τους αιρετικούς και τους Βλάσφημους διαφορετικά υπόκεινται στα Αναθέματα της 7ης Οικουμενικής.

   4.Τέλος οι ΓΟΧ έκαναν την δική τους Πανορθόδοξη 20 μέρες πριν το Κολυμπάρι, ακριβώς για να έχουν άλλοθι να ΜΗΝ καταδικάσουν τους αιρεσιάρχες, έτσι ώστε να συνεχίζουν τις πελατειακές σχέσεις με τους οικουμενιστές [ μετάδοση μυστηρίων ] και επίσης να έχουν το σημερινό άλλοθι μιας μελλοντικής Πανορθόδοξης [ για να κοιμόμαστε ] η οποία δεν θα γίνει ποτέ. Εάν ήθελαν να την κάνουν, θα την έκαναν 20 μέρες μετά το Κολυμπάρι και όχι 20 μέρες πρίν… πόσο μυαλό θέλει τέλος πάντων για να το καταλάβει κάποιος...

   5. Διάγουμε ιστορικές στιγμές και ο Θεός θέλει εργάτες (κληρικούς και λαικούς, όπως εμείς) για το αμπέλι του.
   Προσέξτε για τις ψυχές που παίρνετε στον λαιμό σας με τις αιρέσεις ΓΟΧ περί σωτηρίας στον οικουμενισμό. Δηλαδή, επειδή δεν έγινε η λεγόμενη Μ. Σύνοδος των ΓΟΧ να τους καταδικάσει… και ως εκ τούτου, υπάρχει σωτηρία στον οικουμενισμό καθώς αυτοί που δεν ξέρουν και τα παιδιά κοινωνούν Χριστό ενώ οι γνώστες κοινωνούν εις κρίμα και κατάκριμα, κλπ, κλπ, κλπ. Άρα λοιπόν, τους δίνετε άλλοθι να πεθάνουν στην Βλασφημία.

   Αυτές οι διδασκαλίες είναι τελείως διεστραμμένες. Αυτά τα αλλόκοτα τα κηρύττουν οι ΓΟΧ επειδή οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι είναι η μία εκκλησία του «Πιστεύω».

   Εκτός Εκκλησίας ΔΕΝ υπάρχει άλλη Εκκλησία και Σωτηρία, σας το ξαναγράφω!

   Ο Χριστός είπε ότι αυτός που γνωρίζει θα κολαστεί πολύ ενώ αυτός που δεν γνωρίζει θα κολαστεί λίγο. Δεν είπε για όποιον δεν ξέρει ότι θα πάει στον Παραδεισο.

   Ο Θεός βρήκε τρόπο να σας ενημερώσει, δεν έχετε εφεξής καμία δικαιολογία.Δεν θα συνεχίσω άλλο αυτόν τον κυκεώνα. Δική σας είναι η ψυχή, κάντε τη ότι θέλετε.


   Διαγραφή
 3. επιτελους πατερ Νικολαε,να ασχοληθει και καποιος με τον π Εφραιμ και τον Δεσποτη στην Κορινθο,για να καταλαβει και ο κοσμος την παραπληροφορηση και την διαστρεβλωση που κανουν και οι δυο υπερ του οικουμενισμου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντε και Δεσποτης, Ηγουμενοι Πατριαρχης και να τους αλλάξετε όλους. Όλοι είναι για αλλαγή κατά τα λεγόμενα σας. Αλλά είστε λίγοι οι Ιερείς και ακόμη δεν Έγινε κάτι με Δεσποτη. Απλώς να αφήσετε τις εκκλησίες της Μητροπολης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  2. Θα χαρείς πολύ αν δεν υπάρξει δεσπότης;
   Για τη σύναξη του Ιούνη τι γνώμη έχεις;

   Διαγραφή
 5. Και επίσης παρακαλώ να μας πείτε γιατί αναφέρθηκε ότι το 50% των Ιερέων του Πατριαρχειου Μόσχας διέκοψε το μνημόσυνο του Πατριαρχη τους αφού δεν πήγε στην Σύνοδο ? Γνωρίζεται αν θα γίνει άλλη Συνόδος ? Να λιιτουργουμαστε όπου μνημονευει ο Ιερέας Μητροπολιτη της Συνόδου ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να κάνετε αναφορά και στο Νομό του 1926 που επικυρωσε τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Ορους όπως πέρασε στο άρθρο 105 του Συντάγματος κλπ. Εκεί στο άρθρο 5 λέει ποιος είναι ο Πνευματικός Πατέρας του Αγίου Ορους και σχετικά με την απαγόρευση εγκατάστασης ετεροδιξων και σχισματικων. Αν διαφωβειται μπείτε στην διαβούλευση του Συντάγματος και κάντε εισηγησεις για αλλαγή. Μετά να ζητήσετε το Αγιο Ορος να μην ανήκει στο Ελληνικό κράτος αλλά ότι δρομολόγισαν Ρωσσοι Βουλγαροι κλπ. Αντε λοιπόν να σας δω. Και όταν πηγαίνετε σε Μόνες να κλείνετε τα αυτιά στις μνημονευσει. Το ίδιο και αν πάτε στα Ιερουσαλήμ για Πάσχα η σε Ενορια του Παπά Αφρικής στην Μαδαγασκάρη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πάντως με τις συνεχείς κριτικές για τους πάντες θα έχετε πρόβλημα σε λίγο και δεν θα σας συντρεξει κάνεις. Συνεχώς κρίνετε και κατακρινετε άξιους πνευματικούς της πόλης, Γεροντες και Ηγουμενους του Αγίου Ορους. Μητροπολιτες και τον Οικουμενικο Πατριαρχη. Παραξενεύει η αγάπη σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ερώτηση:
   Ο οικουμενισμος είναι αίρεση;

   Διαγραφή
 8. Προς κυρία Χρυσοστόμου :

  1) Γράφετε αναφερόμενη σε εμένα : "Οι αυτοκαταδικασμενοι πεντηκοστιανοι που γράφετε εκπροσωπούν μία πλάνη ενώ οι επίσκοποι της κρατουσας εκκλησιας εκπροσωπούν το ΠΣΕ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ. Αυτοί λοιπόν γιατί δεν είναι αυτοκαταδικασμενοι όπως οι πεντηκοστιανοι;"

  Απάντηση:

  1) Δεν έγραψα ΠΟΥΘΕΝΑ ότι οι πεντηκοστιανοί είναι αυτο-καταδικασμένοι. Οι πεντηκοστιανοί είναι καταδικασμένοι από ΣΥΝΟΔΟ ως εικονομάχοι/αγιομάχοι. Παρακαλώ πρώτα να διαβάζετε τι ακριβώς γράφω και μετά να απαντάτε.

  2)Από τη στιγμή που στον κοσμικό νομικό πολιτισμό, ένας νομοταγής πολίτης δεν επιτρέπετε να παίρνει το νόμο στα χέρια του , έτσι και στα πνευματικά ζητήματα δεν επιτρέπετε ένας λαϊκός να προβαίνει σε καταδίκη ψυχών στην αιώνια κόλαση. Ο οικουμενισμός είναι μεν μια πολυσύνθετη και πολυπλόκαμη αίρεση αλλά οι προπαγανδιστές του (βλέπε Βαρθολομαίος κτλ) έχουν χειροτονηθεί με τον Ορθόδοξο τύπο-τυπικό. Κατά συνέπεια ΝΑΙ μεν έχουν περιπέσει σε σοβαρά εγκλήματα με βάση την Ορθόδοξη Πίστη, Διδασκαλία και Παράδοση αλλά η επίσημη και οριστική καταδίκη των εγκλημάτων αυτών καθώς και η απόδοση των αντίστοιχων ποινών ανήκει αποκλειστικά στον ανώτατο εκκλησιαστικό όργανο που λέγετε ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ. Εμείς το μόνο που επιβάλλεται να κάνουμε είναι να απομακρυνθούμε από αυτούς και μέχρι εκεί.

  2) Γράφετε : "Για ποια μεγάλη σύνοδο μιλάτε; Αυτή που δεν θα γίνει ποτέ;;; "

  Απάντηση :

  Να μας πείτε πρώτα εσείς πότε και πως αποκτήσατε το προορατικό χάρισμα, και λέτε με τόση σιγουριά και απολυτότητα ότι δεν θα γίνει ποτέ. Εγώ πάντως πάντα ελπίζω στον Κύριο.

  3) Γράφετε : " Απόδειξη... σας μυρωσαν όταν πήγατε στους ΓΟΧ; Εάν όχι, αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζουν Άγιο Πνεύμα και συνεπώς σωτηρία και αγιοσυνη στους οικουμενιστες!"

  Εδώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που που δίνετε την ευκαιρία να κάνω μια δημόσια ομολογία πίστεως.

  Εγώ λοιπόν λόγω του ότι στα φοιτητικά μου χρόνια είχα αγκιστρωθεί πάρα πολύ στην επιστήμη του Μαμωνά της αδικίας (οικονομική επιστήμη) έπεσα τόσο πολύ στην αθεΐα που με λόγους και πράξεις αρνήθηκα τον Κύριο όχι μια και δύο φορές αλλά πολλάκις και κατ'εξακολούθηση.

  Μετά από μια πολύ σοβαρή ασθένεια, που με ταρακούνησε αρκετά, ο Κύριος μαλάκωσε το πετρώδες και ξηρό της καρδιάς μου και με μετέστρεψε.

  Εγώ λοιπόν , μη έχοντας επίγνωση - γνώση τότε περί οικουμενισμού κτλ, επειδή η οικογένειά μου ήταν με το Νέο Ημερολόγιο, επήγα και εγώ στο νέο.

  Από και εκεί και μετά, με συχνή εξομολόγηση και διαβάζοντας Καινή Διαθήκη, βιβλία Αγίων Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και με ενημέρωση από ορθόδοξα sites και blogs όπως : κρυφό σχολειό, πατερική παράδοση, αποτείχιση, ορθόδοξη αντεπίθεση κτλ. , κατάλαβα ότι υπάρχουν Κανονικά προβλήματα (τουλάχιστον) με τα ανοίγματα και τις ενέργειες των οικουμενιστών. Μετά την ψευτο- "Σύνοδο" της Κρήτης διαμαρτυρήθηκα προφορικώς στους ιερείς της ενορίας μου αλλά και εγγράφως στη Μητρόπολη.

  Αφού κατάλαβα ότι με εμπαίζουν, τότε μετά από πολύ σκέψη και με πλήρη συνείδηση πήγα στην Αγιωτάτη Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών. Αφού περιέγραψα την περίπτωσή μου (αθεΐα -> μεταστροφή στο Χριστό ) ο τοπικός Επίσκοπος έκρινε ότι πρέπει να κάνω αναμύρωση, κάτι που το δέχτηκα με επίγνωση και μεγάλη χαρά.

  Σας ευχαριστώ που δώσατε την ευκαιρία για την δημόσια αυτή ομολογία.


  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com