Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Η απόλυτη ΠΡΟΚΛΗΣΗ από τον Ερντογάν! Μεγάλη Παρασκευή κάνει την Αγία Σοφία τζαμί

tromaktiko-4-116.jpg

Η στόχευση είναι σαφής. Ο Ερντογάν επιλέγει την την Αγία Σοφία για να προσευχηθεί την Παρασκευή πριν το δημοψήφισμα που θα τον κάνει… Σουλτάνο της Τουρκίας για να στείλει ένα μήνυμα διπλό…
Δεν επέλεξε κανένα απ’ τα θαυμάσια τζαμιά της Πόλης, αλλά το κόσμημα της Ορθοδοξίας, την ψυχή των Ρωμιών της Πόλης και τον Ναό – αναφορά των απανταχού ορθοδόξων. Θέλει να στείλει το μήνυμα ότι του ανήκει και ταυτόχρονα να ικανοποιήσει και τα ακροδεξιά δεκανίκια του, τους Γκρίζους Λύκους.
Γνωρίζει καλά ότι η πρόκληση αυτή χτυπάει βαθιά στην ψυχή όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά όλων των Ορθοδόξων στην ανατολική Ευρώπη και ολόκληρο τον Κόσμο, ενώ ταυτόχρονα δείχνει σε ολόκληρη τη Δύση που κήρυξε τον Ναό μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας ότι περιφρονεί κάθε απόφαση που προστατεύει την ιστορία όπως άλλωστε περιφρονεί κάθε απόφαση που προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα…
Δεν είναι τυχαίος και ο χρόνος. Η Μεγάλη Παρασκευή είναι συναισθηματικά φορτισμένη ούτως ή άλλως για τους Ορθόδοξους ενώ ταυτόχρονα με το προσκύνημα στο συγκεκριμένο μνημείο ο Ερντογάν θέλει να δείξει ότι το μνημείο έχει κατακτηθεί και μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί κατά πως εκείνος ως κατακτητής επιλέγει…
Κίνηση-μήνυμα στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει τον τελευταίο καιρό με δηλώσεις για διαμάχη χριστιανών και μουσουλμάνων, ή με δηλώσεις ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο…
Ο “Σουλτάνος” δεν διστάζει να πάει ακόμη και ενάντια στα όσα η δική του θρησκεία προστάζει για τον σεβασμό της θρησκείας των άλλων…
Δεν διστάζει και οι αδίστακτοι είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι…

9 σχόλια :

 1. ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΚΟΡΑΝΙΟΝ ΠΡΟΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προφανώς δεν γνωρίζει ο Ερντογάν αλλά ούτε και ο Βαρθολομαίος ότι είναι :

  "Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος» (Εβρ.10,31)"

  Όταν το μάθουν στην πράξη θα είναι πλέον αργά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Προηγήθηκε η προδοσία στην πίστη.
  Όπως και πριν την Άλωση
  με αποκορύφωμα το συλλείτουργο της 12/12/1452
  στην Αγιά Σοφιά.
  Το Φανάρι ζήλεψε τις Εκκλησίες της Αποκάλυψης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η Παρασκευή είναι για τους μουσουλμάνους ημέρα προσευχής, αντίστοιχη θα λέγαμε με την Κυριακή των Χριστιανών.

  Ο Ερντογάν στην προσπάθεια του να επιτύχει μεγάλη νίκη στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, θα «παίξει», όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το τελικό του χαρτί με την πανηγυρική είσοδο στην Αγία Σοφία την Παρασκευή 14 Απριλίου όπου θα τελέσει μουσουλμανική τελετή και θα διαβάσει το Κοράνι.

  Η ημέρα αυτή όμως, είναι η Μεγάλη Παρασκευή των Χριστιανών και αυτό το γνωρίζει ο επίδοξος σουλτάνος και χαλίφης της Τουρκίας, που θέλει να προβληθεί σαν ο μεγάλος ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων εναντίον των Χριστιανών, κυρίως στην Ευρώπη.

  Η Αγία Σοφία είναι όμως και το σύμβολο της ανατολικής Ορθοδοξίας και τον τελευταίο καιρό διάφορα σημάδια έχουν θορυβήσει τους Τούρκους, για αυτό και ο Ερντογάν επιδιώκει να… «εξοργίσει» αυτές τις φοβίες.

  Η άμετρη φιλοδοξία του τον έχει παραφρονήσει και τον οδηγεί σε μεγάλε «περιπέτειες», με ανυπολόγιστε συνέπειες για τον ίδιο και για την χώρα του.

  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΡΑΔΕΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Παρόλα αυτά στο ΑΠΘ το τμήμα ισλαμικών σπουδών μια χαρά στέκεται. Το τζαμί στην Αθήνα καλά κρατεί. Ως πότε παλικάρια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com