Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Συμμετοχή στο διάλογο μέσω ηλεκτρονικής διαβούλευσης

λήψη.jpg
Πληροφορίες για τη διαδικασία συμμετοχής στο διάλογο μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διαβούλευσης.
Η Επιτροπή θεωρεί ότι η ηλεκτρονική διαβούλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αποτελεί βασικό στοιχείο της όλης διαδικασίας Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση.  Για το λόγο αυτό η επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας στοχεύει στην κατά το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των απόψεων των πολιτών.
Για την υλοποίηση αυτού του στόχου όσοι και όσες συμμετέχουν στην διαδικασία, έχουν την δυνατότητα να δουν το ερωτηματολόγιο εδώ, και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω:
Η πλατφόρμα διαβούλευσης υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του κέντρου (www.ekdd.gr).
Για την είσοδο σας στην πλατφόρμα διαβούλευσης θα ανακατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας αυθεντικοποίησης που παρέχεται από το TAXIS NET. 
Κατά την διαδικασία αυθεντικοποίησής σας στην ιστοσελίδα του TAXIS NET θα ζητηθεί η συγκατατάθεση σας για την προσπέλαση των στοιχείων σας ΑΦΜ, Φύλο, Ηλικία, ΤΚ που τηρούνται από τον αρμόδιο φορέα. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν από την Επιτροπή μόνο για στατιστικούς λόγους ενώ το ΑΦΜ θα χρησιμοποιηθεί από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διαβούλευσης για την παροχή της δυνατότητας τμηματικής συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου . Τα επιμέρους βήματα που ακολουθούνται για την συμμετοχή στην ηλεκτρονική διαβούλευση και τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων είναι:

Βήμα 1:  Αυθεντικοποίηση / πιστοποίηση με τους κωδικούς του TAXIS ΝΕΤ

Βήμα 2:  Παροχή εξουσιοδότησης για την προσπέλαση των στοιχείων ΑΦΜ,  φύλο, ηλικία, περιοχή (Ταχυδρομικός  Κώδικας), χαρακτηρισμού «φυσικό» ή «νομικό πρόσωπο».

Βήμα 3:  Επιλογή ερωτηματολογίου θεματικής ενότητας για συμπλήρωση.  Κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνει ερωτήσεις κλειστού τύπου καθώς και δυνατότητα εισαγωγής ελεύθερου κειμένου.  Για την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου δεν είναι υποχρεωτική η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις.  Με την επιλογή της «Υποβολής» του ερωτηματολογίου, το ερωτηματολόγιο της θεματικής κατατίθεται στο σύστημα και χαρακτηρίζεται ως ολοκληρωμένο.

Μετά την υποβολή του ερωτηματολογίου δεν είναι δυνατή η επιστροφή σε αυτό.
Φυσικά η δυνατότητα συμπλήρωσης επόμενου ερωτηματολογίου δίδεται με την επιλογή «επιστροφή στις θεματικές ενότητες».  Ωστόσο αν ο συμμετέχων /ουσα αποσυνδεθεί από την πλατφόρμα διαβούλευσης μπορεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα για τη συμπλήρωση των υπόλοιπων θεματικών ακολουθώντας τη διαδικασία αυθεντικοποίησης / πιστοποίησης μέσω όπως περιγράφεται στο Βήμα 1.
Ο συνολικός εκτιμώμενος χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου (έξι ενότητες) χωρίς φυσικά την απάντηση στις ανοικτές ερωτήσεις και τον χρόνο που ίσως χρειαστεί για αναφορά στα αντίστοιχα άρθρα του συντάγματος είναι 20 λεπτά.  Ο αντίστοιχος χρόνος κάθε ενότητας κυμαίνεται από 2 έως 5 λεπτά.  Μπορείτε αν θέλετε να κατεβάσετε το ερωτηματολόγιο σε μορφή pdf.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com