Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Γιατί τέτοιο μένος για τους αντιδρώντες και τέτοια στήριξη στο Φανάρι από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο;

Του Άγγελου Ρούσσου
Εντύπωση προκαλεί η στάση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαου αναφορικά με τις σχέσεις του με το Φανάρι. Μέχρι τώρα είχαμε δει αρκετούς Ιεράρχες να στηρίζουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Σύνοδο της Κρήτης εξαπολύοντας μύδρους κατά όσων αντιδρούν, αλλά όλοι ή προέρχονταν από τις Μητροπόλεις των “Νέων Χωρών” ή από την Εκκλησία της Κρήτης.
Εκτός από κάποιες εξαιρέσεις όπως π.χ οι κ.κ Δημητριάδος και Μεσσηνίας, οι οποίοι όμως ως ένα βαθμό δικαιολογημένα στήριζαν αφού τούτο έπραξαν και κατά την παρουσία τους στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου.
Εδώ και λίγο καιρό όμως αυτός που έχει σηκώσει τους τόνους κατά των αμφισβητιών της Συνόδου και όσων επικρίνουν τις πατριαρχικές επιλογές είναι ο Άγιος Φθιώτιδος.
Χθες στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Λαμίας ξεσπάθωσε πάλι λέγοντας:
“Οι Φαρισαίοι παρά το θαύμα που επετέλεσε ο Κύριος, τον κατηγόρησαν για βλασφημία κατά του Θεού. Δυστυχώς έτσι συμβαίνει και στις μέρες μας και πολλές φορές ο διάβολος εισβάλει και στους ανθρώπους της Εκκλησίας, σπέρνοντας διχόνοια. Όπως και τότε έτσι και σήμερα οι αντιλέγοντες και οι αμφισβητίες κατηγορούν το καλό και είτε λόγω της αμάθειας ή της ημιμάθειας τους διαστρεβλώνουν την αλήθεια και δυστυχώς απ” αυτούς ξεκινούν οι έριδες και τα σχίσματα, τα οποία κομματιάζουν την Ενότητα της Εκκλησίας”.
Αλλά και σε άλλο σε πρόσφατο κήρυγμά του είχε πει:
«Την ευθύνη των εκκλησιαστικών ζητημάτων την έχουν οι στρατηγοί της εκκλησίας, δηλαδή οι επίσκοποί της και όχι οι απλοί στρατιώτες».
Ότι ο κ. Νικόλαος στηρίζει τον Πατριάρχη το γνωρίζαμε. Άλλωστε τις μέρες που πέρυσι τον Ιούνιο διοργανωνόταν η Σύνοδος του Κολυμπαρίου έλεγε χαρακτηριστικά:
«Δεν είναι τυχαίο αυτό το μεγάλο και ιστορικό γεγονός που συμβαίνει στην Κρήτη, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος. Οι προκαθήμενοι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών υπό την προεδρεία του εμπνευσμένου και χαρισματικού Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προσπαθούν να σφυρηλατήσουν την Ενότητα των Ορθοδόξων, να υψώσουν τη φωνή και να προβάλλουν την Ορθοδοξία. Είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος που επί των ημερών του επιτελείται η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος. Κλείστε τα αυτιά σας σε ορισμένες φωνές φανατικών και ακραίων που προσπαθούν να κάνουν ζημιά στην Εκκλησία. Απέναντί μας υπάρχει ένα φανατικό Ισλάμ και μια Ευρώπη Πανθρησκείας που προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα. Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα ενώσει και θα ισχυροποιήσει την Ορθοδοξία.»
Αλλά πλέον οι αναφορές του με σκληρή γλώσσα στους αντιδρώντες πληθαίνουν…
Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Τι είδους “γραμμάτεια” επιχειρεί να εξοφλήσει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος;
Επειδή κάποιοι στον ευρύτερο εκκλησιαστικό χώρο συχνά πυκνά αναφέρουν το όνομά του ανάμεσα σε αυτά της λίστας διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Αναζητά γέφυρες στήριξης πέραν του Αιγαίου;;;

7 σχόλια :

 1. Λέει ο κ. Νικόλαος :

  " Όπως και τότε έτσι και σήμερα οι αντιλέγοντες και οι αμφισβητίες κατηγορούν το καλό και είτε λόγω της αμάθειας ή της ημιμάθειας τους διαστρεβλώνουν την αλήθεια και δυστυχώς απ” αυτούς ξεκινούν οι έριδες και τα σχίσματα, τα οποία κομματιάζουν την Ενότητα της Εκκλησίας”. "

  Χάριν του διαλόγου ας υποθέσουμε ότι η παραπάνω άποψη είναι σωστή.

  Ποίος ευθύνεται λοιπόν γι'αυτά που περιγράφετε κ.Νικόλαε (ειδικότερα για την αμάθεια και την ημιμάθεια στα της Πίστεως) ?

  Για κοιτάξτε λίγο τον εαυτό σας στο καθρέπτη !!!

  Επίσης λέτε ότι οι επίσκοποι είναι οι Στρατηγοί !!!

  Όσο και αν έψαξα στην Καινή Διαθήκη ούτε ο Κύριος, που έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του, είπε ότι είναι Στρατηγός αλλά ούτε και Απόστολος των Εθνών είπε κάτι τέτοιο για τον εαυτό του.

  Λίγο ταπείνωση δεν βλάπτει !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επίσης λέει ο κ.Νικόλαος : " Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα ενώσει και θα ισχυροποιήσει την Ορθοδοξία."

  Δηλαδή η Ορθόδοξη Εκκλησία, που είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία που λέμε στο Σύμβολο της Πίστεως δεν είναι ενωμένη ? και περίμενε τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου να την ενώσει και να την ισχυροποιήσει ??? Τι αποκαλύψεις είναι αυτές κ.Νικόλαε !!!

  Εσείς κ.Νικόλαε όταν λέτε το Πιστεύω, πιστεύετε σε αυτά που λέτε ή απλώς τα λέτε για να περνάει η ώρα ????

  Επειδή λοιπόν εγώ δεν είμαι Στρατηγός αλλά ένας απλώς στρατιώτης (λαϊκός) σας προκαλώ να μου δώσετε όποια εκκλησιαστική ποινή θέλετε .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Που την βρήκαν την ταπείνωση,αδελφέ,οι οικουμενιστές ψευδοποιμένες? Ούτε ταπείνωση , ούτε μετάνοια έχουν ούτε Ορθοδοξία ούτε φόβο Θεού. Μόνο οίηση, βατικάνεια αλαζονεία, δεσποτικό αυταρχισμό και εμμονή να επιβάλουν την αίρεσή τους στο πλήρωμα της Εκκλησίας.Αλλά δεν θα τους περάσει! Θα υπερασπιστούμε την πίστη μας,την Ορθοδοξία μας, όλοι μαζί, αγωνιστές κληρικοί,ομολογητές μοναχοί και αγρυπνούντες λαϊκοί. Οταν το διακινδυνευόμενο είναι η Πίστη,δεν υπάρχουν μεγάλοι και μικροί.

  Γιώργος Κ. ,Λεμεσός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΤΕ ΣΕΒΑΣΤΕ ΙΕΡΑΡΧΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΘΕΙΣ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΑΙΡΕΣΗ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΦΥΡΗΛΑΤΕΙ ΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ.ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΙΟ ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΗ "ΓΥΝΑΙΚΑ".ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΝΥΜΦΗΣ,ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ?ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ,ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ.ΕΜΕΙΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.ΕΣΕΙΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Νομίζω ότι ο προσδιορισμός κάποιου ως οικουμενιστής περικλείει μέσα του τα πάντα γύρω από την αίρεση αυτή.Είμαστε γνώστες πλέον της αιρέσεως του οικουμενισμού.Άρα πρέπει να φτιάξουμε έναν πίνακα όπου θα αναρτώνται απλά οι στρατηγοί,οι συνταγματάρχες,οι κατάσκοποι,οι στρατιώτες και όλο το στράτευμα της παναιρέσεως αυτής....
  π.χ:Βαρθολομαίος-Γενικός Αρχηγός της παναιρέσως του οικουμενισμού.
  Ιγνάτιος Βόλου-Στρατηγός του οικουμενισμού(υποψήφιος και για αρχηγός;)
  Χρυσόστομος Μεσσηνίας-Στρατηγός του οικουμενισμού
  Νικόλαος Φθιώτιδος-Συνταγματάρχης ...κ.ο.κ
  Στο τέλος θα έχουμε μια πλήρη εικόνα,σίγουρα απογοητευτική,αλλά αληθινή της όλης κατάστασης.Και δεν θα εκπλησσόμεθα όταν ένα καινούργιο στέλεχος της παναιρέσεως κάνει την εμφάνιση του.Απλά θα λέμε την σωστή λέξη:ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ....ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.....ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ=ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ...ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΖ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ !!

  ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΠΕ…

  ‘’ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ Η ΑΙΡΕΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ
  ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ….

  ΠΟΥ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑ ΝΑ
  ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ
  ΣΤΗ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ….

  ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ
  ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΔΗΓΟΣ
  ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

  ΙΔΙΩΣ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ……’’

  ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ
  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ….

  ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΘΕ ΑΛΛΕΣ ΛΟΞΟΔΡΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΣ
  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΣΑΣ!

  ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ‘’ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ’’ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ…


  ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ….

  [ΜΕ ΤΙΜΗ]
  Υ.Γ
  ΑΔΕΛΦΟΙ, "Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ' ΗΜΩΝ"

  ΠΗΓΗ:https://www.youtube.com/watch?v=02CG2QGfHNs

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com