Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Συνέδριο για την μετάνοια ή δήλωση μετανοίας;

Στις 13/3/ 2017, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ημερίδα με θέμα: «Το μεγαλείο της μετάνοιας στη ζωή του ανθρώπου». Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχους της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του Α.Π.Θ, υπό την αιγίδα του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου και με την συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ.Δημήτριου Τσελεγγίδη, ως προεδρεύοντος, και του Μητροπολίτη Γόρτυνος κ.Ιερεμία ως συνέδρου.
Μας εξέπληξαν δυσάρεστα ο χρόνος και ο τρόπος που επέλεξε ο σύλλογος να συνεργαστεί με την Ι.Μ.Θ. στην διοργάνωση της ημερίδας, όσο και η συμμετοχή σε αυτή του κ. Τσελεγγίδη και του Μητροπολίτου Γόρτυνος, από τους οποίους θα περιμέναμε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της αίρεσης του Οικουμενισμού. Αντ’ αυτού επέλεξαν να στραφούν σε πιό "πνευματικά λημέρια" και να αφήσουν τα δογματικά και τον πάπα, κατά την πρόσφατη συμβουλή του Αγίου Γόρτυνος, “Αϊ στο καλό από εκεί με τα δογματικά και τον πάπα, ξεχάσαμε τη σωτηρία το "Κύριε ελέησον", δηλαδή τα πνευματικά μας".

Αναρωτιώμαστε, λοιπόν, πώς τα ανωτέρω αγαπητά μας πρόσωπα, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του αντιαιρετικού αγώνα, καταδέχτηκαν να συμμετάσχουν σε ένα συνέδριο υπό την αιγίδα ενός μητροπολίτη, φανατικού υποστηρικτή της Συνόδου του Κολυμπαρίου και μιας μητρόπολης που προσπαθεί πάση θυσία να καταπνίξει κάθε φωνή αντίδρασης κατά της λαίλαπας του οικουμενισμού;

Πώς ο κ. Τσελεγγίδης καταδέχεται να προεδρεύει σε συνέδριο υπό της αιγίδα του Μητροπολίτου θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου που καταδιώκει μέχρι εξοντώσεως τον ακαδημαϊκό του συνάδελφο, συναγωνιστή και συνοδοιπόρο στον αντιοικουμενιστικό αγώνα και συμπρόεδρο στην άτυπη σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και μοναχών, π.Θεόδωρο Ζήση και τον αγνό αγωνιστή - ομολογητή κληρικό της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης π.Νικόλαο Μανώλη  ; Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την ομολογιακή τοποθέτηση του καθηγητή Δ. Τσελεγγίδη κατά της παναίρεσης του Οικουμενισμού με τα σπουδαία υπομνήματά του κατά των προσυνοδικών κειμένων της Κρήτης αλλά και η παρουσία του στην άτυπη Σύναξη Κληρικών και μοναχών.

Πως ο Άγιος Γόρτυνος καταδέχεται στην παρούσα εκκλησιαστική περίσταση να αντιπαρέρχεται τα μείζονα θέματα που έχουν να κάνουν με την διαφύλαξη της ορθής Πίστης; Ο ίδιος δεν ήταν που σε κάθε του κατηχητικό μάθημα άρχιζε λέγοντας ότι ο παπισμός είναι αίρεση και ο οικουμενισμός παναίρεση; Ως ο πλέον ειδικός στα θέματα της Παλαιάς Διαθήκης, γνωρίζει ασφαλώς ότι όλη η ιστορία του Ισραήλ πραγματεύεται ένα και μόνο θέμα, την προσπάθεια να κρατηθεί ο λαός του Θεού στην ορθή Πίστη. Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα; Ο αγώνας του αρχεκάκου όφεως που προσπαθούσε με την ειδωλολατρία να ακυρώσει το μυστήριο της Θείας Οικονομίας δεν συνεχίζεται σήμερα με τις αιρέσεις;

Πώς τα παιδιά της θεολογικής Σχολής καταδέχονται να συνδιοργανώσουν την ημερίδα τους με τον Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητριου; Οι συνδιοργανωτές Ιερείς δεν ήταν αυτοί που τους αρνήθηκαν την ελάχιστη συνδρομή όταν συμμετείχαν ενεργά στην διαμαρτυρία ενάντια στις εκδηλώσεις των ομοφυλοφίλων; Πώς το επιτρέπει η νεανική τους καρδιά να νομιμοποιούν μια μητρόπολη, η οποία διώκει ομολογητές πατέρες που κάνοντας χρήση κανονικού δικαιώματος προχώρησαν στη διακοπή μνημόνευσης του οικείου μητροπολίτη τους;

Θα ήταν παρήγορο αν κατά την ημερίδα αυτή έβρισκαν απάντηση μερικά από τα παρακάτω ερωτήματά μας: Μετάνοια και ομολογία είναι δυο πνευματικές καταστάσεις που δεν συναντώνται πουθενά; Η μετάνοια δεν είναι η νίκη της αλήθειας επί του ψεύδους σε προσωπικό, αλλά και συλλογικό επίπεδο; Μεγαλύτερο ψεύδος από την αίρεση υπάρχει; Πώς επιτυγχάνεται μετάνοια σε καιρό ενδημούσης αιρέσεως μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας; Με στρουθοκαμηλισμό και κουκούλωμα ή με διαμαρτυρία, καταγγελία και ύψωση τείχους έναντι της αιρέσεως; Ποια πρέπει να είναι η στάση ενός θεολόγου ο οποίος εγκαίρως έχει διαγνώσει, στηλιτεύσει, καταγγείλει σε όλη του την πορεία, την ύπαρξη αιρέσεως, όταν αυτή κατοχυρώνεται Συνοδικά; Είναι σωστό πάνω στην κορύφωση του δράματος να κάνει στροφή προς πιο «πνευματικά θέματα», δίνοντας προς τα έξω μια εικόνα επίπλαστης εκκλησιαστικής ευτυχίας και πληρότητας;

Τελικά, ποια σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από την συμμετοχή σεβαστών δασκάλων και αρχιερέων (που κατά τα άλλα έχουν κληθεί και μάρτυρες στη μήνυση που έχει καταθέσει ο ηγούμενος της Ι. Μ. Λογγοβάρδας κατά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τις ετεροδιδασκαλίες που αυτός έχει εισάγει στην Εκκλησία μας)  στην εν λόγω ημερίδα, η κατήχηση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης στα νάματα της μετανοίας με στόχο την απεμπλοκή της από τα δίχτυα της αιρέσεως (είθε) ή η επισημοποίηση μιας συνθήκης ειρήνης ανάμεσα στο πιο αγνό κομμάτι των θεολόγων της πόλης μας και την οικουμενιστική Μητρόπολή μας;
#katanixis_exclusive, #imth, #prof_Tselegidis, #φοιτητές_Θεολογίας_ΑΠΘ, 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, « ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ »


ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Α.Π.Θ.
Θεσσαλονίκη 15-3-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου,
ημερίδα στον Ιερό Ναό του αγίου Δημητρίου – Πολιούχου Θεσσαλονίκης,
με θέμα : «Το μεγαλείο της μετάνοιας στη ζωή του ανθρώπου».

Με ύμνους που έψαλε η χορωδία της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, άνοιξαν, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, οι εργασίες της ημερίδας, που συνδιοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχους της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του Α.Π.Θ.
Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ημερίδας, αρχιμ. π. Ιάκωβος Αθανασίου, καθώς και ο οικείος Ποιμενάρχης, Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.
Η έναρξη των εισηγήσεων έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Ιερεμία, που, με προφητικό κυριολεκτικά λόγο, ανέπτυξε το θέμα: «Η μετάνοια κατά την Παλαιά Διαθήκη». Ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε ότι ολόκληρη η Παλαιά διαθήκη αποτελεί κήρυγμα μετανοίας. Μεταξύ άλλων τόνισε ιδιαιτέρως το χωρίο Γεν. 4, 7: «Ήμαρτες; Ησύχασον.», ενώ αναφέρθηκε στη μετάνοια όπως παρουσιάζεται στο κήρυγμα των προφητών, καταλήγοντας στο ότι ο άνθρωπος οφείλει να λάβει αποφάσεις για νέα πορεία.
Στη συνέχεια, ο αρχιμ. π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος, Ιεροκήρυκας και Πνευματικός Προϊστάμενος της αδελφότητας «Οσία Ξένη», παρουσίασε την εισήγησή του, με θέμα: «Εμπειρίες μετανοίας από την κοινωνία των κρατουμένων». Ο π. Γερβάσιος με τις διηγήσεις του μετέφερε το κοινό στο χώρο των φυλακών, όπου διακόνησε για σαράντα χρόνια. Αναφέρθηκε σε ιστορίες ανθρώπων που άλλαξαν ρότα, σε ανθρώπους άλλων θρησκειών που συγκινήθηκαν από την προσφορά αγάπης της Ορθοδοξίας και μεταστράφηκαν σε αυτή, τονίζοντας ότι «η αγάπη που εμπνέει ο Χριστός δεν εκπίπτει ποτέ. Διατηρείται και στη ζωή και στο θάνατο και την αιωνιότητα». Χαρακτηριστικά, έγινε μνεία σε κρατούμενο που τον ευχαρίστησε γιατί του έδωσε κουράγιο, εξομολογούμενος λέγοντας: «σας βλέπω σαν πατέρα μου». Εξόχως συγκινητική, ήταν η αναφορά του στον Κώστα Πάσσαρη, τη συνάντησή τους, την εξομολόγησή του, τη μετάνοιά του και πώς νιώθει ελεύθερος και μέσα στο κελί του. «Θεέ μου να μη σε λυπήσω πια. Το έλεός σου να με καταδιώξη» είναι αυτό που πλέον μονολογεί. «Όταν ήρθε ήταν ένα λιοντάρι άγριο. Τέσσερεις μασκοφόροι με τα καλάσνικοφ παρατεταμένα τον ακολουθούσαν» είχε πει ο φύλακας των φυλακών, ενώ σήμερα επιθυμεί να εγκαταβιώσει κάποια στιγμή στο Άγιο Όρος.
Τρίτος εισηγητής ήταν ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης, διευθυντής προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού της Ι.Μ. Πειραιώς, «Πειραϊκή Εκκλησία», ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η μετάνοια στα χρόνια της κρίσης». Έκανε λόγο για τη μετάβαση από την αμαρτία στην αρετή, την έννοια της κρίσης και της θείας δίκης, υπογραμμίζοντας πως η κρίση θα διαρκέσει έως ότου μετανοήσουμε. Αναφέρθηκε στην εκκλησία και στο γεγονός, ότι η ορθόδοξη εκκλησία δεν είναι ένας προτεσταντικού τύπου φιλανθρωπικός οργανισμός, στη ρήση του Αγίου Αναστασίου του Σιναΐτη ότι ο Θεός δίνει στο λαό άρχοντες κατά την καρδία του και του Αγίου Παϊσίου, αναφορικά με το ότι ο άνθρωπος έχει δύναμη μέσα του για ώρα ανάγκης, για να καταλήξει στο ότι η κρίση είναι πρώτης τάξης ευκαιρία για μετάνοια.
Ακολούθως, τον λόγο έλαβε, ο κ. Ανδρέας Χριστοφόρου, Νομικός, ο οποίος αναφέρθηκε στην: «μετάνοια και την αιώνιο ζωή, όπως την έμαθε από τους σύγχρονους Αγίους και Πατέρες». Αναφέρθηκε σε προσωπικά του βιώματα με τους: Άγιο Πορφύριο, Άγιο Παΐσιο, Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη, Γέροντα Αμβρόσιο της μονής Δαδίου στην Αμφίκλεια, τον π. Μάρκο Μανώλη, τον γέροντα Ιωσήφ το Βατοπαιδινό, τον γέροντα Αντώνιο Γκίκιζα, το μοναχό Γρηγόριο της Μονής Σταυροβουνίου, τον γέρο-Παναγή από τη Λύση της Κύπρου. «Εξομολόγηση δεν είναι να πηγαίνεις μόνο στον πνευματικό και να λες τις αμαρτίες σου, αλλά χρειάζεται και μετάνοια. … Αν νιώθεις αγάπη, χαρά, πίστη, τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, τότε κατάλαβες ότι συγχωρέθηκες», έλεγε ο Άγιος Πορφύριος αναφερόμενος συγχρόνως και στον άσωτο υιό του Ευαγγελίου. «Αιτία για τα χαρίσματα του Αγίου Πορφυρίου ήταν η μετάνοιά του», έλεγε ο γ. Αντώνιος Γκίκιζας, που διετέλεσε και πνευματικός του. Τα βιώματα του εισηγητή με τον Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη γύρω από τη Θεία Κοινωνία και τη μετάνοια, οι λόγοι του Αγίου Παϊσίου «να αγαπάς σημαίνει να μετανοείς και να συγχωρείς», η συναναστροφή του με τον γ. Αμβρόσιο, με τον γ. Ιωσήφ που συνιστούσε να εξομολογούμαστε με ταπείνωση και τον π. Μάρκο Μανώλη που ασκούνταν μυστικώς στη μετάνοια, μετέφεραν το κοινό κοντά σ΄ αυτούς τους γίγαντες του πνεύματος, τις σύγχρονες άγιες μορφές της Εκκλησίας μας.
Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με την κ. Αθηνά Σιδέρη, κοινωνική λειτουργό και πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου, που μας παρουσίασε: «Το μυστήριο της μετανοίας κατά τον Όσιο Πορφύριο». «Ο Άγιος Πορφύριος έδινε μεγάλη σημασία στη μετάνοια. Και απλά και όμορφα έλεγε ότι ο χριστιανός πρέπει να καθαρίζει την ψυχή του και τα έσω του όπως ακριβώς ο ιερέας καθαρίζει το δισκοπότηρο μετά την κατάλυση. Εκτιμούσε πάρα πολύ αυτό το μυστήριο γιατί όπως ο ίδιος είχε διαγνώσει και πίστευε το μυστήριο της μετανοίας και της εξομολογήσεως είναι η συνάντησις του Ανθρώπου με το Θεό. Δεν υπάρχει ανώτερο πράγμα από αυτό που λέγεται μετάνοια και εξομολόγηση. Αυτό το μυστήριο είναι η προσφορά της αγάπης του Θεού στον άνθρωπο».
Τέλος, οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων, ενώ η ευλογημένη αυτή σύναξη, έκλεισε με μία όμορφη σύνοψη όσων ακούστηκαν, από τον συντονιστή της ημερίδας που διηύθυνε και τις εργασίες της, καθηγητή Δογματικής του θεολογικού τμήματος της Σχολής Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., Δημήτριο Τσελεγγίδη.
Ολόκληρη η ημερίδα είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο:


134 σχόλια :

 1. Τό χρήμα πολλοί εμίσησαν, τήν δόξαν ουδείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άραγε ο Σεβασμιώτατος γνώριζε πως ο πρόεδρος της επιτροπής, όχι μόνο δε διδάσκει το "Ο παπισμός είναι αιρεση και ο Οικουμενισμός παναίρεση" αλλά διατυμπανίζει το ακριβώς αντίθετο; (Ο παπισμός είναι Εκκλησία με Χάρη και μυστήρια και ο Οικουμενισμός καλό πράγμα.)

  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μεταξύ των Μητροπολιτών υπάρχουν διαχρονικές και διαπροσωπικές σχέσεις
   μάλιστα καθόλου άσχετες και με την προσωπική εκλογή του καθενός.
   Καθόλους τους δυνατούς συνδυασμούς.
   Και είναι πολύ ισχυρές.

   Διαγραφή
 3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγχαίρω τον κ. Τσελεγγίδη που ως έμπειρος (μη πω φωτισμένος) προείδε το σχίσμα που πάει να γίνει και ενήργησε σοφά... Αν και ακόμα ενδόμυχα και με πολύ προσοχή, πιστεύω, ότι ναι μεν ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση, αλλά ατό που πάει να γίνει τώρα είναι πιο επικίνδυνο. Ο Οικουμενισμός τι και τόσα χρόνια εργάζεται, και ενωμένοι είμασταν και αγωνιζόμασταν από κοινού. Οι αντικανονικές (διότι δεν πληρούνται ΟΛΕΣ οι προϋποθέσεις που θέλει ο 15ο) διακοπές όμως, με το καλήμερα (κυριολεκτικά όμως), ήδη μας διέσπασε τον αγώνα, αλλά η μεγαλύτερη ένδειξή είναι, ότι ακόμα και σε αυτούς τους αποτειχισμένους αν θέλει κάποιος να δει, οι διασπάσεις έχουν κάνει κιόλας τις εμφανίσεις τους και έπονται τα χειρότερα... Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, και θα δείτε την ομόνοια και την ομοφροσύνη που έχουν, ήδη πριν ακόμα καλά καλά να γίνει τίποτα, εγώ προσωπικά είδα 4 (μπορεί και παραπάνω) διασπάσεις και διαφωνίες σε πολύ σοβαρά θέματα, και με αυτό τον τρόπο πάμε για αποτείχιση! Όταν η αποτείχιση μάλιστα, αν μια στις εκατό είναι λάθος, τότε πλέον δεν είναι αποτείχιση, αλλά σχίσμα..

  Υ.Γ. Δεν κάνω διάλογο, μην ενοχλείται παρακαλώ, λέμε την γνώμη μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προϋποθέσεις του 15ου να ξανά υπενθυμίσουμε είναι 5.α) Καταδικασμένη αίρεση, β) να διδάσκεται και να κηρύττεται, γ) επ' Εκκλησίας και δ) συνέχεια και ε) τόσο φανερά ώστε «γυμνή την κεφαλή».... Οι Επίσκοποι μας (τουλάχιστον οι περισσότεροι), ούτε διδάσκουν, ούτε κηρύττουν, δημόσια ή γυμνή την κεφαλή, ούτε επ' Εκκλησίας, ούτε δημόσια, πολύ δε περισσότερο ούτε συνέχεια τον Οικουμενισμό ή τις αποφάσεις τις ψευδοσυνόδου. Οπότε δεν εμπίπτουν στην περίπτωση του 15ου. Αντίθετα μάλιστα, κηρύττουν και διδάσκουν γυμνή την κεφαλή, μάλιστα και επ' Εκκλησίας,γιατί να μην πούμε και το συνέχεια, ότι οι Παπικοί είναι ΑΙΡΕΣΗ!!! Όπως έκανε και ο άγιος Φλωρίνης στους Δ' χαιρετισμούς κ.α. Αλλά εμέις δεν είδαμε τα Ορθόδοξα που είπε, που με αυτά που είπε καταδίκασε την Κρήτη εν τη πράξη, είδαμε για το τι είπε για τους ζηλωτές! @7 λεπτά Ορθόδοξου κηρρύγματος, μάλιστα καταδίκης της Κρήτης, κολλήσαμε σε μια φράση....

   Υ.Γ. Δεν κάνω διάλογο, μην ενοχλείται παρακαλώ, λέμε την γνώμη μας

   Διαγραφή
  2. Νομιζω ειναι μειζων,το να κηρυττεις παγκοσμιως απο το να κηρυττεις κατι μεσα στην εκκλησια.Αυτοι που ειναι στην εκκλησια κατι ξερουν και μαλλον και ευθυνονται.Οι αλλοι που ειναι εκτος και πρεπει να μαθουν οτι ο Κυριος ειναι η μοναδικη οδος αληθεια και η ζωη;αυτους ποιος τους σκεφτεται,που βλεπουν οτι ολα καλα με τον παπα, και αναπαυονται στο χαμο τους;

   Διαγραφή
  3. Νομιζω ειναι μειζων,το να κηρυττεις παγκοσμιως απο το να κηρυττεις κατι μεσα στην εκκλησια.Αυτοι που ειναι στην εκκλησια κατι ξερουν και μαλλον και ευθυνονται.Οι αλλοι που ειναι εκτος και πρεπει να μαθουν οτι ο Κυριος ειναι η μοναδικη οδος αληθεια και η ζωη;αυτους ποιος τους σκεφτεται,που βλεπουν οτι ολα καλα με τον παπα, και αναπαυονται στο χαμο τους;

   Διαγραφή
  4. Συμπαθέστατε αδελφέ μου, το ότι δεν συμφωνούμε με τις αντικανονικές διακοπές, δν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τους Οικουμενιστές και το τρόπο ενεργειών τους γενικά. Έχεις δίκιο, πρέπει έτσι να κάνουν στους εκτός Εκκλησίας· το ότι δεν το κάνουν, αυτοί και ο Θεός...

   Διαγραφή
  5. Μήπως αγόρι μου θα ήθελες να πείς ΄΄κατεγνωσμένη ΄΄ αίρεση και όχι ΄΄καταδικασμένη ΄΄ ; Τώρα θα μου πείς τί σημασία έχει ,ένα μόνο έχει σημασία να είναι κανείς τσιράκι του δεσπότη .....Μέ την ευλογία του δεσπότη και οι κοτσάνες ανθίζουν και βγάζουν μπουμπούκια .....

   Διαγραφή
  6. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα προχωρούμε σε απαξιώσεις και συκοφαντίες! Τώρα μάλλον τάσσομαι υπέρ του π. Βασιλείου, αν και είχα επιφυλάξεις, τώρα πλέον όχι... Το να εξευτελίσω για την αμάθεια σου μου είναι το μόνο εύκολο, δεν έμαθα όμως στα Ορθόδοξα αδελφάκια μου κάτι τέτοιο από τον Κύριο μου. Εκτός αν σκέφτεσαι να προσχωρήσεις στους σχισματικους, τότε δεν θα έχω κόλλημα, τότε....τότε να δεις πως απαξιώνουμε με επιχειρήματα...

   Διαγραφή
  7. Άστο ρε αγόρι μου , δεν το'χεις.

   Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  9. Ορισμένες φράσεις είναι πραγματικά ακατανοητες...!

   Διαβάζω την αποψη:
   ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ο οικουμενισμος αλλά πιο επικίνδυνο αυτό που πάει να γίνει τώρα;

   Έχουμε και λέμε:
   Ποιο ειναι αυτό που παει να γίνει τώρα που είναι χειρότερο από ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ; Είναι πιο επικίνδυνη η αντίδραση στην αίρεση από την εισαγωγή της αίρεσης εντός εκκλησίας με υπογραφές συνάξεων ; Κανονικά θα έπρεπε όλοι να εκφράσουν τη διαφωνία τους εμπράκτως. Τουλάχιστον στηρίζοντας όσους αντιδρούν έμπρακτα στην ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ του οικουμενισμού . Οι μόνοι που έχουν χάσει τη βολή τυς είναι οι αντιδροντες και κανείς άλλος όλοι οι άλλοι μία χαρά είναι.   Για την ώρα βλέπετε αντιδράσεις κατά του οικουμενισμού. Ποια αίρεση είδατε επικινδυνοτερη της ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ του οικουμενισμού;

   Επικίνδυνος αυτός που αντιδρά στην εισαγωγή μιας ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ εντός ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ;;; Και αυτός που εισάγει την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ τι είναι; Αυτός που δέχεται την εισαγωγή τι είναι;
   Αυτός που φωνάζει στον αντιδρώντα να πάψει τι είναι ;

   Διαγραφή
  10. Καλά εσείς έχετε πάει πολύ μπροστά!!!!!
   Πότε προλάβατε και είδατε σχίσματα με την εφαρμογή του κανόνα 15 (λες και ο κανόνας έγινε για να γίνει σχίσμα) και όποτε έχουμε εφαρμογή του κανόνα 15 έχουμε σχίσμα!!!!!;;;;;
   Και ποτέ προλάβατε να δείτε και σχίσματα στα σχίσματα!!!!!!!;;;;;

   Τα πράγματα είναι απλά , σύναξη του Ιούνη, συμφωνείτε με τα πορίσματα ;;;;;;; Αυτό τέλεια αι παύλα. Αν συμφωνείτε με γεια σας με χαρά σας αποδείξτε μας ότι είναι σωστά και τσάμπα φωνάζουν οι ιερείς που φωνάζουν και ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΥΠΌΘΕΣΗ.   Διαγραφή
 6. Όλοι αυτοί, «σεβαστοί και μη εξαιρετέοι», θα ήταν καλύτερο να μην είχαν μιλήσει και γράψει ποτέ κατά του Οικουμενισμού, γιατί τώρα άγονται και φέρονται σαν οι μεγαλύτερες… «κολουτούμπες» στον χώρο της Ορθοδοξίας και της πίστεως.

  Και στην Ορθοδοξία και σε θέματα πίστεως, οι κολουτούμπες δυστυχώς έχουν πολύ βαρύτερο κόστος από ότι στην πολιτική ή όπου αλλού.

  Όλοι δίνουμε λόγο, μηδενός του υποφαινόμενου, για τις πράξεις μας.

  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εύγε στα παιδιά του ιστολογίου για το άρθρο.Πρέπει επιτέλους να λέμε τα σύκα,σύκα και τη σκάφη,σκάφη.Όσο για τον κ.Τσελεγγίδη, όντως τέτοια κολουτούμπα δεν δικαιολογείται. Γενικά για όλους αυτούς μήπως ισχύει το: "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αλγος για το άγος αυτης της συνδιοργάνωσης που εκπέμπει ένα μήνυμα ΄΄δήλωση μετανοίας ΄΄.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Το πνεύμα του διαβόλου δεν ενώνει τους ανθρώπους, αλλά τους διαιρεί.

  Ήδη με το καλημέρα σας οι αποτειχισθέντες Πατέρες ήλθαν σε διάσταση. Ματαιώθηκε η Ημερίδα καταδίκης της Συνόδου που θα γινόταν αρχικώς στην Λάρισα (περιοχή διαμονής του π. Τρικαμηνά) και τώρα γίνεται στην Θεσσαλονίκη, χωρίς τον π. Τρικαμηνά που δεν προσκλήθηκε.
  Ο δε π. Παΐσιος Παπαδόπουλος αναφέρει συν τοις άλλοις στην επιστολή του (και έτσι αποκαλύπτει άθελά του) πως ένας λόγος που δεν θα συμμετάσχει στην Ημερίδα της Θεσσαλονίκης, είναι πως δεν πρέπει να λέγεται πως τα Μυστήρια (των μη αποτιχεισθέντων) είναι άκυρα. Άρα, ακυρώνει την συμμετοχή του από την Ημερίδα, διότι θεωρεί πως οι υπόλοιποι Πατέρες και ομιλητές της Ημερίδος αυτό πρεσβεύουν (άσχετα αν δεν το λένε ακόμη δημόσια...).
  Αυτά για αρχή και από την οικονομία του Θεού, ώστε να δούνε οι πιστοί πόση "ευλογία" έχει αυτή η αποτείχιση ήδη...

  Στο παραπάνω κείμενο της παρούσης ανάρτησης, γράφεται:
  "Μετάνοια και ομολογία είναι δυο πνευματικές καταστάσεις που δεν συναντώνται πουθενά;", και αφήνονται αρνητικά υπονοούμενα δια την ομολογίαν των ομιλητών.
  Ντροπή.
  Ειδικά ο κ. Τσελεγγίδης έχει αποδείξει πολλάκις δημόσια την ομολογία του (σε Ελλάδα και εξωτερικό) επί δεκαετίες και συνεχίζει σε κάθε ευκαιρία, και τώρα με το ήθος που τον διακατέχει μας διδάσκει δημόσια και την ανάγκη μετανοίας.
  Έμπρακτα συνδυάζει την ομολογία με την μετάνοια. Γιατί αφήνεται μομφή; Αυτό λέγεται ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.
  Ντροπή!

  Η μετάνοια μας λείπει πιό πολύ από την ομολογία και προσωπικά και εθνικά.
  Γι' αυτό ο Θεός επιτρέπει να βαλλόμεθα και να είμαστε σε κρίσεις (πνευματικές και εθνικές-κοσμικές).
  Δυστυχώς παρατηρώ πως αυτοί που θέλουν να ονομάζονται αντιοικουμενιστές, δεν ομιλούν για μετάνοια και δεν κάνουν αγάπη.
  Οι παλαιοημερολογίτες είχαν μεγάλη ομολογία, αλλά γιατί έγιναν σχίσματα;
  Διότι την έκαναν χωρίς μετάνοια και αγάπη, οπότε τελικά έσφαλαν και δογματικά και εκκλησιολογικά και βγήκαν από την Εκκλησία, την οποία πολεμούν μέχρι τώρα, μη αναγνωρίζοντας τα Μυστήριά της και αρνούμενοι την αποστολική διαδοχή των Επισκόπων της από τον ίδιο τον Χριστό.

  Καλώς έγινε αυτή η Ημερίδα Μετανοίας, διότι οι υπεύθυνοι και ο προεδρεύων κ. Τσελεγγίδης συνέλαβε ορθώς την έλλειψη μετανοίας μας, την αναπόφευκτη απορρέουσα κακή ομολογία μας και τον σαφέστατο κίνδυνο νέου σχίσματος που είναι ορατόν στον άμεσο ορίζοντα!!!

  Υ.Γ.: ούτε εγώ επιθυμώ ερωτήσεις σε μένα προσωπικά και αντιπαραθέσεις μάταιες. Λέω την γνώμη μου σε όλους και όποιος καλοπροαίρετος ας της δώσει προσοχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο άρθρο τίθενται ερωτήματα που θα θέλαμε να απαντηθούν στην ημερίδα . Μετάνοια και ομολογία.Κατοχύρωση αίρεσης και μετάνοια . Δεν είναι μομφή , είναι απορία και σκανδαλισμός αν θέλετε.
   Μόνο εγω βλέπω αλλοίωση στην όψη του κου Τσελεγγίδη; Προσωπικά δεν τον γνώρισα.
   Σ.Σ.

   Διαγραφή
  2. Δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς ότι ΕΣΥ προσπαθείς να δημιουργήσεις την εντύπωση του διχασμού.

   Γράφεις:
   1) Ήδη με το καλημέρα σας οι αποτειχισθέντες Πατέρες ήλθαν σε διάσταση. Ματαιώθηκε η Ημερίδα καταδίκης της Συνόδου που θα γινόταν αρχικώς στην Λάρισα (περιοχή διαμονής του π. Τρικαμηνά) και τώρα γίνεται στην Θεσσαλονίκη, χωρίς τον π. Τρικαμηνά που δεν προσκλήθηκε.

   Κατ' αρχήν μάθε να διαβάζεις καλά (γιατί δεν σου τα είπαν καλά φαίνεται εκεί στη μητρόπολη).
   Στην Λάρισα έγινε η πρώτη συνάντηση αποτειχισμένων (όσων δηλαδή έχουν διακόψει ήδη την μνημόνευση). Αυτό έγινε πριν κάποιους μήνες. Συμμετείχαμε οπότε γνωρίζουμε πολύ καλά τι είχε αποφασιστεί.
   Φυσικά και δεν είχε αποφασιστεί να γίνει η εκδήλωση στην Λάρισα, ούτε είχε προταθεί κάτι τέτοιο από τον π.Ευθύμιο.
   Μην γράφεις λοιπόν ανοησίες γιατί εκτίθεσαι.

   2) Ο π.Ευθύμιος προσκλήθηκε στην εκδήλωση στο Ωραιόκαστρο (μετέφερε το στα αφεντικά σου τώρα να σας ετοιμάσουν νέα επιχειρήματα). Πνευματικά παιδιά του θα έρθουν από Βόλο και Λάρισα και θα την στηρίξουν.

   3) "Ο δε π. Παΐσιος Παπαδόπουλος αναφέρει συν τοις άλλοις στην επιστολή του (και έτσι αποκαλύπτει άθελά του) πως ένας λόγος που δεν θα συμμετάσχει στην Ημερίδα της Θεσσαλονίκης, είναι πως δεν πρέπει να λέγεται πως τα Μυστήρια (των μη αποτιχεισθέντων) είναι άκυρα. Άρα, ακυρώνει την συμμετοχή του από την Ημερίδα, διότι θεωρεί πως οι υπόλοιποι Πατέρες και ομιλητές της Ημερίδος αυτό πρεσβεύουν (άσχετα αν δεν το λένε ακόμη δημόσια...)."

   Κι εδώ δείχνεις την ασχετοσύνη σου.
   Κανείς από τους αποτειχισθέντες δεν θεωρεί τα μυστήρια άκυρα.
   Η εκκλησία μέχρι την καταδίκη τους από Σύνοδο, -κατ οικονομίαν- τα θεωρεί έγκυρα και αυτό πρεσβεύουν ΟΛΟΙ οι αποτειχισμένοι. Αυτό συμφωνήθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ στην 1η σύναξη.
   Συνεπώς τέτοιο ζήτημα υπάρχει μόνον στο μυαλό σου.

   4)
   "Αυτά για αρχή και από την οικονομία του Θεού, ώστε να δούνε οι πιστοί πόση "ευλογία" έχει αυτή η αποτείχιση ήδη..."

   Δηλαδή θεωρείς "ευλογία" τις συμπροσευχές Πάπα Βαρθολομαίου, το "Πολυχρόνιο" που έψαλαν μέσα στο Φανάρι, στον ναό του Αγίου Γεωργίου στον Πάπα;
   Προφανώς η κοσμική εξουσία που είναι πλέον ένα με την εκκλησιαστική ηγεσία, χρησιμοποιεί κάθε μέσο και αλληλοστηρίζονται.
   Όπως δεν νομίζουμε να θεωρείς "ευλογία" τις διάφορες συγκυβερνήσεις των τελευταίων ετών, έτσι δεν θεωρούμε κι εμείς "ευλογία" την ομοφωνία (=αφωνία) των δεσποτάδων μετά το Κολυμπάρι.
   Μην μας πεις ότι δεν γίνεται με δόλο;

   5) "Ειδικά ο κ. Τσελεγγίδης έχει αποδείξει πολλάκις δημόσια την ομολογία του "

   Πως; αποσύροντας την υπογραφή του από το κείμενο της Γατζέας;
   Κοίτα, κουτοί δεν είμαστε, εμείς ξέρουμε πάρα πολλά, δεν είναι τυχαίο που ο Τσελεγγίδης έσκυψε το κεφάλι, ούτε πως ένας άλλος καθηγητής που ψήφισε ΟΧΙ στην ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών, άλλαξε ρότα και βραβεύτηκε από το Βατικανό. Ξέρουμε πολύ καλά τι συμφέροντα παίζονται.

   Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας είναι "πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τούτου"

   Φυσικά και θα προβάλουμε κάθε σκέψη πιστού, γιατί εμείς δεν παίρνουμε εντολές ούτε από οικουμενιστές ούτε από μασόνους. Κάθε προτροπή-ανησυχία αδερφού είναι ευπρόσδεκτη. Μπορείς να το διαπιστώσεις και στο ιστολόγιο μας, που δίνουμε βήμα διαλόγου και προβάλουμε τις ανησυχίες των πιστών. Αυτό δεν σημαίνει "διάσπαση" όπως θα ήθελες αλλά "ελευθερία" εν Χριστώ.
   Κανείς από εμάς δεν διεκδικεί το παπικό αλάθητο.

   Τα χαιρετίσματα μας στο αφεντικό σου! Να του βάλεις εδαφιαία μετάνοια! Να πάρεις μπόλικη "ευλογία"..
   Άραγε πόση "ευλογία" παίρνει ένας πιστός πχ από τον Άρειο, τον Νεστόριο κλπ;;; όταν γνωρίζει ότι ΕΠΑΨΕ να ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας;

   Διαγραφή
  3. Όλο λέω να μην μιλήσω, αλλά πετάτε και κάτι επιχειρήματα που βγάζουν μάτι!!

   Ποιος είναι ο καθηγητής που πρώτα ήταν εναντίον του Ισλαμικού τμήματος και μετά βραβεύτηκε από το Βατικανό ? Ο Κουρεμπελές ?

   Πότε ο Κουρεμπελές απομακρύνθηκε από το Βατικανό ? Πάντα ήταν φιλενωτικός. Τον ακούσατε ποτέ μέσα σε αμφιθέατρο για να δείτε τι λέει ? Εγώ τον είχα καθηγητή. Μας έλεγε ότι δεν διαφωνεί με τον Τσελεγγίδη, και μέσα στο αμφιθέατρο έλεγε τα αντίθετα! Γιατί τον πήρε ο Μαρτζέλος βοηθό του ? Γιατί εξελίχθηκε και ανελίχθηκε τις βαθμίδες ? Για την ορθοδοξότητά του ?

   Ελέγξτε λίγο τις πληροφορίες σας πριν γράψετε σχόλια!

   Διαγραφή
 10. Μου μετεφέρθη πως ο κ. Τσελεγγίδης λέει ότι ο π.Θ.Ζήσης δεν ερμηνεύει σωστά τον 15ο Κανόνα. Δεν ήμουν όμως παρών για να ακούσω πώς το είπε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Οι Φαρισαίοι θεολογούσαν από το πρωί μέχρι το βραδύ και στο τέλος σταύρωσαν τον Χριστό.

  Σήμερα έχουμε πληρωθεί από ημερίδες και κηρύγματα για αγάπη, σωτηρία της ψυχής, μετάνοια, και όλα τα εύηχα, αλλά η Ορθοδοξία βουλιάζει σε ένα τέλμα αφανισμού της αφού οι μεγάλοι ποιμένες της αποφάσισαν ότι τίποτα δεν τους χωρίζει από τους παπικούς, προτεστάντες, μουσουλμάνους και δεν ...συμμαζεύεται.Χωρίς Ορθοδοξίας γίνεται σωτηρία ?

  Δεν περνούμε παράδειγμα από τους δυτικούς εκεί όπου οι εκκλησίες γίνονται μπαράκια, γυμναστήρια και στο τέλος μουσουλμανικά μετζίτια.

  Είναι πολύ δύσκολο σήμερα να μιλήσει κανείς με απλή γλώσσα, όπως έκανε ο Σωτήρας του κόσμου, αλλά όλοι έχουμε τσίμπλες στα μάτια μας και ο «έξω από εδώ» ξέρει πολύ καλά να παραπλανά να διαιρεί και να μας ξεγελά όλους.

  Ευχαριστώ
  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πάρτε το χαμπάρι ότι θα μείνετε πέντε Ιερείς σε όλη την Ελλάδα. Σε λίγο θα πρέπει να κτισετε και εκκλησία. Δεν βλέπετε ότι ούτε σε Μονή του Αγίου Ορους δεν θα πηγαίνεται ούτε στα Ιεροσολημα ούτε σε άλλες Μητροπολεως στην χώρα. Μην βιάζεται άλλο τα Πράγματα. Και το Μυρο το καθαγιαζει το Οικουμενικο Πατριαρχειο για ΤΙΣ βάπτισεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φαντάζομαι το ίδιο θα έγραφες και στον Άγιο Θεόδωρο το Στουδίτη; Σωστά;
   Στον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό; Κι αυτός ήταν μόνος.
   Στον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά;

   Στην Ορθόδοξη εκκλησία μας, η αλήθεια δεν βρίσκεται στην πλειοψηφία. Αλλιώς τώρα θα είμασταν όλοι εικονομάχοι ή Αρειανιστές.

   Διαγραφή
  2. Και οι παπικοί περισσότεροι είναι.

   Στην Ορθόδοξη εκκλησία μας, η αλήθεια δεν βρίσκεται στην πλειοψηφία ---προ μηνών το χει γράψει σε άρθρο και ο κ. Τσελεγγιδης (αν δε κάνω λάθος)

   Διαγραφή
 13. Εγώ νομίζω ότι ο αρχιερατικός που είναι πολύ πονηρός, μάζεψε ανθρώπους με πνευματικό και αντικουμενιστικό προφίλ μόνο και μόνο για να δημιουργήσει την εικόνα του "ταλιμπάν", σχισματικού, φανατικού και όχι απλώς αντιδρώντα στους ιερείς που διέκοψαν το μνημόσυνο, τους ήτοι π. Θεόδωρο Ζήση, π. Νικόλαο Μανώλη και π. Φώτιο Βεζύνια (είναι σε παρακείμενη μητρόπολη αλλά προφανώς υπάρχει συνεννόηση και σύμπλευση στις τακτικές της δίωξης λόγω και της προϋπηρεσίας και των σχέσεων του μητροπολίτη Λαγκαδά με τη μητρόπολη Θεσσαλονίκης). Και επίσης για να διασπάσει το φρόνημα και την ενότητα μεταξύ των αντιοικουμενιστών. Στρατηγική κίνηση, πολύ μυαλό. Αλλά ο Θεός έχει τον τελευταίο λόγο. Λυπάμαι για τους προσκληθέντες, αν δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν αυτό, ή αν για διάφορους λόγους θέλουν να δείξουν ότι οι ίδιοι δεν είναι ...φανατικοί. Μακάρι να μην προδώσουν ό,τι πιστεύουν, αν πιστεύουν, αλλά έχουν πνευματική ευθύνη για τις πράξεις τους (όπως ο καθένας άλλωστε). Είθε κι αυτοί, όπως όλοι μας, να έχουμε στο μυαλό και την ψυχή μας μόνο το φιλότιμο, όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος, και να παρακαλούμε τον Θεό να μας φωτίσει να κάνουμε αυτό που πραγματικά είναι το θέλημά του και να μην προδώσουμε την πίστη μας και όχι να σκεφτόμαστε με ποια παράταξη θα πάμε και τι στρατηγική θα ακολουθήσουμε. Οι διωκόμενοι δεν βρίσκονται σε ευνοϊκή θέση ώστε να λειτουργούν από παντοίου είδους κίνητρα, παρά μόνο από αυτό που βγαίνει από την ψυχούλα τους για την πίστη τους, διότι τα έχουν θυσιάσει πλέον όλα. Ελπίζω οι καλοπροαίρετοι πιστοί, από αυτό και μόνο να καταλάβουν πού βρίσκεται η αλήθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. 1.
  Αντιγράφω από την Επιστολή του π. Παϊσίου Παπαδόπουλου για την μη συμμετοχή του στην Ημερίδα του Ωραιοκάστρου
  (http://aktines.blogspot.gr/2017/03/blog-post_816.html).
  (Τα κεφαλαία γράμματα στο παρακάτω απόσπασμα της Επιστολής του είναι δική μου μεταβολή από μικρά που ήσαν, και μία παρένθεση δική διασαφήνιση, για να αντιληφθείτε καλύτερα τι μας γράφει ο Πατήρ):

  "2. Από την άλλη δεν με εκφράζει η θέση ότι τα μυστήρια όσων δεν διέκοψαν ακόμη κοινωνία με επισκόπους που μνημονεύουν τους οικουμενιστές είναι άκυρα.
  ...
  Ενώ, λοιπόν, δεχόμαστε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ (όχι κατά απόλυτη ακρίβειαν από το Άγιον Πνεύμα) τα μυστήρια όσων ακόμη δεν διέκοψαν κοινωνία ως έγκυρα, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ που χρειάζεται στην μεταβατική αυτή φάση πρώτα ενημέρωση και έπειτα καθοδήγηση, ωστόσο δεν δέχομαι ότι και η κοινωνία με τον πατριάρχη χωρά πλέον οικονομία,..." κ.λ.π..

  Είναι ένας βασικός λόγος που ο π. Παΐσιος επικαλείται για την απουσία του από την Ημερίδα. Εμμέσως πλην σαφώς, αποκαλύπτει τους υπολοίπους Πατέρες πώς κρυφίως θεωρούν τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας ΑΚΥΡΑ! Είναι σαφές. Πρέπει κάποιος να πάσχει από στραβισμό για να μην το διακρίνει στον γραπτό του λόγο ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.

  2. Αντιγράφω από εδώ:
  http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_27.html (ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ):

  "Μια (πρώτη) ένσταση - Κριτική
  Διαβάσαμε την κριτική του κ.Παναγιώτη Σημάτη (γνωστού σοβαρού αποτειχισμένου θεολόγου). Την παραθέτουμε ολόκληρη στο τέλος του σχολίου μας.

  Σε όσα γράφει ο κ.Σημάτης έχει απόλυτο δίκιο. Πράγματι εδώ και αρκετό καιρό, στη Λάρισα, είχε συμφωνηθεί να διοργανωθεί μια πανελλαδική εκδήλωση αποτειχισμένων (όσων δηλαδή έχουν διακόψει την μνημόνευση).
  Οι πρόσφατες εξελίξεις με τις διακοπές μνημόνευσης (=αποτειχίσεις) π.Θεοδώρου Ζήση και π.Νικολάου Μανώλη τροποποίησαν όπως φαίνεται την λίστα των ομιλητών και διοργανωτών (χωρίς όμως να ρωτηθούν και να συμφωνήσουν προηγουμένως όλοι όσοι συμμετείχαν στην συνάντηση της Λάρισας και κυρίως αυτοί που έχουν αποτειχιστεί εδώ και χρόνια, κάτι που εύλογα τους στεναχώρησε). (ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΝ Π. ΕΥΘΥΜΙΟ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑ).
  ...
  Διαφωνούμε με κάποιες επιλογές ομιλητών -και είναι ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ που δεν συμμετέχει ως ομιλητής κανείς από όσους είχαν αποτειχιστεί παλαιότερα, από όσους εδώ και χρόνια είχαν μελετήσει, γράψει και αναδείξει το θέμα της διακοπής μνημόνευσης.

  Δεν μιλάω όπως βλέπετε με λόγια του αέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 3. Υπάρχει διάσπαση μεταξύ των αποτειχισθέντων και για άλλο λόγο.
   Έχετε δει ποτέ μαζί τον π. Θεόδωρο Ζήση με τον π. Τρικαμηνά κι εγώ δεν βλέπω καλά; ΠΟΤΕ! Έχετε ακούσει ποτέ σε καμμία ομιλία του π. Ζήση να αναφέρεται θετικά διακείμενος στις θέσεις του π. Τρικαμηνά; ΠΟΤΕ...Για να μην πω περισσότερα...
   Επίσης και ο Γέρων Σάββας Λαυριώτης ενώ έχει χρόνια στενές σχέσεις με τον π. Τρικαμηνά (βλέπε και την κοινή ομιλία προ μηνών στην Λάρισα μαζί με τον π. Παΐσιο), τώρα βλέπουμε την ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ, ενώ ο Γέρων Σάββας θα παρίσταται.

   4. Η αλογία ("ευλογία") μίας απότειχισης κάποιων Πατέρων όταν δεν πληροί την προϋπόθεση του 15ου Κανόνος είναι κάτι τελείως ανεξάρτητο από την αλογία ("ευλογία") αντικανονικών ενεργειών διαφόρων άλλων προσώπων. Επειδή συμβαίνει κατά καιρούς το δεύτερο, δεν αναιρεί ότι συμβαίνει και το πρώτο.

   5. Η απόσυρση υπογραφής του κ. Τσελεγγίδη και η επιλογή του να μην υποστηρίξει αποτειχίσεις με τις οποίες δεν συμφωνεί, ὄπως και η πλειοψηφία του πληρώματος της Εκκλησίας, δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να τον συκοφαντεί για πράγματα ανυπόστατα και για ενέργειες άλλων (άλλων Καθηγητών που βραβεύονται από το Βατικανό). Αυτό κι αν είναι παράλογο. Εκτός, αν θέλει να φορτωθεί με βαριά αμαρτήματα πλάι σε αυτά που ήδη ἔχει συλλέξει στην ζωή του.
   Πολύ επιλεκτική "ελευθερία" αποδίδεται σε όποιους συμφέρει κάποιους και για ό,τι τους συμφέρει, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
   Την ελευθερία του κ. Τσελεγγίδη όμως την καταδικάζουμε.
   Μπράβο δικαιοσύνη!

   6. Όποιος μου πει πως δίνω λόγο σε Μασόνους ή κάτι παρόμοιο, θα μου δώσει τα στοιχεία του για να φάει μήνυση. Και θα καταδικασθεί, διότι απλούστα αποδίδω λόγο μόνο στον Χριστό καί μόνο σε αυτόν "βάζω μετάνοια".
   Δεν θα βρούν τίποτε εις βάρος μου.
   Άλλοι μπαινοβγαίνουν σε ύποπτες οργανώσεις είτε "πνευματικού", είτε πολιτικού-εθνικιστικού χαρακτήρα.

   7. Ο λόγος της αληθείας ορθοτομείται μόνο με την ακριβή τήρηση των εντολών και των Ιερών Κανόνων και πάντα παράλληλα με το πνευματικό ήθος, με την μετάνοια και με την κατά Θεόν αγάπη. Όχι με συκοφαντίες, ψεύδη, νταϊλίκι, ειρωνείες και άλλα παρόμοια που κατέχουν καλά κάποιοι μόνιμοι σχολιαστές του Κατάνυξις.

   8. Ο Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης είχε μαζί του τον Άγιο Νικηφόρο, πολύ λαό και τις αποφάσεις της 7ης Οικουμενικής Συνόδου.
   Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός είχε μαζί του πολλούς Κληρικούς και επίσης πολύ λαό.
   Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς είχε μαζί πολύ λαό, πολλούς Κληρικούς και όλο το Άγιον Όρος.
   Ἔτσι, για να μη λέμε ανακρίβειες.

   Διαγραφή
 15. Το ότι θα "χτενίζουν" τα κείμενα μας οι οικουμενιστές και τα τσιράκια τους, για να βγάλουν "ειδήσεις" και "επιχειρήματα", ούτε που το φανταζόμασταν!

  Αν προσέξεις την διατύπωση μας:
  "Πράγματι εδώ και αρκετό καιρό, στη Λάρισα, είχε συμφωνηθεί να διοργανωθεί μια πανελλαδική εκδήλωση αποτειχισμένων (όσων δηλαδή έχουν διακόψει την μνημόνευση). "

  το "στη Λάρισα", αναφέρεται φυσικά στην συνάντηση που έγινε. Και όχι ως τόπο της δημόσιας εκδήλωσης που θα γινόταν. Έβγαλες λοιπόν λάθος συμπέρασμα, έχτισες και την "εξέδρα" και τα "ηχητικά" και την συγκέντρωση στην Λάρισα!
  Έτσι την πατάει όποιος δεν έχει δουλειά και από το πολύ μένος δυϊλίζει τον κώνωπα.

  Αδερφέ,
  πρώτον διάβασε λίγη εκκλησιαστική ιστορία για να δεις αν όλοι αυτοί οι πατέρες είχαν ή δεν είχαν άλλους μαζί τους. Για να μην παιδεύεσαι, ΔΕΝ είχαν, παρά ελάχιστους μαθητές τους.

  Όπως δεν είχε και ο Άγιος Ραφαήλ, πρωτοσύγγελος τότε στην Πόλη, όταν διετάχθηκε από τον Πατριάρχη να συμμετέχει στο συλλείτουργο με τους Παπικούς στην Αγια Σοφιά, τον Δεκέμβριο του 1452. Φυσικά αρνήθηκε και εξορίστηκε στη συνέχεια.

  Διάβασε λοιπόν εκκλησιαστική ιστορία και άφησε τα παραμύθια.

  Την ορθόδοξη αλήθεια δεν την έχει το πλήθος αλλά όσοι συμφωνούν με τις αποφάσεις των οικουμενισκών συνόδων μας και την πατερική διδασκαλία:
  Άλλη εκκλησία ΔΕΝ υπάρχει. Συνεπώς η ψευδοΣύνοδος σας είναι ληστρική, μια και αναγνωρίζει άλλες εκκλησίες και έγκυρα μυστήρια σε αιρετικούς (γι αυτό και αποδέχεται γάμους και βαπτίσεις τους).
  Ή με τους Αγίους ή με την ψευδοΣύνοδο. Η επιλογή είναι δική σου.
  Εφόσον όλοι οι δεσποτάδες μας ανέχθηκαν το Δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου, χωρίς να διαφοροποιηθούν ότι ψεύδεται, είναι συνυπεύθυνοι.

  ΥΓ. Φυσικά συνεχίζεις να επιμένεις στην υποτιθέμενη "διάσπαση" του αντιοικουμενιστικού χώρου. Μόλις δημοσιεύσαμε μία ακόμη επιστολή ανησυχίας -επώνυμη- σχετικά με την εκδήλωση στο Ωραιόκαστρο. Όχι φυσικά για να την μποϋκοτάρουμε αλλά για να δείξουμε ότι δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε.
  Φυσικά και στηρίζουμε την εκδήλωση. Δεν έχουμε απολύτως τίποτε να φοβηθούμε.
  γι αυτό γράφεις τα σχόλια σου στο Κατάνυξις, αλλά ΚΑΝΕΝΑ ειδησιογραφικό εκκλησιαστικό πρακτορείο δεν προβάλει την εκδήλωση ή τα δεκάδες άρθρα που γράφονται καθημερινά από πιστούς και ευλαβείς ιερωμένους και καλούν σε διακοπή μνημόνευσης και καταδίκη της ψευδοΣυνόδου.Βλέπεις διαφορά ήθους και νοοτροπίας;

  Οι δικοί μας δεσμοί είναι "εν αγάπη και αληθεία" και όχι με "δώρα", και με "λαμπρά δεσποτικά συλλείτουργα" και φωτογραφίσεις δεσποτάδων σε ατελείωτες πόζες, και τα κοινά δικηγορικά γραφεία που αναλαμβάνουν να διώξουν τους ευλαβείς ορθοδόξους.
  Θα πρεπε να ντρέπεσαι για την κλίκα που υπερασπίζεσαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html

   Η νεότερη τοποθέτηση μας.
   Όπως βλέπεις και προβάλουμε τις εύλογες ανησυχίες των πιστών (αλίμονο αν σε ένα τέτοιο σοβαρό εγχείρημα οι πιστοί έμεναν αδιάφοροι και απαθείς),
   αλλά και προτρέπουμε για την μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση.

   Ούτε έριδες λοιπόν ούτε διαμάχες. Ο πιστός λαός πονάει την εκκλησία του και αγωνιά. Αυτό εκφράζουμε. Τα τσιράκια των δεσποτάδων αγωνιούν επίσης γιατί βλέπουν τους δεσποτικούς θρόνους να τρίζουν και το δεσποτικό(παπικό) αλάθητο τους να αμφισβητείται!

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  5. Απαντάμε βιαστικά σε ένα ένα τα ερωτήματα σου :
   1) Επίσημη θέση της ομάδος μας είναι η διακοπή μνημόνευσης (=αποτείχιση). Η απόφαση μας ελήφθηκε μετά την συνεδρίαση Νοεμβρίου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού το επίσημο δελτίο τύπου μιλούσε για ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή εισήγηση του μητροπολίτη Σερρών και ΟΥΔΕΙΣ μητροπολίτης το διέψευσε (με εξαίρεση των Κυθήρων που αμφισβήτησε ότι έγιναν έτσι, αλλά και δεν ξεκαθάρισε ότι ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ και ότι ΔΕΝ ήταν ομόφωνη)


   2)Σε κάθε σελίδα του ιστολογίου μας βλέπεις το banner (διαφημιστικό) που παραπέμπει στους ιερείς που επίσημα έχουν αποτειχιστεί (υπάρχουν και άλλοι που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν έχουν δημοσιοποιήσει ακόμη την διακοπή μνημόνευσης).
   http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/11/4.html
   Εκεί αναφέρεται και η απόφαση της ομάδος μας. Δεν είναι κάτι που κρατάμε κρυφό.


   3) Η ομάδα μας είναι ακομμάτιστη. Συνεπώς δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό κόμμα. Μπορείς να κάνεις κλικ στην ετικέτα "πολιτική" για να δεις τις κατά καιρούς αναφορές μας σε πολιτικά κόμματα. Ούτως ή άλλως στην κάλπη ο καθένας μεμονωμένα μπορεί να ψηφίζει ότι κόμμα θέλει.
   Σχέση με την Χρυσή Αυγή έχει ο μητροπολίτης Άνθιμος αλλά δεν είδαμε να το καταγγέλλεις:
   Δες λοιπόν την φωτογραφία με την επίσκεψη του ΓΓ της Χ.Α και της βουλευτού συζύγου του στον μητροπολίτη Άνθιμο:
   https://katanixis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_471.html
   Και επειδή θα ψάχνεις την ημερομηνία της επίσκεψης για να δικαιολογήσεις τον δεσπότη σου: 26 Μαρτίου 2017 (μία ημέρα μετά την συγκέντρωση-ομιλία Μιχαλολιάκου στη Θεσσαλονίκη). Πριν λίγες ημέρες λοιπόν!
   Έλα ρώτα τώρα τον Άνθιμο για τις σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή!


   4) Δεν αντιλαμβανόμαστε τι εννοείτε "σχέσεις με ακροδεξιές οργανώσεις";
   Αν τις ακομμάτιστες, αδέσμευτες πατριωτικές φωνές όπως ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 και Ιερός Λόχος 2012, τις θεωρείτε "ακροδεξιές", τις εκδηλώσεις των οποίων προβάλλουμε (καθώς και άλλων πατριωτικών φορέων) τότε καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι ρόλο παίζετε. Αν για σας οι πατριώτες είναι "ακροδεξιοί", τότε να πάτε στον ΣΥΡΙΖΑ για να φωνάξετε για ελληνισμό και πατρίδα.
   (συνεχίζεται)

   Διαγραφή
  6. 5) Όσο για τον "ιδιωτικό ναό" του "Τσολογιάαννη", είναι παρεκκλήσιο που εγκαινιάστηκε απολύτως νόμιμα από τον τότε μητροπολίτη. Μάλιστα έχει και Άγια Λείψανα. Αργότερα ο κ.Τσολογιάννης αποτειχίστηκε και παραχωρεί το παρεκκλήσιο του για τις ανάγκες του εκκλησιασμού των αποτειχισμένων μία φορά κάθε μήνα.
   Που είναι το "μεμπτό" δεν καταλαβαίνουμε. ΓΙΑΤΙ μας μέμφεστε;

   6) Ο κ.Τσολογιάννης έχει το ιστολόγιο του και γράφει ότι πιστεύει. Εμείς έχουμε το δικό μας.
   Δεν είμαστε "κομμουνιστές" να παπαγαλίζουμε όλοι την ίδια κασέτα που στέλνει το κόμμα. Ο κ.Τσολογιάννης εκφράζει τις ΔΙΚΕΣ του απόψεις. Σχετική διευκρίνηση έκανε και ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς επειδή συχνά τον κατηγορούσαν ως υπεύθυνο για όσα αναρτούσε ο κ.Τσολογιάννης. Δείτε την σχετική διευκρίνηση εδώ:
   https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_51.html


   7) Ρωτάτε:
   "Εσένα πώς σε δέχονται αφού δεν είσαι παλαιοημερολογίτης (ή αποτειχισμένος);"
   Επαναλαμβάνουμε ότι επίσημη θέση της ομάδος μας είναι η αποτείχιση. Όσοι μεταλαμβάνουν έχουν αποτειχιστεί. Οι υπόλοιποι μπορούν μέχρι να προχωρήσουν και αυτοί σε πλήρη διακοπή μνημόνευσης και κοινωνίας να παρακολουθούν την θεία λειτουργία. Ο π.Ευθύμιος δεν θεωρεί τα μυστήρια άκυρα. Απλά για να αποφύγει τον μολυσμό και την κοινωνία με την αίρεση του Οικουμενισμού εφαρμόζει τον κανόνα αυτό. Αλλιώς αν κάποιος την μία Κυριακή πηγαίνει στην εκκλησία που μνημονεύουν τον αιρετικό Βαρθολομαίο και την άλλη εκεί που ΔΕΝ μνημονεύουν, τι νόημα έχει η αποτείχιση. τι είδους απτείχιση (διακοπή κοινωνίας) θα ήταν αυτή;
   Ο π.Ευθύμιος έχει βγάλει αρκετά βιβλία για το θέμα, το οποίο έχει μελετήσει μέσα από τους πατέρες (ειδικά τον Άγιο Θεόδωρο Στουδίτη). Πάρτε τα και διαβάστε τα.


   8) Γράφετε: "Κάνεις "πολύ καλή δουλειά" τόσα χρόνια να υποσκάπτεις τα θεμέλια της Ορθόδοξης Εκκλησίας και να παρασέρνεις αγωνιστές Πατέρες."
   Κατ' αρχήν χαιρόμαστε που εκτιμάτε το έργο μας!
   Ατελείωτες ώρες, τηλέφωνα, συνενοήσεις, αγώνας, τελικά κάποιος τις εκτιμάει! Ευχαριστούμε!
   (πρόσφατα περάσαμε το 1.000.000 επισκέψεις και με τη βοήθεια του Θεού προχωράμε δυνατά, όσο υπάρχει ανάγκη για ενημέρωση δεν το βάζουμε κάτω).
   Τα "θεμέλια" της Ορθοδοξίας τα υποσκέπτουν όσοι συμπροσεύχονται με αιρετικούς, όσοι τους δίνουν αντίδωρο, όσοι κάνουν λιτανείες μαζί με αιρετικές παπαδίνες (όπως στην Δράμα τον Δεκέμβριο 2016, της Αγίας Βαρβάρας) κλπ.
   Εμείς διαδίδουμε την φωνή των Αγίων πατέρων. Για κακή σας τύχη δεν μας πληρώνει κανείς (ποιος να μας πληρώσει, οι ιερείς που έχουν αποτειχιστεί και δεν παίρνουν μισθό και ζούν από την ελεημοσύνη των πιστών;)
   Πάντως θα ταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιο είναι το δικό σας "αφεντικό"!


   9) Από το πρώτο σας σχόλιο γράψατε "ούτε εγώ επιθυμώ ερωτήσεις σε μένα προσωπικά και αντιπαραθέσεις μάταιες. Λέω την γνώμη μου σε όλους και όποιος καλοπροαίρετος ας της δώσει προσοχή"
   Δεν βλέπουμε να το εφαρμόζετε!
   Σας πληρώνουν με ωράριο ή με το σχόλιο; Ειλικρινά πάντα είχαμε αυτή την απορία.
   Ή είστε κανένας αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού θρόνου, από αυτούς που σκύβουν και προσκυνάνε το χέρι του Πάπα. Αν ναι, έχουμε άφθονες φωτογραφίες και βίντεο από τέτοιες παπικές "ευλογίες". Να σας προβάλουμε!

   Καλή μετάνοια. Επαναλαμβάνουμε ότι είναι ντροπή να στηρίζετε τους αιρετικούς οικουμενιστές, με όσα "αργύρια" ή "υποσχέσεις" κι αν σας πληρώνουν.

   Διαγραφή
  7. Σας πληρώνουν με ωράριο ή με το σχόλιο; Ειλικρινά πάντα είχαμε αυτή "Σας πληρώνουν με ωράριο ή με το σχόλιο; Ειλικρινά πάντα είχαμε αυτή την απορία.
   Ή είστε κανένας αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού θρόνου, από αυτούς που σκύβουν και προσκυνάνε το χέρι του Πάπα. Αν ναι, έχουμε άφθονες φωτογραφίες και βίντεο από τέτοιες παπικές "ευλογίες". Να σας προβάλουμε!"

   Συνεχίζεις το ρεσιτάλ συκοφαντιών εις βάρος μου οι οποίες είναι τα "θεολογικά επιχειρήματα" κάποιων σχολιαστών-μπράβων του παρόντος Ιστολογίου, όπως εσύ, που απορώ πώς δίνει βήμα σε σχισματικούς, παλαιοημερολογίτες, προβακάτορες ψευδοαντιοικουμενιστές, ακροδεξιά στοιχεία, που επιτίθενται σε εμάς που έχουμε δηλώσει κατά του Οικουμενισμού, αλλά και κατά του σχίσματος και της ανυπακοής σε Αγίους Πατέρες, στην Ιερά Παράδοση και στους Ιερούς Κανόνες, όπως έχουμε αποδείξει σε διάφορες αναρτήσεις.

   Αναλογίσου την δική σου προσωπική σχέση με την Χρυσή Αυγή και ακροδεξιές οργανώσεις και άσε την λάσπη που ρίχνεις από δω κι από κει.

   Θα σε βόλευε να μην απαντήσω. Αν δεν ήθελες ας μην προκαλούσες με τα συνήθη "θεολογικά επιχειρήματα" των σχισματικών υποστηρικτών της άκρττης και ανυπάκουης στον όρο του 15ου Ιερού Κανόνος αποτειχισθέντες, που είναι ψεύδη, συκοφαντίες, υβρεολόγια, ειρωνίες και άλλα "άνθη"...

   Μόνο την Φωνή των Αγίων Πατέρων δεν διαδίδετε.
   Διαδίδετε φωνές σχισματικών Πατέρων εκτός Εκκλησίας και είσθε ο άμεσος κίνδυνος των πιστών για την επόμενη χρονική φάση της ιστορίας της Εκκλησίας.

   Είσαι επικίνδυνος. Εσύ και οι όμοιοί σου.

   Ξυπνήστε αναγνώστες.

   Διαγραφή
  8. Ηρέμησε ...!
   1) η δική μας παρουσία είναι ΔΗΜΟΣΙΑ και υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια στο διαδίκτυο. Χιλιάδες οι αναρτήσεις μας.

   2) Συνεχίζεις την λάσπη για "Χρυσή Αυγή " και "ακροδεξιούς".
   Βρες λοιπόν στα τόσα χρόνια δημόσιας παρουσίας μας, σε πόσες αναρτήσεις διαφημίζουμε την Χρυσή Αυγή; Σε 10, σε 20; σε 50; σε πόσες;;;
   Γιατί δεν κατηγορείς τον Άνθιμο τώρα; Γιατί;;

   3) Και τι εννοείς "ακροδεξιούς";
   Πετάς μια ρετσινιά για να ποινικοποιήσεις τον όρο και κατά συνέπεια και εμάς.
   Κατ αρχήν ας υποθέσουμε ότι είμαστε "ακροδεξιοί". Που είναι το πρόβλημα σου οι πολιτικές μας πεποιθήσεις- αν ήταν τέτοιες;
   Τι σχέση έχει αυτό με τον οικουμενισμό και την διακοπή της μνημόνευσης;
   Μήπως η έλλειψη επιχειρημάτων αρχίζει και σε εκνευρίζει;
   Ποιος καταφεύγει τελικά σε συκοφαντίες;

   4) Γράφεις
   " που επιτίθενται σε εμάς που έχουμε δηλώσει κατά του Οικουμενισμού, αλλά και κατά του σχίσματος και της ανυπακοής σε ..."
   Έχετε κάποιο ιστολόγιο κύριε; Αν όχι τι είστε;
   που τάχα δηλώνετε κατά του οικουμενισμού; Που το δηλώσατε;
   Ένα ανώνυμο προφίλ είσαι (δεκάδες τέτοια μπορούμε να δημιουργήσει ένα γραφείο μητρόπολης σε λίγη ώρα).

   5) Ξαφνικά γεμίσαμε στα ιστολόγια μας τα ίδια σχόλια καρμπόν -αυτό έκανε το Κατάνυξις να επιβάλει ανάρτηση με προφίλ. Και παριστάνεις ότι δεν ξέρεις τι συμβαίνει; από μόνα τους αναδημοσιεύονται αυτά τα σχόλια σε όλα τα ιστολόγια την ίδια σχεδόν χρονική στιγμή; (στα ιστολόγια που καλούν σε διακοπή μνημόνευσης δηλαδή, γιατί τα άλλα, τα εκκλησιαστικά, κόβουν αβέρτα σχόλια).
   Εξ άλλου εκεί ξέρετε πως μπορείτε να τα ελέγξετε. Τα αυτόνομα ορθόδοξα ιστολόγια δεν μπορείτε, γι αυτό και γράφετε νυχθημερόν σχόλια.

   Διαγραφή
 16. παρακαλω καθως εβρισκομαι σε βρεφικη ηλικια εις την πμευματικη ζωη,μπορειτε να μου υποδειξετε εναν αγιο που να αγιασε,εχοντας διακοψει το μνημοσυνο?οχι να διεκοψε και να επανηλθε αλλα να ΑΓΙΑΣΕ εχοντας κανει διακοπη!θα ηθελα να μελετησω τον βιο του και να κανΩ συγκριση...οι αποριες δεν κανουν διακρισεις!αλλα παρατηρω εις τα γραφομμενα οτι οσοι δεν υπστηριζουν την διακοπη τη δεδομενη χρονικη στιγμη,αντιμετωπιζονται σαν εχθροι της πιστεως....γιατι αυτο?μηπως δεν αναπαυεστε με τη διακοπη?καταλαβαινω οτι δεν αντιλαμβανεστε την ελευθερια του ΧΡΙΣΤΟΥ!ο ιδιος ρωτησε τους μαθητες του,μηπωσ θελετ να φυγετΕ?δεν αναγκασε και δεν επιτεθηκε....αλλα ρωτησε!εσεις γιατι δεν δεχεστε αλλων επιχειρηματα που αν ειχατε ειρηνη θα τα βλεπατε ως ορθα!αντι για αυτο αυτοαποκαλειστε αγωνιστες και οι υπολοιποι φιλοικουμενιστες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοίτα δεν μπορείς να παριστάνεις τον κουτό.

   Στην ετικέτα μας "Αποτείχιση", έχουμε 164 αναρτήσεις. Αρκετές από αυτές αναφέρονται στην εκκλησιαστική ιστορία και στους Αγίους (οι υπόλοιπες στις διώξεις που συμβαίνουν σήμερα).
   Κάνε κλικ και ξεκίνα να διαβάζεις.


   Γράφεις:
   "μπορειτε να μου υποδειξετε εναν αγιο που να αγιασε,εχοντας διακοψει το μνημοσυνο?οχι να διεκοψε και να επανηλθε "
   Μα δεν καταλαβαίνεις ότι η διακοπή είναι μια προσωρινή κατάσταση απομάκρυνσης από την αίρεση; Τι θα πει "να επανήλθε";
   Εκκλησία είναι εκεί που είναι η αλήθεια. Δεν ήταν εκκλησία εκεί που παρέμενε ο Άρειος αλλά σε όσους είχαν διακόψει την κοινωνία με αυτόν. Εκκλησία δεν είναι το κτήριο ούτε όποιος φοράει δεσποτική μήτρα. Μπορεί ο πατριάρχης να είναι αιρετικός. Δεν βρίσκεται η εκκλησία στον αιρετικό Πατριάρχη.

   Διαγραφή
 17. Λές:
  "Ο π.Ευθύμιος δεν θεωρεί τα μυστήρια άκυρα. Απλά για να αποφύγει τον μολυσμό και την κοινωνία με την αίρεση του Οικουμενισμού εφαρμόζει τον κανόνα αυτό."

  Εἶσαι πλανεμένος καί παραπλανᾶς.
  Ἀφοῦ "μολύνεται" ἀπό ἐμᾶς τούς πιστούς πού κοινωνοῦμε μέ τούς Ἱερεῖς μας στίς Ἐκκλησίες μας, ἄρα τά δικά μας Μυστήρια εἶναι μολυσμένα καί ἡ κάθε μεθ'ἡμῶν κοινωνία, καί ὀ π. Τρικαμηνᾶς "ἀποφεύγει τόν μολυσμό".
  Τί συνεπάγεται;
  Σαφῶς ὄχι μόνο θεωρεῖ τά Μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας ἄκυρα καί ἔχει φτιάξει δικό του μπαϊράκι ἀκοινωνησίας μέ ὅλη τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, ἀλλά καί μᾶς ἀντιμετωπίζει αὐθαίρετα ὅλους ὡς καθαιρεμένους καί σχισματικούς.

  Διαβάζει τί γράφεις;

  Ἀπό τήν ἄλλη εὐτυχῶς δέν ἔχεις ἐπίγνωση τοῦ τί γράφεις, ὥστε νά σωθεῖ καμμία ψυχή καί νά φύγει τρέχοντας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσείς δεν πολεμούσατε με το ιστολόγιο σας την ψευδοσύνοδο της Κρήτης;
   Μέχρι 666 βλέπατε στα σύμβολα τους. Τα ξεχάσατε; Γι αυτό το κλείσατε; Τα χάσατε; Ήταν ληστρική η συνοδος της Κρήτης; Αν ναι, -γιατί έτσι μας λέγατε- γιατί δεν απαιτείτε από τους δεσποτάδες να την καταδικάσουν;


   Εσείς πηγαίνετε να εκκλησιάζεστε εκεί που μνημονεύονται οι δεσποτάδες -που συμφώνησαν με την ψευδοσύνοδο- και εκεί που μνημονεύεται ο αιρετικός Βαρθολομαίος και αφήστε εμάς να προχωρήσουμε στην διακοπή μνημόνευσης.


   Α, και να πηγαίνετε σε τέτοιες εκδηλώσεις για την "μετάνοια" για τον "πατέρα Πορφύριο", για "τα θρησκευτικά", κλπ, όπως αυτή η νέα που ετοιμάζει η μητρόπολη θεσσαλονίκης (με τα "ορθόδοξα σωματεία" που θέλουν τη νησυχία τους)
   αφού δεν αντιλαμβάνεστε ότι με τον τρόπο αυτό οι δεσποτάδες προσπαθούν να μαντρώσουν τα "πρόβατα", συνεχίστε να πηγαίνετε.
   (γιατί αυτό είναι το θέμα της ανάρτησης: ο ρόλος που παίζουν αυτές οι εκδηλώσεις).


   Κανείς δεν μπορεί να σας απαγορεύσει να μασάτε σανό. Εμείς είμαστε "πλανεμένοι", εσείς να πηγαίνετε εκεί που μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο και τον Άνθιμο.

   Διαγραφή
  2. Ἐμεῖς ὡς Ἱστολόγιο εἴμαστε κατά πάσης αἱρέσεως καί τό αὐτόν φρόνημα διατηροῦμε.

   Αὐτό δέν ἀλλάζει ἐπειδή στήν προκειμένη περίπτωση θεωροῦμε τήν παρούσα ἀποτείχιση Ἐπισκόπων ἀντικανονική, διότι δέν πληροῖ τήν προϋπόθεση τοῦ 15ου Κανόνος καί βλέπουμε σαφῆ στοιχεῖα ἐπερχομένου σχίσματος.
   Δέν θά μπῶ στήν διαδικασία νά άναφέρω πόσα δογματικά σφάλματα λέγονται καί γράφονται ἐδῶ, διότι εἶναι πολλά ἤδη μέσα σέ λίγες ἡμέρες.

   Δέν ἀπαντῶ στά ὑπόλοιπα εἰρωνικά περί μετανοίας καί στά προσβλητικά περί σανοῦ (εἶναι χαρακτηριστικό τό πνευματικό ὕφος ὑμῶν τῶν "ὁμολογητῶν"...) γιά νά μήν πέσω σέ αὐτό τό ἐπίπεδο πού δέν ἁρμόζει σέ Ὀρθοδοξο Χριστιανό.

   Ὁμολογία χωρίς μετάνοια ἴσον μηδέν στήν καλύτερη περίπτωση.
   Στήν χειρότερη εἶναι σκέτη ὑπερηφάνεια, καί ἀκόμη εὔκολα ὁδηγεῖ σέ σχίσμα, σέ αἴρεση κ.λ.π..
   Βλέπε παλαιοημερολογίτες.

   Διαγραφή
  3. «Νὰ ἀποφεύγετε τὴν ἐκκλησιαστικὴ κοινωνία μὲ ὅσους πιστεύουν φανερὰ τὰ ἀσεβῆ δόγματα.

   Νὰ φυλάσσετε δὲ τοὺς ἑαυτούς σας ἀπὸ ὅσους νομίζουν, ὅτι δὲν πιστεύουν τὰ τοῦ Ἀρείου, κοινωνοῦν ὅμως μὲ τοὺς Ἀρειανούς. (...)

   Ἐὰν πάλι κάποιος προσποιεῖται, ὅτι ὁμολογεῖ τὴν ὀρθὴ πίστη, παρουσιάζεται ὅμως νὰ κοινωνεῖ μὲ τοὺς αἱρετικούς, αὐτὸν νὰ τὸν προτρέπετε νὰ ἀπέχει ἀπὸ μία τέτοια συνήθεια. Καὶ ἐὰν μὲν συμφωνεῖ μαζί σας, νὰ τὸν ἔχετε σὰν ἀδελφό. Ἐάν ὅμως ἐπιμένει φιλόνικα, νὰ τὸν ἀποφεύγετε. Ἐφόσον συμπεριφέρεστε μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο, θὰ διατηρήσετε τὴν πίστι σας καθαρή. Ἀλλὰ καὶ ἐκεῖνοι θὰ ὠφεληθοῦν βλέποντάς σας καὶ θὰ φοβηθοῦν, μήπως θεωρηθοῦν ὅτι εἶναι ἀσεβεῖς καὶ ἔχουν τὰ ἴδια φρονήματα μὲ αὐτούς»

   Ποιος λέτε να τα έγραψε αυτά;
   Μέγας Ἀθανάσιος, Τοῖς τόν μονήρη βίον ἀσκοῦσι….P.G.26, 1188BC

   Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  5. συμπληρωματικά στά ἐπάνω πού ἔγραψα:

   Ὁσον ἀφορᾶ τίς ἐνέργειές μας ὡς Ἱστολόγιο, γνωρίζεις πολύ καλά καί ὑπάρχουν τά ντοκουμέντα στό ἀνοιχτό Ἱστολόγιό μας, πόσες φορές ἀσκήσαμε πιέσεις γιά τήν ψευδοσύνοδο Κρήτης καί γιά τά δέοντα πού ἔπρεπε νά λεχθοῦν καί νά γίνουν. Ἐπιστολές, κείμενα, ἄρθρα, μέηλ καί χίλια δυό.

   Ἕτερον ἑκάτερον.
   Δέν ἀλλάξαμε θέσεις, οὔτε φρόνημα.
   Γι' αὐτό βαδίζουμε ἀσφαλῶς κρατώντας ἀκρίβεια στούς Ἱερούς Κανόνες

   Καί στά καινούργια πού ἔγραψες:
   "ἀποφεύγω" καί "φυλάσσω" ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΚΟΠΉ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ!

   Κάνε διάκριση καί σωστή ἀνάγνωση.

   Διαγραφή
  6. τα "προβατα"λεγονται προβατα απο την αγνοτητα της καρδιας και οχι επειδη εχουν καλλο στον εγκεφαλο...δεν μασανε σανο μεσιε,δεν τα μαντρωνει κανενας δεσποτης και δεν παιδαγωγουνται απο κανενα φωνακλα εκτος απο εναν!Αυτου που γνωριζουν τη φωνη του δηλαδη του ΧΡΙΣΤΟΥ!ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΑς ΠΙΑΝΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ...ΤΙ ΣΑς ΣΥΓΧΙΖΕΙ και δεν επιτρεπετε να παμε σε εκδηλωσεις της εκκλησιας Του?ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗ ΜΟΛΥΝΘΟΥΜΕ Η ΜΗ ΜΑς ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ !εσεις αν σας παρει ο θεος τωρα ειστε σιγουρος οτι θα σας ρωτησει κατι για τον 15ο κανονα η για το ποση μετανοια ειχατε και τι σχεση αποκτησατε μαζι Του?σας αγαπαω ομως γιατι και εσεισ προβατακι ειστε..απλα αγχωνεστε λιγο παραπανω.....

   Διαγραφή
 18. Αφού μόνος σου παιδαγωγέ παραδέχεσαι:
  "Ο π.Ευθύμιος δεν θεωρεί τα μυστήρια άκυρα. Απλά για να αποφύγει τον μολυσμό και την κοινωνία με την αίρεση του Οικουμενισμού εφαρμόζει τον κανόνα αυτό."

  και αφού μου χρεώνεις εκκλησιαστική ασχετοσύνη, σου λέω τι γράφει στο Ιερό Πηδάλιο στην ερμηνεία του Ι΄ Αποστολικού Κανόνος ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης (μια που αερολογικώς επικαλείσαι τους Αγίους Πατέρες, αλλά δεν τους ακούς).
  Οι τρεις μορφές ακοινωνησίας:
  1. Αυτός που απέχει από τα Μυστήρια, αλλά συμπροσεύχεται στο Ναό με τους πιστούς.
  2. Αυτός που απέχει από τα Μυστήρια, από τις συμπροσευχές και από τον Ναό, δηλαδή ο αφορισμένος (ή ο καθαιρεμένος) Συνοδικά βεβαίως, όχι από εμάς τους "Πάπες"!!!
  3. Ο Κληρικός που δεν συλλειτουργεί με όμοιό του, αλλά δεν είναι καθαιρεμένος.

  Άρα, ο π. Τρικαμηνάς που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (βγάζει και ταμπέλα έξω από το Ναό)με τους μη αποτειχισθέντες πιστούς (κληρικούς και λαϊκούς), ενώ δεν είναι αφορισμένοι ή καθαιρεμένοι Συνοδικά (ακόμη και αν στηλιτεύουν τον Οικουμενισμό), έχει φτιάξει σχίσμα ή χειρότερα δική του "εκκλησία" και μας θεωρεί όλους τους άλλους (κληρικούς και λαϊκούς) αφορισμένους και καθαιρεμένους-ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥΣ εν τᾐ πράξει!

  Αν δεν ήταν έτσι, θα είχε κόψει μόνο το μνημόσυνο του Επισκόπου του και δεν θα κρατούσε ΠΛΗΡΗ ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΩΣ από όλους τους μη αποτειχισθέντες πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας (δηλαδή σχεδόν τους πάντες του νέου ημερολογίου)!!!

  Γι' αυτό μήπως δεν προσκλήθηκε στην Ημερίδα;...
  Για να μην φανούν αυτά τα πράγματα δημόσια, ενώ υπάρχουν, και χαλάσει "η σούπα" στα μάτια του κόσμου;...

  Γι' αυτό και ο π. Παΐσιος απέχει.
  Επαναλαμβάνω από την Επιστολή του:
  "2. Από την άλλη δεν με εκφράζει η θέση ότι τα μυστήρια όσων δεν διέκοψαν ακόμη κοινωνία με επισκόπους που μνημονεύουν τους οικουμενιστές είναι άκυρα.
  ...
  Ενώ, λοιπόν, δεχόμαστε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ (όχι κατά απόλυτη ακρίβειαν από το Άγιον Πνεύμα) τα μυστήρια όσων ακόμη δεν διέκοψαν κοινωνία ως έγκυρα, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ που χρειάζεται στην μεταβατική αυτή φάση πρώτα ενημέρωση και έπειτα καθοδήγηση, ωστόσο δεν δέχομαι ότι και η κοινωνία με τον πατριάρχη χωρά πλέον οικονομία,..." κ.λ.π..

  Επομένως, είναι σαφέστατη και η διάσπαση και δυστυχώς η κακοδοξία που κυοφορείται, που Θεός φυλάξοι πού θα οδηγήσει (οι επικίνδυνοι ατραποί που αναφέρει ο π. Παΐσιος σε άλλη σημείο της Επιστολής του)!!!

  Ευτυχώς που εκτίθεσαι κι από μόνος σου ως πρός τα πιστεύω σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βρε τον διάβασες τον Ι' κανόνα;
   "Εἴ τις ἀκοινωνήτω κἀν ἐν οἴκῳ συνεύξηται, οὗτος ἀφοριζέσθω."
   Αντιλαμβάνεσαι σε τι αναφέρεται;

   Διάβασε και το υπόλοιπο κομμάτι -εξήγηση του Αγίου Νικοδήμου:
   "Όποιος ήθελε συμπροσευχηθεί με εκείνον οπού δια αμαρτίας αφωρίσθη από την ομήγυριν και την προσευχή των πιστών, καν και δεν ήθελε συμπροσευχηθεί, μέσα εις την Εκκλησίαν, αλλά μέσα εις οίκον, ο τοιούτος, ή ιερωμένος είναι, ή λαϊκός, ας αφορίζεται ομοίως με εκείνον, από την Εκκλησίαν, και την μετά των Χριστιανών προσευχήν. Γιατί αυτή η συγκοινωνία της προσευχής, την οποία κάμνει με τον αφωρισμένο, γνωρίζοντας και ηξεύρωντας αυτόν τοιούτον, αποβλέπει εις ατιμίαν και καταφρόνησιν του αφορίσαντος, και διαβάλει αυτόν ως αδίκως αφορίσαντα.

   Κατάλαβες σε τι αναφέρεται;
   Σε όσους συμπροσεύχονται με αφορισμένους.

   ακόμη κι αν το κάνουν κρυφά μέσα σε σπίτια.
   Τι θα έλεγες για τον Βαρθολομαίο και τον Ιερώνυμο και τον Πάπα που συμπροσεύχονται μέσα στις εκκλησίες και που ψάλλουν στον Πάπα το Πολυχρόνιο;

   https://books.google.gr/books?id=yyxhAAAAcAAJ&pg=PA32&lpg=PA32&dq=%CE%99%CE%84+%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D+%CE%9A%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82&source=bl&ots=g8o_BtPf_4&sig=t7YxTg_ixq8ODRuq5IrUC3XNgRI&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwjzndW-6oDTAhWE1hoKHYX2BGEQ6AEINDAF#v=onepage&q&f=true

   Διαγραφή
  2. Συγνώμη παιδαγωγέ, ἀλλά μάθε τήν ἱεροκανονική ἐκκλησιαστική τάξη
   καί ἑλληνικά. Ἀφοριζέσθω κατ' ἀρχήν εἶναι προστακτική καί σημαίνει νά ἀφορισθεῖ.

   Κατ' ἀρχήν πρέπει ἡ Σύνοδος νά καθαιρέσει αὐτούς τούς ἀντικανονικῶς συμπροσευχομένους. Ὄχι ἐμεῖς.
   Καί κατά δεύτερον, ὁ Ἱερός Κανόνας πού ἐπικαλεῖσαι, ΔΕΝ σοῦ δίνει δικαίωμα νά κόβεις μνημόσυνο ἀπό αὐτόν πού μνημονεύει ἕναν καθαιρετέο καί ὄχι καθαιρεμένο!

   Ἐσεῖς μέσα στήν ἔπαρσή σας ἀφορίζετε καί καθαιρεῖτε ὡς Ἄγιοι καί Σύνοδοι ὅποιον σᾶς καπνίσει.


   Ἔχετε προσπεράσει στήν ὑπερηφάνεια καί τόν ἴδιο τόν Διάβολο!

   Διαγραφή
  3. Καλύπτομαι από τα παραπάνω.
   Επιπλέον, η θεωρία περί συγκοινωνούντων δοχείων, δηλαδή η διακοπή μνημοσύνου του Επισκόπου για τις αντικανονικές καθαιρετέες ενέργειες του Ανωτέρου του είναι αντικανονική αυθαιρεσία.

   Αλλά ακόμη κι αν αυτός είναι ο αντικανονικώς συμπροσευχόμενος, δεν μπορούμε εμείς να τον αφορίσουμε (αν είναι λαϊκός) ή να τον καθαιρέσουμε (αν είναι Κληρικός), αλλά η Σύνοδος της Εκκλησίας.
   Μπορούμε μόνο να ελέγχουμε, να ενημερώνουμε, να αποκαλύπτουμε, να στηλιτεύουμε, να προσευχόμαστε, να παρακαλούμε και ό,τι άλλο νόμιμο και θεάρεστο περνά από το χέρι μας.

   Διαγραφή
  4. Οι κανόνες λένε "ο κοινωνών ακοινωνήτω, ακοινώνητος εσται".
   Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω , ο Βαρθολομαίος είναι ακοινώνητος επειδή κοινωνεί (συμπροσεύχεται, συνευλογεί, καί αποδέχεται τα "μυστήρια"των αιρετικών)μέ τους Παπικούς,Προτεστάντες, Μονοφυσίτες και λοιπούς.

   Συνεπάγεται, οτι, και όσοι ακολουθούν τόν Βαρθολομαίο (απλά μαθηματικά) είναι ακοινώνητοι.

   Πρέπει να ξεκαθαρίσουν την θέση τους απέναντι στό Θεό, γιατί είναι σημεία των καιρών ολα αυτά, η αποστασία που λένε και οι γραφές, και εχουν ευθύνη όχι μόνο για την αθάνατη ψυχή τους, αλλά και γιατί με την παρανομη ανοχή τους επιβραβεύβουν σιωπηλά το οικουμενιστικό του έργο. ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΙΕΙΝ.

   Διαγραφή
  5. "Ακοινώνητος ἔσται" εἶναι προστακτική, τοὐτέστιν:
   νά εἶναι ἀκοινώνητος.
   Ὅπως καί τό "ἀφοριζέσθω" τοῦ Ι΄ Κανόνος: νά ἀφορισθεῖ.

   Ἀπό ποιούς;
   Ἀπό ἐμᾶς;
   Καί τότε γιατί στηλιτεύετε τόν ἀλάθητο Πάπα;...

   Ἐκτός ἄν εἶσαι ἐσύ ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας καί μπορεῖς καί νά καθαιρέσεις καί νά ἀφορίσεις.

   Τί νά σοῦ πῶ.
   Ὁ Θεός μαζί σου. Καλή Ἀνάσταση.

   Διαγραφή
  6. Α' Μέρος

   Καταρχάς χαίρομαι για την ερώτηση σου:«"ὁ κοινωνῶν ἀκοινωνήτῳ καί αὐτός ἀκοινώνητός ἐστί" ἐσύ δέν τό γνωρίζεις;». Διότι ευκαιρία επιτέλους να δώσουμε μια απάντηση σε σας που φαίνεται τα γνωρίζετε...

   Λοιπόν, ο β' Αντιόχειας μιλάει για πιστούς οι οποίοι δεν κοινωνούν Σώμα και Αίμα Χριστού στις θ. Λειτουργίες. Λόγω αυτής της αταξίας, ο Κανών επιτάσσει αφορισμό στους πιστούς. Στην συνέχεια λέει ότι όποιος κοινωνει με ακοινώνοιτους, ακοινώνητος είναι. Καταρχάς ξέρουμε τι θα πει «ακοινώνητος»; Είμαι βέβαιος ότι το 95% των δήθεν διαβασμένων (ημιμαθών λέγε καλύτερα) αντιοικουμενιστών δεν έχουν γνώση. Αμέσως μετά λέει «ακοινώνητος είναι». Γνωρίζουμε τι θα πει αυτό; ΝΑΙ ΝΑΙ λένε οι σχισματικοί, και έρχεται η ερμηνεία τους: Όποιος κοινωνεί (ήτοι συμπροσεύχεται) με ακοινώνητο (ήτοι με αιρετικό), καθίσταται και αυτός ακοινώνητος (ήτοι αιρετικός)!!! Δηλαδή με μαγικό τω τρόπω, ένας Ορθόδοξος, ασχέτως τα φρονήματα του, καθίσταται ακοινώνητος! Τι τους θέλουμε τους μάγους, όταν έχουμε τέτοιους ερμηνευτές; Οπότε λένε: Εφόσον ο Βαρθολομαίος κοινωνεί με τον Πάπα, και αυτός είναι ακοινώνητος! Άρα και όσοι άλλοι κοινωνούν με τον Πατριάρχη, είναι και εκείνοι ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΙ!!! Πάει, σε ανεργία θα πέσουν οι μάγοι και θα πέσει πείνα...

   Ας σοβαρευτούμε λοιπόν· καταρχάς τι θα «ακοινώνητος». Ανοίγουμε το ιερό Πηδάλιο, πάμε στον ι' Αποστολικό και διαβάζουμε τον άγιο. Στην ερμηνεία του ο άγιος μας ερμηνεύει τι θα πει «ακοινώνητος», και λέει τρεις σημασίες έχει. Πρώτον, εκείνος που είναι ακοινώνητος από τα μυστήρια, αλλά στο Ναό με τους πιστούς συμπροσεύχεται. Δεύτερον, ο αφορισμένος, ήτοι ο ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας, που δεν κοινωνεί τα Μυστήρια, ούτε συμπροσεύχεται με του πιστούς. Και τρίτον, ο ακοινώνητος από τον κλήρο, ήτοι ο Επίσκοπος από τους συνεπίσκοπους του, ο πρεσβύτερος από τους συμπρεσβύτερούς του κτλ... Το τρίτο είδος δεν είναι καθαίρεση, αλλά απλή ακοινωνισία, ήτοι όχι συλλείτουργο με τους αδελφούς του. Αυτό φαίνεται και στην ερμηνεία του λζ' Αποστολικού, λέει ο άγιος ότι όλοι οι Επίσκοποι είναι υποχρεωμένοι να δίνουν παρόν στην τοπική Σύνοδο που γίνεται κάθε χρόνο. Στην υποσ. του λέει: «Εάν δε τίνες (Επίσκοποι εννοείται) δεν φανερώσουν εις τον πρωτεύοντα, ήτοι Μητροπολίτην το εμπόδιο, δια το οποίον δεν επαρουσιάσθησαν εις την Σύνοδο, να γίνονται ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΙ από τους λοιπούς· ΕΙΣ ΜΟΝΗΝ ΔΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑΙ κατά τον πδ' Καρθ.». Ήτοι, δεν εννοεί καθαίρεση ή αφορισμό με την λέξη «ακοινώνητος», αλλά συλλείτουργο. Πάμε λοιπόν στο πδ' της Καρθ που μας παραπέμπει ο άγιος: «Να μένουν μεν ακοινώνητοι από όλους τους άλλους (Επισκόπους), εις μόνην δε την ιδίαν Εκκλησίαν των να συγκοινωνούν». Ο Βαλσαμώνας λέει ότι δεν καθαίρει ο Κανών, δεν εμποδίζει την ιερουργία, αλλά χωρίζει την κοινωνία με τους λοιπούς αδελφούς. Το ίδιο και ο Ζωναράς. Οπότε μάθαμε και την τρίτη σημασία της λέξης «ακοινώνητος». Στην περίπτωση μας, του β' Αντιόχειας, ποια σημασία έχει από τις τρεις; Από την συνάφεια ο καθένας το αντιλαμβάνεται, και είναι φυσικά το δεύτερο, ήτοι ο αφορισμένος πιστός, ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας (το κρατάμε στο νου αυτό).

   Διαγραφή
  7. Β' Μέρος
   Πάμε να δούμε τι θα πει «ακοινώνητος είναι». Όπως είπαμε και πριν, οι σχισματικοί (και οι μη, αλλά ομόφρονες τους) ερμηνεύουν και λένε· όποιος κοινωνει με αιρετικό, άρα είναι και εκείνος ακοινώνητος! Δηλαδή παίρνουν το «ακοινώνητος είναι» το όποιο είναι πάντα ΠΡΟΣΤΑΓΗ και με μαγικό τω τρόπω το μεταβάλουν σε ΟΡΙΣΤΙΚΗ!!! Ενω ο β' Αντιόχειας ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ να ΓΙΝΕΤΑΙ ακοινώνητος ο κοινωνών με ακοινώνητο, οι «γνώστες» το εκλαμβάνουν όχι με προστακτική, αλλά με οριστική! Για να μην αραδιάζουμε δεκάδες Κανόνες προς απόδειξη των παραπάνων, θα αρκεστούμε σε λίγα. Σε ολόκληρο το ιερό Πηδάλιο, εμφανίζεται το «ακοινώνητος είναι» έτσι ακριβώς τέσσερις φορές (Δ' της Δ, Κ' της Δ', ΙΣΤ' της Α', Α' και ΙΖ' Αντιοχ.). Στην ερμηνεία του ο άγιος όπως και όλοι οι ερμηνευτές μας, ΠΑΝΤΑ το έχουν σε ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ, ήτοι ερμηνεύουν ΝΑ ΑΦΟΡΙΖΟΝΤΑΙ και όχι αυτόματα όπως πεπλανημένως φρονούν μερικοί. Εννοείτε όταν λέμε για αφορισμό, εξυπακούεται από Σύνοδο, μη λέμε και τα αυτονόητα.

   Αν και είχαμε και άλλους Κανόνες προς επίρρωση των παραπάνω, θα τους αφήσουμε να πούμε άλλα επιχειρήματα όπως· ο Ζωναράς ερμηνεύει τον λστ' Αποστολικό και λέει «αφορισμένο είναι». Εννοείται πως προστάζει να γίνεται αφορισμένος (εννοείται από Επίσκοπο ή Σύνοδο), όπως φαίνεται και από την ερμηνεία του αγίου, ο οποίος λέει «να αφορίζεται», αλλά τι λέμε τώρα, όταν ο ίδιος ο Κανόνας λέει «αφοριζέσθω». Δηλαδή το «αφορισμένο είναι» του Ζωναρά με το αντίστοιχο του «ακοινώνητος είναι», είναι ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ.

   Αλήθεια ήταν ανάγκη τέτοιας ταλαιπωρίας, όταν ο ίδιος ο άγιος εκλαμβάνει το β' Αντιόχειας με προστακτική λέγοντας: «να γίνεται και αυτός ακοινώνητος»;

   Τέλος, και το κερασάκι στην τούρτα. Ο ξε' Αποστολικός λέει, ότι όποιος κληρικός συμπροσευχηθεί με Ιουδαίους ή αιρετικούς να καθαιρείται και να αφορίζεται! Ήτοι ΠΑΛΙ προστάζει ο Κανών να αφορίζονται και όχι ότι οριστικά και αυτόματα πλέον είναι δια μαγείας εκτός Εκκλησίας.Προσέξτε λεπτομέρεια τώρα, ο εν λόγω Κανόνας είναι κάτι αντίστοιχο του β' Αντιοχείας. Ενώ ο β' Αντιοχείας μιλάει για συμπροσευχή με αφορισμένους πιστούς για ΛΟΓΟΥΣ ΑΤΑΞΙΑΣ (προσέξτε), ο ξε' Αποστολικός μιλάει για συμπροσευχή ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΚΤΟΝΟΥΣ, ήτοι κάτι πολύ χειρότερο, το χείριστο! Και τι λένε οι «γνώστες» της αλήθειας; Ότι σύμφωνα με τον β' Αντιόχειας, ο οποίος λέει, έιναι ακοινώνητος (οριστικά, αυτόματα) εκείνος που κοινωνεί με ακοινώνητο (ακοινώνητο για λόγους αταξίας)· όταν στο χείριστο ξε' Αποστολικό, όπου η κοινωνία είναι με χριστοκτόνους, ο άγιος και ο Ζωναράς αποκαλούν την ενέργεια αυτή «ΜΕΓΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑ»!!! Καταλάβατε; Ο άγιος για το χείριστο λέει «μέγα αμάρτημα» και οι «φωτισμένοι» για το ελάττον λένε ότι γίνεσαι αυτόματα ακοινώνητος (αφού ο β' Αντιοχείας για τέτοιες περιπτώσεις αναφέρεται). Και λένε εμάς σκοτισμένους, οι ερμηνευτές των Γραφών...

   Διαγραφή
  8. Γ' μέρος
   Εφόσον είδαμε τι θα πει «ακοινώνητος» και τι το «ακοινώνητος είναι», πάμε να δούμε τι ακριβώς εννοεί ο β' Αντιόχειας σε σχέση με την ερμηνεία των σχισματικών. Όπως είπαμε το «ακοινώνητος» έχει την έννοια του αφορισμένου πιστού, ήτοι εκτός Εκκλησίας, εφόσον σε αυτούς αναφέρεται ο Κανών. Οπότε ο β' Αντιόχειας προστάζει όποιος κοινωνεί (ήτοι συμπροσεύχεται) με ακοινώνοιτο (ήτοι με αφορισμένο, εκτός Εκκλησίας), ακοινώνητος είναι (ήτοι ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ακοινώνητος όπως λέει και ο άγιος και όχι είναι ακοινώνητος). Με τα παραπάνω, ο Βαρθολομαίος είναι ακοινώνητος; ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ με καμία από τις τρεις έννοιες. Διότι από τα μυστήρια δεν είναι ακοινώνητος, ούτε από την Εκκλησία αφορίστηκε από κάποια Σύνοδο, ούτε από τους συνεπισκόπους του είναι ακοινώνητος. Το ότι πρέπει να γίνει, όλοι συμφωνούμε· από το πρέπει να γίνει όμως, μέχρι το είναι· έχει τόση διαφορά όσο γη από τον ουρανό. Έρχονται λοιπόν, παίρνουν το β' Αντιόχεια το κάνουν λάστιχο και λένε: Εφόσον ο Βαρθολομαίος κοινωνείμε τον Πάπα, είναι (την προσταγή την κάνουν οριστική) ακοινώνητος (χωρίς Συνοδούς χωρίς τίποτα). Οπότε και άλλος Επίσκοπος έστω Ορθόδοξος, όταν κοινωνεί με τον ακοινώνητο Βαρθολομαίο (ενώ αποδείξαμε το αντίθετο· εν δύναμή είναι αιρετικός, όχι όμως ακοινώνητος), καθίσταται (αυτόματα) και αυτός ακοινώνητος.Και όλα αυτά γίνονται όταν στην πραγματικότητα ο Ορθόδοξος Επίσκοπος κοινωνεί με Πατριάρχη έστω αιρετικόφρονα, όχι όμως καταδικασμένο από Σύνοδο, ήτοι και ακοινώνητο.

   Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  11. Δ μερος
   β΄Αντιόχειας που επικαλείστε, όσο και να μην μας αρέσει, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΓΗ! Και ο Κανών προστάζει να γίνουν (όπως ερμηνεύει και ο άγιος) ακοινώνητοι, και όχι ότι ΕΙΝΑΙ ακοινώνητοι. Και όταν λέει ο Κανών (β' Αντιοχ.) ακοινώνητοι, αυτό θα πει (Κανονικά), όταν αναφέρεται σε ιερέα ή Επίσκοπο, ΑΠΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ όχι καθαίρεση, ούτε τίποτα άλλο. Εσείς πήρατε τον β' Αντιόχειας, και ενώ ο Κανών εννοεί ότι, όσοι κοινωνούν με ακοινώνητους (ήτοι αφορισμένους, εκτός Εκκλησίας) να ΓΙΝΟΝΤΑΙ ακοινώνητοι (ήτοι για ιερείς και Επισκόπους συλλείτουργο)· εσείς τον ερμηνεύεται με το ότι, όποιος κοινωνεί με ακοινώνητο (ΜΗ αφορισμένο στην περίπτωσή μας· αντίθετα με τον β' Αντιοχ.) ΕΙΝΑΙ (ενώ ο Κανών προστάζει) ακοινώνητος (ήτοι αιρετικός, ενώ ο Κανών εννοεί ακοινώνητος από συλλείτουργο). Πότε, που και ποιος κατέστησε τον Πατριάρχη ακοινώνητο; Πολύ δε περισσότερο των άγιο Φλωρίνης κτλ;

   Διαγραφή
  12. Ε' μέρος

   Ξέχασα να επισημάνω, πως ο β' Αντιόχειας είναι παντελώς άσχετος με την σημερινή πραγματικότητα. Ο β' Αντιόχειας μιλάει για κοινωνία με «ακοινώνητους», ήτοι αφορισμένους πιστούς (Ορθόδοξους) για λόγους ΑΤΑΞΙΑΣ!!! Υπάρχουν άλλοι Κανόνες που ρυθμίζουν τον τρόπο αντιμετώπισης όταν κάποιος κοινωνεί με «ακοινώνητους», ήτοι αιρετικούς ή Ιουδαίους (ξε', ι' Αποστολικοί κτλ), δηλαδή ΝΑ ΑΦΟΡΙΖΟΝΤΑΙ (εννοείται από σύνοδο). Δηλαδή όχι «ακοινώνητους» για λόγους αταξίας όπως θέλει ο β' Αντιόχειας, αλλά «ακοινώνητοι» για λόγους πίστεως όπως θέλουν οι άλλοι Κανόνες. Καταλαβαίνεται η διαφορά είναι όσο η γη και ο ουρανός. Οπότε η επίκληση του β' Αντιόχειας στην περίπτωση του Βαρθολομαίου είναι εντελώς άστοχη! Άλλοι είναι οι Κανόνες για αυτές τις περιπτώσεις. Τώρα τι να πούμε για τον άγιο Φλωρίνης; Είναι σαν να χρησιμοποιούμε μέτρο για να ζυγίσουμε! Στην περίπτωση αυτή όμως, θέλουμε ζυγαριά και όχι μέτρο. Έτσι και στην περίπτωση του Βαρθολομαίου (για τον άγιο Φλωρίνης κ.α.) μένω με το στόμα ανοιχτό), υπάρχουν Κανόνες όπως ο ξε', ι' Αποστολικοί κτλ. Όχι ο β' Αντιόχεις ο οποίος ρυθμίζει την κοινωνία με «ακοινώνητους» για λόγους αταξίας. Γιαυτό και η ποινή δεν είναι καθαίρεση, αλλά μόνο ακοινωνησία. Έτσι λοιπόν, επειδή δεν μας βολεύουν οι άλλοι Κανόνες, παίρνουμε έναν, τον οποίο τον κάνουμε λάστιχο όπως τον θέλουμε, ώστε να βολέψει στις επιδιώξεις μας, ήτοι τον αυτοσκοπό που είναι η διακοπή...

   Διαγραφή
  13. @ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ 31 Μαρτίου 2017 - 6:22 μ.μ.
   Οἱ διϋλίζοντες τόν κώνωπα καί καταπίνοντες τήν κάμηλον! Πολλά διεστραμμένα ἔχεις γράψει μέχρι τώρα. Ἀναφέρω μόνον τό τελευταῖον, ἤτοι: " 'Ακοινώνητος ἔσται' εἶναι προστακτική, τοὐτέστιν: νά εἶναι ἀκοινώνητος. Ὅπως καί τό 'ἀφοριζέσθω' τοῦ Ι΄ Κανόνος: νά ἀφορισθεῖ. Ἀπό ποιούς; Ἀπό ἐμᾶς;"

   Ὀρθῶς, ἀλλά τί μέ αὐτό; Ὁ Β' Κανών τῆς ἐν Ἀντιοχείᾳ Συνόδου λέγει: "Μή ἐξεῖναι δέ κοινωνεῖν τοῖς ἀκοινωνήτοις." Ἀντιλαβοῦ; ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ! Φυσικά, ἡ διδασκαλία αὐτή εἶναι συνεπής μέ ὁλόκληρον τό Εὐαγγέλιον καί ὅλην τήν Ἁγιοπατερικήν διδαχήν καί πρᾶξιν. Ἀκοινώνητος δέ εἶναι ὁ αἱρετικός, σχισματικός κ.λπ. Ὅλοι οἱ Πατέρες διέκοπτον τήν κοινωνίαν μέ αὐτούς ΠΡΙΝ αὐτοί κριθοῦν ἀπό Σύνοδον. Ἐνῷ, ἐσύ πού ἐννοεῖς ὅτι μέχρι νά ἀφορισθῇ ὁ αἱρετικός ἐπιτρέπεται νά κοινωνῇς μαζί του διδάσκεις ἀντορθόδοξα. Ἐπιπλέον, ὅταν ἀναφερώμεθα εἰς τά "καθαιρείσθω," "ἀφοριζέσθω" κ.λπ. τῶν ἱερῶν Κανόνων προφανῶς ἐννοοῦμε ὅτι πρέπει νά ἐπιληφθῇ τοῦ θέματος Ὀρθόδοξος Σύνοδος γιά νά ἐπιβάλῃ τίς ποινές. Οὐδόλως ἐννοοῦμε ὅτι ἐμεῖς ἀφορίζουμε κάποιους, ἄν καί ἔχουμε χρέος ν’ ἀπομακρυνώμεθα ἀπό τούς αἱρετικούς καί γενικῶς ἀπό ὅσους μᾶς σκανδαλίζουν! Αὐτά εἶναι στό «ἀλφαβητάρι» τοῦ Εὐαγγελίου. Ἔλεος πιά! Τί διαστροφή εἶναι αὐτή πού κάμνετε ὅλοι ἐσεῖς οἱ κρυπτο-οικουμενισταί, προκειμένου νά ἐμποδίσετε τίς ἀποτειχίσεις ἀπό τούς Οἰκουμενιστάς!

   Διαγραφή
  14. Πρώτον, αφορίζεται αγαπητέ. Όταν λέτε ότι ο τάδε και ο τάδε είναι ακοινώνητος, δεν αφορίζετε; Ποιοι είστε αγαπητοί που θα καταστείσετε κάποιον ακοινώνητο; Μια χούφτα λαϊκών και ιερέως; Ε, δεν νομίζουμε...

   Δεύτερον, εφόσον είναι ορθά τα παραπάνω, να μην ξανά ακούσουμε τις ίδιες παρερμηνείες.

   Τρίτον, το έχουμε ξανά πει, ότι κοινωνία με ακοινώνητους απαγορεύεται ρητώς από τους Πατέρες. Αν κάποιοι (Βαρθολομαίος) όμως, έχουν κοινωνία με ακοινώνητους, έχουμε χρέος να διαμαρτυρηθούμε, να γράψουμε κτλ. Έχουμε το χρέος να κόψουμε εκκλησιαστική κοινωνία (ακολουθίες) από τοιούτους που εμμένουν και καταφρονούν τους ι. Κανόνες. Όχι όμως να τους καταστούμε ακοινώνητους.

   Τέταρτον, αν κάποιοι από τους Ορθόδοξους ιερείς ή Επισκόπους κοινωνούν με αυτούς, κακώς. Εμείς έχουμε δικαίωμα ΜΟΝΟ να διαμαρτυρηθούμε με πολύ αγάπη σε αυτούς, ΤΙΠΟΤΑ όμως περισσότερο. Αν αυτοί για οποιουσδήποτε λόγους (δειλίας, διάκρισης, κτλ) συνεχίζουν να κοινωνούν με αυτούς, διακαίωμα να διακόψουμε κοινωνία ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.

   Και τέλος, όταν λέμε κοινωνία, εννοούμε εκκλησιαστική κοινωνία και όχι το μνημόσυνο. Το μνημόσυνο είναι πνευματική κοινωνία και έχει ελαφρότερη βαρύτητα από το συλλείτουργο, που είναι η τέλεια κοινωνια (κοινό ποτήριο) και για αυτό δεν καταδικάζεται όποιος μνημονεύει.

   Οπότε όταν λέμε να φεύγουμε από της κοινωνίας, αυτό κάνουμε.

   Διαγραφή
  15. Οπότε, έναν Ορθόδοξο Επίσκοπο δεν τον μολύνει η κοινωνία με εν δύναμή αιρετικό, εφόσον ο τελευταίος είναι ακόμα μέλος της Εκκλησίας. Πολύ δε περισσότερο το μνημόσυνο. Εμείς θα αποφεύγουμε την κοινωνίαμε τον αιρετικό, όχι όμως με τον Ορθόδοξο. Το ότι μολύνεται ο Ορθόδοξος με το μνημόσυνο, είναι ανόητοι ζηλωτισμοί (όπως πολύ όμορφα έλεγε ο (άγιος) Επιφάνιος.

   Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  18. Δημήτριε Χατζηνικολάου μοῦ λές:

   "Οἱ διϋλίζοντες τόν κώνωπα καί καταπίνοντες τήν κάμηλον! Πολλά διεστραμμένα ἔχεις γράψει μέχρι τώρα".

   Ὅ,τι ἔχω γράψει εἶναι ἡ ὀρθή ἑρμηνεία τῶν Ἱερῶν Κανόνων κατά τήν ὀρθήν ἐκκλησιαστικήν τάξιν καί παράδοσιν.
   Ἐξάλλου ἐσύ εἶσαι σχισματικός ἀγαπητέ, ὁπότε πρέπει νά ψάξεις τήν διαστροφή στόν ἑαυτό σου καί ὄχι σέ αὐτούς πού βάζουν φρένο στόν παρασυρμό σέ ἔνα ἀκόμη σχίσμα στά τόσα πού ἔχουμε ἤδη ἀπό τούς παλαιοημερολογίτες.

   Λές:
   "Ὁ Β' Κανών τῆς ἐν Ἀντιοχείᾳ Συνόδου λέγει: "Μή ἐξεῖναι δέ κοινωνεῖν τοῖς ἀκοινωνήτοις." Ἀντιλαβοῦ; ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ!"

   Ἀντιλαβοῦ τώρα κι ἐσύ:
   α)
   Δέν συμφώνησα ποτέ μέ τό νά κοινωνεῖ κάποιος μέ ἀκοινώνητο. Εἶναι σαφῶς καταδικαστέα ἀντικανονική ἐνέργεια.
   Ὅμως, δέν αὐθαιρετῶ ὡς πρός τίς ἐνέργειές μου.
   Δηλαδή:
   Τούς Ἱερούς Κανόνες δέν πρέπει νά τούς τηροῦμε μόνον ὅσον ἀφορᾶ τήν διάγνωση ἑνός παραπτώματος, ἀλλά ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ-ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!
   Τοὐτέστιν, ἡ κοινωνία μέ τόν ἀκοινώνητο καταδικάζεται ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟ καί ὄχι ἀπό ἐσένα, ἐμένα, τόν τάδε ἤ τόν δεῖνα.
   Διαφορετικά, θά εἴχαμε γεμίσει ἀπό πάπες!
   Μέ τόν τρόπο πού τοποθετεῖσαι καί ὄπως μᾶς εἰσηγεῖσαι τήν αὐθαίρετη προσωπική τιμωρία-καταδίκη τοῦ κάθε ἀντικανονικῶς ἐνεργοῦντος, δέν ἔχεις κανένα δικαίμωα νά στηλιτεύεις τόν "ἀλάθητο" Πάπα, διότι γίνεσαι ἕνας τέτοιος κι ἐσύ.

   β)
   Ὁ Χριστός ὄρισε μία ἐκκλησιολογική τάξη στήν Ἐκκλησία του ὡς πρός τά πρόσωπα καί τούς θεσμούς, ὄχι γιά νά δημιουργήσει επισκοποκεντρισμό καί πρωτεῖα, ἀλλά πρός ὐπακοήν καί ταπείνωσιν, καί κυρίως διά νά ἐνεργοῦμε ὡς σύνολο, ὥστε νά προστατεύει ὁ ἕνας τόν ἄλλον ἀπό αὐθαιρεσίες τύπου πάπα (ἐγώ ὁ ἀλάθητος καί ἀπόλυτος δικτάτωρ πού τά ξέρω καλύτερα ἀπό τούς Κανόνες καί ἀπό τόν Θεό), ἤ τύπου προτεσταντῶν (ὁ καθένας κάνει ὄ,τι θέλει καί τό "βαπτίζει" σωστό).

   Διαγραφή
  19. ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ 31 Μαρτίου 2017 - 10:06 μ.μ.
   Γράφεις: "Ἡ κοινωνία μέ τόν ἀκοινώνητο καταδικάζεται ἀπό Σύνοδο καί ὄχι ἀπό ἐσένα, ἐμένα, τόν τάδε ἤ τόν δεῖνα."
   Ἄρα βγάζεις λάθος τούς Πατέρες, οἱ ὁποῖοι προτρέπουν τούς πιστούς, τόσον μέ τήν διδασκαλίαν των ὅσον καί μέ τό παράδειγμά των, ν' ἀπομακρύνωνται ἀπό αἱρετικούς "ποιμένας" ΠΡΟ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΣ (βλ. π.χ. τόν 15ον Κανόνα τῆς ΑΒ Συνόδου). Δέν ἐκπλήσσομαι μέ τήν διαστροφήν σου αὐτήν, καθότι συντάσσεσαι μέ τούς Οἰκουμενιστάς. Θά πρέπῃ ν' ἀντιληφθῇς, ὅμως, ὅτι μέ τήν ἐπιλογήν σου αὐτήν διαπράττεις βλασφημίαν κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τό Ὁποῖον ἐλάλησεν ἐν τοῖς Συνόδοις. Ὅσον γιά τό ποιός εἶναι σχισματικός, ἐσύ ἔχεις προφανῶς καταργήσει τήν λογικήν, ὁπότε λέγεις κανονικούς τούς καινοτομήσαντας αἱρετικούς Οἰκουμενιστάς καί "σχισματικούς" τούς ἐμμένοντας ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! Καί πάλιν δέν ἐκπλήσσομαι, διότι, ὡς γνωστόν, μωραίνει Κύριος ὅν βούλεται ἀπολέσαι. Σοῦ ὑπενθυμίζω, ὡστόσον, τό τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ γιά τό ποῦ εὑρίσκεται ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ: «Οἱ τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, τῆς ἀληθείας εἰσί καὶ οἱ μὴ τῆς ἀληθείας ὄντες, οὐδὲ τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας εἰσὶ». Οἱ Οἰκουμενισταί, ἀγαπητέ, δέν εἶναι ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ, ἀλλά τοῦ Ἀντιχρίστου!

   Διαγραφή
  20. Δέν ἔχεις ἰδέα ἀπό ἐκκλησιολογία.

   Ἀλλο κόβει κάποιος τό μνημόσυνο ἀκόμη καί πρό Συνοδικῆς ἀποφάσεως,
   καί ἄλλο νά τόν κατονομάσει ὀ ἴδιος μόνος του ἀκοινώνητο, χωρίς ἀπόφαση Συνόδου καί νά εἶναι ἑωσφορικά καί ἑπαρμένα ἤσυχος μέ τήν συνείδησή του ὅτι αὐτός ἀποφασίζει καί διατάσσει γιά τό ποιός εἶναι τί.

   Σύμφωνα λοιπόν μέ τό ρηθέν ὑπό τοῦ Αγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ πού μᾶς παρέθεσες, οὐτε οἱ σχισματικοί εἶναι ἐντός Ἐκκλησίας. Ἑπομένως οὔτε ἐσύ εἶσαι τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, διότι ἀποσχίσθηκες καί ἔφυγες ἐκτός καί τώρα ἔρχεσαι νά μᾶς κάνεις καί μαθήματα διαστροφῆς.

   Διαγραφή
  21. @ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ 31 Μαρτίου 2017 - 10:53 μ.μ.
   Ἀπό τήν Ἐκκλησίαν φεύγει αὐτός πού εἰσάγει καινοτομίας καί αἱρέσεις, ὅπως ἔχετε κάνει ἐσεῖς οἱ Οἰκουμενισταί, ὄχι ὅποιος ἀρνεῖται νά τούς ἀκολουθήσῃ εἰς τήν Κόλασιν! Στό ἐξωτερικόν ἔχω γνωρίσει αἱρετικούς, ἀλλά κατά τά ἄλλα ἐντίμους ἀνθρώπους. Παρατηρῶ ὅτι ὅσοι ἔχουν προδώσει τήν Ὀρθοδοξίαν, συντασσόμενοι μέ τόν Βαρθολομαῖον καί τούς σύν αὐτῷ, ἔχουν γίνει καί φανατικοί συκοφάνται τῶν Ὀρθοδόξων καί διαστροφεῖς τῆς Ἀληθείας. Τέλος καί καλή μετάνοια.

   Διαγραφή
 19. Και μια πού ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο από δογματικής άποψης και εν όψει σοβαρών κινδύνων που ήδη διαφαίνονται στον ορίζοντα, γιατί πονώ και προσπαθώ να τα κάνω γνωστά για την αγάπη των Πατέρων και των αδελφών μου, αναφέρω τι λέει και ένας άλλος Άγιος Πατέρας, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

  Λέει ότι το σχίσμα είναι χειρότερο από την αίρεση.

  Πολύ απλό γιατί. Ο αιρετικός κόπτεται από την Εκκλησία και πίπτει από την Άμπελο την Αληθινή.
  Ο σχισματικός σχίζει το Σώμα της Εκκλησίας. Παίρνει ένα μαχαίρι και σφάζει την Εκκλησία, στην καλύτερη περίπτωση σε μία φέτα. Στην χειρότερη (βλπ παλαιοημερολογίτες) σε πολλές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  2. Παράσχε Σαββόπουλε,
   πότε πρόλαβε και δημοσίευσε το σχόλιο,
   πότε πρόλαβες και το είδες και αποφάσισες ότι συμφωνείς μαζί του.
   Τόσες ώρες μετά δεν βρέθηκε άλλος να "συμφωνεί", μόνον λίγα λεπτά αργότερα ο "Παράσχος"!

   Βρε για πόσο κουτούς μας περνάτε;!
   Μάλλον σας προτρέπουν να κάνετε και διαφορετικά προφίλ τώρα!

   Όσο για το "σχίσμα", το σχίσμα το προκαλούν αυτοί που έβαλαν τους αιρετικούς μέσα στην εκκλησία μας. Και αυτοί που τους ανέχονται με την σιωπή τους. Με δόλο και σκοπιμότητα.

   Διάβασε και μια σχετική ιστορία, τώρα που " ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο από δογματικής άποψης"
   http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2017/03/blog-post_70.html

   (σε μια ανάρτηση για την σκοπιμότητα των σικέ εκδηλώσεων κάποιων μητροπόλεων, ξεκαθάρισε το τοπίο από "δογματικής άποψης" με τα σχόλια σου ...!
   Έτσι "ξεκαθαρίζουν" για σένα τα "δογματικά θέματα"..
   Εύγε λοιπόν "Εις ώτα ακουόντων"!)

   Διαγραφή
  3. Αγαπητέ γνωστέ-άγνωστε, αλλά πάντως ανώνυμε, παιδαγωγέ,
   σε ενοχλεί τόσο πολύ το σχόλιό μου; Εγώ συμφώνησα με το τελευταίο που είπε ο ''Εις ώτα μη ακουόντων'', τον οποίο, ωστόσο, δεν γνωρίζω. Έχεις κανένα πρόβλημα εσύ; Κάνε μου τη χάρη σε παρακαλώ!!!!

   Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  7. @Εις ώτα μη ακουόντων 31 Μαρτίου 2017 - 1:12 μ.μ.
   Οἱ Ὀρθόδοξοι τοῦ Πατρίου Ἑορτολογίου παρέμειναν στά Πάτρια, χωρίς νά προσθέσουν ἤ ν' ἀφαιρέσουν κάτι, ὅταν οἱ Οἰκουμενισταί, τούς ὁποίους ἐσύ ἀκολουθεῖς, προέβαιναν εἰς σχίσμα καί εἰς αἵρεσιν. Ὅσον καί ἄν προσπαθῇς νά διαστρέψῃς τήν Ἀλήθειαν, νά κάμῃς τό μαῦρον ἄσπρον καί τό ἄσπρον μαῦρον, ἡ Ἀλήθεια δένἀλλάζει, μόνον ἐσύ κολάζεσαι καί γελοιοποιεῖσαι.

   Διαγραφή
  8. Δημήτριε Χατζηνικολάου το επαναλαμβάνω ξανά και ξανά για τους πιστούς που διαβάζουν τα σχόλια πως ΕΙΣΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ώστε να μην παρασυρθούν από εσένα.

   Γι' αυτό και δεν ομιλώ ξανα μαζί σου.
   Εις μάτην θα μου απευθύνεις λόγο.
   Θα επαναλαμβάνω σε κάθε άρθρο που ενδεχομένως θα τρέχεις από πίσω μου πως ΕΙΣΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ για να ενημρώνω τους αναγνώστες.

   Διαγραφή
  9. @Εις ώτα μη ακουόντων 1 Απριλίου 2017 - 12:32 μ.μ.
   Εἶναι παγία τακτική ὅλων τῶν αἱρετικῶν νά διαστρέφουν τήν Ἀλήθειαν, λέγοντες τό μαῦρον ἄσπρον καί τό ἄσπρον μαῦρον, καί νά συκοφαντοῦν τούς ἀληθεύοντας. Ἐσύ δέν ἀποτελεῖς ἐξαίρεσιν! Κι' ἐγώ χάριν τῶν ἀναγνωστῶν γράφω, ὅπου μοῦ προσφέρουν βῆμα, διότι δέν τό ἐπιτρέπει ἡ συνείδησίς μου νά ἐπικρατοῦν οἱ αἱρετικοί.

   Διαγραφή

  10. Προς Εις ώτα μη ακουόντων :

   Μια και κατά δήλωσή σου είσαι κι εσύ με το ένα χέρι στο τηλέφωνο για να πάρεις το δικηγόρο σου, μήπως πρέπει να τον ρωτήσεις τι επιπτώσεις μπορεί να έχεις, σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, που κατ'ονομαζεις ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ έναν Έλληνα πολίτη ? Για πάρε τηλέφωνο το δικηγόρο σου και κάνε μια ερώτηση.

   Διαγραφή
 20. Όλη η ιστορία είναι τα πορίσματα της σύναξης.
  Αν είναι ορθόδοξα μαζί σου.
  Αν υπάρχουν μη ορθοδοξα ορθόδοξα πορισματα υπάρχει θέμα.

  Εκεί είναι όλη ιστορία.
  Τα υπόλοιπα είναι σαχλαμάρες.
  Οι αντιδράσεις σε μη ορθόδοξα πορισματα συναξεων ειναι το σωστο και το αυτονόητο. Έτσι σώθηκε η πίστη και η εκκλησία.

  Η σιωπή σε μη ορθόδοξα πορίσματα είναι δικαίωμα του καθενός. Ο καθένας όσο μπορεί και θα δώσει λόγο αν έχει αφήσει την αίρεση να προχωρά.
  Το να δέχονται και επίθεση αυτοί να δείχνουν την αίρεση και προσπαθούν να τη σταματήσουν είναι πολύ χειρότερο της σιωπής.

  Εδώ έχουμε 100 χρόνια οικουμενισμού και άλλοι βλέπουν σχίσματα εκεί που δεν έχουν γίνει.

  Αν η σύναξη έχει μη ορθόδοξα πορισματα να καταδικαστεί και να πάρουν πίσω τις υπογραφές. Απλά τα πράγματα. Τα υπόλοιπα είναι εγωισμός.

  Στα λάθη δε σφαλει αυτός που δείχνει το λάθος,
  σφαλει ο εγωιστής που επιμενει στο λάθος και οι πσρατρεχανενοι που αντί να πουν μία σωστή κουβέντα επανόρθωσης επιτίθενται σε αυτούς που δείχνουν το λάθος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Σχόλιο Αδαμάντιου Τσακίρογλου στις προτροπές, ότι μπορούμε εν μέσῳ αιρέσεως και αποτειχίσεως να εκκλησιαζόμαστε σε ναούς "ευσεβών" ιερέων.
  https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_41.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Περιμένουμε σύντομα μία σύναξη ,αλλά και εδώ γίνονται ΄΄παρασυνάξεις ΄΄ και αυτό είναι θετικό ,γιατί ο καθένας εκφράζει τον προβληματισμό του Άν μου επιτρέπετε η γνώμη είναι οτι είναι καλό να γίνεται αυτή η κουβέντα ,αλλά μή μας καταλαμβάνει αγωνία και αφορίζουμε ο ένας τον άλλον Κατ'αρχήν υπάρχουν οι πατέρες που πρέπει να εμπιστευόμαστε που μπορεί να μας προτείνουν τί να κάνουμε και δεύτερον ο ίδιος ο κανόνας διδάσκει μία συνειδησιακή ελευθερία και δέν θέτει αυστηρά όρια Σέβεται την συνείδηση και αυτού που μνημονεύει και αυτού που δέν μνημονεύει ,επαινώντας την ομολογία αυτού που δέν μνημονεύει Τώρα το πώς το νοιώθει ο καθένας σχετικά μέ τά μυστήρια θα πρέπει να γίνεται κάπως σεβαστό και νά μήν χάνουμε το φιλάδελφο , που μας βοηθά να υπερβαίνουμε τις μικροδιαφορές που είναι δευτερεύουσες εν μέσω ενός οικουμενιστικού τοπίου Ας βλέπουμε το δάσος και όχι το δένδρο Το να ανάγουμε δευτερεύοντα θέματα σέ πρωτεύοντα και να δημιουργούμε πάθη και διασπάσεις είναι κάτι κακό Θά πρέπει να εφαρμούζουμε το πνεύμα του κανόνος που δίδει μία ευρυχωρία για να εκφράζει ο καθένας την συνείδησή του Εδω επικοινωνούμε πνευματικά μέ ιερείς και πιστούς που γνωρίζουμε οτι απλως εξεγείρονται συνειδησιακά και θα χωριζόμαστε για το πού ακριβώς θέτει ο καθείς τά όρια αφορίζοντας ο ένας τον άλλον; Αν υπήρχε αυτό το πνεύμα σχετικά μέ το ημερολόγιο δέν θα δημιουγείτο το σχίσμα Ο π. Επιφάνιος θεοδωρόπουλος έλεγε είναι αίρεση να ανάγεις ένα θέμα δευτερεύον σέ θέμα πίστεως Στο κάτω κάτω της γραφής ο Θεός συγχωρεί και το ανθρώπινο λάθος όταν υπάρχει η καλή προαίρεση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Κύριοι του ιστολογίου παιδαγωγός, ακόμα περιμένω μια παραδοχή του λάθους σας, όσον αφορά τον Κουρεμπελέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάθετε να κοιτάτε την ουσία:
   απαντήσαμε στο σχόλιο:
   "Ειδικά ο κ. Τσελεγγίδης έχει αποδείξει πολλάκις δημόσια την ομολογία του "
   (εμείς ξέρουμε πάρα πολλούς που κάποτε έκαναν την ομολογία τους και αργότερα, για να πιάσουν έναν δεσποτικό θρόνο, δεν τους αναγνωρίζαμε)


   και γράψαμε (για τον Τσελεγγίδη):
   Πως; αποσύροντας την υπογραφή του από το κείμενο της Γατζέας;
   Κοίτα, κουτοί δεν είμαστε, εμείς ξέρουμε πάρα πολλά, δεν είναι τυχαίο που ο Τσελεγγίδης έσκυψε το κεφάλι, ούτε πως ένας άλλος καθηγητής που ψήφισε ΟΧΙ στην ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών, άλλαξε ρότα και βραβεύτηκε από το Βατικανό. Ξέρουμε πολύ καλά τι συμφέροντα παίζονται.   Στην ίδρυση του τμήματος Ισλαμικών σπουδών, οι 6 που αντέδρασαν και το καταψήφισαν, σχεδόν δεν υπάρχουν πλέον. Άλλοι συνταξιοδοτήθηκαν, άλλοι υπέκυψαν. Ελάχιστοι απέμειναν "όρθιοι".

   Αυτό ακριβώς επισημαίνουμε, πως οι οικουμενιστές ξέρουν να "δελεάζουν" τον καθένα με το κατάλληλο "τυράκι",
   άλλος έχει ο ίδιος φιλοδοξίες, άλλος έχει λερωμένη τη φωλιά του, άλλος θέλει να βολέψει τα παιδιά του, άλλος θέλει δόξα, άλλος χρήματα.
   Δεν σκοπεύαμε να κάνουμε θεολογική ανάλυση στα μαθήματα κανενός.
   Αναφερθήκαμε στο πως καταφέρνουν να παίρνουν με το μέρος τους τον έναν μετά τον άλλον. Αυτό είναι η ουσία του σχολίου μας.

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  3. Οφείλω να ομολογήσω κύριοι του paidagogos, ότι έχω μείνει "κάγκελο " ! Αντί να πείτε ευλόγησον κάναμε λάθος, μου λέτε να κοιτάω την ουσία !

   Ταπείνωση μηδέν, λοιπόν. Θα έπρεπε εσείς οι σούπερ ορθόδοξοι να είστε και αγωνιστές: δηλαδή σε μεγάλο πνευματικό επίπεδο. Αντί αυτού, είστε συνηθισμένοι εμπαθείς άνθρωποι. Τόσους Πατέρες που διαβάσατε για να γεμίσετε την φαρέτρα των επιχειρημάτων σας, δεν μιλούσε κανένας για ταπείνωση ? Δεν μιλούσε κανένας για πνευματική ζωή ?
   Δεν το ξέρετε ότι χωρίς ταπείνωση δεν υπάρχει χάρη Θεού ? Δεν το ξέρετε ότι η υπερηφάνεια είναι η γενεσιουργός αιτία της αίρεσης ? Αν είστε όντως παιδαγωγοί, θα έπρεπε να φέρεστε λίγο πιο ώριμα.

   Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  5. Πρώτη φορά ακούω ένα ψάρι να λέει ότι μένει κάγκελο. Πως γίνεται ? Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα.

   Διαγραφή
 24. Να το πω αλλιως :πείτε έναν άγιο ο οποίος όταν εκοιμηθει είχε διακόψει το μνημόσυνο και αναδείχθηκε Άγιος!μη με πάτε σε 164 αναρτήσεις διότι απλή η ερώτηση ,απλή η απάντηση!αρα αν σας κατάλαβα ,οι ιερείς που διέκοψαν το μνημόσυνο ,έχουν τα Ηνια της εκκλησίας του Χριστού!δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν λάθος ,να ταπεινώθουν και να ξαναρχίσουν τη μνημόνευση ,όλοι οι υπόλοιποι είναι αιρετικοί ,εσείς ομολγητες ,αγωνιστές και εμεις τρώμε σανό και πάμε κόλαση ,καρφί όμως!τοτε σιγουρα έχετε ήδη εκκλησία και ναι αναφέρομαι στο κτήριο ,καθώς επίσης έχετε και επίσκοπο κανονικό !με πιάνει συγκρυο!εχετε σκοτισμο....θα έπρεπε να προσευχηθούμε όλοι μας να μην είναι αλήθεια όλα αυτά!η μηπως είναι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι ερώτηση είναι αυτή.
   Εμείς θα σου πούμε πόσοι άγιοι έκαναν αποτείχιση (διακοπή μνημόνευσης) ΠΡΟ φυσικά συνοδικής καταδίκης.
   1) Ο πστέρας του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου
   2) Ο Μέγας Βασίλειος
   3) Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς
   4) ο Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης
   5) Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός.
   και ένα σωρό άλλοι
   (από το βιβλίο του κ.Ρίζου, οι Ληστές της Θείας διδασκαλίας)

   Διαγραφή
  2. Γέροντας Γαβριήλ: Ναι και βέβαια είναι. Αυτά που λένε οι Κανόνες .. ότι απαγορεύουν να έχουμε επικοινωνία. Αυτός ο Πατριάρχης έχει αιρετικά φρονήματα και κακόδοξα φρονήματα.

   1274. Στην Κωνσταντινούπολη Ο Πατριάρχης Γερμανός ο Β’ γράφει μια επιστολή στους Κυπρίους που είχαν ουνιτίσει και τους λέει,


   Σας εξορκίζω εν ονόματι του Θεού να φεύγετε ολοταχώς από τους ιερείς εκείνους που υπέπεσαν στην αίρεση των λατινοφρόνων και μήτε σε Εκκλησία που λειτουργούν αυτοί να πηγαίνετε, μήτε να κοινωνείτε από τα χέρια τους, μήτε αντίδωρο να παίρνετε, ειδάλλως θα υποστείτε την ίδια κόλαση μ’ αυτούς.

   Βλέπεις τί λένε οι Πατέρες;

   – Ναι πάτερ. Ο Βαρθολομαίος είναι λατινόφρονας δηλαδή;
   Γέροντας Γαβριήλ: Ε τί είναι; Αφού πάει να ενωθεί και δεν παραδέχεται ..
   Αυτοί που δικαιώνουν την ‘Σύνοδο’ τους λέω το εξής: Ήταν σ’ αυτήν τη ‘Σύνοδο’ ανώτατοι παπικοί αξιωματούχοι; Ήταν, αφού τους έδειξε η τηλεόραση. Παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία; Παρέστησαν. Επιτρέπεται να συμπροσευχόμαστε με τους αιρετικούς; ..

   Τι λέει ο 45ος Αποστολικός Κανόνας.

   Ἐπίσκοπος, ἢ πρεσβύτερος, ἢ διάκονος, αἱρετικοῖς συνευξάμενος μόνον, ἀφοριζέσθω· εἰ δὲ ἐπέτρεψεν αὐτοῖς ὡς κληρικοῖς ἐνεργῆσαί τι, καθαιρείσθω.

   Όλοι αυτοί εκεί είναι αφορισμένοι και καθηρημένοι σύμφωνα με τον 45ο Αποστολικό Κανόνα.

   https://averoph.wordpress.com/2017/03/16/%CE%BF-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%AE%CE%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83/

   Διαγραφή
  3. Να με συγχωρεί ο γέροντας, αλλά το επιχείρημα είναι έωλο.

   Τι σχέση έχει ο Ουνίτης με αυτόν που συμπροσεύχεται ? Είναι και οι δύο λάθος, σύμφωνοι. Αλλά ΔΕΝ είναι το ίδιο. Ουνίτης είναι αυτός ο οποίος μνημονεύει όχι τον επίσκοπό του, όχι τον Βαρθολομαίο, αλλά τον Πάπα! Τι σχέση έχουν οι Ουνίτες με τον 45ο αποστολικό κανόνα ? Ο κανόνας μιλάει για συμπροσευχή και για συλλείτουργο.

   Έχω την εντύπωση ότι αν και δάσκαλοι, είστε αδιάβατοι. Τον π. Θεόδωρο Ζήση, που τόσο τον θαυμάζετε για την διακοπή μνημοσύνου, έχετε διαβάσει τα βιβλία του περί της Ουνίας ?

   Διαγραφή
  4. Ε αφού ο αγιορείτης και ένα σωρό άλλοι αγιορείτες και ένα σωρό άγιοι πατέρες στο παρελθόν είχαν έωλα επιχειρήματα, να βγάλεις και το πλήρες ονοματεπώνυμο σου και την ιδιότητα σου να υποκληθούμε στην δική σου εξυπνάδα.

   Διαγραφή
  5. οι δυο τελευταιοι αγοι της εποχης μας Αγιος Παισιος και Αγιος Πορφυριος δεν αποτειχιστηκαν....εσεις τους εχετε ξεπερασει...

   Διαγραφή
  6. Μάλλον δεν σου τα είπαν καλά.
   Για ψάξε να μάθεις
   διέκοψε ή όχι το μνημόσυνο ο Άγιος Παϊσιος;

   Διαγραφή
  7. οταν κοιμηθηκαν δεν ηταν αποτειχισμενοι..αυτους αγιαζει ο Θεος αρεσει δεν αρεσει...

   Διαγραφή
  8. Βρε καλώς το ψάρι. Είναι βέβαια όπου υπάρχει τροφή (για σχόλια) έρχονται και τα ψάρια.

   Διαγραφή
 25. Συγχώρεσέ με ἀγαπητέ παιδαγωγέ.
  Βλέποντας τά σχόλια, διεπίστωσα πώς κατηγορεῖς βαριά κάποιους ἀνθρώπους χωρίς ἀποδείξεις.
  Κατηγόρησες πρῶτα τόν "εἰς ὦτα..." ὅτι πληρώνεται ἀνά σχόλιο, ὄτι δίνει ἀναφορά σέ Οἰκουμενιστές καί Μασόνους, ὅτι πάει γιά θρόνο κ.ἄ.
  Μετά κατηγορεῖς ὅλους ὅσους δέν συμφωνοῦν μέ τίς ἀπόψεις σου ὅτι δωροδοκοῦνται ἀπό Οἰκουμενιστές καί ἔριξες βαριές μομφές στόν κ. Τσελεγγίδη γιά "τυράκι", ὄτι "δελεάστηκε" γιά κάποιο ἀντάλλαγμα ἀπό Οἰκουμενιστές κ.λ.π..
  Παρακαλῶ δεῖξε μας τίς ἀποδείξεις σου, ἐφόσον δημόσια καταγγέλεις.
  Δέν ἐπιτρέπεται νά ρίχνεις δημόσιες μοφμές καί νά μήν τίς ὐποστηρίζεις, καί μάλιστα γιά ἀνθρώπους πού δέν εἶναι παρόντες ὥστε νά ὐπερασπισθοῦν τόν ἑαυτό τους.

  Σοῦ τό λέω γιά νά σέ προστατεύσω καί πνευματικά, διότι ἡ συκοφαντία καί μάλιστα ἡ δημόσια καί ὄχι μόνον ἡ κατ' ἰδίαν εἶναι ΒΑΡΥ ΑΜΑΡΤΗΜΑ, ἀλλά καί ὡς πολίτη, μιά πού ὁ καθένας ἀπό αὐτούς πού κατηγορεῖς, ἀνά πᾶσα στιγμή ἀποθηκεύει τήν παροῦσα ἀνάρτηση, σοῦ ζητᾶ τά στοιχεῖα σου καί σοῦ ὑποβάλλει μήνυση γιά δημόσια συκοφαντική δυσφήμιση.
  Εἶναι ποινικά κολάσιμο αὐτό πού κάνεις, πέρα ἀπό ἁμάρτημα.

  Παρακαλῶ ἤ δῶσε τίς ἀποδείξεις σου
  ἤ βάλε ἥμαρτον καί μήν ἐπαναλάβεις τέτοια συμπεριφορά.

  Ὁ καθένας μπορεῖ νά κάνει αὐτό πού κάνεις καί νά γίνουμε ζούγκλα.
  Ἄν ὁ καθένας σχολιαστής ἐφαρμόσει τήν δική σου ταχτική, μπορεῖ νά βγεῖ καί νά πεῖ ὅτι ἐσύ εἶσαι πράκτορας, ἔχεις σκοπό νά ὁδηγήσεις σέ σχίμα, εἶσαι τοῦτος καί τέτοιος κ.ἄ.. Καί αὐτό ἰσχύει γιά ὄλους πρός ὅλους.
  Εἶναι σωστό πνευματικά καί ἠθικά;

  Βάζω τόν καλό λογισμό ὅτι δέν ἔχεις δόλο, ἀλλά τό κάνεις ἀπό τήν πολλή σου καχυποψία. Καί ὅλα αὐτά γιατί; Επειδή πολλοί ἀδελφοί σου δέν συμφωνοῦν μέ τήν παροῦσα ἀποτείχιση μέ σοβαρά θεολογικά ἐπιχειρήματα καί ἀπό ἀγάπη στούς Πατέρες (μή ζημιώσουν), στήν Ἐκκλησία (νά γίνονται ὄλα ἐκκλησιολογικῶς κατά Θεόν), καί γιά τούς ἀδελφούς τους (μή ζημιώσουν), καί γιά ἐσένα.

  Κάνε τό σωστό σέ παρακαλῶ ἀδελφέ.

  Ἐπίσης καί κάτι ἄλλο. Άναφέρεις σέ μία ἐρώτηση περί ἀποτειχισμένων Ἁγίων, ἀνάμεσα σέ ἐλάχιστους (γιατί τόσοι εἶναι) καί τόν Γέροντα Γαβριή.
  Ἐπίτρεψέ μου,
  1. εἶναι σεβαστός Γέροντας, ἀλλά δέν ἁρμόζει νά τόν ἐπικαλεῖσαι μαζί μέ τούς Ἁγίους.
  καί
  2. φοβᾶμαι πώς αὐτοί πού ἀποτειχίζονται, πέρα ἀπό τό ὄτι ἔχουν πέσει σέ σοβαρότατα δογματικά σφάλματα (γραπτῶς καί προφορικῶς), θεωροῦν τούς ἑαυτούς τους στά ὕψη τῶν Ἁγίων πού ἀνέφερες;
  Ἄν ναί, ἔχουμε ἀκόμη μεγαλύτερη πρόβλημα...

  Μή μοῦ ζητήσεις νά σοῦ πῶ τά σφάλματα, ἤδη ἔχουν εἰπωθεῖ στό διαδίκτυο ἀπό διαφόρους σχολιαστές πολλά (καί ἀπό ἐμένα) καί ἐνδεχομένω ἐπειδή εἶναι πολύ περισσότερα, χρειάζεται χρόνος γιά νά γραφθεῖ μία ἐργασία μέ αὐτά (μέ ὅλες τίς ἀποδείξεις) καί νά παραδοθεῖ δημόσια ὥστε ὁ καθένας νά ἀναλάβει τίς εὐθύνες του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καί γιά νά μήν ὑπάρξει παρεξήγηση.
   Δέν περικλύω στήν ἔνστασή μας αὐτούς πού διέκοψαν τό μνημόσυνο τοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου (τούς Ἁγιορεῖτες δηλαδή).

   Διαγραφή
  2. Κάνε καί λέγε ὅ,τι θέλεις.
   Αὐτό θά κάνω κι ἐγώ χωρίς τήν ἄδειά σου.

   Διαγραφή
  3. 10:58 γράφεις αυτό
   φοβᾶμαι πώς αὐτοί πού ἀποτειχίζονται, πέρα ἀπό τό ὄτι ἔχουν πέσει σέ σοβαρότατα δογματικά σφάλματα (γραπτῶς καί προφορικῶς), θεωροῦν τούς ἑαυτούς τους στά ὕψη τῶν Ἁγίων πού ἀνέφερες;
   Ἄν ναί, ἔχουμε ἀκόμη μεγαλύτερη πρόβλημα...

   "λάθος ερωτημα" αυτό που γράφεις......!!!! Πολύ φάουλ ερωτημα!!!!!!!!

   Τι ακριβώς εννοεις ;;;;; Ότι όσοι αποτειχισηκαν θεωρούν τον εαυτό τους Άγιο;;;;;; Για όνομα του θεού πραγματικά θέλω πιστέψω ότι δεν κατάλαβα γιατί αλλιώς τι να πω;;;;;;;;;;;;; Γτι ακριβώς ρωτάς ;;;;;; Εννοείς;;;;;; Δεν έχω καταλάβει....

   Αυτά που γράφεις τα εννοείς και για τον γέροντα Γαβριήλ;;;;;;;;
   Έχεις μιλήσει ποτέ μαζί του;;;;;; Εχεις πάρει την ευχή του;;;;;;Έχεις άκουσει τη φωνή του , πως μιλαει;;;;;;;;;;; Μόνο που μιλάς μαζί με τον συγκεκριμένο γέροντα Γαβριήλ βλέπεις την ταπείνωση ως φυσική κατάσταση .

   Δεν είχα σκοπό να ρωτήσω και να σχολιάσω αλλά ειδικά που είδα τέτοιο ατοπο και φάουλ ερώτημα για τον γέροντα , δεν μπορώ να μην σχολιάσω.
   Εύχομαι, θέλω να πιστεύω , να μην έχω καταλαβει τι εννοείς και τι ρωτάς διαφορετικά είναι πολυ λάθος πολύ φάουλ το ερώτημα

   Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  6. 1.
   Σέ αὐτό πού ἔγραψα:
   "φοβᾶμαι πώς αὐτοί πού ἀποτειχίζονται, πέρα ἀπό τό ὄτι ἔχουν πέσει σέ σοβαρότατα δογματικά σφάλματα (γραπτῶς καί προφορικῶς), θεωροῦν τούς ἑαυτούς τους στά ὕψη τῶν Ἁγίων πού ἀνέφερες;
   Ἄν ναί, ἔχουμε ἀκόμη μεγαλύτερο πρόβλημα...",
   γράφεις αὐτό:
   "λάθος ερωτημα" αυτό που γράφεις......!!!! Πολύ φάουλ ερωτημα!!!!!!!!".

   Δέν ὑπάρχει λάθος ἐρώτημα, ἀλλά λάθος ἀπάντηση.
   Ἐφόσον δέν πληροῦν τήν προϋπόθεση τοῦ 15ου Ἱεροῦ Κανόνος γιά τήν ἐκκοπή μνημοσύνου τοῦ Ἐπισκόπου τους (ὁ ὁποῖος ΔΕΝ ΚΗΡΥΤΤΕΙ, ΟΥΤΕ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝῌ Τῌ ΚΕΦΑΛῌ ΚΑΙ ΕΠ' ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ ΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ),
   δέν βγαίνουν κάποιοι πιό πάνω ἀπό τόν ΙΕΡΟ κανόνα;...
   Μιλῶ μέ στοιχεῖα ἀπό αὐτά πού ἀκούω νά λένε καί νά γράφουν οἱ νεοαποτειχισθέντες Πατέρες καί πού δέν συμφωνοῦν μέ τόν Ἱερό Κανόνα καί μέ τήν ἐκκλησιολογική τάξη.

   2.
   Ναί. Καί ἔχω μιλήσει μέ τόν Γέροντα Γαβριήλ καί ὄχι μόνο μία φορά, καί ἀπό κοντά, καί τηλεφωνικά, καί συνέντευξη τοῦ ἔχω πάρει.
   Ἀλλά δέν ἁγιοκατατάχθηκε ἀκόμη ὥστε νά χρησιμοποιεῖται τό ὄνομά του ὡς ἐπιχείρημα σέ ἐρώτηση "ποιοί Ἅγιοι ἔκοψαν μνημόσυνο;".


   Τά φάουλ εἶναι δικά σου, ἑπομένως.

   Μόνοι σας κάποιοι ἐπίμονα καί κυρίως ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ἀφορίζετε, καθαιρεῖτε, ἁγιοκατατάσσετε καί τώρα θέλετε νά κάνετε καί δική σας "ἐκκλησία" καί νά μᾶς βγάλετε ὄλους αἱρετικούς καί μολυσματικούς.
   Ἡ νοοτροπία πολλῶν ὑμῶν εἶναι ἤδη σχισματική, ἀλλά ὁ κόσμος θά τό διαπιστώσει λίγο ἀργότερα, ὅταν τά πράγματα θά κατηφορίζουν καί ἄλλο.
   Κάποιοι ἀκόμη δυστυχέστερα ὄχι, οὔτε τότε, ἀργότερα δηλαδή, θά καταλάβουν.
   Βεβαίως, εὔχομαι ἐκ καρδίας νά σταματήσουν τά πράγματα ἐδῶ ἤ νά ἐπανέλθουν σέ ὀρθή πορεία.
   Ἄς προσέξουν οἰ Πάτερες.

   Ὅσο γιά τόν Γέροντα Γαβριήλ, ὄχι μόνο ΔΕΝ πρόκειται νά ἔλθει στήν Ἡμερίδα, παρά τοῦ εἶπαν νά γράψει ἕναν χαιρετισμό,
   ὄχι μόνο χρησιμοποιοεῖται τό ὄνομά του γιά τό prestige (τό κύρος) τῆς Ἡμερδίδος,
   ΑΛΛΑ
   φοβᾶμαι πώς δέν εἶναι ἐνημερωμένος γιά πολλά πράγματα πού λέγονται καί γίνονται, παρά μόνο γιά αὐτά πού κάποιοι πού τόν ἔχουν περικυκλώσει τοῦ μεταφέρουν.
   Οὐδέν κρυπτόν.

   Ξέρω τώρα ὅτι θά λυσσάξεις πάλι, ἀλλά ἔτσι εἶναι τά πράγματα.


   Κλείνω λέγοντας τήν προφητεία τοῦ Ἁγίου Ἱουστίνου Πόποβιτς.
   Μετά τήν 8η Σύνοδο πού θά εἶναι ληστρική (ψευδοσύνοδος Κρήτης), σχίσματα καί αἱρέσεις...
   Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας ὅσα προβλήματα καί νά ἔχει, ἐδῶ καί χιλιάδες χρόνια εἶναι καί θά παραμείνει ἕως τῆς συντελείας ἡ γνήσια Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ.
   Ἄρα,
   ὅποιος φεύγει ἀπό αὐτήν καί φτιάχνει δικές του ὁμάδες ἤ προσκολλᾶται στούς σχισματικούς παλαιοημερολογίτες, αὐτός γίνεται σχίσμα καί αἵρεση.
   Τόσο ἁπλό.

   Διαγραφή
  7. Καί δέν πρόλαβα νά μιλήσω γιά κατήφορο, ΜΟΛΙΣ ἀνακοινώθηκε ἡ ἀκύρωση τῆς Ἡμερίδος καί ὁ χωρισμός τῶν Πατέρων ἀπό τούς ἄλλους συμμετέχοντές της.

   Μέγας ὀ Κύριος.

   Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  11. Μπορείς να μου δείξεις αυταπου γράφεις για μένα;;;;;;;; Διεξτα!
   Μόνοι σας κάποιοι ἐπίμονα καί κυρίως ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ἀφορίζετε, καθαιρεῖτε, ἁγιοκατατάσσετε καί τώρα θέλετε νά κάνετε καί δική σας "ἐκκλησία" καί νά μᾶς βγάλετε ὄλους αἱρετικούς καί μολυσματικούς.

   ΔΕΙΞΤΑ!!!!!!

   Αγαπητε,
   Άλλοι έχουν τις καθαιρέσεις και της αφορισμούς έτοιμους όχι έγω.

   Μήπως δε κατάλαβες τι έγραψα;;;;;;;;;;

   Μα τι κάνεις ;;;; Λες ότι να ναι;;;;;;;;
   δείξε μου που έκανα αγιοκαταταξη δειξτο μου !!!!! Αλλιώς μην το αναφέρεις για εμένα. ΔΕΙΞΤΟ!!!!!!!

   μπροστά στα μάτια μου και μου λες κατι που δεν είπα ;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ξέρεις κάτι ; Προφανώς μου απαντάς έχοντας αλλούς στο νου σου. Αλλιώς δεν εξηγείται η απάντηση και αυτά που μου λες.

   Τόσο πολύ σε πείραξε η φράση για λάθος και φάουλ;;;;;;;;;
   Τι να αυτά ;;;;;;;;; Μόνο ο πάπας δεν κανει λάθη αγαπητέ......

   Εεγραψα αυτό :

   "λάθος ερωτημα" αυτό που γράφεις......!!!! Πολύ φάουλ ερωτημα!!!!!!!!

   Τι ακριβώς εννοεις ;;;;; Ότι όσοι αποτειχισηκαν θεωρούν τον εαυτό τους Άγιο;;;;;; Για όνομα του θεού πραγματικά θέλω πιστέψω ότι δεν κατάλαβα γιατί αλλιώς τι να πω;;;;;;;;;;;;; Γτι ακριβώς ρωτάς ;;;;;; Εννοείς;;;;;; Δεν έχω καταλάβει....

   Αυτά που γράφεις τα εννοείς και για τον γέροντα Γαβριήλ;;;;;;;;
   Έχεις μιλήσει ποτέ μαζί του;;;;;; Εχεις πάρει την ευχή του;;;;;;Έχεις άκουσει τη φωνή του , πως μιλαει;;;;;;;;;;; Μόνο που μιλάς μαζί με τον συγκεκριμένο γέροντα Γαβριήλ βλέπεις την ταπείνωση ως φυσική κατάσταση .

   Δεν είχα σκοπό να ρωτήσω και να σχολιάσω αλλά ειδικά που είδα τέτοιο ατοπο και φάουλ ερώτημα για τον γέροντα , δεν μπορώ να μην σχολιάσω.
   Εύχομαι, θέλω να πιστεύω , να μην έχω καταλαβει τι εννοείς και τι ρωτάς διαφορετικά είναι πολυ λάθος πολύ φάουλ το ερώτημα.

   Αν δε κατάλαβες σου γράφω οτι ο γέροντας Γαβριήλ είναι τόσο ταπεινός που που ένα τέτοιο ερώτημα δε έχει θέση για τον γέροντα.

   Αυτό έγραψα.
   Θα μπορούσες να πεις κάτι άλλο ή μου εξηγήσεις και όχι αυτά που λες...

   Διαγραφή

  12. Υγ.
   Δεν κάνω τον κανόνα υποχρεωτικό
   Δεν μιλώ για μολυσμο
   Δεν θεωρώ άκυρα τα μυστήρια
   Δεν μιλώ για σχίσμα.

   Διαγραφή
  13. Διορθωμενο όλο μαζί,
   Όσο για υποκειμενικά συμπεράσματα ορισμενων περί λάθος διακοπής μνημόνευσης ας τα κρατήσουν για τον εαυτό τους γιατί είναι δικές τους υποκειμενικές ερμηνιες και τίποτα περισσότερο.

   Ο κανονας 15 λέει ότι μπορεί ο κάθε ιερέας να διακόπτει τη μνημονευση επισκοπου όταν διδάσκεται αίρεση.
   ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: ΤΟ ΙΟΥΝΗ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΣΎΝΑΞΗ

   Αυτή η σύναξη είχε ορθόδοξα πορισματα;;;;; Αν ναι όλα καλά,κακώς συζητάμε.
   Αν όμως δεν είχε ορθόδοξα πορίσματα τότε οποιος προωθεί αυτή τη σύνοδο των μη ορθοδόξων πορισματων προωθεί αυτά τα μη ορθόδοξα πορισματα. Σωστα;;;;;;;;;;;

   Όταν μία σύναξη μη ορθοδόξων πορισμάτων την καλεί ο οποιοσδήποτε επίσκοπος αγία και μεγάλη και την επαινεί είναι ηλίου φαεινοτερο ότι την προωθεί, την εγκρίνει. Προωθεί και εγκρίνει τα μη ορθόδοξα (συνεπώς αιρετικα) πορίσματα. Σωστα;;;;;

   Άρα ο κάθε ιερέας έχει δικαίωμα να εφαρμόσει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ 15. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΧΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑ.(ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΜΕ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΙΡΕΤΙΚΆ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ).

   ΚΑΝΟΝΑΣ 15:
   άλλα και της τιμής της πρεπούσης, ως ορθόδοξοι, είναι άξιοι, επειδή, όχι σχίσμα επροξένησαν εις την Εκκλησίαν με τον χωρισμόν αυτόν, άλλα μάλλον ηλευθέρωσαν την Εκκλησίαν από το σχίσμα και την αίρεσιν των ψευδεπισκόπων αυτών. Όρα και τον λά. Αποστολικόν.   Υγ.
   Δεν κάνω τον κανόνα υποχρεωτικό
   Δεν μιλώ για μολυσμο
   Δεν θεωρώ άκυρα τα μυστήρια
   Δεν μιλώ για σχίσμα.
   Όλη η υπόθεση είναι η σύναξη του Ιούνη, είναι έγκυρη ή ληστρικη; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνει κάθε προβληματισμό.

   Διαγραφή
 26. Καί ἀπό ὅτι βλέπω συνεχίζεις τίς ρετσινιές καί τίς λάσπες.

  Βρέ παιδαγωγέ.
  Ἐγώ προσωπικά δέν κάθομαι νά ψάχνω προσωπικά ποιός ἐμφανίστηκε πότε (καί γιατί νά εἶναι ἱστολόγια ντέ καί καλά; Δέν κατάλαβα...).
  Ἔχει σημασία;
  Καί τώρα νά ἔκαναν τά προφίλ διάφοροι, τους ἀπαγορεύεται;
  Ἀπαγορεύεται νά ἔφτιαξαν προφίλ γιά νά ἐκφράσουν τήν γνώμη τους στό κατάνυξις, και μάλιστα ἐδῶ καί μέρες πού ζητᾶ προφίλ γιατί ἀλλοιῶς δέν γίνεται νά γράψεις;
  Ξέρεις πόσοι ἀνώνυμοι μέχρι τώρα θά ἔκαναν τό ἴδιο ἀναγκαστικά γιά νά γράφουν;
  Κι ἐγώ δέν ἔγραφα μῆνες, ἀλλά μόλις εἶδα τά τεκταινόμενα, ἐμφανίστηκα ΤΩΡΑ πρίν λίγες ἡμέρες. Τί σημαίνει αὐτό;
  Εἶναι μεμπτό;

  Γιατί νά εἶναι αὐτοί κι ὁποιοσδήποτε γράφει τώρα πού θέλει νά μιλήσει καί νά πεῖ αὐτά πού ξέρει "ἐπαγγελματίας κονδυλοφόρος" καί ὄχι καί ἐσύ;
  Ἵσα ἴσα πού αὐτοί πού γράφουν ἐπί μονίμου βάσεως εἶναι ἐπαγγελματίες κονδυλοφόροι.

  Στήν τελική, σημασία ἔχει ποιός γράφει, ἀπό πότε γράφει ἤ ἄν αὐτά πού λέει εἶναι σωστά;
  Γιατί δέν ἀναφέρεις καινούργια προφίλ πού καί γιά μένα εἶναι ἄγνωστα, ἀλλά μόνο αὐτούς πού δέν συμφωνοῦν μαζί σου;

  Ασε τό δένδρο καί κοίτα τό δάσος.
  Δέν γίνεται κάτι νομικά ἐσφαλμένο γιά νά γράφει ὄποιος θέλει στό διαδίκτυο μέ ὅποιο προφίλ θέλει.

  Τί νά πῶ πιά...
  Πάνω στήν ὥρα πού ἔγραφα τό σχόλιο γιά τήν συκοφαντία, μέ πρόλαβες καί μέ ἄλλο πού τώρα εἶδα.
  Μοῦ κάνεις ἐντύπωση ἀδελφέ.
  Ὑποφέρεις ἀπό τήν καχυποψία σου. Βλέπε καλοπροαίρετα τά γραφόμενα τοῦ καθενός καί κράτα τά σωστά καί θεάρεστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά θά γράφω τίς ἀπόψεις μου καί δέν θά πάρω τήν ἄδειά σου, ὅπως κάνεις καί ἐσύ.


   Διαγραφή
 27. Για να μη τρελαθουμε τοσο,επειδη εχουμε χασει την αισθηση του τι σημαινει σχισμα,τι αιρεση..κ
  Ποιος μπορει με ακριβεια να μιλησει για Ι.Κανονες και μαλιστα αυτους που αφορουν την διακοπη Μνημοσυνου αιρετιζοντος επισκοπου πρ συνοδικης διαγνωμης,τη στιγμη που ο Ιερ.Κανονας της πρωτδευτερας αγιας συνοδου εχει γινει σημειον αμφιλεγομενον,καλον ειναι να ειμεθα επωμενοι τοις αγιοις πατρασι και ουχι προπορευομενοι,επειδη η ταπεινωση δεν ειναι μια αρετη ως θεμελιον των αλλων αρετων,αλλα μια αρετη που εχει και διακριση.Το λοιπον μερικοι ισως δεν γνωριζουν πως η Ορθοδοξη Εκκλησια εκφραζεται συνοδικα.Αυτο δε σημαινει πως δεν πρεπει να λεμε τη γνωμη μας.Αλλα δε σημαινει ομως ,κ πως δεν πρεπει να προσεχουμε και απο τη μια και απο την αλλη πλευρα.
  Αν θυμαστε ,επειδη η ανακινησις των δογματων δεν πρεπει να ειναι μονοπλευρη,τη στιγμη που εδω εχουμε και σχισματικα κινηματα,που ταλαιπωρουν την εκκλησια και κανεις δεν ενδειαφερθηκε γι'αυτα και τα οποια πληθαινουν και πανε,...
  Αν λοιπον θυμαστε καλα η αποσχιση των γοχ θεωρειται σχισμα απο την εκκλησια και πολυ πονα την εκκλησια μας!
  Η αποσχιση αυτη των γοχ που υιοθετησαν οι τρεις αρχιερεις το 1935 ,συνιστουσε στον ελληνικο λαο
  ''Συνιστωμεν εις απαντας τους ακολουθουντας το ορθ.εορτολογιον,οπως μηδεμιαν πνευματικην επικοινωνιαν εχωσι μετα της σχισματικηςς εκκλησιας των σχισματικων λειτουργων απο των οποιων εφυγεν η χαρις του αγ.Πνευματος''
  Απο τοτε η επικλισις του 15 ι.Κανονα της ΑΒ Συνοδου δικαιολογει τα εσωτερικα τους σχισματα και αλλοιωνει το νοημα ενος Κανονα και πολυδιασπα τα σχησματα γοχ.Τωρα δικαιολογει και τις αποτειχησεις και συγχιζεται ο λαος,ο ποιος δεν γνωριζει και σε τι φταιει δηλαδη....
  Γιαυτο θα βλεπουμε αποτειχησεις και ναους και λειτουργιες και θυσιαστηρια και το προβλημα επεκτεινεται.Τωρα κατανοει κανεις τους λογους του δογματολογου Π.Επιφανιου Θεοδωροπουλου,οτι η διακοπη μνημοσυνου τελικα δεν ειναι ακαιρη, αλλα φερει μεγαλη ευθυνη και πως αυτη ειναι το εσχατο μεσον αν δεν θελει ο αποτειχισμενος να βρεθη σε σχισματα.......
  Μπορεις να απαριθμεις ιερους κανονες πληθος,οι απαντησεις ομως πρεπει να δοθουν για να γνωριζει και ο λαος και η εκκλησια επειδη εκφραζεται συνοδικα,εχει και υπομονη και αυτη η υπομονη της ειναι και το κερδος που εισπραττει.Γιατι και αν ο Ιερος Κανονας τιμα αυτους που τον εστερνιζονται,η εκκλησια δεν κατακρινει και εκεινους που ανεχονται εντος της τα αιρετικα φρονηματα.Πως να πεις στον γεροντα κατακοιτο,που περιμενει δυο -τρεις φορες το χρονο να 'ρθη παπας να τον κοινωνησει στο σπιτι, πως σφαλλει και δεν αξιουται της πρεπουσας τιμης εαν πιστευει ''δαιμονικα'' και δεν ακολουθει τους ταραχοποιους που θελοντας και μη ενωνονται με τους απλους ευσεβεις που διαμαρτυρονται;
  Και εαν αυτα τα δυσνοητα της Γραφης εχουν τοση ακριβεια και χαρη,ποσω δε μαλλων οι Ιεροι Κανονες χρειαζονται οχι μονον γνωστικως να αναφωνουνται αλλα και τις θειες εκλαμψεις δεχομενοι να εκφωνουν.
  1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
 28. Ἄ, βλέπω καί τήν κατηγορία σου στόν Παράσχο, πού τόν βγάζεις "γνωστό" μέ τόν "εἰς ὦτα...".

  Τί νά πῶ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή ''ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ'', όντως τι να πει κανείς...; Προσωπικά, πάντως, αντιπαρέρχομαι τις όποιες μομφές εναντίον μου εξαπολύει ο οποιοσδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο. Επίσης, παρά το ότι δεν θα ήθελα να εμπλακώ περισσότερο στους διαλόγους που διεξάγονται σε αυτό το άρθρο, διαβάζοντας τα σχόλια από τις εκατέρωθεν πλευρές, έχω βγάλει και εγώ, όπως και ο καθένας που τα διαβάζει, τα συμπεράσματά μου... Όμως, νομίζω δεν αξίζει τον κόπο να τα αναλύσω. Θα τα κρατήσω για τον εαυτό μου καλύτερα...

   Διαγραφή
  2. Κι ἐγώ σταματῶ ἐδῶ.
   Νομίζω ἀγαπητέ ὅτι σέ αὐτό τό ἄρθρο, εἰπώθηκαν ὑπέρ ἀρκετά, τόσο πνευματικά, ὅσο καί δογματικά ζητήματα. Φάνηκαν καί συμπεριφορές καί ὁ καθένας θά βγάλει τά συμπεράσματά του, παίρνοντας ὅ,τι καλό τόν φωτίσει ὁ Θεός.

   Χαιρετῶ

   Διαγραφή
 29. Δυστυχώς πολλοί φιλοδοξούν να εμφανίζονται σαν φαρισεϊκότεροι των φαρισαίων και τρέμουν μην τους ξεφύγει κανένα κόμμα στην ανάγνωση των Ιερών Κανόνων για να δώσουν την ερμηνεία που τους συμφέρει, όπως έκανε το... μαντείο των Δελφών, φυσικά υποκρυπτόμενοι των προσωπικών τους συμφερόντων.

  Και όλα αυτά παραλείποντας την ουσία, αγνοώντας συχνά σκόπιμα την πραγματικότητα, ότι δεν είναι δυνατόν να συνευρίσκεσαι με όλους αυτούς τους κατ’ επίφαση μόνο ποιμένες της θρησκευτικής αποστασίας, που έχουν ταυτιστεί με ότι πιο βλεδυρό και σατανικό καλλιεργεί η Νέα Τάξη.

  Φαίνεται πως ο «καθρέπτης» είναι πολύ μακριά!

  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. κ. Χειλαδάκη, εσείς είσθε επαγγελματίας δημοσιογράφος στο διαδίκτυο, όχι ἐγώ.

  Αναζητείστε την δική σας ταπείνωση και στα δικά σας κατεβατά επί χρόνια.

  Τα δικά μου τα σχόλια είναι μετρημένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Εις ώτα μη ακουόντων 1 Απριλίου 2017 - 2:42 μ.μ.
   Ἡ μεγάλη, μεγίστη, διαφορά εἶναι ὅτι ὁ μέν κ. Χειλαδάκης γράφει Ὀρθόδοξα καί Πατριωτικά ἄρθρα καί σχόλια, πρός ὠφέλειαν πάντων τῶν ἀναγνωστῶν, ἐνῷ ἐσύ, ὅπως σοῦ ἀπέδειξα εἰς προηγούμενον σημερινόν μου σχόλιον, ἔχεις γράψει φοβερές διαστροφές τῆς Ἀληθείας, πρός βλάβην πάντων!

   Διαγραφή
  2. Και τότε γιατί έχετε πέσει επάνω μου (οι σχισματικοί και όσοι θέλετε να επιβάλλετε την τωρινή αποτείχιση ως ορθή;), αφού γράφω βλακείες;

   Θα σας πω γιατί.

   Γιατί ο διάολος καίγεται από την Αλήθεια!!!

   Διαγραφή
  3. Μόνο που για άλλη μία φορά αυτό είναι ένα υποκειμενικό συμπέρασμα και όχι η αλήθεια.

   Υπάρχει και η αντικειμενική αλήθεια που είναι το γεγονός της σύναξης του Ιούνη.

   Διαγραφή
 31. Προς εις ώτα μη ακουόντων :

  Για να τελειώνει το θεματάκι σου με τους "σχισματικούς" θέλω να μου πεις που ανήκε εκκλησιαστικά και πως λεγόταν αυτός που υπέγραψε το παρακάτω κείμενο :

  "Επειδή άπασαι αί ανεξάρτητοι και Αυτοκέφαλοι Εκκλησίαι, διατελούσιν ηνωμέναι δια τον δογμάτων και των Συνοδικών και Αποστολικών Κανόνων και Παραδόσεων, δεν δύναται μια επιμέρους ορθόδοξος Εκκλησία να χωρισθή των άλλων και να αποδεχθεί μονομερώς το Γρήγοριανόν ημερολόγιο, χωρίς να λογισθή αυτή ως Σχισματική απέναντι των άλλων" .

  Μήπως λεγόταν Χρυσόστομος Παπαδόπουλος ?

  Μήπως κηρυξατε τους εαυτούς σας σχισματικούς?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ο παιδαγωγός να μας αποδείξει ότι δεν είναι Τρικαμηνικός κρυπτοπαλαιοημερολογίτης, με αποστολή να παρασύρει Πατέρες του νέου ημερολογίου σε σχίσμα και να τους πάει στο παλαιό και σε σχισματικές ομάδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσείς να μας αποδείξετε ότι δεν είστε σχισματο-αιρετικός.

   Διαγραφή
  2. Περιμένω την απάντησή σας:

   Προς εις ώτα μη ακουόντων :

   Για να τελειώνει το θεματάκι σου με τους "σχισματικούς" θέλω να μου πεις που ανήκε εκκλησιαστικά και πως λεγόταν αυτός που υπέγραψε το παρακάτω κείμενο :

   "Επειδή άπασαι αί ανεξάρτητοι και Αυτοκέφαλοι Εκκλησίαι, διατελούσιν ηνωμέναι δια τον δογμάτων και των Συνοδικών και Αποστολικών Κανόνων και Παραδόσεων, δεν δύναται μια επιμέρους ορθόδοξος Εκκλησία να χωρισθή των άλλων και να αποδεχθεί μονομερώς το Γρήγοριανόν ημερολόγιο, χωρίς να λογισθή αυτή ως Σχισματική απέναντι των άλλων" .

   Μήπως λεγόταν Χρυσόστομος Παπαδόπουλος ?

   Μήπως κηρυξατε τους εαυτούς σας σχισματικούς?

   Διαγραφή
  3. "Εις ώτα μη ακουόντων":
   Αποφάσισε πρώτα τι είμαστε και μετά κατηγόρησε μας για το τι επιδιώκουμε!

   Ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς ΔΕΝ είναι με το παλιό. Δεν υπάρχουν "Τρικαμηνικοί", απλά κάποιοι πιστοί ακολουθούν έναν ιερέα που δεν μνημονεύει.
   Ο π.Ευθύμιος συνεχίζει να ακολουθεί το νέο ημερολόγιο -απλά για να διευκολύνει όσους αποτειχίζονται, για να μην έχουν και δεύτερο σοβαρό θέμα στην καθημερινότητα τους, με τις οικογένειες τους που δεν έχουν καν αποτειχιστεί κλπ. Δημοσίως αναγνωρίζει ότι το νέο ημερολόγιο το έφεραν οι οικουμενιστές, αλλά επειδή δεν είναι δογματικό θέμα για λόγους οικονομίας δεν ακολούθησε το πάτριο.

   Υπάρχουν άλλοι που έχουν διακόψει το μνημόσυνο που επέλεξαν να ακολουθούν το πάτριο. Φυσικά τους προβάλουμε και αυτούς. Δεν υπάρχει κανένα θέμα, ότι κρίνει ο καθένας και ότι βλέπει ότι μπορεί. Ελπίζουμε να δοθεί η ευκαιρία και να λυθεί το θέμα του ημερολογίου από κοινού από όλους τους πατέρες που έχουν διακόψει, σε κάποια μελλοντική ευκαιρία. Οι εξελίξεις είναι τόσο καταιγιστικές που ... δεν προλαβαίνουν από τα δεσποτικά έγγραφα και τις απειλές να ανασάνουν.

   Αν είμασταν ΓΟΧ, δεν θα στηρίζαμε την σύναξη της Τρίτης. Θα τους προτρέπαμε να έρθουν σε εμάς. Δεν έχουμε κάτι με τους αδερφούς μας που -δια πυρός και σιδήρου- κράτησαν το πάτριο ημερολόγιο. Απλά δεν ανήκουμε εκεί οπότε οφείλουμε να το διευκρινίσουμε. Το θέμα του ημερολογίου κλπ το ανακαλύψαμε σχετικά πολύ πρόσφατα, και κάναμε σχετική ετικέτα. Διαβάσαμε πόσο υπέφεραν οι αδερφοί μας. Τους πήραν τα Άγια λείψανα, τις εκκλησίες, τα πάντα .. Ούτε αθεϊστικό κομμουνιστικό καθεστώς δεν θα συμπεριφερόταν με τέτοια μανία.

   Παρακαλάμε τον Θεό μια μέρα να ενωθούμε όλοι οι Ορθόδοξοι σε μία ποίμνη -τα όποια προβλήματα θα επιλυθούν, και να καταδικαστούν όλοι όσοι έφεραν τον οικουμενισμό και προκάλεσαν τόσα προβλήματα στην εκκλησία μας, και πριν 100 χρόνια με το νέο ημερολόγιο και πριν 50 με το ΠΣΕ και τώρα με την ψευδοσύνοδο.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com