Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Πάντειο: Ανίερη φιέστα με στόχο την Εκκλησία!

dfsdfsdfsdf_3.jpg
Το Πάντειο «προσκυνάει» τους άθεους!
Το πανεπιστήμιο οργανώνει συνέδριο με τους γραφικούς αρνητές της ύπαρξης του Ιησού. «Ύποπτη» πρωτοβουλία να στηθεί αντιορθόδοξη φιέστα με κεντρικό καλεσμένο τον Μιχάλη Σταθόπουλο, που είχε βάλει (με τις «ευλογίες» του Κ. Σημίτη) μπουρλότο στην ελληνική κοινωνία για τις ταυτότητες.

«Προσκυνούν» τους άθεους με μπροστάρη τον  Μ. Σταθόπουλο
Φιέστα κατά της Εκκλησίας στήνει η διοίκηση του Πάντειου Πανεπιστημίου, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες του ιστορικού ιδρύματος στην Ένωση Αθέων, μια παρέα γραφικών, προκειμένου να διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου ημερίδα για τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας. Διοργανωτής της ημερίδας είναι το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου σε συνεργασία με την Ένωση Αθέων και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. 
Η διοίκηση του ιστορικού ιδρύματος, που χρηματοδοτείται από το υστέρημα των φορολογουμένων, προκαλεί με την απόφασή της να φιλοξενήσει την ημερίδα.
Συνομιλητής
Και τούτο διότι επιχειρεί να καταστήσει την Ένωση Αθέων θεσμικό συνομιλητή των οργάνων της Πολιτείας, χωρίς αυτός να είναι ο ρόλος της. Μέχρι σήμερα μόνο ο (απίθανος) δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με προφανή σκοπό να ενισχύσει την εκλογική πελατεία του, είχε δώσει βήμα στους ακραίους αρνητές του χριστιανισμού, παραχωρώντας τους δημοτική αίθουσα για τη διοργάνωση της γιορτής τους. 
Η Ένωση Αθέων είναι μια περιθωριακή οργάνωση με πολύ λίγα μέλη και υποστηρικτές που επιχειρεί να βρίσκεται, όποτε μπορεί, στην επικαιρότητα με επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και των μητροπολιτών, ζητώντας την πλήρη κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και απαιτώντας να σταματήσει η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα. Εντύπωση, δε, προκαλεί η επιμονή της να στρέφεται αποκλειστικά και μόνο κατά του χριστιανισμού, διότι δεν έχει εκδώσει ποτέ μια ανακοίνωση καταδίκης του ισλαμικού φονταμενταλισμού.
Παρά την ανύπαρκτη αποδοχή της από την κοινωνία, η Ένωση Αθέων προκαλεί συνεχώς. Πέρυσι, με προβοκατόρικη διάθεση είχε διοργανώσει πάρτι κρεατοφαγίας τη Μεγάλη Παρασκευή, με την ονομασία «Φανερός Δείπνος», καλώντας σε «τσιμπούσι» την ώρα του Επιταφίου, θέλοντας να λοιδορήσει το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών. 
Στην εκδήλωση του Παντείου θα μιλήσουν πανεπιστημιακοί, μεταξύ αυτών και ο διαβόητος Μιχάλης Σταθόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους της Εκκλησίας και «σημαιοφόρος» της σύγκρουσης των ταυτοτήτων με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο το 2000. 
Η ημερίδα της Ενωσης Αθέων για τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας θα είναι φανερά μονόπλευρη, αφού δεν έχει προσκληθεί κανένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας.
«Επιλεκτικές ιδεοληψίες»
Καυστικό είναι το σχόλιο του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ (φωτό) για τη «φιέστα» των αθέων. Ο δυναμικός ιεράρχης, μιλώντας στη «δημοκρατία», ανέφερε: «Το συνέδριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν του το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας, διότι την αυτή νομική θέση και κατάσταση που απολαμβάνει η Εκκλησία της Ελλάδος απολαμβάνουν και οι γνωστές κατά το Σύνταγμα θρησκευτικές παραδοχές και οντότητες των Εβραίων Συνελλήνων και των μουσουλμάνων της δυτικής Θράκης.
Δεν υπάρχει προνομιακή μεταχείριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, όταν επιπροσθέτως ληφθεί υπ' όψιν ότι και οι άλλες θρησκευτικές παραδοχές αποτελούν νομικά πρόσωπα θρησκευτικού δικαίου. Επομένως, η εμμονική ιδεοληψία της Ενώσεως Αθέων θα έπρεπε να στρέφεται εναντίον όλων των θρησκευτικών οντοτήτων της χώρας και όχι επιλεκτικά στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ένεκεν της οποίας δεν είμαστε σήμερα το υπόλοιπον της ευρωπαϊκής Τουρκίας».

2 σχόλια :

 1. Το Πάντειο φημίζεται για την φιλοξενία του προς όλες τις σκέψεις, όλες τις ιδέες και όλες τις απόψεις εις τρόπον ώστε εαν σήμερα ανασταίνονταν ο Κύριος και ερχόταν ο απόστολος Παύλος στην Αθήνα να κηρύξει τον χριστιανισμό αντί για Άρειο Πάγο θα μιλούσε είτε Πάντειο είτε Σκάι.

  Είναι πολύ σπάνιο το φαινόμενο κάποιος να εκφράζει την άποψή του και να μην δέχεται καμιά απάντηση, κανένα σχόλιο και καμιά κριτική. Και το πόσοι τελικά θα παραβρεθούν σε μια τέτοια φαιδρή ημερίδα είναι μια απάντηση, διότι κατά κανόνα η πλειοψηφία των φοιτητών του Παντείου προέρχεται από μέσες και κατώτερες οικονομικά και κοινωνικά τάξεις που έχουν έναν στοιχειώδη σεβασμό στην πατρίδα και την εκκλησία και αποστρέφονται την σπατάλη μιας ή δυο ωρών από τον πολύτιμο χρόνο της νιότης τους για να παρακολουθήσουν ρεσιτάλ φτηνών ιδεών δολοφόνων - και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

  Για όποιον γνωρίζει από μέσα το τμήμα κοινωνιολογίας που σήμερα έχει ως πρόεδρο τον αγαπητό καθηγητή μου κύριο αντωνάκη παπαρίζο που του αρέσει ο υλισμός και τον εκφράζει η αθεΐα, ενώ φλερτάρει και με τον ρωμαιοκαθολικισμό, δεν ακούγεται παράξενο να δίνει στέγη στους ομόθρησκους άθεους του προέδρου: Πιο παράλογο θα ήταν να γινόταν αυτή η ημερίδα στην ..θεολογική, αν και πλέον τπτ δεν αποκλείεται καθότι "πρώτος θεολόγος ο διάβολος".

  Εν πάση περιπτώση γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι οι σπουδές και τα πτυχία που παρέχει το πάντειο πανεπιστήμιο στην μετά Νεοκλή ΣΑΡΡΗ εποχή έχουν υποβαθμιστεί σε σημείο ώστε η ανεργία να είναι το σίγουρο μέλλον των πτυχιούχων του Παντείου με δεύτερη επιλογή την μετανάστευση και ετεροαπασχόληση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ, ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΘΕΟΙ, ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ,ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ.
  ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ
  1. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ.
  2.Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ.
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ , ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ(ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ....ΤΕΜΕΝΟΣ..ΟΧΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ..ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΛΑΘΡΟΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ...)ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!
  ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΩΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,Η ΑΠΑΛΕΙΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΥΛΩΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ,ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ,ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΠΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ!.
  ΕΤΣΙ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ,ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ "ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ"!!!!!!!!ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com