Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Συνάντηση του Μητροπολίτη Γαλλίας με τον Καρδινάλιο Philippe Barbarin

galias4.jpg

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Στη Γαλλία, τα οικουμενιστικά πάρε-δώσε του οικείου Μητροπολίτου δεν έχουνε τελειωμό. Εννοείται φυσικά πως δε θα έχανε την ευκαιρία, εν μέσω Σαρακοστής, να επιχειρήσει με τις επιλογές του, τον σκανδαλισμό του πιστού λαού. Προσκλήθηκε ως επίσημος ομιλητής των Καθολικών της πόλεως Λυών, σε μια σειρά διαλέξεων της περιόδου αυτής και μίλησε με θέμα την ένωση. Ήδη αναζητούμε την ομιλία του που θα τη μεταφράσουμε και θα σας την παρουσιάσουμε. 
Έχουμε τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μια ομιλία η οποία, ακριβώς επειδή δόθηκε σε ένα άλλο κοινό, θα είναι τουλάχιστον αποκαλυπτική, για τη διγλωσσία των Αρχιερέων που πρωτοστατούν στην Οικουμενική κίνηση. Μόνον που ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, σε αυτή την τάση, την κίνηση διέκρινε την χειρότερη αίρεση όλων των αιώνων, την παναίρεση του Οικουμενισμού.
Επίσημη συνάντηση πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ με τον Σεβασμιώτατο Καρδινάλιο Λυώνος κ. Philippe Barbarin.
Ο Καρδινάλιος Barbarin υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Γαλλίας στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο πλησίον του τάφου του Αγίου Ειρηναίου Λουγδούνων όπου και συναντήθηκαν κατ΄ ιδίαν για μία ώρα.
Στη συνέχεια ο Καρδινάλιος συνόδευσε τον Μητροπολίτη Εμμανουήλ στον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου Λυώνος, όπου ο Μητροπολίτης Γαλλίας μίλησε ως επίσημος προσκεκλημένος στα πλαίσια των εσπερινών ομιλιών της Μ. Σαρακοστής με θέμα την ενότητα της Εκκλησίας.
Στην ομιλία παρέστησαν επίσκοποι, ιερείς και μοναχικά τάγματα, καθώς και πλήθος προσκυνητών και επισκεπτών.
galias1galias2galias3galias6galias7galias5
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γαλλίας

2 σχόλια :

 1. Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής από παιδί έκλεγε, έτρεχε και φώναζε: το όνομά μου είναι Εμμανουήλ, ο Θεός είναι μαζί μου, ο Θεός είναι μαζί μου... και έκλεγε από χαρά.

  Ας ευχηθούμε ο Γαλλίας Εμμανουήλ να ανανήψει πριν χάσει το δικαίωμα του "ονόματός" του, που συνεπάγεται την απώλεια της Ορθόδοξης Χριστιανικής του ταυτότητας, κάτι που σημαίνει άρνηση της Πίστης, της Αγάπης και της Ελπίδας μας που είναι ο Χριστός, ο Σωτήρ ημών.

  Με τιμή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ ωραίο το παράδειγμα του αγίου και μακάρι να σκεφτόταν έτσι ο Γαλλίας και οι συν αυτώ. Αλλά δυστυχώς για την ψυχή τους και και δυστυχώς για το ποίμνιο που τους ακολουθεί, δεν αναζητούν τα βιώματα των αγίων μας. Έχουν τυφλωθεί από τον τύφο υπερηφανείας του πάπα. Μακάρι ο κόσμος να καταλάβει ότι οδηγείται στην απώλεια.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com