Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης, Βιβλιοπαρουσίαση - ''Μετά τη Σύνοδο... η δικαστική μου δίωξη'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης, Βιβλιοπαρουσίαση -  ''Μετά τη Σύνοδο... η δικαστική μου δίωξη'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Ομιλία του π. Θεοδώρου Ζήση που εκφωνήθηκε την Κυριακή 6-4-2017, σε κατ' οίκον "Αρχονταρίκι", λόγω της διώξεως από τον Ι.Ν. Αγ. Αντωνίου με εντολή του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

10 σχόλια :

 1. π.Θεόδωρε με το καλό να συνεχίσετε το κατ' οίκον "Αρχονταρίκι"!

  Ο π.Νικόλαος χρόνια αυτό κάνει: Αρχικά εξόριστος από τις ομιλίες εντός ναού, έκανε τις συνάξεις στο πνευματικό κέντρο του Προφήτη Ηλία. Στη συνέχεια διωκόμενος και από εκεί, στριμώχτηκε όλο το πλήθος των ακροατών σε ένα υπόγειο δωματιάκι δίπλα από τα κατηχητικά. Με τη μεταφορά του στον Άγιο Σπυρίδωνα δεν είχε "κανένα δικαίωμα" να ομιλεί σε χώρο του ναού οπότε ξεκίνησε τις κατ'οίκον ομιλίες που τις συνεχίζει αξίως!

  Εσάς πατέρες για να σας σταματήσουν να μιλάτε κατά των αιρέσεων, μόνο με κομμένη γλώσσα σαν τον Όσιο Μάξιμο, θα το επιτύχουν. Αλλά και πάλι θα βρείτε τρόπο!

  Οι κατ'οίκον - διωκόμενες ομιλίες μόνο ωφέλεια προκαλούν και μάλιστα μεγαλύτερης αξίας.

  Μη σταματήσετε να διδάσκετε το Λόγο του Θεού!

  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο π. Θεόδωρος Ζ. μαζί με τον π. Νικόλαο Μ. να βρούνε έναν καλό τρόπο να τα βρούνε με τους Αγιορείτες Πατέρες πρώτα, αν θέλουν να παραμείνουμε ενωμένοι μαζί τους.

  Διαφορετικά θα επικρατήσει η «Φυσική Κατάσταση» του Τόμας Χόμπς. Και ερευνών ευρήσει τι εν τούτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να προσέξουμε την προσωπολατρεία. Δεν θα μας σώσει ο Ζήσης, ούτε οι αγιορείτες, αλλά ο Θεός. Και να ευχόμαστε να μείνουμε ενωμένοι με τον Θεό, όχι με πρόσωπα.
   Πιστεύω ότι και ο π. Θεόδωρος​ Ζήσης τα αυτά θα σας έλεγε.

   Τέλος, να θυμόμαστε ότι υπάρχουν και πειρασμοί εκ δεξιών.

   Διαγραφή
  2. Συμφωνούμε στην προσωπολατρεία. Αλλά η ενώτης μετα του Θεού, δεν είναι και προσωπική. Η ενότητα με τον Θεό, δεν είναι ενότητα με τα Τρία Πρόσωπα της αγίας τριάδος; Η Προσωπολατρεία στην αγία Τριάδα των Προσώπων δεν είναι αμαρτία. Πιθανόν εννοείτε να μη είμεθα προσκολλημένοι σε ανθρώπινα πρόσωπα. Διότι και η εκκλησιαστική ενότητα είναι ενότητα αναμεταξύ εν Χριστώ αδελφών και ετέρων προσώπων. Δηλαδή μάλλον έχετε κάποιο σφάλμα, διότι πρέπει να προσευχόμαστε να παραμένουμε ενωμένοι με τον Τριαδικό Θεό μας αλλά και με τους εν Χριστώ αδελφούς μας, οι οποίοι είναι ΠΡΟ-ΣΩ-ΠΑ!

   Ο π. Θεόδωρος Ζήσης είναι πανάξιος Ομολογητής Κληρικός και άριστος Διδάσκαλός Πατρολόγος και είναι πράγμα αδιανόητον να καλλιεργεί την προσωπολατρεία προς τον Γεροντισμό.

   Ουδέποτε μας δίδαξε τέτοια αρρωστημένα πράγματα, απόδειξις μάλλιστα μας βοήθησε να αντιληφθούμε σε βάθος, ότι δια του Γεροντισμού (είτε δια της π.χ. φανατικής προσκωλήσεως προς τον Γέροντα Ζηζιούλα, είτε προς τον Γέροντα Πατριάρχην κ.ο.κ.) παραμένουμε βραχυκυκλωμένοι και πνευματικά υποανάπτυκτοι.

   Πειρασμοί εκ δεξιών, εξ άνωθεν, κάτωθεν, πειρασμοί από παντού.

   Δι ευχών των αγίων νεοφανών Ομολογητών Πατέρων της Συνάξεως Κληρικών και Μοναχών ο Θεός ελέησον ημάς!

   Διαγραφή
  3. Φίλε labitochromis αναζήτησε την προσωπολατρεία σε αυτούς που ενώ ξέρουν ότι ο επίσκοπος τους υπέγραψε ή προωθεί οικουμενιστικα πορίσματα εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και μάλιστα απαιτούν να πάψουν όσοι μιλούν για διόρθωση και αλλαγή πορείας.

   ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΊΑ, ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΨΕΙ.

   Διαγραφή
 3. ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟΔΩΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΜΟΧΘΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΣ.

  ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΙΚΩΣ, ΩΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΑΣ, ΟΤΙ ΗΤΟ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ. ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΝΗΝΕΜΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δὲν ἀρκοῦν τὸ κήρυγμα καὶ αἱ ὁμιλίαι. Πρέπει νὰ λειτουργοῦν καὶ νὰ τελοῦν ὅλα τὰ μυστήρια τοῦ βαθμοῦ ἱερωσύνης των οἱ διακόπτοντες τὸ μνημόσυνον αἱρετικῶν._

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τα κηρύγματά σας και οι ομιλίες σας ευωδιάζουν, μείνετε έτσι σεβαστοί μας πατέρες, καλή δύναμη και ο Θεός ας ευλογεί τον αντιαιρετικό σας αγώνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com