Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ, ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΕΥΧΕΣ 2017

Click to view full size image
Αγαπητοί αδελφοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
«Πάσχα ιερόν ημίν σήμερον αναδέδεικται, Πάσχα καινόν, άγιον… Πάσχα τας πύλας ημίν του παραδείσου ανοίξαν, Πάσχα πάντας αγιάζον πιστούς». Με δάκρυα χαράς στα μάτια και με καρδιά που πάλει από άφατη αγαλλίαση, «Θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν Άδου την καθαίρεσιν»!
Η «βασιλίς και κυρία» των αγίων εορτών είναι τα υπέρλαμπρα επινίκια της πιο μεγάλης νίκης όλων των εποχών, κατά την οποία κατατροπώθηκε ο διάβολος και καταργήθηκε ο θάνατος. Ο Μέγας Τροπαιούχος του Πάσχα, ο Αναστάς Κύριος μας Ιησούς Χριστός δια του εκουσίου θανάτου Του θανάτωσε δια παντός το θάνατό μας! Η κενότητα  του «όλβιου τάφου» Του βεβαιώνει πανηγυρικά και τη μελλοντική κενότητα και των δικών μας τάφων, διότι «νυνί δε Χριστός εγήγερται εκ νεκρών, απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο» (Α΄Κορ.15,17)! Δια τούτο «ουρανοί μεν επαξίως ευφραινέσθωσαν γη δε αγαλλιάσθω»! Μεταναστάσιμη απαισιοδοξία και κατήφεια δεν δικαιολογείται πια. Το ανέσπερο αναστάσιμο φως μπορεί να διαλύει κάθε αχλή απελπισίας και θλίψεως  από τις ψυχές μας και να πληρώνει με αισιοδοξία και χαρά, ως τα μύχια, την ύπαρξή μας, διότι, πιστεύουμε ακράδαντα και ομολογούμε, ότι ο Αναστάς Ζωοδότης Χριστός θα μας χαρίζει πλέρια ζωή στους ατελεύτητους αιώνες, εφ’ όσον γίνουμε εκούσιοι κοινωνοί των αστείρευτων αναστάσιμων δωρεών Του!      
       Σας εύχομαι εκ βάθους καρδιάς η ανεκλάλητη χαρά της Αναστάσεως να έχει μόνιμα πληρωμένη την ψυχή σας και το ανέσπερο αναστάσιμο φως να ιλαρύνει παντοτινά το πρόσωπό σας.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!
        Σας ασπάζομαι αδελφικώς, με την αγάπη του Αναστάντος Χριστού μας.
ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ Θεολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com