Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Προπαγανδιστική η Ημερίδα για την Ψευδοσύνοδο στην ΙΜΘ [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Προπαγανδιστική η Ημερίδα για την Ψευδοσύνοδο στην ΙΜΘ [ΒΙΝΤΕΟ 2017]
Πρόσφατη ομιλία (22-4-2017) του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη.
Παρακολουθείστε το βίντεο:
    Από τις 19 Φεβρουαρίου 2017, ο π. Νικόλαος έκοψε το μνημόσυνο του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, για θέματα Πίστεως, καταγγέλλοντας τον μητροπολίτη για την παράδοση της Θεσσαλονίκης, στην παναίρεση του Οικουμενισμού μέσω κυρίως της αποδοχής των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Παραβαίνοντας τους ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο κ. Άνθιμοςδιώκει εκ νέου τον π. Νικόλαο.Διώκοντας και τιμωρώντας τον πατέρα Νικόλαο ο μητροπολίτης, ακολουθεί αντιπατερική γραμμή. Ο ΙΕ' ιερός Κανών της Πρωτοδευτέρας ιερά Συνόδου επί Μεγάλου Φωτίου, επιτάσσει τον έπαινο και απαγορεύει τις τιμωρίες σε περιπτώσεις διακοπής του μνημοσύνου του επισκόπου για θέματα Πίστεως.
(Με παλαιότερη εντολή, 20-11-2015, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, απαγόρευσε και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!!)
    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας.
    Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα.

6 σχόλια :

 1. Το χριστεπώνυμο πλήρωμα έχει ήδη απορρίψει την ΄΄σύνοδο΄΄αυτή, ούτε Αγία, ούτε Μεγάλη δεν την θεωρεί, αλλά ληστρική, ας μην κουράζονται με ημερίδες και άλλες προπαγανδιστικές ενέργειες, ο φύλακας της ορθοδοξίας, ο πιστός λαός, έχει γνώση για όλα αυτά τα προδοτικά που συνέβησαν στο Κολυμπάρι της Κρήτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι άνθρωποι που ακυρώνουν συστηματικά και μεθοδικά τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, σαν συνέπεια ακυρώνουν και τους Αγίους της Εκκλησίας (που όρισαν τους Ιερούς Κανόνες) και συνεπώς ακυρώνουν και τον ίδιο τον Θεό αυτών των Αγίων.

  Ο κάθε σώφρων καταλαβαίνει, ότι αυτοί οι άνθρωποι που ακυρώνουν τον Θεό, ακυρώνουν οπωσδήποτε και τους "απλούς" ανθρώπους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Ο κόσμος (είναι) αχταρμάς. Ο κόσμος δεν θα ξέρει τι του γίνεται (σχετικά με τα Οικουμενιστικά)".

  Αυτοί που πραγματικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται, και είναι οι ίδιοι αχταρμάς, είναι αυτοί που επιδιώκουν και προωθούν αυτά τα όντως σατανικά Οικουμενιστικά σχέδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εύγε άγιε γέροντά μου! Την ευχή σου να έχουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απόσπασμα ομιλίας κατά την διεξαγωγή της ημερίδας στο ΑΠΘ στο Αμφιθέατρο Α, που βρέθηκα: (κάπως έτσι)
  Στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο αναγνωρίστηκε η ανάγκη της αναγνώρισης μιας αναγκαιότητας να τονιστεί με έντονο τρόπο η αναγνώριση της ανάγκης λήψεων αποφάσεων στα πλαίσια της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία αποτέλεσε μια εκδήλωση της ενότητας που εκφράστηκε με εκδηλωτικό τρόπο και συνέβαλε έντονα στην γενικότερη ενότητα, η οποία αναγνωρίστηκε από όλη την Σύνοδο μέσα από την έντονη αποδοχή των αποφάσεων που πάρθηκαν σε πνεύμα ενότητας, που ένωνε... τα ανένωτα. ΧΑΧΑΧΑ. Εάν δεν καταλάβατε τίποτα, δεν πειράζει. Ούτε οι φοιτητές κατάλαβαν. Για γέλια και για κλάματα. Πραγματικά αξιογέλαστοι και αξιοθρήνητοι.

  Ακαταλαβίστικες προτάσεις στις οποίες δέσποζαν οι λέξεις Αγία και Μεγάλη Σύνοδος και ενότητες και κατανόηση και άλλες νεο-εποχήτικες ορολογίες, ίσα-ίσα να μείνει ότι η Ψευδοσύνοδος αυτή ήταν Αγία και Μεγάλη. Όλα τα άλλα ήταν το περιτύλιγμα για να φάνε την ώρα.

  Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν! Χριστός Ανέστη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. να είσαι καλά πάτερ Νικόλαε γιατί ενημερώνονται οι ορθόδοξοι χριστιανοί για την προδοσία της ορθοδοξίας από τον επίσκοπο Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com