Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ο Λόγος που δεν συμμετείχαμε στην Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ο Λόγος που δεν συμμετείχαμε στην Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Ομιλία του π. Θεοδώρου Ζήση που εκφωνήθηκε την Τετάρτη 5-04-2017 με την συμμετοχή των Πρωτοπρεσβυτέρων: Νικολάου Μανώλη, Φωτίου Βεζύνια, Αγγέλου Αγγελακοπούλου και Ματθαίου Βουλκανέσκου.
 Δείτε σχετικά
-ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΟΧΙ στην Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

32 σχόλια :

 1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ Π. ΘΕΟΔΩΡΕ ΖΗΣΗ, Π. ΝΙΚΟΛΑΕ ΜΑΝΩΛΗ, Π. ΦΩΤΙΕ ΒΕΖΥΝΙΑ, Π. ΜΑΤΘΑΙΟ ΒΟΥΛΚΑΝΕΣΚΟΥ ΚΑΙ Π. ΑΓΓΕΛΕ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΕ.

  ΜΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΑΤΕ.

  ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΔΙΑΘΕΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άγιοι πατέρες ευχαριστούμε, μας γλυκάνατε την ψυχή! Σας χρωστάμε πολλά! Καλό αγώνα! Συγχαρητήρια στην ''Κατανυξη''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ζητω η Ορθοδοξια!!!ειστε Αξιοι πατερες και επομενοι των Αγιων Πατερων.Περιμενουμε,μετα απο αυτη την συνεντευξη,να ακουσουν οι Αρχιερεις που τιμωρουν τους πνευμ.μας πατερες να σταματησουν αυτο τον διωγμο που δε γινεται μονο προς αυτους αλλα και προς ολους εμας τους πιστους.Να προσευχηθουμε ολοι να λαμψει η Ορθοδοξια και να καταισχυνθει ο διαβολος(αιρεση)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ ωραία τα είπαν οι πατέρες και σε αρκετά συμφωνούμε. Αν όντως οι αγιορείτες δεν ετήρησαν την συμφωνία τους τότε κακώς κατηγορήθηκαν οι ως άνω πατέρες. Αλλά το στοιχείο του διχασμού είτε έτσι είτε αλλέως εισεχώρησε εις τον αγώνα και ήδη ακούσαμε ότι ο ένας εκ των δύο αγιορειτών είπε εις τον π. Θεόδωρο ''εμείς διοργανώσαμε την ημερίδα'' και τώρα εις το βίντεο ακούσαμε από τον π. Φώτιο να διοργανωθεί άλλη ημερίδα. Η γνωστή ελληνική διχόνοια, ''εγώ, όχι εσύ'';

  Το ηγετικό στοιχείο δεν το απέφυγαν μήτε οι μεν μήτε οι δε. Οι αγιορείτες έχουν ηγέτη τον π. Σάββα, οι εκτός αγίου Όρους τον π. Θεόδωρο. Ουδείς αλάθητος, μόνο ο Θεός.

  Αν και ο π. Θεόδωρος ονόμασε εαυτόν πανεπιστημιακόν, και ναι είναι τέτοιος, απορούμε δεν αντιλαμβάνεται πως οι σλαυόφωνες χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρωσία απείχαν από το Κολυμπάρι λόγω προβολής της Μόσχας ως νέας Ρώμης; Αυτό το γνωρίζουν οι ενασχολούμενοι με τα κονταροχτυπήματα μεταξύ Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας. Όλοι γνωρίζουν επίσης πως η Βουλγαρία ακολουθεί την Μόσχα σχεδόν πάντα. Δεν βλέπει τον εθνοφυλετισμό ο π. Θεόδωρος; Θεωρεί ότι η Μόσχα ή η Βουλγαρία έγιναν ορθόδοξες μόνο λόγω της αποχής τους εις το Κολυμπάρι; Ξεχνά τί υπέγραψε ο Μόσχας Κύριλλος εις την Κούβαν; Πλανήθηκαν οι πατέρες και ανατολής και δύσεως γράφει εις το κείμενο όπου υπέγραψε ο Κύριλλος με τον πάπα Φραγκίσκο.

  Πατέρα Θεόδωρε, δεν είναι όλος ο οικουμενισμός εις το Κολυμπάρι. Η σύνοδος αυτή ήταν ένα σύμπτωμα του οικουμενισμού. Ο οικουμενισμός της Μόσχας είναι πολύ πιο προχωρημένος από τον οικουμενισμό άλλων πατριαρχείων. Μην ξεχνάτε την επίσημη συνοδική απόφαση της Μόσχας επί σοβιέτ ακόμη την δεκαετία του 1960, με την οποίαν επετράπη εις τους ορθοδόξους Ρώσους να μεταλαμβάνουν εις παπικούς ναούς. Η Κων/πολη τέτοια απόφαση δεν ετόλμησε ακόμη να λάβει. Βεβαίως ημείς θεωρούμε όλους τους εμφανιζόμενους οικουμενισμούς ίδιους, απλώς τονίζουμε την συνοδική επισημότητα που έχει δώσει η Μόσχα εν σχέσει με την πιο ύπουλη μέθοδο του εσβησμένου Φαναρίου.

  Αν βλέπετε μόνο το δένδρο και χάνετε το δάσος τότε θα είστε σε κοινωνία με τον οικουμενισμό του εξωτερικού ενώ διακόψατε το μνημόσυνο του επισκόπου σας λόγω οικουμενισμού εις το εσωτερικόν;;;

  Καλή η οικονομία όταν πρέπει. Αλήθεια ο ιερομόναχος π. Ευστράτιος ο Λαυρεώτης, ο γέρων του π. Σάββα αφού δεν έχει διακόψει το μνημόσυνο του πατριάρχου Βαρθολομαίου πώς έχει λόγο εις τα ημερίδος του πνευματικού του τέκνου π. Σάββα, ο οποίος έχει αποτειχισθεί; Αυτό δεν ετονίσθη από τον π. Θεόδωρο όσο έπρεπε.

  Με αγάπη εν Κυρίω, ασπαζόμεθα τον αγώνα σας,
  Ελεύθερη Ορθόδοξη Συνάθροιση Εφφαθά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πολύ ωραία τα λέτε , εγώ θέλω να κάνω και μιά άλλη ερώτηση , μιλάνε για κάποια σύνοδο που θα καταδικάση τους οικουμενιστές , ποια θα είναι αυτή η σύνοδος ,από ποιους θα γίνη ? υπάρχουν σήμερα ορθόδοξοι αντι-οικουενιστές επίσκοποι που θα καταδικάσουν τους συνεπισκόπους τους και τον οικουμενισμό ? διότι κανένας δεν απαντά από πότε οι ορθόδοξες εκκλησίες έπεσαν θύματα του οικουμενισμού!

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Εφφαθά, το κατά πόσο έχει συμπλεύσει η διπλωματία ή/και ο εθνοφυλετισμός με την καθαρή ομολογία Πίστεως στις εκάστοτε Τοπικές Εκκλησίες είναι ένα θέμα το οποίο έχει τις διαβαθμίσεις του και τις διακλαδώσεις του. Στην τελική αυτό που μένει και που έχει σημασία είναι ποιος την έκανε αυτήν την ομολογία και ποιος όχι. Ο λαός μας έχει ένα πολύ ωραίο ρητό: «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα» και το ουσιώδες που εγώ κρατώ από τα λεγόμενα του πατρός Θεοδώρου Ζήση είναι ότι εκείνοι που κατηγορούν τις Σλαβικές Εκκλησίες ως εθνοφυλετικές δεν βλέπουν το καδρόνι στο κεφάλι τους, τα δικά τους τα χάλια, που όλες ανεξαιρέτως ακολούθησαν την αντορθόδοξη γραμμή του Βαρθολομαίου. Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν όλες οι Ελληνόφωνες Εκκλησίες ομολογούσαν καθαρά την Πίστη τότε χαλάλι του και ο εθνοφυλετισμός, χαλάλι και όλα τα στραβά κι ανάποδα. Εδώ έρχεται η άλλη φράση να μας εξηγήσει: «διυλίζω τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλον» από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Θαρρώ πως όλη αυτή η κουβέντα περί 'εθνοφυλετισμού' εντάσσεται σε μία παραπλανητική αφήγηση -παράπλευρη και πανομοιότυπη με αυτή της παγκοσμιοποίησης των 'αντιφασιστών', 'αντιρατσιστών' και λοιπών εσπεριδοειδών- η οποία αποσκοπεί στην απομάκρυνση από το ουσιώδες το οποίο είναι η Πίστη μας, μέσω της στοχοποίησης. Αυτός που επιτίθεται και παρεκκλίνει ωμά και κατάφορα (οι οικουμενιστές), για να μην χρειαστεί να απολογηθεί, φροντίζει εκ των προτέρων να φέρει τον άλλον σε κατάσταση εντροπίας, ψυχολογικού μπλοκαρίσματος .. 'είσαι εθνοφυλετιστής' και κολοκύθια νερόβραστα. Μην πέφτουμε σ' αυτήν την παγίδα, να νοιώθουμε την ανάγκη να απολογηθούμε την ώρα που θα έπρεπε να απολογούνται εκείνοι. Δεν μπορούμε να μιλούμε συνεχώς για την Πίστη και τον εθνοφυλετισμό σαν να είναι δύο θέματα ισότιμης βαρύτητας.

   Νομίζω ότι το μήνυμα στο βίντεο ήταν ξεκάθαρο. Υπήρξε μία κατανόηση η οποία την παραμονή άλλαξε, απλά πράγματα. Δεν είναι ανάγκη να 'ξεχειλώνουμε' το θέμα με διάφορες ερμηνείες. Εγώ θέλω να πω σε όλους τους πατέρες, και τους Αγιορείτες και τους εδώ πατέρες, ότι τους αγαπάμε και ότι τους στηρίζουμε.

   Διαγραφή
 5. Ευχαριστούμε τους πατέρες για την διάκρισή, και τον υπεύθυνο λόγο τους που μας αναπαύει και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
  Ο π.Θεόδωρος λέει [και μάλιστα σε αρκετά σημεία της ομιλίας του], ότι "δεν είναι δυνατόν όλη η Εκκλησία να πλανηθεί" και ότι "είναι ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ να λέμε ότι έχει φύγει η Θεία Χάρη, και ότι τα Μυστήρια είναι άκυρα".
  Στο 9ο λεπτό λέει "Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι βασική αλήθεια από την εκκλησιαστική ιστορία και κανονική παράδοση, ότι μόνο όταν υπάρξει οριστική καταδίκη από Σύνοδο των κακόδοξων, τότε μόνο φεύγει η Χάρις από τα Μυστήρια που τελούν".

  Στο 19.45 λέει "..τώρα που δεν έχουμε Ναό τι να κάνουμε;που θα πάνε τα παιδιά μας;δεν θα πάνε πουθενά;χάθηκε η Χάρις από την Εκκλησία;; Aυτό δηλαδή καταντάει να γίνει ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ!
  Δηλαδή να πούμε ότι διακόπτουμε την κοινωνία με όλη την Εκκλησία;;
  Δεν έχει η Εκκλησία Χάρη, και η Χάρη έχει απομείνει μόνο στους Αγιορείτες οι οποίοι διέκοψαν το μνημόσυνο;;"


  Ο αγαπητός π.Ν.Μανώλης τόνισε πολύ το θέμα της "ακοινωνησίας" όπως και ο π.Α.Αγγελακόπουλος που λέει στο 41.10 "Εμείς δεν υποστηρίζουμε την ακοινωνησία με όλη την Εκκλησία.
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΝΗΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
  Εδώ είμαστε και δεν είμαστε πλανεμένοι"

  Ο π.Μ.Βουλκανέσκου λέει στο 48.30 "Πως είναι δυνατόν να μην έχουμε κοινωνία π.χ. με την Εκκλησία της Βουλγαρίας που καταδίκασε την σύνοδο της Κρήτης λέγοντας ξεκάθαρα ότι οι αιρετικοί είναι εκτός Εκκλησίας δεν έχουν Χάρη, δεν έχουν σωτηρία, και τους περιμένουμε να επιστρέψουν στην Μία Αγία Εκκλησία;;"

  Λένε ακόμα ότι οι πιστοί πρέπει να είναι σε επαφή με την Εκκλησία και να αγιάζονται [ΚΑΙ] μέσω των Ιερών Μυστηρίων. Ότι γίνεται είναι προσωρινό και ο σκοπός μας δεν είναι τα σχίσματα αλλά να καταφέρουμε να φτάσουμε σε μια επόμενη Σύνοδο που θα καταδικάσει τον οικουμενισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι αλήθεια πάντως ότι πνευματικά παιδιά του Πάτερ Νικολάου δεν έρχονται σε εκκλησία ούτε άλλης Μητροπολης της Θεσσαλονίκης. Έχει ξεφύγει η κατάσταση και όλη την Σαρακοστη ο Θεός ξέρει τι έγινε. Πάντως και η Ιερα Μονή Κωνσταμινιτου πρέπει να μνημονευει τον Πατριαρχη.

   Διαγραφή
 6. Νομίζω ότι τώρα ξεκαθάρισε. Να προσευχηθούμε η επόμενη ορθόδοξη εσπερίδα να γίνει εν ειρήνη και ενότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συγχαρητήρια στους πατέρες!!!

  Συγχαρητήρια πρωτίστως στον π. Θεόδωρο Ζήση, γιατί επιτέλους έδειξε ότι η αποτείχιση δεν είναι ιδεολογία.
  Που επιτέλους έδειξε ότι η οικονομία άχρι καιρού δεν είναι καταδικαστέα.
  Που επιτέλους έδειξε ότι αποτείχιση δεν σημαίνει διακοπή κοινωνίας, αλλά είναι και βλασφημία να λέγεται κάτι τέτοιο.
  Που επιτέλους έδειξε ότι δεν είναι φανατικός, ούτε εναντίον όσων δεν έχουν κάνει διακοπή μνημοσύνου (κι ας ήθελαν ΕΤΣΙ να τον φαντάζονται κάποιοι).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σημειωτέον ότι και ο κ. Τσελεγγίδης στην πρόσφατη ομιλία του https://youtu.be/WEwns3MvuD8
  2:41:19 έως τέλος, τα ίδια λέει για την αποτείχιση. Συμφωνεί πλήρως με τον π. Θεόδωρο Ζήση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ ! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ! ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΦΑΣΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΟΥΜΕ . ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟΔΩΡΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΛΙΕΣ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ . ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΜΕ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΔΩ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟΔΩΡΕ ΝΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΤΕ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΤΕ. ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ. ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΑΤΗΡ ΦΩΤΙΟΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΑΤΕΡΑ ΦΩΤΙΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ.
   ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΤΗΡ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΝΑΟ, ΚΤΙΣΜΑ ΔΗΛ., ΟΧΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΛΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
   ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
   ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ¨ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ" , ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΩΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η΄ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΙΟΙ.
   ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
   ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

   Διαγραφή
  2. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΒΡΗΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ. ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ . ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ . ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ.

   Διαγραφή
 10. Μπράβο πατερα Θεόδωρε είπες ονόματα.
  ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ.

  Υγ. Όταν έκανε λάθος ο π. Θεόδωρος στα ιστολόγια το π. Φωτιου έτριβα τα αυτιά μου μήπως δεν άκουσα καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μένουμε στό συμπέρασμα οτι κανείς ουσιαστικός λόγος διχασμού δέν υφίσταται και χαιρόμαστε που εκατέρωθεν μέ κοσμιότητα εκτέθηκαν οι διαφορετικές τάσεις ΄΄οικονομίας ΄΄ ή ΄΄ακριβείας ΄΄ αντιμετώπισης της αιρέσεως που άλλωστε είναι συνέπεια της φυσικής θέσεως εκάστου Οι μέν είναι μοναχοί, οι δέ είναι ποιμένες εν το κόσμω Εν τέλει θεωρούμε ασήμαντο τον λόγο διαφωνίας και τίποτα το άξιο να επιφέρει διάσπαση Αγαπούμε τους σεβαστούς αγιορείτες πατέρες ,καθώς και τους εν το κόσμω πατέρες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Eφ οσον ειναι ετσι έπρεπε ολοι να βρίσκονται στην ΠΡΏΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

   Διαγραφή
 12. Ευχαριστούμε πολύ πατέρες για αυτά που είπατε, διότι πολλοί δε τα είχαν κατανοήσει.

  Μπράβο και στη Κατάνυξη!

  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αν υπάρχει όριο εις τους σχολιαστές δια ένα μόνο σχόλιο να μας το πείτε δια να μην γράφωμεν αδίκως. Σεβόμεθα τους όρους του ιστολογίου, μόνον να γνωρίζουμε θέλουμε. Με εν Χριστώ αγάπη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Εύγε, πατέρες! Λάβατε Ορθόδοξη και φιλάνθρωπη θέση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Υποστηριζετε την υποχώρηση . Ωστόσο
  Ας ξεσηκωθούν οι ορθόδοξοι λαοί και ας παίξουν δυνατά τις σάλπιγγες στους αιρετικούς για να επιστρέψουν στην αλήθεια και στην τιμιότητα. Αυτό είναι το αποστολικό έργο του καιρού μας. Αν θα το κάνουμε αυτό, θα μας ευλογήσει ό Χριστός, Θεός μας, στον όποιο ας είναι ή δόξα, εις τούς αίώναι των αιώνων. Αμήν.
  (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, Μέσα από το παράθυρο της φυλακής, Εκδ. “Ορθόδοξοσ Κυψέλη”).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ποῖος νὰ συγκαλέσῃ Πανορθόδοξον Σύνοδον ἥτις θὰ καταδικάσῃ τὸν οἰκουμενισμόν; Ὁ Βασιλεύς; Δὲν εἶναι εἰς τὸν θρόνον του. Οἱ ἀντι-οἰκουμενισταὶ ἀρχιερεῖς; Ἔχουν τὸ θάρρος καὶ τὴν δύναμιν; Καὶ ὣς πότε πρέπει νὰ περιμένωμε οἱ πιστοί γιὰ νὰ συγκληθῇ ἡ Σύνοδος; Ἀνθρωπίνως, θεωρεῖτε ὅτι θὰ γείνῃ τοῦτο συντόμως, ἅγιοι πατέρες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Demetrios Hadjinicolaou: ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ , ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΤΡΩΓΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ?? ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ! Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΩ ΣΩΘΗΤΩ!

   Διαγραφή
 17. Σημαντικά τα όσα ακούγονται στο βίντεο, το ζήτημα όμως είναι από εδώ και πέρα τι μέλλει γενέσθαι. Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις; Οι ημερίδες ενημέρωσης είναι καλές, φτάνουν όμως; Ας μας ενημερώσουν οι Πατέρες ποια θα είναι τα επόμενα βήματά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Αξιοι πατέρες την ευχή σας! Είμαστε μαζί σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. H ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΆΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΆ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙ
  ΔΙΩΓΜΟΣ 100 ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΓΙΑΤΙ… ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!
  http://nikosxeiladakis.gr/διωγμοσ-100-μοναχων-και-πανω-απο-το-αγιο-ο/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Οτι ου δει Αιρετικων
  ευλογιας λαμβανει,
  αιτινες εισιν αλογια μαλλον
  ή ευλογια.

  (Κανων ΛΒ΄της εν Λαοδικεια Συνοδου).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Θα ήθελα ταπεινά να προσθέσω ότι η οικονομία θα πρέπει να γίνει με τέτοιον τρόπο ούτως ώστε να μην καταλήξει σε τρόπο συμβίωσης με τους οικουμενιστές. Η 'ειρηνική συμβίωση' με όλους και με όλα είναι άλλωστε το στοιχείο τους. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι οικουμενιστές θα κερδίζουν συνεχώς έδαφος μολύνοντας το ποίμνιο διότι κατέχουν υψηλές θέσεις και τα πάνε μια χαρά με τους δυνατούς της γης. Ταπεινή μου άποψη είναι ότι πέραν του διαδικτύου, στο οποίο πολλοί δεν έχουν πρόσβαση, χρειάζονται περισσότερες ημερίδες διάσπαρτα στην Ελλάδα, ζωντανή επαφή με πιστούς και ιερείς για συνεχή ενημέρωση. Το ποίμνιο είναι εκείνο που τώρα καλείται να ασκήσει μαζική πίεση προς τα πάνω για τη διεξαγωγή Κανονικής Πανορθόδοξης Συνόδου στην οποία θα καταδικαστεί η ψευδοσύνοδος, η παναίρεση του οικουμενισμού και όλοι όσοι την στηρίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Δόξα τω Θεώ!!!!! Ένα μεγάλο μπράβο στους αγίους Πατέρες. Είναι «επόμενοι τοις αγίοις πατράσι». Ο Κύριος να τους ενισχύει στον αγώνα τους και να αναδείξει και άλλους και κυρίως επισκόπους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Σεβαστοί Πατέρες, την ευχή σας! Δεν πέφτετε στις παγίδες και ακολουθείτε πάντα το θέλημα του Θεού με ταπείνωση και θεία φώτιση, καλή δύναμη στο έργο σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com