Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ποιά θα είναι η Ιερά Συνοδος που θα καταδικάσει τον Οικουμενισμό [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ποιά θα είναι η Ιερά Συνοδος που θα καταδικάσει τον Οικουμενισμό [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρόσφατη ομιλία (26-3-2017) του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. 
Παρακολουθείστε το βίντεο:
 
    Από τις 19 Φεβρουαρίου 2017, ο π. Νικόλαος έκοψε το μνημόσυνο του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, για θέματα Πίστεως, καταγγέλλοντας τον μητροπολίτη για την παράδοση της Θεσσαλονίκης, στην παναίρεση του Οικουμενισμού μέσω κυρίως της αποδοχής των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Παραβαίνοντας τους ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο κ. Άνθιμος, διώκει εκ νέου τον π. Νικόλαο. Διώκοντας και τιμωρώντας τον πατέρα Νικόλαο ο μητροπολίτης, ακολουθεί αντιπατερική γραμμή. Ο ΙΕ' ιερός Κανών της Πρωτοδευτέρας ιερά Συνόδου επί Μεγάλου Φωτίου, επιτάσσει τον έπαινο και απαγορεύει τις τιμωρίες σε περιπτώσεις διακοπής του μνημοσύνου του επισκόπου για θέματα Πίστεως.

(Με παλαιότερη εντολή, 20-11-2015, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, απαγόρευσε και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!!)

    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 
    Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα.

8 σχόλια :

 1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ. ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΥΝΟΔΙΚΑ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. π. Νικόλαε, μου κάνει εντύπωση η σύγκριση που κάνετε της εποχής του αγ. Μαξίμου με την σημερινή κατάσταση. Σας θυμίζω ότι ο μονοθελητισμός και ιδιαίτερα η "Έκθεσις" του αυτοκράτορος Ηράκλειου(με συντάκτη τον μονοθελήτη πατριάρχη Σέργιο), είχαν καταδικαστεί από τον αγ. Μάξιμο και τον Αγ. Μαρτίνο πάπα Ρώμης, στην σύνοδο του Λατερανού τον Οκτώβριο του 649. Επίσης στην ΣΤ' Οικουμενική Σύνοδο πήραν μέρος συνολικά 174 επίσκοποι.(στην 18η τελευταία συνεδρία), πολλοί από τους οποίους ήταν ζώντες και σύγχρονοι του αγ. Μαξίμου. Τα πατριαρχεία της εποχής που "κατεδίκασαν" τις θέσεις του αγ. Μαξίμου, το έκαναν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδό τους και όχι στην Ιεραρχία τους. Νομίζω αυτό μας θυμίζει και εξηγεί πολλά. Υπήρχαν πολλοί ορθόδοξοι αρχιερείς τότε που δεν είχαν δεχθεί τις αποφάσεις της Δ.Ι.Σ. της τοπικής Εκκλησίας τους για αυτό και στην ΣΤ' Οικουμενική, αποδέχθησαν όλοι τις θέσεις του αγ. Μαξίμου και ορθοτόμησαν τον Λόγο της Αληθείας. Σήμερα υπάρχουν αρχιερείς που δεν έχουν δεχθεί (εγγράφως) την σύνοδο της Κρήτης; Είναι διατεθειμένοι να πάρουν την ευθύνη της καταδίκης και πιθανότατα ενός σχίσματος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. pater nikolae na xeris oti kai edo stin kipro se agapame para poli kai eyxaristoume to theo pou se gnorisame

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έτσι π. Νικόλαε θα δώσει ο Θεός να γίνει σύνοδος που θα καταδικάσει τον οικουμενισμό. Γιατί η εκκλησία είναι του Χριστού. Εκείνος θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, όχι οι ζηλωτισμοί οι ου κατ' επίγνωσιν.

  Εμείς οφείλουμε να μιλάμε εναντίον του οικουμενισμού. Και θα δώσει ο Θεός. Θα δικαιώσει τον αγώνα μας. " Εν τούτω αληθής εστιν ο λόγος, ότι άλλος εστίν ο σπείρων και άλλος ο θερίζων".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάθε εποχή θέλει τον άγονα της, πολλοί σεβαστοί γέροντες μίλησαν όταν έπρεπε και είπαν τα πράγματα με το όνομα τους και μάλιστα προχώρησαν και σε διακοπή μνημόνευσης (χωρίς να κάνουν σχίσμα) όταν ήταν απαιτούμενο.   Τώρα έχουμε μία σύνοδο με συγκεκριμενα πορίσματα και είναι πέρα από απαιτούμενο και μία χρυσή ευκαιρία να παύσουν οι μνημονεύσεις των επισκόπων που προωθούν τον οικουμενισμο. Τώρα ταπεινή μου γνώμη είναι πως απαιτείται ενημέρωση για την παύση μνημόνευσης και όχι γενικά και αόριστα ενημέρωση περί οικουμενισμού.

   Τι νόημα έχει η ενημέρωση όταν οι οικουμενιστες κάνουν συνόδους; και μάλιστα ιδιότυπης παπικου τύπου συνοδικοτητας και τις επιβάλουν ως άγιες συνόδους;

   Πρέπει κλήρος και λαός να κάνουμε το κάτι παραπάνω διότι δυστυχώς και οι οικουμενιστες έχουν κάνει άλματα. Ο Χριστός δεν θα αφήσει την εκκλησία του Μία την έχει . Εμείς όμως θα δώσουμε λόγο που την αφήνουμε.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com