Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Σχετικά με την Ημερίδα στο Ωραιόκαστρο (Σημπληρωματικά και άλλα) [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Σχετικά με την Ημερίδα στο Ωραιόκαστρο (Σημπληρωματικά και άλλα) [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Ομιλία του π. Θεοδώρου Ζήση που εκφωνήθηκε την Τετάρτη 6-04-2017 με την συμμετοχή των Πρωτοπρεσβυτέρων: Νικολάου Μανώλη, Φωτίου Βεζύνια.
 Δείτε σχετικά
-Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ο Λόγος που δεν συμμετείχαμε στην Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

12 σχόλια :

 1. Άγιος Ιωάννης ο Χοζεβίτης (1913-1960), Ρουμάνος Ησυχαστής (ερημίτης) στην κοιλάδα του Ιορδάνου, σωματικά άφθαρτος μέχρι και σήμερα.


  Μερικές προφητείες του βρίσκονται, για τους βιαστικούς και ανυπόμονους, στις δυο παρακάτω διευθύνσεις:

  http://agiotokos-kappadokia.gr/wp-content/uploads/2015/07/img482.jpg

  http://agiotokos-kappadokia.gr/wp-content/uploads/2015/07/img483.jpg


  Οι ίδιες προφητείες του και μερικά θαυμάσια και διδακτικά ποιήματα του, βρίσκονται συνολικά στην παρακάτω διεύθυνση:

  http://agiotokos-kappadokia.gr/ο-βίος-του-αγίου-ιωάννου-του-νέου-χοζεβ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΑΝ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΕΠΑΥΣΕ ΠΛΗΡΩΣ.

  ΦΑΝΗΚΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Ο Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ, Ο Π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ Ο Π. ΦΩΤΙΟΣ ΒΕΖΥΝΙΑΣ ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΜΕ ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.

  ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΟΤΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ.

  ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ Π. ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ.

  Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΧΑΡΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ή ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΕΙΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ.

  Η ΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

  Η ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΝΗΡΕΥΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ.

  ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΦΥΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΟΤΕ) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΝΗΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

  ΕΚΡΙΝΕ ΕΞ ΔΩΝ Τ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ.

  ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΘΕΣΟΥΝ.

  ΑΛΛΟ ΕΥΦΥΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΝΗΡΙΑ.

  ΠΟΝΗΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΤΣΙΔΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ορθόδοξος Ιεραπόστολος στην Αφρική, Αρχιμανδρίτης π. Ελπίδιος: Μετάνοια
  γι' αυτά που έρχονται.

  https://www.youtube.com/watch?v=LY5KeLqG6jE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εύγε άγιοι πατέρες!
  Αξιοι!
  Να έχουμε την ευχή σας! Είμαστε μαζί σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και χρειάζεται σοφία διάκριση και σοβαρότητα για την οικονομία που πρέπει να ακολουθήσουμε,όπως και να έχει οι ορθόδοξοι χριστιανοί της ακρίβειας και της οικονομίας δεν πρέπει να φαγωθούμε μεταξύ μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΤΕΝΗΝ ΕΙΔΙΚΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.


  ΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΣΤΟΧΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΜΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΡΘΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.

  ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΩΣΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΝΕΣ ΠΕΠΛΑΝΕΜΕΝΕΣ ΚΑΙ «ΖΗΛΩΤΙΚΕΣ» ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΕΣ ή ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΘΩΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΩΣΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΔΟΞΩΝ ΤΑΣΕΩΝ.

  ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΙΝΩΝ «ΖΗΛΩΤΙΚΩΝ» ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΦΑΛΛΩΜΕΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΩΜΕΘΑ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΗΣΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ.

  ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΥΠΑΚΟΗ ΤΟΥΣ (ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ π. Θ. ΖΗΣΗ) ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ;

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΩΣΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΝ ΑΜΦΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΑς ΜΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΝΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συμφωνώ με τον Παναγιώτη Νουνη......Εμένα προσωπικά με αναπαυσαν όλα όσα ειπώθηκαν......Μαραν Αθα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ στη θέση σου, δεν θα συμφωνούσα καθόλου με τον «Παναγιώτη Νούνη».

   Να εξομολογηθώ κάτι δημοσίως: ότι συστηματικά, διαφωνώ σε πολλά με τον εαυτό μου, συνεπώς μη έχετε ΟΥΔΕΜΙΑ εμπιστοσύνη στον «Παναγιώτη Νούνη». Σοβαρομιλώ αξιότιμε κύριε Διονύσιε Κοκκίνη.

   Να μάθουμε να τα περνούμε όλα από θεο-λογικό κόσκινο και έλλογη αμφισβήτηση.

   Ποιός είναι ο «Παναγιώτης Νούνης» για να συμφωνούμε μαζί του;

   Ο «Παναγιώτης Νούνης» εξ όσων πληροφορούμε από καθόλα έγκυρες πληροφορίες, είναι, ή μάλλον επιθυμεί το κατά δύναμιν να είναι συστηματικά ένας αιώνιος και διαχρονικός μαθητής και φοιτητής πρώτα των αγίων πατέρων και έπειτα μαθητής των πνευματικών του πατέρων και διδασκάλων... ενίοτε επτάκις της ημέρας αποτυγχάνει, μας λένε αψευδείς πληροφορίες.

   Συνεπώς με ποιόν ακριβώς πρέπει να συμφωνούμε;

   Με τον κάθε αναξιόπιστο και πλανεμένο μαθητή της σειράς, ή με τους απλανείς (διότι υπάρχουν και οι πλανεμένοι) διδασκάλους μας και εκεί μάλλον με πολύ φειδώ, βάσανο και εν δυνάμει διάκριση;

   Ζητώ συγνώμη αδελφέ για την αναγκαία διαφωνία μετ΄εμού. Αλλά δυστυχώς για μένα, έτσι έχουν τα πράγματα... δηλαδή κριτήριον απλανούς και ορθοδόξου Θεολογίας δεν είναι οι Νούνηδες αλλά... οι Παΐσιοι, οι Μάξιμοι, οι Μάρκοι Ευγενικοί, οι Αθανάσιοι, οι Γρηγόριοι και οι Παλαμάδες!

   Διαγραφή
  2. Και ξανά συμφωνώ μαζί σου αδελφέ......Πριν συμφωνήσω σε έψαξα είδα τον βίο σου τους αγώνες σου τους διωγμούς το ξύλο τον κόπο το πάθος όλα....Και από την άλλη είχα και στον νου μου τους αρχαίους πατέρας.....Το δικο τους λόγο.....Και εκείνα......Ελπίζω η κρίση μου να είναι κατά Θεώ και όχι άδικη.......Είμαι με το Πατριο αλλά όχι με φανατισμό αλλά με επίγνωση......Πονάω με αυτά που γίνονται στον αμπελώνα Του......Μαραν Αθα+++

   Διαγραφή
  3. Αγαπητέ αδελφέ κ. Διονύσιε, τέτοιοι που είμεθα τέτοιες δυσκολίες μας άξιζαν... διότι προφανώς και αποδεικτικά αχρείοι δούλοι εσμέν.

   Αν είμασταν κάποιοι σημαντικοί, ούτε ξύλο θα τρώγαμεν, ούτε εμπαιγμούς, ούτε συκοφαντίες, ούτε φτώχιες, ούτε ανεργείες, ούτε διωγμούς, ούτε απειλές, ούτε φυλακές, ούτε μηνύσεις, ούτε... ούτε...

   συνεπώς, πάρα πολύ καλά επάθαμεν (και ακόμη μυαλό δεν βάλαμε), μας αξίζει κάθε βάσανον, και ότι άλλο θέλει ο Θεός, ας γενεί μόνο το θέλημά Του.

   Δεν λογίζονται όμως ως προσωπικά κατορθώματα, αλλά ως ελάχιστον δείγμα από φιλοτιμία και ιερό καθήκον προς την Μητέρα μας Εκκλησία που μας αναγέννησεν εν Χριστώ.

   Είναι σπάνιο το ζήτημα να βρείς Χριστιανούς του Πατρίου Ημερολογίου αφανάτικ. Όπως και είναι σπάνιον να βρείς αφανάτικ Οικουμενιστή διότι είναι προσκολλημένος με φανατική μανία στο πρόσωπο του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

   Γι΄ αυτό υφίστατο αδιάλλειπτη σύγκρουσις μετά των δύο αιρετικών άκρων: του «Οικουμενισμού και του Ζηλωτισμού», ελέω του δαιμονικού ζήλου τους.

   Ο καλός Θεός να μας προφυλάξει από τά παντοειδή διαβολικά άκρα.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com