Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΜΕ ΛΟΥΘΗΡΑΝΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Σημειώνουμε (έντονα γράμματα) στο τέλος του άρθρου, τη χρήση του όρου "Εκκλησία" για τους αιρετικούς Λουθηρανούς, σε ρεπορτάζ της επίσημης υπηρεσίας του Πατριαρχείου Ρωσίας.
 
Ο ακούραστος και ασταμάτητος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, "βάζει τα γυαλιά" στους Φαναριώτες Αρχιερείς, σε ένα άτυπο αγώνα... προς την παναίρεση του Οικουμενισμού. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του, που λέει και ο σοφός λαός, γιατί έχουμε "μπλέξει" με Φραγκοσπούδαχτους Αρχιερείς, που οι Οικουμενιστικές θέσεις, είναι βαθύτατα ριζωμένες απόψεις τους. 

"Ευτυχώς" οι μεταξύ τους προσωπικές διαφωνίες-φιλοδοξίες, "καθυστερούν" μια Πανορθόδοξη επιβολή της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, συνοδικώς στην Ορθοδοξία.
#mospatru, #ecumenism, #oecumenism, #katanixis_comment,
Με τον Αντιπρόεδρο της Παγκοσμίου Λουθηρανικής Ομοσπονδίας Επίσκοπο Φρανκ Ότφριντ Γιούλι είχε συνάντηση στις 30 Μαρτίου 2017 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και Πρύτανης του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδις. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο χώρο του Θεολογικού Ινστιτούτου.
Συζητήθηκε η 500η επέτειος της Μεταρρυθμίσεως. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας τόνισε ότι η ἐν λόγῳ επέτειος δεν αφορά άμεσα την Ορθόδοξη Εκκλησία, ἐν τούτοις εκπρόσωποί της θα παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις τινες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων, τις οποίες οργανώνει η Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία της Ρωσίας.  Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ σημείωσε την υφισταμένη εποικοδομητική διαθρησκειακή συνεργασία στη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία αποβλέπει στην ειρήνη και σταθερότητα στην κοινωνία, την προστασία των παραδοσιακών ηθικών αξιών.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Ρωσίας Επίσκοπος Ντίτριχ Μράουερ υπογράμμισε το ιδιαίτερο ρόλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στην προώθηση διομολογιακής συνεργασίας στη Ρωσία.
Ακόμη συζητήθηκαν θέματα ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ των θεολογικών εκπαιδαυτικών ιδρυμάτων του Πατριαρχείου Μόσχας και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Γερμανίας.

https://mospat.ru/gr/2017/03/30/news143955/

1 σχόλιο :

  1. Τώρα, τι δουλειά έχουν ορθόδοξοι σε εορτές για Προτεστάντες και Μεταρρυθμίσεις και τι εορτάζουν, είναι ένα θέμα. Για όσους έλεγαν ότι οι Ρώσοι δεν πήγαν στο Κολυμπάρι τάχα για θέματα πίστεως. Τι να πεις και τι να αφήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com