Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Διεκδικεί το αλάθητο ο Οικουμενικός Πατριάρχης και επιτίθεται στους αντιδρώντες της Συνόδου της Κρήτης, παραμονές του Πάσχα

ΒΑΡΤΗΟ-ΠΑΝΟΡ.jpg
Του Μανώλη Κείου
Ακόμη μια άκρως προκλητική παρέμβαση έρχεται στο φως λίγες μέρες πριν από την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης από τον εκτός ορίων πλέον Οικουμενικό Πατριάρχη που μοιάζει να διεκδικεί ξεκάθαρα το αλάθητο σαν άλλος “Πάπας της Ανατολής”!
Θορυβημένος προφανέστατα από το ποτάμι αντιδράσεων κατά των οικουμενιστικών εκτροπών και τις διακοπές μνημονεύσεων Επισκόπων μεταξύ άλλων και στην Κρήτη της οποίας η Εκκλησία υπάγεται στο Πατριαρχείο, δείχνει να έχει χάσει παντελώς την ψυχραιμία του και επιτίθεται με σφοδρότητα κατά όσων αντιδρούν στη Σύνοδο του Κολυμπαρίου.
Πιστός στην γραμμή, που έχει χαράξει από πέρυσι τον Ιούνιο το Φανάρι, ξιφουλκεί κατά όσων τολμούν να εκφέρουν άλλη άποψη και τους κατηγορεί πως είναι παραπλανημένοι και πως διχάζουν τους πιστούς.
Συγκεκριμένα με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου: «ΛΟΓΟΣ ΣΥΝΟΔΟΥ-ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ- Κρήτη 2016, Εισαγωγή: Αρχιμ. Ευάγγελος Υφαντίδης, Επιμέλεια: καθηγ. Κων/νος Δεληκωνσταντής, Εκδοτική Παραγωγή ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Α.Β.Ε.Ε, ΑΘΗΝΑ 2017» , ο κ. Βαρθολομαίος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην οποία περιλαμβάνεται και το ακόλουθο απόσπασμα:
«Η παρούσα έκδοσις καθιστά τα συνοδικά κείμενα ευκόλως προσβάσιμα εις κάθε ενδιαφερόμενον. Όσοι γνωρίζουν τα κείμενα αυτά δεν θα επηρεάζωνται ούτε θα παρασύρωνται από τας παραπλανητικάς απόψεις ενίων ορθοδόξων κληρικών, μοναχών και λαϊκών, οι οποίοι, κινούμενοι από ζήλον ου κατ’ επίγνωσιν, δυσφημίζουν την Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον της Ορθοδόξου Εκκλησίας και αμφισβητούν την κανονικότητα αυτής και την ορθοδοξίαν των συνοδικών κειμένων, διχάζοντες ούτω και σκανδαλίζοντες τον λαόν του Θεού».
Είναι σαφές πως ο κ. Βαρθολομαίος και το Φανάρι επιλέγει την ευθεία σύγκρουση με τους αντιδρώντες, αλλά αυτό που δεν είναι καθόλου σαφές είναι κατά πόσον είναι έτοιμος να υποστεί και τις συνέπειες μιας τέτοιας ευθείας αντιπαράθεσης…

4 σχόλια :

 1. Έχουμε ακούσει πολλά, όπως ότι επίσκοποι πιέστηκαν να υπογράψουν άλλα από τα συμφωνηθέντα κι ότι άλλα κείμενα υπογράφηκα κι άλλα κείμενα προβάλλονται ως γνήσια της συνόδου του Κολυμπαρίου.

  Υπάρχει ποινικό αδίκημα από την ενέργεια του επισκόπου Κύπρου να υπογράψει στη θέση άλλων επισκόπων της αιματοβαμμένης μεγαλονήσου ?

  Θα μπορούσατε να μελετήσετε το εν λόγω βιβλίο για να δούμε τελικά εάν οι αποφάσεις μιλούν για εκκλησίες ή ομολογίες καθώς και να δούμε τι έχει υπογραφεί τελικά οριστικά ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχουμε ακούσει πολλά, όπως ότι επίσκοποι πιέστηκαν να υπογράψουν άλλα από τα συμφωνηθέντα κι ότι άλλα κείμενα υπογράφηκα κι άλλα κείμενα προβάλλονται ως γνήσια της συνόδου του Κολυμπαρίου.

  Υπάρχει ποινικό αδίκημα από την ενέργεια του επισκόπου Κύπρου να υπογράψει στη θέση άλλων επισκόπων της αιματοβαμμένης μεγαλονήσου ?

  Θα μπορούσατε να μελετήσετε το εν λόγω βιβλίο για να δούμε τελικά εάν οι αποφάσεις μιλούν για εκκλησίες ή ομολογίες καθώς και να δούμε τι έχει υπογραφεί τελικά οριστικά ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΝ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ.ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΝ.ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΟΧΙ ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ "ΑΔΕΡΦΟΥΣ".ΜΑΛΛΟΝ ΑΦΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ.ΝΑ'ΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ.ΗΜΕΙΣ ΜΩΡΟΙ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΟΥΤΟΙ ΜΩΡΟΙ ΔΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΝ...Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ...Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. όποιος επίσκοπος και κληρικός δεν καταδικάζει φανερά μέσα στην εκκλησία τον ορθοτομούντα τον λόγο του ψέματος και της αιρέσεως βαρθολομαίο είναι οικουμενιστής και καλά είναι οι χριστιανοί που θεωρούν τον εαυτό τους ορθόδοξο να μην πατούν σε αυτές τις προδοτικές εκκλησίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com