Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Αήθης επίθεση των Συριζαίων υπερασπιστών των ομοφυλοφίλων στην Εκκλησία και στον Μητροπολίτη Πειραιώς

peiraios-serafeim1.jpg

Άκρως προκλητική, ειδικά τέτοιες μέρες, είναι η ανακοίνωση της Ομάδας Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιώς στο ΣτΕ κατά του Συμφώνου Συμβίωσης.
Μιλάει για νεοναζιστική ατζέντα και φαρισαϊκου τύπου πρωτοβουλίες και υπερασπίζεται το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης, το Νόμο Ίσης Μεταχείρισης, καθώς και την περίφημη Θεματική Εβδομάδα στα σχολεία, που περιλαμβάνει κα τις έμφυλες ταυτότητες!
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομάδας Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
“Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η νέα προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά του Συμφώνου Συμβίωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι ήδη πάμπολλες οι φορές που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βρίσκεται στο στόχαστρο συντηρητικών κύκλων της Εκκλησίας. Ήδη από την ημέρα κατάθεσής του στη δημόσια διαβούλευση, γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κινητοποίησης μηχανισμών όλου του αντιδραστικού φάσματος ενάντια στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Κατά πρώτον, θα πρέπει η ίδια η Εκκλησία να ξεκαθαρίσει αν η άποψή της εκφράζεται μέσα από κινήσεις σαν του Μητροπολίτη Σεραφείμ ή εάν, αντιθέτως, παραμένει σύμφωνη με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Θυμίζουμε τη ρητή διατύπωση πως η Εκκλησία «δεν έρχεται να διδάξει άρνηση στο δικαίωμα του κράτους να ρυθμίσει τις σχέσεις του με τους πολίτες» και πως «ό,τι άλλο βρίσκεται πέρα από τη δική της διδασκαλία, δεν μπορεί να αποτελέσει και δικό της αντικείμενο αρμοδιότητας».
Η Εκκλησία οφείλει μια ξεκάθαρη απάντηση στο λαό για το εάν παραμένουν ανεκτές στους κόλπους της τέτοιου είδους φαρισαϊκού τύπου πρωτοβουλίες που αντιβαίνουν στις δηλώσεις της Ιεράς Συνόδου και που μόνο στόχο έχουν τον εντυπωσιασμό των φανατικών «πιστών». Τέλος, θα βοηθούσε να είναι ξεκάθαρο εάν θεωρεί πως κινήσεις που ταυτίζονται με την ακροδεξιά και νεοναζιστική ατζέντα, μπορούν ταυτόχρονα να συμβαδίζουν με τη διδασκαλία της και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.
Από μεριάς μας υπενθυμίζουμε πως αταλάντευτη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σταθεροποίηση και ενίσχυση τέτοιου είδους πολικών παρεμβάσεων με στόχο την αποκατάσταση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αυτές ορίζονται τόσο από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις, όσο και από τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών, τα διεθνή και εγχώρια κινήματα καθώς και τις ξεκάθαρες συνεδριακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
Το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης, ο Νόμος Ίσης Μεταχείρισης, η Θεματική Εβδομάδα στα σχολεία, καθώς και το επικείμενο νομοσχέδιο για το δικαίωμα αντιστοίχησης της Ταυτότητας Φύλου με τα νομικά έγραφα του κάθε άτομου, καταδεικνύουν απερίφραστα την πολιτική μας στόχευση. Επιπλέον, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης ενάντια στην έμφυλη βία, καθώς και η απαραίτητη αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου με στόχο τη συμπερίληψη όλων των σύγχρονων μορφών οικογένειας που έχουν αφεθεί προς το παρόν στον αέρα, ορίζουν για εμάς έναν ολοκληρωμένο πρώτο κύκλο δικαιωματικών παρεμβάσεων όσο αφορά τα ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.
Υπό αυτό το πρίσμα καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να επισπεύσουν τις εργασίες τους πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα, αξιολογώντας ως αδιανόητες και εχθρικές απέναντι στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας τις πιέσεις που διακατέχονται απ” άκρη ως άκρη από το στοιχείο της μισαλλοδοξίας.”

3 σχόλια :

 1. Μόνον η βρεγμένη σανίδα μπορεί νά συμμορφώση αυτούς τους τρελλούς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αλήθεια, η Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού της Μητρ. Πειραιώς τι λέει για τα μικτά αναλόγια;
  Ο Θεός δεν εμπαίζεται. Δεν πιάνουν οι κορώνες του Πειραιώς, γιατί δεν συμφωνούν πολλά έργα με τα λόγια, προς χαράν του αρχεκάκου, δυστυχώς.

  Ο αγώνας του πλέον μού προκαλεί αηδία αντί ενθάρρυνση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η νεολαία σύριζα ξεχνάει εσκεμμένα ότι είναι μειοψηφία ακόμη και εντός του κόμματός της καθότι συνιστώσα. Το 3% για το σύριζα είναι παρελθόν, όμως μπορεί να γίνει και μέλλον. Της διαφεύγει ότι οι συντηρητικοί κύκλοι που εκφράζει ο πειραιώς είναι η πλειοψηφία στην οποία ενδεχομένως εντάσσονται και πολλοί φίλοι, συγγενείς και γονείς της νεολαίας σύριζα. Αλλά πως δεν αντιλαμβάνονται ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας συμφωνεί με τον πειραιώς και διαφωνεί με την νεολαία σύριζα;

  Αρκεί να αναφέρω ενδεικτικά μια προσωπική εμπειρία: κάποτε έκανα το τόλμημα να πω σε κάποιον απλό οικογενειάρχη συνάδελφο περί συμφώνου συμβίωσης, αλλά και νέας εποχής-οικουμενισμού ότι χριστιανοί και μουσουλμάνοι πιστεύουν στον ίδιο θεό και μόνο που δεν με έβρισε "άμα γίνουν αυτά τα πράγματα θα ξεσηκωθεί ο κόσμος" μου είπε χωρίς φυσικά να σκεφτώ να απαντήσω ότι όλα αυτά έγιναν και αποτελούν επίσημο νόμο του κράτους. Η λαϊκή συνείδηση δεν δέχεται αφύσικες θεωρίες.

  Καλή ανάσταση

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com