Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ & ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Αποκαλύπτουμε κατά αποκλειστικότητα τι πραγματικά συνέβη σχετικά με την Ημερίδα του Ωραιοκάστρου.

Μετά την δυσάρεστη εξέλιξη σχετικά με τη διοργάνωση της Διορθόδοξης Επιστημονικής Ημερίδας: "Κατά της "Συνόδου" της Κρήτης και Κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού", ως διαχειριστές των Ιστολογίων Κατήχησις και Κατάνυξις, γίναμε μάρτυρες οξείας κριτικής και σχολιασμού, που μας προβλημάτισε και μας στεναχώρησε βαθύτατα.
Ανταποκριθήκαμε στην λαϊκή απαίτηση, για περισσότερο φώς, στις αιτίες και τους λόγους, της διαφωνίας την τελευταία στιγμή και ζητήσαμε από τους διαφωνούντες πατέρες: π. Θεόδωρο Ζήσηπ.Νικόλαο Μανώληπ.Φώτιο Βεζύνιαπ.Άγγελο Αγγελακόπουλο και π.Ματθαίο Βουλκανέσκου, να δώσουν απάντηση στο ερώτημα:
"Ποιοι είναι οι λόγοι, ποια τελικά η αλήθεια, πίσω από την απόφασή τους αυτή;".
Οι πατέρες με υποδειγματική ποιμαντική μέριμνα και φροντίδα, μας παραχώρησαν μία κοινή συνέντευξη, την οποία θα δημοσιεύσουμε σε λίγες ώρες.

3 σχόλια :

 1. Θα περιμένουμε με ανυπομονησία. Την ευχή σας πατέρες!
  Συγχαρητήρια και στους διαχειριστές της Κατάνυξις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καθόλου να μη στεναχωρείστε, αγαπητοί φίλοι που διαχειρίζεστε τα δύο αγωνιστικά ιστολόγια Κατάνυξις και Κατήχησις, επειδή δεχτήκατε οξεία κριτική.

  Καταρχήν ήταν φυσικό να ενοχληθούν τα σχισματικά ιστολόγια.

  Όσο για την κριτική που δεχτήκατε με σχόλια που αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο Κατάνυξις πόσοι σίγουροι είστε ότι τα περισσότερα από αυτά δεν είναι γραμμένα από το ίδιο χέρι που έχει τη δική του ατζέντα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μαλλον φαινεται οτι αποκρυσταλωσανε τη γνωμη,οτι η αντιδραση πρεπει να ειναι αυτη που προτεινει ο πατερ επιφανειος.Δηλαδη κοβεις το μνημοσυνο αλλα παραμενεις σε κοινωνια και σχετιζεσαι με αυτους που υπηρετουν την αιρεση.Ομως τειχος προς τα που ορθωνεις;Γιατι βαλανε τη λεξη αποτειχιση στον κανονα;Δεν ειναι τειχος προς αυτους;
  Και εαν απο τους αιρετιζοντες δεν υπαρξει αντιδραση προς τους αποτειχησθεντες ποτέ,η εκκλησια θα εχει μεσα της αιρετικους μαζι με φιλους τους καρδιναλιους,και ορθοδοξους αποτειχησθεντες που θα φευγουν μετα το περας των λειτουργιων θυμωμενοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com