Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Ο Πατριάρχης κοινωνάει και παπικούς!

Screenshot.png
Ο Πατριάρχης κοινωνάει και παπικούς!  (δείτε στο βίντεο από 1:46:35  και μετά)18 σχόλια :

 1. Ερώτηση , οτι κοινωνάει είναι το πρόβλήμα μόνο; ή επειδή έκανε και συμπροσευχή με παπικούς;;; ποια καταπατήση ποιού ιερού κανόνα είναι χειρότερη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σαφώς και είναι χειρότερη ή μετάδοση της Θείας Κοινωνίας αδελφέ μου, θέλει και ερώτημα;;;

   Διαγραφή
  2. Ορθόδοξοι καθολικοί κοινό ποτήριο.
   Αλλά δεν είναι μεγέθους κούπα Ευρωλίγκας με ταμπέλα πάνω να λέει "κοινό ποτήριο" οπότε οι σώφρονες δε θεωρούν πως έγινε και κάτι....

   Διαγραφή
 2. Δεν μπορεί να διακρίνει κανείς ποιοί κοινωνούν, αλλά μήπως είναι και πολύ μάγκες οι δικοί μας οι οικουμενιστές που κοινωνούν τους άλλους και δεν κοινωνούν από τα δικά τους ... ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ τι λες; Αβάπτιστο μωρό και απαγορεύεται να πάρει θεία κοινωνία και θα μεταλάβει ο αιρετικός;

   Διαγραφή
 3. Και που ξέρετε εσείς ότι είναι παππικοί αυτοί που κοινώνησαν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κοιτάξε πως κάνουν το σταυρό τους .. το κάνουν οπως οι παπικοι .. τοτε τι ειναι ;;;

   Διαγραφή
  2. Παρατήρησε τον Σταύρο που κάνουν πολλοί εξ αυτών. Με 4 δάχτυλα και από αριστερά προς τα δεξιά. Δες για παράδειγμα τον ασπρόμαυρη με τα γυαλιά που κοινωναει στο 1.54.00.

   Διαγραφή
  3. Πρόσεξε καλυτερα το βιντεο και μην χλευαζεις

   Διαγραφή
  4. Δεν βλέπεις πώς κάνουν το σταυρό τους! Αχταρμάς!

   Διαγραφή
  5. ... Φαίνεται καθαρά ποιος είναι παπικος από τον τρόπο που κάνουν το σταυρό τους...

   Διαγραφή
 4. Αυτοι είναι οι καρποι αφου
  Αφού κατάργησαν την ευχή των κατηχουμένων ελεύθερα μπαίνουν οι αιρετικοί και αλλόθρησκοι και δεν υπάρχει ούτε θυρωρός ούτε έλεγχος γίνετε από τους διακόνους σύμφωνα με την Ορθόδοξη τάξη της Εκκλησίας μας.
  Βαπτίζονται χρίονται κοινωνούν αλλά δεν σώζονται. Δεν γίνονται στην ουσία λαός του Θεού , λαός χάριτος , Εκκλησία. <>Κλασικό παράδειγμα είναι ο Σίμων ο μάγος που αναφέρεται στην Κ.Δ. και ο οποίος , όπως επεξηγεί ο άγιος Κύριλλος , <>
  Έτσι έμεινε στην εξωτερική διαδικασία του Μυστηρίου χωρίς να καρπωθεί τη χάρη και ασφαλώς χωρίς να δεχθεί τα σωτηριωδη αποτελέσματα του μυστηρίου , αφού τελικά <> μετά του Χριστού. Η εξωτερική αυτή μετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας μπορεί να χαρακτηρισθεί και σαν <> , αφού ο άνθρωπος ουσιαστικά <> και δεν δέχεται την σωτήρια αλλοίωση που αυτή επενεργεί. Προκατήχησης 2.
  Ευθύνη για την άκαιρη προσέλευση στα Μυστήρια (<>), έχουν ασφαλώς οι πιστοί , οι οποίοι πράγματι πολλές φορές ανέτοιμοι προσέρχονται και χωρίς συνείδηση της ιερότητας των τελουμένων. Προκατήχηση 3. Αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρνουν κυρίως <> , οι ποιμένες , οι οποίοι επιτρέπουν όχι μόνο την είσοδο στο ναό αλλά και την μετοχή στα Μυστήρια εκείνων που έχουν <> . Έτσι αφήνοντας οι διάκονοι ανοιχτές τις πόρτες σε όλους (<>), επιτρέπουν μιαν <> πραγματοποιούμενη συμμετοχή , αλλά και δι αυτού του τρόπου βεβήλωση των Μυστηρίων . Αν κατά την εποχή του αγίου Κυρίλλου , κατά την οποία οι χριστιανικές κοινότητες ήταν τόσο μικρές και έκαστος Ποιμένας γνώριζε καλά το ποίμνιο του και την πνευματική κατάσταση των πιστών του , συνέβαιναν τέτοιου είδους εκτροπές και <> , μπορεί να φαντασθεί κανείς τι είναι δυνατό να συμβαίνει στη δική μας εποχή και στις δικές πολυπληθέστατες εκκλησιαστικές ενορίες (*)με εντελώς άγνωστους πιστούς. Η παρατηρούμενη σήμερα πνευματική κατάσταση στην Εκκλησία , πιθανώς να έχει και (**)την αιτία της και στο σημείο αυτό , στην έλλειψη δηλ. εγρηγορσεως εκ μέρους των ποιμένων και στην ελλιπεσταση προετοιμασία εκ μέρους των πιστών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εξάλλου με κάτι τέτοιες κινήσεις και εκδηλώσεις ούτε οι Παπικοί ωφελούνται .Αντίθετα βλάπτονται καιρια. Διότι αναπαύονται με την ψευδή ιδέα ότι δεν βρίσκονται σε λανθασμένο δρόμο , ότι βαδίζουν σωστά , ότι δεν είναι αιρετικοί. Και άρα δεν έχουν ανάγκη μετανοίας και επιστροφής στη μια , τη μόνη Εκκλησία του Χριστού την Ορθόδοξη.
  Υ.Γ.
  (*)Με εντελώς άγνωστους πιστούς (Παπικούς , Προτεστάντες , Μονοφυσίτες , Κόπτες , Βουδιστές , Μωαμεθανούς ,κ.α . …)Και αυτοί πιστεύουν στην αίρεση τους.
  (**)Να σημειωθεί ότι η πραγματική αιτία που φτάσαμε στην αίρεση του Οικουμενισμού είναι η άγνοια διάβασε παρακάτω ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ στον Λόγος ψυχωφελής και θαυμάσιος
  ...
  Τώρα πρέπει να κάνομε λόγο και για τις ψυχικές και σωματικές κακίες, δηλαδή τα πάθη. Ψυχικά πάθη είναι η λήθη, η ραθυμία και η άγνοια. Από τα τρία αυτά σκοτίζεται το μάτι της ψυχής, δηλαδή ο νους, και κυριεύεται από όλα τα πάθη, τα όποια είναι: ασέβεια, κακοδοξία, δηλαδή η κάθε αίρεση, βλασφημία, θυμός, οργή, πικρία, οξυθυμία, μισανθρωπία, μνησικακία, καταλαλιά, κατάκριση, λύπη χωρίς λόγο, φόβος, δειλία, φιλονικία, ζήλια, φθόνος, κενοδοξία, υπερηφάνεια, υποκρισία, ψεύδος, απιστία, πλεονεξία, φιλοϋλία, εμπαθής προσκόλληση σε κάτι, σχέση με γήινα πράγματα, ακηδία, μικροψυχία, αχαριστία, γογγυσμός, οίηση, έπαρση, σπουδαιοφάνεια, αλαζονεία, φιλαρχία, ανθρωπαρέσκεια, δολιότητα, αναίδεια, αναισθησία, κολακεία, υπουλότητα, ειρωνεία, διβουλία, συγκατάθεση σε αμαρτήματα του παθητικού μέρους της ψυχής και συνεχής μελέτη αυτών, περιπλάνηση των λογισμών, η μητέρα των κακών φιλαυτία και η ρίζα όλων των κακών φιλαργυρία, κακοήθεια και πονηρία. ...
  Καλή Μετάνοια στους Οικουμενιστές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ Ι ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ PG 50,443 (Να μην τελούν την Θεια λειτουργία εντος των αιρετικών ναών των Παπικων , Προτεσταντών κλπ… )( βλέπε και Μάρτυρες της Ορθοδοξίας Τόμος Α΄σελ. 146 Αρχ Σπ,Μπιλαλη εκδόσεις Ορθόδοξος Τύπος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Στην χρονικη στιγμη 1:48:18 μια κυρια με λευκα μαλλια, αμεσως μετα την μεταληψη, σταυροκοπιεται παπικως.
  Το ιδιο συμβαινει, στο σημειο 1:51:01 της μεταδοσης, με μια κυρια μεσης ηλικιας με σκουρα ξανθα μαλλια.
  Στο σημειο 1:53:08 ενας μεσηλιξ ευσωμος κυριος με γυαλια προσπαθει να κανη τον σταυρο του με ορθοδοξο τροπο ΠΡΙΝ μεταλαβη, ενωνοντας τα τρια δακτυλα του δεξιου του χεριου, ομως αμεσως μετα αστοχει και απο το μετωπο κατευθυνει το χερι του οχι προς τον δεξιο του ωμο αλλα προς τον αριστερο, ακριβως οπως κανουν οι παπικοι. Τουλαχιστον τον συγκεκριμενο κυριο δεν θα επρεπε ο κ. Βαρθολομαιος να τον μεταλαβη, μιας και αυτοαπεκαλυφθη ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ οτι ειναι αβαπτιστος και προφανως παπικως ραντισμενος.
  Στην ενσταση του κ. Βαρθολομαιου οτι δεν μπορει να γνωριζη το ποιόν του καθε προσερχομενου, η απαντηση θα μπορουσε να ειναι οτι θα ηταν ευκολο να ριχνη μια ματια στον προεσερχομενο, πριν τον μεταλαβη, αλλως ελλοχευει ο κινδυνος να κοινωνηση την Madonna, δεδηλωμενη οπαδο της καμπαλα, ή ακομη και την Lady Gaga.
  Ειναι προς τιμην των καρδιναλιων που εμφανιζονται στο αριστερο μερος της οθονης καθημενοι στην πρωτη σειρα καθισματων, αλλα και προς σωτηριαν των προσχηματων, το οτι εκεινοι δεν προσηλθαν να κοινωνησουν, τουλαχιστον on camera, πιστοποιωντας ετσι, παντα on camera, οτι δεν εχει εισετι επιτευχθει μεταξυ Ανατολης και Δυσης το κοινο ποτηριο ή η κοινη οστια.
  Εν πασει περιπτωσει, πολλες απο τις ως ως ανω εκτροπες θα μπορουσαν να εχουν αποφευχθει αν οι διοργανωτες του ολου δρωμενου ειχαν φροντισει να επισημανουν στο κοινο, ειτε απο τα μεγαφωνα του ναου, ειτε, πιο κομψα, με την διανομη καταλληλου φυλλαδιου, οτι δεν επιτρεπεται σε μη βαπτισμενους Ορθοδοξους να μεταλαβουν. Θα μπορουσε επιπροσθετως να τονισθη οτι στην αντιθετη περιπτωση θα υπηρχε ο κινδυνος σοβαρης παραβασης, υπο των παρατυπως μελλοντων προσερχεσθαι, του παπικου αμαρτολογιου, οποτε οι ψυχες αυτων, μετα θανατον, θα μετεβαιναν αναγκαστικα στο παπικο πουργκατοριο, στον χωρο δηλαδη βαθειας οδυνης οπου οι ψυχες καθαριζονται απο τις αμαρτιες τους με το καθαρτηριο πυρ. Τοιουτοτροπως αποθαρρυμενοι οι δυνητικα ανυποτακτοι αποροι παπικοι πιστοι δεν θα προσηρχονο προς μεταληψιν, εστω και αν ειχαν προπονηθει επι ωρες στο να σταυροκοπιουνται ορθοδοξα. Οι δε ευποροι - εστω και απροπονητοι - ενδεχεται να προσηρχοντο, υπολογιζοντας οτι θα μπορουσαν να εξαγορασουν την αμαρτια τους με ενα ακριβο μεν, απελευθερωτικο δε συγχωροχαρτι.
  Κανεις ομως απο τους σχετικους με το ολο θεμα αιολικους ασκους δεν θα ειχε ανοιχθει εαν οι εξ Ορθοδοξων υπευθυνοι ειχαν τηρησει εμπρακτως αυτο που πολυ καλα θεωρητικα γνωριζουν, οτι ο Θεος ου μυκτηριζεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στην αρχη της 6ης σειρας απο το τελος το ορθον ειναι: "δεν θα προσηρχοντο προς μεταληψιν". Συγγνωμη απο τον συντακτη του προηγουμενου σχολιου για το αρχικο λαθος! Χριστος Ανεστη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com