Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Σε Σεΐχη αναβαθμίστηκε ο πάπας Φραγκίσκος

orthodoxiaonline-295.jpg

Καθώς τελείωνε η συνάντηση της μόνιμης επιτροπής για τον διάλογο, μεταξύ του παπικού συμβουλίου για τον διαθρησκειακό διάλογο και πολιτικών και θρησκευτικών εκπροσώπων από το Ιράκ (υπήρχαν Σιίτες, Σουνίτες, Χριστιανοί, Yazidis και Μανδαίοι**), ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι η επίσκεψη αυτή ήταν μια χειρονομία «αδελφοσύνης». «Οι διαφορές», τόνισε, «δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο για την ειρήνη».

Σε Σεΐχη αναβαθμίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος - Εικόνα1
«Είμαστε αδελφοί και, ως αδελφοί, είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι ίδιοι, όπως και τα δάχτυλα ενός χεριού. Υπάρχουν πέντε δάχτυλα, όλα είναι τα δάχτυλα, αλλά όλα είναι διαφορετικά», είπε ο Φραγκίσκος.
Και κατέληξε: «Προσευχηθείτε για μένα».
Όταν ο Πάπας τελείωσε, τους χαιρέτησε ένα προς ένα. Έδωσε και έλαβε πολλά «σημάδια αγάπης», όπως ένα μεγάλο Κοράνι και ένα ένδυμα που συνήθως φορούν οι σεΐχηδες*.
Σε Σεΐχη αναβαθμίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος - Εικόνα2
Σε Σεΐχη αναβαθμίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος - Εικόνα3
«Αυτό είναι ένα σύμβολο … που δίνεται στους σεΐχηδες. Έτσι μπορούν να σας αποκαλούν Πάπα Σεΐχη».
«Μου έκανες μια αναβάθμιση;», ρώτησε χαριτολογώντας ο Πάπας.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κουρδιστάν στο Ιράκ τον κάλεσε να επισκεφθεί το Ιράκ.
«Οι peshmerga αντάρτες μας απελευθέρωσαν την πόλη… και έστησαν και πάλι το Σταυρό. Μπορείτε να έρθετε και να επισκεφθείτε το Κουρδιστάν, επειδή οι Χριστιανοί αδελφοί μας έχουν ανάγκη. Χρειάζονται την παρουσία σας και τις προσευχές σας. Ο πρόεδρος στέλνει επίσης τους χαιρετισμούς του».
Δες το βίντεο:
Πριν λίγες ημέρες ο Φραγκίσκος επισκέφτηκε μια οικογένεια Μαροκινών μουσουλμάνων στο Μιλάνο της Ιταλίας. Του έκαναν δώρο ένα πίνακα με τα «99 ονόματα του Αλλάχ».
Παρακάτω, το logo της επικείμενης επίσκεψης του Φραγκίσκου στην Αίγυπτο:
 Σε Σεΐχη αναβαθμίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος - Εικόνα4
* Σεΐχης είναι τίτλος σεβασμού και ευγενείας που σημαίνει γέροντας (ή πρεσβύτερος), αλλά και θρησκευτικός αξιωματούχος ή λόγιος της θρησκείας των μωαμεθανών.
** Η μονοθεϊστική θρησκεία των Μανδαίων (Μανδαϊσμός) είναι ένα κράμα περσικού Γνωστικισμού και της προ-χριστιανικής ιουδαϊκής κίνησης των Εσσαίων. Σήμερα σχεδόν διώκονται στο Ιράκ από φανατικούς μωαμεθανούς οι οποίοι και τους αποκαλούν «Σαϊτάν» (= οπαδοί του Σατανά).

5 σχόλια :

 1. Σίγουρα θα ζηλεύει ο Βαρθολομαίος.

  Τώρα όμως υπάρχει το εξής δίλημμα :

  Πως θα προσφωνεί ο Βαρθολομαίος τον "αναβαθμισμένο" Πάπα :

  Αγιώτατο Αδελφό ή Σεΐχη ? ? ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντε και χαλίφης στη θέση του χαλίφη σύντομα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι απ' την εαρινή κολεξιόν του Οικουμενισμού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε "τον πάπα να καταράσθαι".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στον Πάπα της Ρώμης για την μεγαλύτερη επιτυχία του στην ιστορία της «Εκκλησίας» του. Σιγά –σιγά και μέρα μέ την μέρα, με τον ένα ή τον άλλο, τρόπο κατάφερε νά κάνει την Ορθόδοξη Εκκλησία να τον ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ.
   Επίσης θά ήθελα να συγχαρώ και τούς ΝΕΟΥΣ ΟΥΝΙΤΕΣ που κατάφεραν νά «γίνουν δεκτοί» από τον «ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ» του Θεού στην Γή. Τώρα «ΔΟΞΑΣΤΗΚΑΝ» πραγματικά. Θα «μείνουν» στην ιστορία σαν οι «ήρωες» που κατάφεραν, με επιμονή και υπομονή , να οδηγήσουν την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ στα πόδια του Πάπα. Τώρα, που ο Πάπας θα τούς χαμογελά και θα τούς «ΔΕΧΕΤΑΙ» σάν «παιδιά» του και θα τους «γεμίσει» μέ τιμές καί δώρα»θα νοιώθουν πραγματικά «ΜΕΓΑΛΟΙ». Συγχαρητήρια λοιπόν και εις Ανώτερα.
   Θυμάμαι τον ΑΓΙΟ ΜΑΡΚΟ ΕΦΕΣΟΥ καί τους αγώνες του για την Ορθοδοξία. Πόσο θά «χαίρεται» τώρα που οι «Σύγχρονοι Ἁγιοι» της Ορθοδοξίας , κατάλαβαν τό «λάθος» του, και, έστω και αργά το «Διόρθωσαν». Θυμάμαι τούς «φτωχούς» Βυζαντινούς που έλεγαν, τον καιρό προ της πτώσης της Πόλης , «Καλύτερα φέσι Τουρκικό, παρά Τιάρα του Πάπα». Πόσο είχαν «πλανηθεί» οι «φουκαράδες»!!!. Θυμάμαι τον «καϋμένο» τόν ΠατροΚοσμά που έλεγε «Τόν Πάπα να καταράσθε». Πόσο είχε «πλανηθεί» «πραγματικά» !!!! Δεν μας μένει λοιπόν παρά νά πανηγυρίσουμε γιά το «ΜΕΓΑ» γεγονός τής ΕΝΩΣΗΣ μας με τον Πάπα , και όχι μόνο, και νά πέσουμε να «κοιμηθούμε» ήσυχοι, γιατί οι «ΑΡΧΗΓΟΙ»μας φροντίζουν για μας και για την «ΣΩΤΗΡΙΑ» μας.
   Οι υπόλοιποι, ας τα βάψουμε μαύρα, και ας κλάψουμε για τις αμαρτίες μας, γιατί δεν θα βρεθεί κανένας άλλος να μας κλάψει. Αλοίμονο.!!!
   Πάντως εμείς οι «Ορθόδοξοι» πρωτοτυπήσαμε για άλλη μιά φορά. Είμαστε, πιστεύω, η μοναδική «Εκκλησία», η οποία από την μιά μεριά προσκυνάει τούς Αγίους και από την άλλη τούς κατηγορεί ότι πλανήθηκαν από τον διάβολο( όχι τον Βαρθολομαίο !!!) και δημιούργησαν προβλήματα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, καί προσεύχεται νά τούς συγχωρέσει ο Θεός. Ποιόν νά πιστέψουμε τώρα ; Τούς Αγίους που πιστεύαμε μέχρι σήμερα και τίς Οικουμενικές Συνόδους που αυτοί συνεκάλεσαν και διαμόρφωσαν την Θεολογία της Ορθδόξου Εκκλησίας ή τον Βαρθολομαίο ( καί όλους τους προ και συγχρόνους αυτού Βαρθολομαίους) οι οποίοι ανέτρεψαν τά πάντα στην Χριστιανική Εκκλησία; Ποιά δόγματα νάπιστέψουμε και ποιά να απορρίψουμε ; Ποιούς Αγίους να θεωρούμε πραγματικά Αγίους και για ποιούς να αρχίσουμε να προσευχόμαστε να τούς ελεήσει και να τούς συγχωρέσει ο Θεός; Εμεινε λοιπόν κάτι για να πιστέψουμε ή νά πάμε να πνιγούμε όλοι μας γιατί χάσαμε τον μπούσουλα ;
   Κάποτε, έλεγε μιά ιστορία του Νασριντιν Χότζα, ταξίδευε για να πάει στην Πρωτεύουσα. Στον δρόμο, σταμάτησε για να ξεκουραστεί. Κάθησε κάτω από την σκιά ενός μεγάλου δέντρου, έβγαλε από το δισάκκι του ότι είχε πάρει μαζί του για νά φάει, όταν πεινάσει, στό τέλος έφαγε και ένα καρπούζι, όσο μπόρεσε, πέταξε το υπόλοιπο και τα σκουπίδια σε ένα απόμερο μέρος, και πήγε να ξαπλώσει να ξεκουραστεί. Για να κοιμηθεί καλύτερα, πήγε και κατούρησε στό ίδιο απόμερο μέρος που είχε πετάξει και το υπόλοιπο του καρπουζιού, και μάλιστα φρόντισε, αστειευόμενος, να μην αφησει κανένα κομμάτι χωρίς να το κατουρήσει. Οταν ξύπνησε, πήρε το παγούρι του για να πιεῖ νερό και να ξεδιψάσει. Διαπίστωσε όμως ότι το νερό του είχε τελειώσει. Κοίταξε ένα γύρω, μήπως βρεί κάμπια πηγή, τίποτα. Για μια στιγμή πρόσεξε το καρπούζι που είχε πετάξει μετά το φαγητό του

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com