Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Επίτιμος Διδάκτωρ ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος

thessalonikis-1.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Αναμενόμενο· μετά την τόσο μεγάλη στήριξη που δέχθηκε η ληστρική ψευδοσύνοδος της Κρήτης με τις αντίχριστες αποφάσεις της από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, έρχεται η αναγνώριση του από τη θεολογική σχολή του ΑΠΘ, τον​ εκτροφέα οικουμενιστών θεολόγων καθηγητών, θιασωτών της μεταπατερικής θεολογίας και της ισλαμοποίησης της παιδείας. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει!
Επίτιμος Διδάκτωρ ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος
Με ομόφωνη απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απεφάσισε την ανακήρυξη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.
Στο σκεπτικό της αποφάσεως τονίζεται η μεγάλη ποιμαντική, εθνική και κοινωνική προσφορά του Μητροπολίτου, η πλούσια και ποιοτική συγγραφική του παραγωγή και η γενικότερη θετική του παρουσία στο ευρύτερο εκκλησιαστικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

11 σχόλια :

 1. Κρίμα!!! Θά έπρεπε να τον ανακηρύξουν "Προστάτη Ἅγιο" του Πανεπιστημίου. Ἰσως όμως ο Βαρθολομαίος νά έχει στο μυαλό του κάτι καλύτερο. Θα δούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μάλλον "Δικτάτωρ" θά έπρεπε ΚΑΙ επισήμως νά αναγορευθή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τη στιγμή που υπάρχουν στη θεολογική σχολή του ΑΠΘ καθηγητές που παθαίνουν αναφυλαξία στο άκουσμα των ονομάτων του π. Θοδώρου Ζήση και του δικού μου, είναι πολύ φυσικό να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια στηρίζοντας τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για τις οικουμενιστικές πρακτικές του για τις οποίες του διακόψαμε ιεροκανονικά το μνημόσυνο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. οι ιεράρχες άγιοι της Εκκλησίας πάντα διώκονταν απο τους έχοντες κοσμικη εξουσια (Τρεις Ιεράρχαι , Μ. Αθανάσιος, Άγιος Νεκτάριος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλά ο Άνθιμος δεν είχε έρθει σε διένεξη με τους καθηγητάδες της "Θολολογικής" Σχολής του ΑΠΘ για το τμήμα ισλαμικών σπουδών ; Τώρα έγιναν φιλαράκια ;
  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ, θα πρέπει να μιλήσει δημόσια και ο ευνοούμενος κληρικός του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ο οποίος ευνοούμενος κληρικός δήλωσε δημόσια και ψευδέστατα, ότι οι Ρωμαιοκαθολικοί (δηλαδή οι Παπικοί) έχουν δήθεν ιεροσύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας παρακαλούμε να αποκαλύψετε ποιος κληρικός δήλωσε δημόσια ότι οι Παπικοί έχουν δήθεν ιερωσύνη.

   Διαγραφή
  2. Α πρεπει να κανεις δηλωση,δηλαδη αν στην πραξη τον αποδεχεσαι τον τιμας τον φιλας και μη πω τι αλλο δε μετραει.Οπως στην πιστη των υποκριτων δηλαδη κουμπαρε,πιστη που ομως δε χρειαζεται εργα, ή αν εχεις αντιθετα εργα δεν πειραζει αρκει να εχεις πιστη.Κανε εσυ την αναγωγη

   Διαγραφή
  3. "Ο μητροπολίτης Άνθιμος στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος που είναι εφημέριος ο π. Νικόλαος Μανώλης (Ρεπορτάζ)".


   Αντιγράφω:

   "Άλλος παρατρεχάμενος (σ.σ. της συνοδείας του Μητροπολίτη) ειρωνεύτηκε την συμπεριφορά μας, σαρακοστιάτικα, για το “μίσος” μας εναντίον του πάπα. «Τι σας έχει κάνει λέει ο πάπας και τον μισείτε; Ο πάπας είναι όλο αγάπη» είπε χαρακτηριστικά. Μια σεβαστή ηλικιωμένη κυρία άδραξε την ευκαιρία και ρώτησε: «Παιδί μου, έχει ιεροσύνη ο πάπας;», για να λάβει την απάντηση «Φυσικά, αφού έχει αγάπη, έχει ιεροσύνη». Και όλα αυτά εις επήκοον όλης της κουστωδίας του Δεσπότη χωρίς να υπάρξει κανένας έλεγχος ή αντίδραση. Αντίθετα εισπράξαμε ειρωνεία και γέλια σαρκαστικά".   Στο προηγούμενο κείμενο, αναφέρεται σαν "παρατρεχάμενος" της συνοδείας του Μητροπολίτη (δεν αναφέρεται σαφώς ότι ήταν κάποιος κληρικός).

   https://katanixis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_493.html

   Διαγραφή
 7. Ανήκει στο κοντινό ιερατικό περιβάλλον του Μητροπολίτη, και δήλωσε δημόσια ότι ο Πάπας (Ρώμης) ΕΧΕΙ ιεροσύνη.
  Μια αναζήτηση σε προηγούμενες κύριες δημοσιεύσεις αυτού του ιστολογίου, θα βοηθήσει σχετικά.

  Παρόμοια συμβάντα έχουν γίνει, δημόσια, και με άλλους κληρικούς της ίδιας Μητροπόλεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πρόλαβα καὶ ἄκουσα μὲ τ' αὐτιά μου σήμερα τὸ κήρυγμά του στὸν Ἱ. Ν. Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ (στὴν ΕΡΤ 2). Εἶπε μετ' ἐμφάσεως ὅτι σκοτώθηκαν 25 Χριστιανοὶ Ὀ ρ θ ό δ ο ξ ο ι στὴν Αἴγυπτο. Δεδομένου ὅτι οἱ 25 φονευθέντες εἶναι στὸν ναὸ τῶν μονοφυσιτῶν Κοπτῶν στὴν Τάντα, καταλαβαίνουμε ὅτι πάλιν ἐκήρυξε συνειδητῶς αἵρεσι ὁ Ἄνθιμος, ταὐτίζοντας τοὺς μὴ ἔχοντας Χάριν αἱρετικοὺς Κόπτας μὲ τοὺς Ὀρθοδόξους. Καὶ μὴ πῇ κανείς ὅτι αὐτο-ἀποκαλοῦνται ἔτσι, γιὰ νὰ δικαιολογήσῃ τὸν αἱρετίζοντα ἐπίσκοπο._

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com