Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Συνάντηση Συμπροέδρων Θεολογικού Διαλόγου Ορθόδοξης και Αγγλικανικής Εκκλησίας

unnamed-2-666x399.png

Πρώτη συνάντηση των δύο νέων Συμπροέδρων του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Αγγλικανική Εκκλησία.
Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες η πρώτη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου (Οικουμενικό Πατριαρχείο) μετά του Αγγλικανού Αρχιεπισκόπου Ιρλανδίας κ. Richard Clarke, των δύο Συμπροέδρων της Επιτροπής Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Αγγλικανικής Εκκλησίας.
Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα αδελφοσύνης και χαράς, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, κατά την οποία έλαβαν, επίσης, μέρος και ο Αιδεσ. Δρ. John Gibau (Αγγλικανός Συγγραμματεύς του Διαλόγου) και ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου κ. Φιλάδελφος Καφαλής.
Στόχος της συνάντησης ήταν η προετοιμασία της ανεπίσημης συνομιλίας ανάμεσα στην Αγγλικανική Κοινωνία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Λονδίνο τον ερχόμενο Ιούνιο, καθώς επίσης και η προετοιμασία της επόμενης Συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και  Αγγλικανικής Εκκλησίας που θα διεξαχθεί στη Μάλτα από 14 έως 21 Οκτωβρίου 2017.
unnamed (3)unnamed (1)
unnamed
unnamed (1)
Ο Επίσημος Διάλογος μεταξύ των δύο Εκκλησιών ξεκίνησε το 1973 στην Οξφόρδη. Ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας είναι ο 5ος κατά σειρά Συμπρόεδρος του Διαλόγου Ορθοδόξων και Αγγλικανών, μετά τους απερχόμενους Ἀρχιεπισκόπους Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Αθηναγόρου Κοκκινάκη και Μεθοδίου Φούγια και Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννου και Διοκλείας Καλλίστου. Ο Μητροπολίτης Βελγίου διορίσθηκε ως ορθόδοξος συμπρόεδρος από την Αγία και Ιερά Σύνοδο το Νοέμβριο 2016. Ορθόδοξος γραμματεύς είναι εδώ και 25 χρόνια ο Αιδεσ. Δρ. Χρήστος Χρηστάκης (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

1 σχόλιο :

  1. ΑΓΟΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΜΙΑ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΓΡΑΦΕ ΜΕΤΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΣΤΡΕΨΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com