Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Η ακολουθία των Αγίων Παθών στο Παρίσι

gal2.jpg


Σχόλιο Ιστολογίου ΚατάνυξιςΔε περιμέναμε τίποτε άλλο από τον οικουμενιστή μητροπολίτη Γαλλίας! Πώς να εορτάσει τα Άγια Πάθη Του Χριστού μας χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων της εωσφορικής διαστροφής των δογμάτων της Πίστης μας! Γι αυτόν δεν έχουμε να πούμε πολλά. Πρέπει όμως ο αθεόφοβος να πάρει ένα καλό μάθημα από το λαό. Η παρουσία των αιρετικών μέσα στους Ναούς μας, πρέπει να μας αναγκάζει να διαμαρτυρηθούμε με την αποχώρησή μας. Να αδειάζουν οι Ναοί εκείνοι από πιστούς όσο οι θεομπαίχτες μητροπολίτες και Πατριάρχες, βλασφημούν την Πίστη μας με τις ανείπωτες καταστρατηγήσεις των ιερών κανόνων.
Δεν αναφέρουμε εδώ άλλους κανόνες που απαγορεύουν τις συμπροσευχές και την παρουσία αιρετικών! Απλά καταγράφουμε τη θέση της πατριαρχικής συνόδου του 1749 και του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Κυρίλλου του Ε΄. Σε μια επαναδιατύπωση των διαχρονικών ιερών κανόνων για το θέμα αυτό διακήρυξαν τα εξής:
«Ἐντελλόμεθα καί παραγγέλλομεν πατρικῶς καί πνευματικῶς… εἰς τό ἑξῆς μή τολμήσετε τό σύνολον νά συγκοινωνεῖτε μετά τῶν αὐτόθι φρατόρων καί φραγκοπατέρων καί λοιπῶν Δυτικῶν, εἰς τά τε ἱερά τῆς καθ' ἡμᾶς Ἐκκλησίας Μυστήρια καί εἰς τάς λοιπάς ἐκκλησιαστικάς τελετάς, προσευχάς τε καί ἱερουργίας, ἀλλά νά φυλάττετε ... τό ἀκοινώνητον ὅλως μετ' ἐκείνων ἐν πάσαις ταῖς ἱεραῖς τελεταῖς καί ἱερουργίαις. Ἐάν δέ μετά τήν πατριαρχικήν καί συνοδικήν ἡμῶν ἐπιτίμησιν, πατρικήν τε καί πνευματικήν παραίνεσιν καί νουθεσίαν ταύτην, τολμήση τις ἀπό λόγου σας νά φανῇ ἀπειθής καί ἐνάντιος καί εἴτε τις ἐκ τῶν αὐτόθι ἱερέων τολμήσῃ καί φωραθῇ συνευχόμενος τοῖς Λατίνοις ἤ προσφοράς δεχόμενος ἐκείνων ἤ μνήμας ἄγων ὑπέρ αὐτῶν ... ὁ τοιοῦτος ἱερεύς θέλει καθυποβληθῇ τελείᾳ καθαιρέσει τῆς ἱερωσύνης αὐτοῦ» (Σ. Μπιλάλη, Ὀρθοδοξία καί Παπισμός, (Ἀθῆναι 1969), τ. Β΄ σ. 367.)
Η ακολουθία των Αγίων Παθών στο Παρίσι
Το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στην ακολουθία των Παθών του Κυρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων. Πλήθος κόσμου παρέστη καθώς και οι Διπλωματικές Αρχές της Ελλάδος μετά των Αρχόντων και εκπροσώπων άλλων χριστιανικών εκκλησιών.
gal1gal2gal4
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

6 σχόλια :

 1. στο εξωτερικό όποτε βλεπουν παπικό σε ορθόδοξη εκκλησία πρεπει να φωνάζουν ανάξιος τον προδότη ορθόδοξο ιερέα και να φεύγουν από την εκκλησία.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του αχρι-καιρισμού - Επιφανισμού και της "οδού" της οικονομίας στο επίπεδο της Πίστεως και του Δόγματος.

  Ευτυχώς που υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο στην εποχή μας για να μη μας βγάζουν και τρελούς και μας λένε ότι πρόκειται για "φανταστικούς λόγους δογματικής ακριβείας" ( φυλλάδα προς το ΛΑΟ ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρέπει να αρχίσει να αντιδρά ο κόσμος.
  Δεν είναι δυνατόν να πήγαινεις εκκλησία για προσευχή και να προσεύχεσαι μαζί με τον κάθε αλλοδοξο.

  Στο εξωτερικό αν έχουν συνηθίσει αυτές τις εικόνες κακώς τις έχουν συνηθίσει και καλά θα κάνουν να αρχίσουν να αντιδρούν , το να προσευχόμαστε σωστά οι ορθόδοξοι την ώρα της θείας λειτουργίας είναι βασικό θρησκευτικό δικαίωμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να αντιδρούν ποιοί αδελφέ μου;;; Μάλλον δεν έχεις συνειδητοποιήσει πόσο έχει ποτίσει ό οικουμενισμός τό είναι των Ελλήνων του εξωτερικού.Γιατί εδώ ακόμα δεν έχουν αποθρασυνθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό οι "ορθόδοξοι" οικουμενιστές;; Γιατί εκεί βρίσκουν και κάνουν!! Πάρε παράδειγμα τους ΑΧΕΠΑΝΣ στις ΗΠΑ!!

   Διαγραφή
 4. Ποιο οικουμενιστικά δεν γίνεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com