Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΔΙΣ: Στηρίζει το όραμα της ενωμένης Ευρώπης

DIS.jpg
Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Απρίλιο        
Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Απρίλιο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξ αφορμής της συμπληρώσεως εξήντα ετών από την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, δηλώνει ότι στηρίζει το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, όπως το εμπνεύσθηκαν οι τρεις ιδρυτές της, ο γερμανός Κόνραντ Αντενάουερ, ο γάλλος Ρομπέρ Σουμάν και ο ιταλός Αλτιέρο Σπινέλι, και το οποίο στηρίζεται στους τρεις πυλώνες του ευρωπαϊκού πολιτισμού: την αρχαία ελληνική κλασική παιδεία, το ρωμαϊκό δίκαιο και τις χριστιανικές αξίες του Ευαγγελίου. Ωστόσο επισημαίνει την ανάγκη, όπως τα ήδη επιτευχθέντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για χάρη των λαών, συνεχίσουν να υφίστανται με την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των κρατών-μελών, την ανάπτυξη της Δημοκρατίας προς όφελος των πολιτών της Ευρώπης και τον περιορισμό της απρόσωπης γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.
Ακολούθως υπεβλήθη η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, δια της οποίας προτείνεται η διενέργεια επιστημονικών ημερίδων ενημερωτικού χαρακτήρος στις έδρες των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με την πρόνοια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, η οποία και ενεκρίθη.
Η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών επί του Μοναχικού Βίου και Βιοηθικής.
Τέλος, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ολοκλήρωσε τις εργασίες της για τον μήνα Απρίλιο.
Σήμερα επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Κατά την συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων επί θεμάτων που αφορούν την Εκκλησία. Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η πλήρης συμφωνία επ’ αυτών.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

12 σχόλια :

 1. Ὡς οἰκουμενιστική "ἐκκλησία" πού εἶναι ἡ Ν/Η "Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος," ἀσφαλῶς καί θά στηρίζῃ τό Σιωνιστικόν ὄργανον τῆς καταστροφῆς τῆς Ὀρθοδοξίας καί τῆς Ἑλλάδος, τό ὁποῖον ἀκούει εἰς τό ὄνομα ΕΕ. Συμφώνως πρός τό 15ον Πρωτόκολλον τῶν Σοφῶν τῆς Σιών, ἡ Εὐρώπη θά προσφέρῃ τό στέμμα εἰς τόν Ἀντίχριστον! Ἔχουμε ἀηδιάσει νά βλέπουμε τά τελευταῖα ἑπτά χρόνια ὅλα τά ὄργανα τῶν Σιωνιστῶν, κυρίως στήν Ἑλλάδα, νά διαρρηγνύουν τά ἱμάτιά των ὑπέρ τῆς ΕΕ καί τοῦ εὐρώ, παρά τό γεγονός ὅτι ἡ πολιτική αὐτή εἶναι ἄκρως παράλογος καί ἄκρως καταστροφική γιά τήν Ἑλλάδα. Ἔχει δέ γίνει προφανῶς καταμερισμός "ἔργου," οἱ μέν ΠΡΟΔΟΤΑΙ πολιτικοί νά παραδώσουν τήν χώραν εἰς τούς Σιωνιστάς, οἱ ψευδο-επίσκοποι τοῦ νέου ἑορτολογίου νά παραδώσουν τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν εἰς τόν Παπισμόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ιδού οι απόψεις του Άγ. Νικόλαου Βελιμίροβιτς σχετικά με την Ευρώπη (υπάρχει κανείς στην οικουμενιστική "εκκλησία" της Ελλάδος που να τα έχει διαβάσει αυτά ?):

  1) Τί είναι ή Ευρώπη; Αίρεση; Είναι αίρεση. Αρχικά ήταν παπική αίρεση, στη συνέχεια λουθηρανική αίρεση και μετά καλβινική αίρεση... Το τέλος αυτών των αιρέσεων είναι ό αθεϊσμός, δηλαδή οι ευρωπαίοι άθεοι πού δεν υπήρχαν ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δηλαδή ό πρώτος γιός είναι αιρετικός και ό δεύτερος γιός είναι άθεος.

  2) Η Ευρώπη είναι αίρεση. Η "χριστιανική" αίρεση είναι χειρότερη από την ειδωλολατρία.

  3)Ας ξεσηκωθούν οι ορθόδοξοι λαοί και ας παίξουν δυνατά τις σάλπιγγες στους αιρετικούς για να επιστρέψουν στην αλήθεια και στην τιμιότητα. Αυτό είναι το αποστολικό έργο του καιρού μας. Αν θα το κάνουμε αυτό, θα μας ευλογήσει ό Χριστός, Θεός μας, στον όποιο ας είναι ή δόξα, εις τούς αίώναι των αιώνων. Αμήν.

  (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, Μέσα από το παράθυρο της φυλακής, Εκδ. “Ορθόδοξοσ Κυψέλη”).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εὐχαριστῶ θερμῶς γι' αὐτό τό σχόλιόν σας καί γιά τήν σημαντικήν ἀναφοράν πού παρεθέσατε, κ. Βαρβέρη.

   Διαγραφή
  2. Να είστε καλά κ.Χατζηνικολάου.

   Όλα τα παραπάνω ας τα βλέπουν οι θολολογούντες οικουμενιστές και κρυφο-οικουμενιστές και τα εξαπτέρυγά τους που "σχολιάζουν" στα διάφορα blogs με ύφος 100 καρδιναλίων.

   Διαγραφή
 3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λόγοι του Αγίου Σέρβου Επισκόπου, Νικολάου Βελιμίροβιτς.

  "Στενοχωριέμαι για την Ευρώπη, γιατί θα καταστραφεί κι΄αυτή, όπως η Καπερναούμ!"

  http://www.kivotoshelp.gr/index.php/eidhseis/1373-stenoxoriemai-gia-tin-evropi-giati-tha-katastrafei-ki-afti-opos-i-kapernaoym

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εκτός τόπου και χρόνου η σύνοδος. Κρίμα... πάρα πολύ κρίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ,ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΠΩΣ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΛΕΟΝ,ΟΠΩΣ Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΕΝΑΝ ΜΥΘΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ,ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΕΝΑ ΨΕΜΑ,ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ ΟΠΩΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΛΥΠΗΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ "ΦΙΛΟΙ"ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ,ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ,ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΧΡΙΣΤΟ,ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ,ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ "ΣΩΤΗΡΙΑΣ"ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΕΣ "ΑΛΗΘΕΙΕΣ" ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΕΩΣΦΟΡΙΚΑ ΨΕΜΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ,ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ...ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ?Η ΑΠΛΩΣ "ΚΟΙΜΑΣΤΕ"...ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑ-ΣΤΑΣΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ ωραία τα λέτε ΚΥΡΙΑ Παναγιώτα από τον Τρίλοφο. Μπράβο σας. !!!!

   Διαγραφή
 7. Παλι δεν ειδαν τον ελεφαντα στο δωματιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com