Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ραγδαίες εξελίξεις και πρωτοφανείς διώξεις σε μοναχούς της Μονής Κουτλουμουσίου

koutloumousiou-1-620x450.jpg
ΑΓΙΟΣ ΟΡΟΣ 2017:  ΔΙΩΓΜΟΣ.
ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ- ΑΠΕΙΛΕΣ
ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ
ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΙΑΡΗΞΗΣ ΚΕΛΙΩΝ
Σας μεταφέρουμε αποκλειστικές απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες που μόλις έφτασαν στο ιστολόγιο μας από το Άγιο Όρος (Τρίτη 11 το βράδυ).
Χθες, Δευτέρα, το απόγευμα, 3 πατέρες της Κουτλουμουσίου προσπάθησαν να εισβάλουν παράνομα στο κελί του π.Μακαρίου -δηλαδή να το καταλάβουν. Ο π.Μακάριος απουσίαζε ενώ μέσα φιλοξενούνταν 2 εκδιωκόμενοι πατέρες της Μονής Κουτλουμουσίου. Οι φιλοξενούμενοι πατέρες αρνήθηκαν να τους ανοίξουν.
Σήμερα (Τρίτη 25/4/2017), στις 11 πμ περίπου, ήρθαν μαζί με αστυνομικούς απαιτώντας και πάλι το κελί του π.Μακαρίου. Οι πατέρες κ πάλι δεν άνοιξαν και η κλειδωμένη καγκελόπορτα απέτρεψε τους αστυνομικούς να εισβάλουν μέσα.
Ίδια απόπειρα εισβολής έγινε και σε δεύτερο κελί την περίπου ίδια ώρα, πιθανότατα από τα ίδια άτομα.
Αντίστοιχη απόπειρα εισβολής στο κελί του π,Μακαρίου, έγινε και στις 6 μμ σήμερα (και πάλι μαζί με την αστυνομία)
H Μονή Κουτλουμουσίου διαθέτει και επίσημη ιστοσελίδα με άφθονα άρθρα! Δεν γνωρίζουμε αν έκαναν και facebook..
ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ».
ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ.
Οι πατέρες π.Μακάριος, π.Ιλαρρίων και π.Ιωσήφ, όλοι της Μονής Κουτλουμουσίου, έκαναν ΗΔΗ 2 φορές ΕΦΕΣΗ στην απόφαση του μοναστηριού να τους διαγράψει από το μοναχολόγιο (επειδή λόγω μνημόνευσης του αιρετικού οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίου εφαρμόζοντας τους Ιερούς Κανόνες οι ευσεβείς Αγιορείτες αρνούνταν να συμμετέχουν στις ακολουθίες).
Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους, η ΕΦΕΣΗ θα έπρεπε να διαβιβαστεί ΑΜΕΣΑ στην Επιστασία, η οποία έχει προθεσμία 5 ημερών να τους καλέσει σε απολογία.
Η Επιστασία ΟΥΔΕΠΟΤΕ τους κάλεσε, γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ της προωθήθηκε από την Μονή, οι εφέσεις των 3 μοναχών. Η τελευταία έφεση είχε ημερομηνία 29/3/2017 (16/3/2017 με το π.η.).
Εφόσον ΔΕΝ κλήθηκαν σε απολογία -πέρα από την σοβαρότατη παρανομία της Μονής Κουτλουμουσίου-  οι ΕΦΕΣΕΙΣ τους θεωρούνται ότι έγιναν δεκτές, άρα παραμένουν εγγεγραμμένοι στο μοναχολόγιο της Μονής.
Η νέα «μόδα» των Αγιορειτών. Κατά την διάρκεια της Σαρακοστής, αντί να μείνουν στο μοναστήρι τους, κόβουν βόλτες για «ομιλίες» ανά την Ελλάδα.
ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ
Η Μονή Κουτλουμουσίου ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ να παραλάβει τις εφέσεις των πατέρων που διέκοψαν την μνημόνευση του Βαρθολομαίου. Αρνούνταν να τους δώσουν Αριθμό Πρωτοκόλλου οπότε οι πατέρες υποχρεωνόταν να τις καταθέτουν μέσω δικαστικού επιμελητή που έπρεπε να έρθει από εκτός Αγίου Όρους (υποβαλλόμενοι σε πολλαπλάσια έξοδα).
απόσπασμα από έφεση του π.Μακαρίου προς την Ιερά Κοινότητα 
Τελεσίγραφο της Μονής προς τον π.Μακάριο
Η απάντηση του π.Μακαρίου, τους υπενθυμίζει ότι οφείλουν να εφαρμόζουν τον Καταστατικό χάρτη του Αγίου Όρους.

ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ Π.ΙΛΑΡΡΙΩΝΟΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ
Ο π.Ιλαρρίων, διαμένει στο κελί του εδώ και 23 ολόκληρα χρόνια, και το κελί είναι εντός του μοναστηριού.
Ο π.Ιλαρρίων, μετά από πλήθος γεγονότων, αναγκάστηκε για 1η φορά, να κλειδώσει το κελί του (αλλάζοντας τον μύλο).
Πατέρες την μονής κατέστρεψαν τον μύλο της κλειδαριάς -όπως οι ίδιοι του ομολόγησαν, πιθανότατα με τρυπάνι, με αποτέλεσμα την περασμένη Παρασκευή, της Ζωοδόχου Πηγής, στις 6 μμ, όταν επέστρεψε στο μοναστήρι από την θεία λειτουργία όπου είχε πάει, να μην μπορεί να εισέλθει ούτε καν για να πάρει τα πράγματα του, τα οποία έχουν ουσιαστικά δεσμεύσει -απέμεινε μόνον με ένα μικρό σάκο με τον οποίο πήγε να φιλοξενηθεί στο κελί του π.Μακαρίου. Πατέρες της μονής ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να του επιτρέψουν να πάρει τα πράγματα του, εν γνώσει τους ότι είναι μόνον με αυτόν τον μικρό σάκο.
Ομοίως εκδίωξαν και δεύτερο μοναχό που επίσης συνέχιζε να ζει μέσα στο μοναστήρι, επειδή  αρνείται να συμμετέχει στην μνημόνευση του Βαρθολομαίου.
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
«ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΕΣ ΤΟΥΣ»
Ο π.Ιλαρρίων απευθύνθηκε την επόμενη μέρα, (το Σάββατο το πρωί) στις τοπικές αστυνομικές αρχές καταγγέλλοντας την απόπειρα παραβίασης/διάρρηξης του κελιού του. Ζήτησε από την αστυνομία να κάνει αυτοψία.
Η αστυνομία ζήτησε να υπάρχει και ένας «Επιστάτης» (της Επιστασίας), αλλά η Ιερά Κοινότητα τους απάντησε ότι ΔΕΝ μπορεί να δεχθεί την καταγγελία απευθείας από τους μοναχούς και ότι πρέπει «το μοναστήρι» να τους κάνει την καταγγελία!!!
ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ
Σήμερα (Τρίτη 25/4/2017) το πρωί, αστυνομικοί, ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ το αυτοκίνητου άλλου μοναχού  από το κελί του (αυτοκίνητο που είχε πληρώσει ο ίδιος – απλά τα αυτοκίνητα στο Άγιο Όρος υποχρεωτικά εγγράφονται σε κάποια μονή). Το αυτοκίνητο -όπως πληροφορηθήκαμε- βρίσκεται τώρα στο προαύλιο της μονής Κουτλουμουσίου! Ο μοναχός προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα για 4 περίπου ώρες!!! (και του πήραν το αυτοκίνητο και τον προσήγαγαν!)
Με τον τρόπο αυτό εκβιάζουν τους πατέρες αφού χάνουν τα κελιά τους, ακόμη και τα οχήματα που έχουν αγοράσει οι ίδιοι, για να αναγκαστούν να μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο.
ΝΤΡΟΠΗ …
Όπως φαίνεται κάποιοι «Αγιορείτες» ΔΕΝ έζησαν Πάσχα. Τους έχει κατακυριεύσει ο
σατανάς και πασχίζουν να κάνουν ότι μπορούν για να «τιμωρήσουν» τους αγωνιστές, ευσεβείς πατέρες που δεν προσκυνούν την αίρεση του Οικουμενισμού.
Θα σας κρατήσουμε σε διαρκή ενημέρωση για οποιεσδήποτε εξελίξεις.

10 σχόλια :

 1. ο θεός για κάποιο λόγο τα επιτρέπει αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εάλω λοιπόν οριστικά και επίσημα και τον Αγιον Όρος!!!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. Επειδή λοιπόν το Άγιο Όρος δεν κάνει τίποτε χωρίς την έγκριση του "Πρώτου" της Ορθοδοξίας, έχουμε και λέμε :

  Το οικουμενι(στι)κό Πατριαρχείο του Βαρθολομαίου δείχνει απεριόριστη ΑΓΑΠΗ KAI ΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ προς :

  1) Παπικούς
  2) Προτεστάντες
  3) Μονοφυσίτες
  4) Αγγλικανούς και κάθε άλλο μέλος του Π.Σ."Ε"
  5) Μουσουλμάνους
  6) Βουδιστές και λοιπούς Σαμάνους (βλέπε Ασίζη)

  ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ σε ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ Ορθοδόξους Χριστιανούς που έχουν αποδείξει Αγιογραφικά και Αγιοπατερικά ότι κηρύσσει ΑΙΡΕΣΗ.

  Πρέπει όμως να ομολογήσουμε και να αναγνωρίσουμε ότι αυτά που περνάνε τώρα οι Πατέρες για την Αγάπη του Χριστού, τα περνάνε πάρα πολλά χρόνια (υβριζόμενοι και διωκόμενοι) και οι Πατέρες της Γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

  Ο Κύριος λέει : εἰ ἐμὲ ἐδίωξαν, καὶ ὑμᾶς διώξουσιν .

  Τα συμπεράσματα δικά σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. οι επίσκοποι και οι παπάδες της Ελλάδος δεν θα πάρουν θέση,μόνο τα ευρώ τους ενδιαφέρουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είναι σίγουρο πως αν οι διωκόμενοι πατέρες ήταν Παπικοί τότε με βεβαιότητα δε θα ήταν διωκόμενοι αλλά και δε θα είχαν την ίδια αντιμετώπιση.

  Το ηγουμενοσυμβούλιο φαίνεται δε φοβάται τίποτε. Ή καλύτερα φοβάται το Βαρθολομαίο γι'αυτό δε φοβάται τον Κύριον!

  Δεν είναι δυνατόν να πιστεύεις στον Θεό και να συμπεριφέρεσαι έτσι. Έτσι συμπεριφέρεσαι μόνο αν πιστεύεις στον οικουμενιστικό "Θεό"!

  Φαίνεται ότι εκεί στο μοναστήρι ξέχασαν πως ο Όσιος Παίσιος κοιμήθηκε μόλις πριν 22 χρόνια! Ο Όσιος Παίσιος που ήταν στο Άγιον Όρος όταν το '70 είχε γίνει η διακοπή του μνημοσυνου. Άραγε θα τον πετούσαν από τη Παναγούδα με αυτό τον τρόπο;

  Δε θα αργήσει να έρθει η Οργή του Θεού! Γιατί ο Θεός πέρα από Αγάπη είναι και Δικαιοσύνη!

  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΛΕΞΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΞΙΚΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ...ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ...

   Διαγραφή
  2. Ανετα θα τον εδιωχναν απο την Παναγουδα.

   Διαγραφή
 6. Πατέρες της μονής ή γκάγκστερ κατέστρεψαν τον μύλο της κλειδαριάς, απορώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όπου αίρεση ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ και ΚΑΚΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ(ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ) ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com