Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Παιχνίδι εξουσίας οι δηλώσεις για το Άγιο Φως

serafeim600_271113.jpg

Οι δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών και του Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με το Άγιο Φως αποτελούν μια πλειοδοσία αριστερισμού στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού εξουσίας στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος με στόχο την επόμενη ημέρα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και το μεσημβρινό μαγκαζίνο ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
«Είναι μια πλειοδοσία αριστερισμού και ένα παιχνίδι εξουσίας στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Πλειοδοτούν σε αριστερισμό με αποκλειστικό στόχο την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα για το Άγιο Φως.
Συνεχίζοντας σχετικά με την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε πως «σκέφτονται τα πράγματα όπως έχουν την πραγματικότητα της οικονομίας, τη δυσχέρεια της χώρας, την αδυναμία αναπτύξεως. Υπάρχει μια παθογένεια που δεν οφείλεται στο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια είναι η γραφειοκρατία η περίφημη, η ευνοιοκρατία, το ότι στην Ελλάδα το 1 χιλιόμετρο κοστίζει 60 εκ. ενώ στην Ευρώπη κοστίζει 30 εκ. Πιστεύω ότι βλέπουν όλοι στην επόμενη μέρα και όλα αυτά υποσκάπτουν τη θέση του πρωθυπουργού Τσίπρα αλλά αυτό είναι ένα εσωτερικό θέμα του ΣΥΡΙΖΑ».
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι εκτός από το Άγιο Φως θα δούμε και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τη θρησκεία να έρχονται στην επικαιρότητα, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εκτίμησε ότι «θα δούμε και άλλα τα οποία στηρίζονται βέβαια στην έλλειψη βαθιάς γνώσεως του αντικειμένου πρώτον, και δεύτερον στην παραπληροφόρηση.
Διότι όταν πχ ο πολύ εκλεκτός και προσωπικός μου φίλος ο κ. Κατρούγκαλος μας λέει ότι υπάρχει ανάγκη ουδετεροθρησκείας τη στιγμή που ξέρει ότι οι μουσουλμανικές μουφτίες και οι εβραϊκές κοινότητες ήταν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου όπως η Εκκλησία της Ελλάδος και όταν γνωρίζει αυτά τα πράγματα αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι καθαρά θέμα όχι εμμονής γιατί είναι πανέξυπνος άνθρωπος αλλά είναι θέμα πολιτικής επιλογής. Υπάρχει στόχευση και μπροστά στη στόχευση όλα τα άλλα θυσιάζονται».


2 σχόλια :

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΑΘΟΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ?ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ,ΔΩΡΟ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ?ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com