Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Η Ι. Μητρόπολη Θεσ/νίκης και η Θεολογική του ΑΠΘ, προωθούν την ψευδοσύνοδο της Κρήτης με Επιστημονική Ημερίδα

Έρχεται ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος με τους συν αυτώ αρχιμανδριτάδες, με απροκάλυπτο τρόπο, να προωθήσει τα μοχθηρά οικουμενιστικά του σχέδια, προμοτάροντας τις αποφάσεις της ληστρικής ψευδοσυνόδου της Κρήτης. 
Υπάκουος ο μητροπολίτης κ. Άνθιμος, στο οικουμενιστικό σχέδιο που εκφωνήθηκε στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος του Νοεμβρίου 2016 από τον μητροπολίτη Σερρών, προωθεί όπως αποφασίσθηκε εκεί, με την ιδιαίτερη παρέμβαση του ιδίου, σιγά σιγά, λάου λάου, τις αιρετικές αποφάσεις της Κρήτης στο λαό. 
Έχουν λυσσάξει οι Οικουμενιστές μετά την λεγομένη “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης”[1]. Έχουν τρελαθεί από το φόβο τους μήπως και ο λαός απορρίψει τις αποφάσεις της[2]. 
Ο μητροπολίτης Άνθιμος υπηρετώντας τον Οικουμενισμό, έχει στο πλευρό του ότι πιο οικουμενιστικό και αντορθόδοξο έχει να παρουσιάσει το τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ σε έμψυχο δυναμικό. Την αφρόκρεμα των εμψυχωτών της Οικουμενικής Κίνησης
Προσφέρει την αίθουσα εκδηλώσεων της μητρόπολης στους "ευαγγελιστές" του οικουμενιστικού πνεύματος καθηγητές της θεολογίας και "φλογερούς εραστές" της μεταπατερικής θεολογίας, στους εμπνευστές της εισαγωγής του τμήματος Ισλαμικών σπουδών και ενεργούς συμπροσευχητές στον Φράγκικο Ναό της ασπίλου Συλλήψεως στη Θεσσαλονίκης για να διακονήσει την μεθόδευση για την “άλωση” της Θεσσαλονίκης από τους “γενίτσαρους” της αιρέσεως.
Ως άστοργος πατέρας, ακόμα και στα βαθιά γεράματα του, με κλονισμένη την υγεία του, κηρύσσει "γυμνή τη κεφαλή" με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο, την παναίρεση στη μητρόπολή του. 
Αλλά οι αιρετικές του προθέσεις, οι δόλιες μεθοδεύσεις του και των συνενόχων του, δεν πρέπει να βρουν πρόσφορο έδαφος. Δεν πρέπει η Ορθόδοξη Συμβασιλεύουσα, να πέσει σκλάβα στα χέρια του κακόδοξου ΦαναρίουΔε θα ανεχθούμε να σκλαβωθεί η πατρίδα μας από τους αιρετικούς και μοβόρους  φιλοπαπικούς Οικουμενιστές.
Καταδικάζουμε σήμερα τις μεθοδεύσεις της πανθρησκείας, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά. Εκφράζουμε την λύπη μας για το γεγονός και παραμένουμε ανυποχώρητοι στον αγώνα κατά του Οικουμενισμού με τη βοήθεια του Δεσπότη και Αφέντη της Θεσσαλονίκης, τον Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλήτη Άγιο Δημήτριο!
Επιστημονική Ημερίδα για την Αγία και Mεγάλη Σύνοδο
Η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος και το μήνυμά της στον σύγχρονο κόσμο». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Απριλίου στις 10:30-13:00 στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (Βογατσικού 7) και στις 18:00-20:00 στο Α’ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής. Την έναρξη των εργασιών αυτής της Επιστημονικής Ημερίδας θα κηρύξει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και στη συνέχεια εκλεκτοί εισηγητές, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, θα σχολιάσουν τα πορίσματα της Συνόδου, θα εμβαθύνουν στις θέσεις της και θα αναπτύξουν ειδικότερα θέματα που αφορούν τις αποφάσεις της για τις σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο, την βιοηθική και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μία από τις εισηγήσεις θα αναφέρεται στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Η σπουδαιότητα αυτής της Συνόδου επιβάλλει την αποτίμηση των αποφάσεών της, την βαθύτερη και νηφάλια ανάλυσή των και την ευρύτερη διάδοσή των στο πλήρωμα της Εκκλησίας, κληρικούς τε και λαϊκούς, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και σε κάθε περίπτωση προς ενημέρωση και οικοδομή του εκκλησιαστικού σώματος. (πηγή εδώ)

 • Ιανουάριος 2017 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ:

10 σχόλια :

 1. Προωθηση συνόδου οικουμενιστικων πορισμάτων ΕΙΝΑΙ προώθηση αίρεσης Δηλαδή Διδασκαλία αίρεσης

  Επομενως οι ιερείς μπορούν να αποτειχιστουν.

  Κάνα παλικάρι ρε παιδιά στην Αθήνα υπάρχει;;;;;;


  Καλά τα λόγια αλλά ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ.
  Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ και πρέπει να βρεθούν τα παλικάρια ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΩΣ ΠΑΛΙΚΆΡΙΑ.
  όχι λόγια - ΠΡΑΞΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ για την μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στά λόγια μόνο δεν αρκεί πλέον!! Ηρθε ή ώρα να το δείξεις στην πράξη. Πηγαίνετε από κοντά να τους κάνετε χαλάστρα!!!

   Διαγραφή
 3. Βλέποντας κανείς τους ομιλητές αλλά και ιδιαίτερα τον συνδιοργανωτή της ημερίδας, ΙΜΘ, καταλαβαίνει ποιο θα είναι το συμπέρασμα που θα βγει από μία τέτοια ημερίδα.

  Άλλη μία δράση του μητροπολίτη που μας φανερώνει την αγάπη του στη παναίρεση του οικουμενισμού.

  Άλλη μία πανηγυρική αποκάλυψη της κηρυτομένης αιρέσεως στη Θεσσαλονίκη, με "επιστημονική κατοχύρωση".

  Τι ορθόδοξο να μας πει ο Κωνσταντίνου που δεν αφήνει καμία ευκαιρία χαμένη για συμπροσευχή! Θα σηκωθεί ο Άγιος Γρηγόριος και θα μας κυνηγάει.

  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πλήρης δικαίωση των αποτειχισμένων από όλο αυτό το οικουμενιστιλίκι της Θεσσαλονίκης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Θεσσαλονίκης εμπλουτίζει το βιογραφικό του και η πρόσφατη αποτειχηση το απολογητικό της υπόμνημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δόξα τω Θεώ, γιατί, όπως ο κ. Λαρεντζάκης, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και επιτέλους θα πρέπει να διαλέξουμε όσοι δειλιάζουμε ακόμα...
  Και όλοι αυτοί που λέγανε ότι ο Μητροπολίτης δεν κηρύσσει γυμνή τη κεφαλή, δυστυχώς, θα διαψευστούνε. Ο Κύριος ξέρει όμως.

  Δόξα τω Θεώ χίλιες φορές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αίσχος! Ντροπή για την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης!Ούτε καν Τοπική Σύνοδος δεν είναι, αλλά σαν ένα συνέδριο-και μάλιστα αιρετικό-μπορεί μόνο να χαρακτηριστεί αυτό το έκτρωμα που έγινε στην Κρήτη και θέλουν με το ζόρι να το αποδεχτούμε, είναι πολύ προκλητική η στάση τους..όσο περνάει ο καιρός,άλλο τόσο δικαιώνονται αυτοί που επέλεξαν την διακοπή της μνημόνευσης ως ένδειξη εντόνου διαμαρτυρίας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com