Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Χαράκι Ηρακλείου: Αντί για τον ψάλτη έπαιζε ηχογραφημένη ψαλμωδία

2184077.jpg
Ένα περίεργο συμβάν σημειώθηκε στο Χαράκι Ηρακλείου. Ενώ ο παπάς του χωριού έψελνε κανονικά στα ενδιάμεσα ακούγονταν από τα ηχεία η ηχογραφημένη ψαλμωδία.
Λόγω έλλειψης ψαλτάδων αποφάσισαν να αντιγράψουν τις ψαλμωδίες και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να τις συνδέσουν με τα ηχεία του ναού έτσι ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού να ακούγονται κανονικά.

5 σχόλια :

 1. Ελλειπές το άρθρο και μάλλον απάτη λόγω μάκη 30φυλλόπουλου: Δεν αναφέρεται ποιος έψελνε στο cd.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λίγη κατανόηση για τά λειτουργικά πράγματα που έχουν αφεθεί απλά στο φιλότιμο του κάθε παπά και κάθε επιτρόπου να πολεμήσει με φοβερές ελλείψεις και αντιξοότητες σέ χωρια και σέ πολιτείες ακόμα Το θέμα των ιεροψαλτών νομίζω είναι πολύ δύσκολο λόγω αυτής της ερασιτεχνικότητος ,ενώ είναι ένας πολύ σοβαρός παράγων της λειτουργικής ζωής και θα΄έπρεπε να είναι θεσμοθετημένο μέ κριτήρια αξιοκρατίας και διαφάνειας Λόγω μιας αδιαθεσίας μου έμεινα στό σπίτι σέ κάποια ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδος και παρακολούθησα την ακολουθία από την μητρόπολη Αθηνών και από τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης Καιρός πιά να αποχωρήσουν οι ηλικιωμένοι ιεροψάλτες και να αφήσουν τά ψαλτήρια στά νέα λαρύγγια Αρκετά πιά ,υποφέρει κανείς από το θέμα των ιεροψαλτών ενώ τα ψαλτήρια στερούνται από τούς ταλαντούχους ιεροψάλτες Κάπως έτσι πρέπει να γίνεται μέ όλα τά θέματα της αισθητικής των ναών και της θείας λατρείας Μέ κανένα τρόπο δέν θέλω να δικαιολογήσω αυτό το περιστατικό .....Χριστός Ανέστη !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε Ελέησον...
  Τι άλλο θα δούμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com