Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Διάλεξη του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών στη Γενεύη

Papas_Fragkiskos_Oikoumenikos_patriarxis_Vartholomaios_Jerusalem.jpg

Θα αναφερθεί σε ζητήματα που σχετίζονται με τη μεγάλη σύνοδο της ορθοδόξου εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη.
Ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα πραγματοποιήσει στη Γενεύη, στις 24 Απριλίου και ώρα 12:00, ανοιχτή δημόσια διάλεξη στην έδρα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και θα αναφερθεί σε ζητήματα που σχετίζονται με τη μεγάλη σύνοδο της ορθοδόξου εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο έτος στην Κρήτη, όπως επίσης και σε ζητήματα που αφορούν στις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις, καθώς και στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.
Ο οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται από προχθές στην Ελβετία, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια λειτουργίας του ορθόδοξου κέντρου του οικουμενικού πατριαρχείου στο Σαμπεζύ, και για την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση του ινστιτούτου μεταπτυχιακών σπουδών στην έδρα του ίδιου κέντρου. Επίσης, ο οικουμενικός Πατριάρχης θα πραγματοποιήσει διάλεξη στο πανεπιστήμιο του Φριβούργου Ελβετίας και θα επισκεφθεί την οικουμενιστική κοινότητα του Ταιζέ, η οποία θα είναι και η πρώτη επίσκεψη οικουμενικού Πατριάρχη στη μοναστική κοινότητα.
Εδώ και πέντε δεκαετίες, οικουμενικό κέντρο στο Σαμπεζύ, ακολουθώντας την μακρά οικουμενική του παράδοση, υπηρετεί τον σκοπό της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των διαφορετικών χριστιανικών παραδόσεων Ανατολής και Δύσης, όπως επίσης και τη συνεργασία μεταξύ των αυτοκέφαλων ορθοδόξων εκκλησιών. Ιδρυτής του κέντρου υπήρξε ο μακαριστός οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Αθηναγόρας, πιστός διάκονος των οικουμενικών ιδεωδών και της διαχριστιανικής ενότητας.

3 σχόλια :

 1. Και μετά, στην Αίγυπτο με τον Φραγκίσκο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. (Αποκ. 13, 6) - Και άνοιξε το στόμα του για βλαστήμιες εναντίον του Θεού, για να βλαστημήσει το όνομά του και τη σκηνή του, αυτούς που κατασκηνώνουν στον ουρανό!

  Αδελφοί εν Χριστώ,
  ας ακούσουμε τέλος και μία ακόμη αγνή φωνή, επόμενη του πατρός Αυγουστίνου, και ο Θεός της Αγάπης ας φωτίσει την ψυχή μας σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχουμε να παρασυρθούμε εμείς οι λαϊκοί πίσω από τον αντίχριστο της εποχής μας, απ' τον καθένα που κηρύττει δηλ. βλάσφημα! Ο Αρχιμ. Μάξιμος Καραβάς Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Εορδαίας σε ανοιχτή επιστολή του με τίτλο “Μία πνευματική αποτίμησις της 25ετίας τουΟικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου” γράφει:
  - «Επίσης, θα αναφερθώ εις την βλάσφημη προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κατά την θρονική εορτή του Πατριαρχείου, στίς 30/11/1998, προς την Παπική αντιπροσωπεία: «Σεβασμιότατε Καρδινάλιε κύριε William Keeler και λοιποί εν Χριστώ αδελφοί, οι αποτελούντες την Αντιπροσωπείαν της Εκκλησίας Ρώμης,…. Δεν πρέπει να σπαταλήσωμεν τόν χρόνον εις αναζητήσεις ευθυνών. Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών το έλεος του Θεού, άλλ΄ οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα εκείνων»!
  Ώστε, «Παναγιώτατε», οι Άγιοι που μας προστάτευσαν από το «βδέλυγμα της ερημώσεως», τον Πάπα – στο αντίχριστο άρμα του οποίου αγωνίζεστε να μας δέσετε – ήσαν όργανα του Διαβόλου; Ω της υποκρισίας, του «ορθοτομούντος τον λόγον της Αληθείας»! Κι ενώ τους Αγίους αυτούς, τους αποκαλεί «θύματα του αρχεκάκου όφεως», όταν έλθη η ημέρα της εορτής των, τους εορτάζει μεγαλοπρεπώς! Άλλωστε, εθεμελίωσε στην περιοχήν μας μοναστήρι στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον πιό αυστηρό αντιπαπικό Άγιο που αποκάλεσε τον Πάπα «αντίχριστο»! Είναι, όμως, τόσο «καλός» ο ορθοτομών τόν λόγον της Αληθείας», ώστε να παρακαλή τον Θεό να … ελεήση τους αντιπαπικούς Άγίους! Και μή χειρότερα!
  Τέλος, θα αναφέρω και τα περί του «αγίου Κορανίου», το οποίον εδώρισε εις τον πρόεδρον της Coca Cola, Μουχτάρ Κέντ, στην Ατλάντα της Αμερικής, το 2009. Φαίνεται ότι ο «Παναγιώτατος» συγχέει τις λέξεις «άγιον» και «βέβηλον», γι’ αυτό και αποκαλεί το ανίερο Κοράνιο «άγιον», χωρίς φόβον Θεού και χωρίς εντροπή!
  Εξ όλων τούτων και πολλών άλλων ρήσεων και πράξεων του «Παναγιωτάτου», καταφαίνεται ότι ο «ορθοτομών τον λόγον της Αληθείας» είναι ο μεγαλύτερος βλάσφημος και ο μεγαλύτερος Αιρεσιάρχης όλων των αιώνων! Παρά ταύτα, εγκαρδίως εύχομαι εις τον φιλάνθρωπον Θεόν να χαρίσει εις ημάς και εις αυτόν μετάνοιαν και ομολογίαν του Ονόματος του Τριαδικού Θεού – Πατρός , Υιού και Αγίου Πνεύματος – εις σωτηρίαν πάντων των ανθρώπων και απόλαυσιν των αιωνίων Αγαθών. Αμήν!» (Αρχιμ. Μάξιμος Καραβάς) [http://emmadimitris.blogspot.gr/2017/03/21.html#more]

  Αδελφοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, και
  «Γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε» (Α’ Κορ. 16,13).

  ΜΕ ΤΙΜΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com