Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Τα σήμαντρα του Οικουμενισμού χτυπούν από την Ελβετία μέχρι τη Θεσσαλονίκη!

anthimos-ellada.jpg

Με το ζόρι να “αγιοποιήσουν” την Σύνοδο του Κολυμπαρίου
Του Μανώλη Κείου
Ένα αγωνιώδες σπρώξιμο για να εμπεδωθεί στη συνείδηση του πιστού λαού πως η Σύνοδος της Κρήτης θα πρέπει να γίνει αποδεκτή, θα λάβει χώρα τις επόμενες μέρες από την Ελβετία μέχρι την Θεσσαλονίκη.
Τα σήμαντρα του Οικουμενισμού χτυπάνε δυνατά και οι “πεφωτισμένοι” ειδήμονες του Φαναρίου έχουν επιδοθεί σε μια διακαή προσπάθεια να “αγιοποιήσουν” με το ζόρι την Σύνοδο.
Εν αρχήν ήν το Σαμπεζύ…. Αυτή η Μητρόπολη του Οικουμενισμού όπου βρίσκεται ήδη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και που θα διατρανώσει την Δευτέρα την… σπουδαιότητα της Συνόδου του Κολυμπαρίου. Με την... ευλογία και του προστάτη του οικουμενισμού που δεν είναι άλλος από το περιβόητο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών!
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα πραγματοποιήσει ανοιχτή δημόσια διάλεξη στην έδρα του ΠΣΕ το μεσημέρι της 24ης Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Φανάρι θα αναφερθεί κατά βάση σε ζητήματα που σχετίζονται με την Σύνοδο, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Κρήτη, ενώ θα εστιάσει επίσης, όπως συνηθίζει σαν “πράσινος Πατριάρχης” που αποκαλείται, στις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις, αλλά και στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.
Λίγες μέρες μετά σειρά παίρνει η Θεσσαλονίκη. Εκεί που κορυφώθηκε η “Αγία ανυπακοή” από μεγάλη ομάδα αντιδρώντων στη Σύνοδο. Για αυτό και κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η επιλογή της περιοχής. Οι υποστηρικτές της Συνόδου επιχειρούν κατά μέτωπο κόντρα με τους ιερείς που διέκοψαν την μνημόνευση του Μητροπολίτη Άνθιμου και για αυτό διοργανώνουν ημερίδα για να προωθήσουν την Σύνοδο στη συνείδηση των πιστών.
Συγκεκριμένα η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος και το μήνυμά της στον σύγχρονο κόσμο». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Απριλίου στις 10:30-13:00 στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (Βογατσικού 7) και στις 18:00-20:00 στο Α’ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής. Την έναρξη των εργασιών αυτής της Επιστημονικής Ημερίδας θα κηρύξει ο ίδιος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και στη συνέχεια εισηγητές, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, θα σχολιάσουν τα πορίσματα της Συνόδου, θα εμβαθύνουν στις θέσεις της και θα αναπτύξουν ειδικότερα θέματα που αφορούν τις αποφάσεις της για τις σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο, την βιοηθική και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μία από τις εισηγήσεις θα αναφέρεται στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
Όπως αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση της ημερίδας, δείγμα του πόσο τους καίει η μαζική αντίδραση στην συμπρωτεύουσα, “η σπουδαιότητα αυτής της Συνόδου επιβάλλει την αποτίμηση των αποφάσεών της, την βαθύτερη και νηφάλια ανάλυσή των και την ευρύτερη διάδοσή των στο πλήρωμα της Εκκλησίας, κληρικούς τε και λαϊκούς, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και σε κάθε περίπτωση προς ενημέρωση και οικοδομή του εκκλησιαστικού σώματος”.
Κάθιδροι από αγωνία για τα εκκλησιαστικά τους βιλαέτια οι οπαδοί του Οικουμενισμού θα παρουσιάσουν για πολλοστή φορά το άσπρο-μαύρο, μόνο που έχουν αργήσει ήδη πολύ και το κύμα της “αγίας ανυπακοής” γιγαντώνεται!

5 σχόλια :

 1. Τέτοια θα γίνονται από δω και πέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μητροπολίτης Μόρφου:
  Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ Εκκλησία του Χριστού, είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία.


  Δημοσιογράφος: Ο Χριστός αναστήθηκε…

  Μητροπολίτης: θα ειρηνεύσει κι ο κόσμος μετά τα γεγονότα που έρχονται. Μετά την τραγωδία αυτού του πολέμου θα έλθουν πάρα πολύ ωραία πράγματα. Η κοινωνία θα ανακαινιστεί. Η Ορθοδοξία θα γίνει κυρίαρχη, όχι όμως ως εξουσία, αλλά ως επιλογή.

  Δημοσιογράφος: Δεν είναι εγωκεντρικό να λέμε ότι η Ορθοδοξία θα είναι κυρίαρχη;

  Μητροπολίτης: Όχι, διότι είναι η αλήθεια, η μόνη Αλήθεια. Μία είναι η Εκκλησία, η Ορθόδοξη, δεν υπάρχουν άλλες. Ένας είναι ο Θεός και ένα σώμα έχει, την Ορθόδοξη Εκκλησία.

  Δημοσιογράφος: Κι όλες οι άλλες Εκκλησίες;

  Μητροπολίτης: Είναι χριστιανικές κοινότητες, δεν είναι Εκκλησία.


  Πηγή:
  http://immorfou.org.cy/speeches-mitropoliti/1455-sine-fil23417.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. συμφωνω με τον Μητροπολίτη Μόρφου,η μόνη ένσταση που έχω είναι οτι έπρεπε να πει στην τελευταία πρόταση,είναι αιρέσεις,δεν είναι Εκκλησία.

   Διαγραφή
 3. Ο Ιερομόναχος Αυγουστίνος το 1961 σε ομιλία του στην ακριτική Φλώρινα έλεγε: «Μπορεῖ νὰ γίνῃ καὶ σήμερα μιὰ τοπικὴ σύνοδος, νὰ μαζευτοῦν ὅλοι οἱ ὀρθόδοξοι· ἀλλὰ γιὰ νὰ εἶνε ἡ συνέλευσίς τους ἁγία Σύνοδος καὶ ὄχι σύνοδος παρανομούντων, πρέπει, μόλις βγῇ καὶ ἀκουστῇ ἡ ἀπόφασις, ν᾽ ἀναπαύσῃ τὸ λαό. Τί ὅρους ἔχει θέσει ἡ Ἐκκλησία μας! Ἔβγαλε λόγου χάριν ἡ σύνοδος μιὰ ἀπόφασι; πρέπει ὅλο τὸ πλήρωμα, μικροὶ καὶ μεγάλοι, νὰ ποῦν «Μάλιστα, ἐδῶ εἶνε ἡ φωνὴ τοῦ Θεοῦ», νὰ ἐπιδοκιμάσουν δηλαδὴ αὐτὸ ποὺ ἀποφάσισε ἡ σύνοδος. Ἐὰν ὁ εὐσεβὴς λαὸς διαφωνήσῃ δὲ μᾶς ἐνδιαφέρουν οἱ αἱρετικοὶ ποὺ διαφωνοῦν, ἐννοοῦμε τοὺς πιστούς, τοὺς μοναχούς, αὐτοὺς ποὺ πονοῦν τὴν Ἐκκλησία, ἐὰν αὐτὸς ὁ λαὸς διαφωνήσῃ, τότε ξέρετε τί θὰ γίνῃ; Ἡ σύνοδος δὲν θὰ εἶνε ἁγία, ἀλλὰ θὰ ὀνομασθῇ λῃστρική. Καὶ ἔχουμε τέτοιες συνόδους στὴν ἐκκλησιαστικὴ ἱστορία. Ὥστε κριτήριο πάνω ἀπ᾿ ὅλα εἶνε ὁ λαός, αὐτὸς εἶνε ὁ φύλακας τῆς Ὀρθοδοξίας»

  [Ομιλία Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου 26.2.1961 https://www.youtube.com/watch?v=UNG1c46VD1c]

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com