Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Βαρθολομαίος: Καταδικάζουμε τους φονταμενταλιστές και φανατικούς που θέλουν να διασπάσουν την ενότητα της ΕκκλησίαςΤου Μάνου Χατζηγιάννη
Τραβάει το σχοινί ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφορικά με όσους αντιδρούν στις ενέργειές του εμφανιζόμενος ο ίδιος ως εκφραστής της ενότητας, ενώ τους διαφωνούντες τους χαρακτηρίζει φανατικούς και φονταμενταλιστές!
Σήμερα, το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποίησε ανοιχτή δημόσια διάλεξη στην έδρα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) στη Γενεύη.
Ο κ. Βαρθολομαίος βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ζητήματα που σχετίζονται με την Σύνοδο της Κρήτης, όπως επίσης και σε ζητήματα όπως οι σχέσεις με την επιστήμη αλλά και θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.
Αρχικά εξήρε το όραμα του Πατριάρχη Αθηναγόρα για τον Οικουμενισμό.
Απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΠΣΕ είπε :
“Αγαπητοί αδερφοί, όσο η Κεντρική σας Επιστροπή συνεδρίαζε τον περασμένο Ιούνιο στο Τροντχάιμ, στην Κρήτη διεξήχθη η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος” και κατόπιν χαρακτήρισε την σύγκλισή της αναγκαία επειδή όπως είπε η συνοδικότητα είναι βασικός παράγων της Ορθοδοξίας, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η Σύνοδος ήταν επιτυχημένη, αδιαφορώντας προφανώς για τις πολλές απουσίες.
Πάντως επισήμανε τον κίνδυνο να δοθεί προς τα έξω η εικόνα μιας ομοσπονδίας Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Μιλώντας για την οικουμενική κίνηση επισήμανε:
“Εμείς οι Ορθόδοξοι πιστεύουμε πως σκοπός της οικουμενικής κίνησης και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών είναι να εκπληρώσει την τελευταία προσευχή του Κυρίου μας: όλοι να γίνουν ένα” και συμπλήρωσε πως
“Για αυτό το λόγο η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος τόνισε ότι η ορθόδοξη συμμετοχή στο κίνημα για την αποκατάσταση της ενότητας με άλλους Χριστιανούς στη Μία Αγία Καθολική και Αποστολική εκκλησία δεν είναι ξένη προς τη φύση και την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά μάλλον αντιπροσωπεύει μια συνεπή έκφραση της αποστολικής πίστης και παράδοσης σε νέες ιστορικές συνθήκες”
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του τόνισε ακόμη πως η Σύνοδος της Κρήτης αναγνώρισε πως ένας από τους πυλώνες της οικουμενικής κίνησης είναι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και έκρινε πολύ θετική την συμμετοχή του ΠΣΕ στην προσπάθεια για ενότητα των Χριστιάνων.
Για το διάλογο με μη Ορθοδόξους
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε για όσους έχουν ενστάσεις στους διαλόγους με τα άλλα δόγματα.
Διάλογοι που βέβαια σπανίως μένουν στα χαρτιά αλλά μεταφράζονται και σε συμπροσευχές, αλλά αυτό το προσπέρασε….
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, λοιπόν, τόνισε πως “η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος επιβεβαίωσε την μεγάλη σημασία που δίνει η Ορθόδοξη Εκκλησία στον διάλογο με μη Ορθοδόξους και για αυτό το λόγο θεωρεί πως όλες οι προσπάθειες να διαρραγεί η ενότητα της Εκκλησίας από μεμονωμένους ή ομάδες υπο την δικαιολογία ότι υπερασπίζονται την αληθινή Ορθοδοξία αξίζουν καταδίκης”.
Δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει όσους αντιδρούν φονταμενταλιστές και φανατικούς!
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν με βάση και την σημερινή ομιλία πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιλέγει την ανοιχτή σύγκρουση αντί την καταλλαγή και το ζητούμενο είναι τι μέλλει γενέσθαι εφεξής για την Ορθοδοξία…
Ακολουθεί η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου7 σχόλια :

 1. Ο κ. Βαρθολομαίος μιλώντας για την οικουμενική κίνηση είπε:
  “Εμείς οι Ορθόδοξοι πιστεύουμε πως σκοπός της οικουμενικής κίνησης και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών είναι να εκπληρώσει την τελευταία προσευχή του Κυρίου μας: όλοι να γίνουν ένα”...
  Αδελφοί,
  και εμείς  με την σειρά μας, οι αμαθείς, πιστεύουμε πως σκοπός της παναιρετικής οικουμενικής κίνησης και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιρέσεων  είναι να εκπληρώσει την τελευταία προσευχή του Κυρίου μας: όλοι οι άπιστοι και οι αιρετικοί να γίνουν ένα στα έσχατα αυτά χρόνια μας για να πολεμήσουν πάλι με το Αρνίο που είναι ο Ιησούς Χριστός και οι πιστοί οπαδοί Του και να ηττηθούν!

  Με τιμή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η βλασφημία είναι ίδιον του αντίχριστου!

  “Και διδάσκει τους ανθρώπους να βλαστημούν «το όνομα αυτού και την σκηνήν αυτού, τους εν τω ουρανώ σκηνούντας» (Αποκ. 13, 6)

  Ο κ. Βαρθολομαίος βρήκε και πάλι την ευκαιρία και εξ αρχής “...εξήρε το όραμα του Πατριάρχη Αθηναγόρα για τον Οικουμενισμό”! Πάλι λοιπόν ντροπιάζει όλο το Άγιον Όρος και φυσικά και τον άγιο Παϊσιο που για μια τριετία είχε διακόψει το μνημόσυνο του κύρου Αθηναγόρα!
  Ο κ. Βαρθολομαίος θέλει να αγνοεί την παρούσα διακοπή του δικού του ονόματος..., αλλά εμείς
  γνωρίζουμε ότι η βλασφημία είναι ίδιον του αντίχριστου!
  “Και διδάσκει τους ανθρώπους να βλαστημούν «το όνομα αυτού και την σκηνήν αυτού, τους εν τω ουρανώ σκηνούντας»  (Αποκ. 13, 6) - Και άνοιξε το στόμα του για βλαστήμιες εναντίον του Θεού, για να βλαστημήσει το όνομά του και τη σκηνή του, αυτούς που κατασκηνώνουν στον ουρανό!''
  Δεν ξεχνούμε λοιπόν τα βλάστημα λόγια που είπε σε προσφώνηση του κατά την θρονική εορτή του Πατριαρχείου, στίς 30/11/1998 προς την Παπική αντιπροσωπεία:
  «Σεβασμιότατε Καρδινάλιε κύριε William Keeler και λοιποί εν Χριστώ αδελφοί, οι αποτελούντες την Αντιπροσωπείαν της Εκκλησίας Ρώμης,…. Δεν πρέπει να σπαταλήσωμεν τόν χρόνον εις αναζητήσεις ευθυνών. Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών το έλεος του Θεού, άλλ΄ οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα εκείνων»!  

  Με τιμή

  Υ.Γ
  ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ Σ' ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΜΗΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

  Ένα σκαλοπάτι πιο πάνω και πιο κοντά στο ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ, στοιχειοθετεί ο λόγος ενός σύγχρονου αγίου Πατέρα μας του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Απευθυνόµενος στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Σερβίας το 1974, γράφει µε πολὺ πόνο :«Ἕως πότε θὰ ἐξευτελίζωµεν δουλικῶς τὴν Ἁγίαν µας Ὀρθόδοξον Ἁγιοπατερικὴν καὶ Ἁγιοσαββιτικὴν Ἐκκλησίαν διὰ τῆς οἰκτρῶς καὶ φρικωδῶς ἀντιαγιοπαραδοσιακῆς στάσεώς µας ἔναντι τοῦ Οἰκουµενισµοῦ καὶ τοῦ λεγοµένου Οἰκουµενικοῦ Συµβουλίου τῶν Ἐκκλησιῶν; …Ἀλλοίµονον, ἀνήκουστος προδοσία»… [1].

  Με τιμή

  [1] https://efkozani.gr/?p=47389

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προς κύριο Βαρθολομαίο :

  Δηλώνω υπεύθυνα και ευθαρσώς ότι είμαι φανατικός και φονταμενταλιστής ορθόδοξος χριστιανός.

  Σας παρακαλώ πολύ οπότε σας είναι εύκολο να μου στείλετε οποίο πνευματικό παράσημο (πχ αφορισμό ) επιθυμείτε .

  Σας παρακαλώ βοηθήστε με να παρουσιάσω κάτι καλό ( πχ τον αφορισμό σας ) στο Κύριο όταν έρθει η ώρα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εμείς καταδικάζουμε τον Βαρθολομαίο για την αίρεση του Οικουμενισμού που προωθεί και για την προδοσία την ορθοδόξου πίστεως που διέπραξε στην Κρήτη! Προσπάθησε να βάλει στο ίδιο τσουβάλι διαφορετικές θρησκείες και αιρέσεις με την Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού και αυτό τον καθιστά αιρετικό και επικίνδυνο, αν δεν μετανοήσει, την ίδια τύχη θα έχει μαζί με όλους τους άπιστους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com