Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Μητροπολίτης Mαρωνείας: «Βρέθηκα στον αγιασμό μίας Στέγης Αγάπης ως πνευματικός πατέρας»

mitropolitis1483189094.jpg
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Mαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων με αφορμή δημοσίευμα περί τέλεσης αγιασμού σε «μασονική λέσχη»«Έδωσα το παρόν στον αγιασμό μίας Στέγης Αγάπης την οποία δημιούργησαν όλοι οι Κομοτηναίοι».
Λίγες  ημέρες μόνον μετά τα ευφρόσυνα μηνύματα της Αναστάσεως  στα οποία, τα τελευταία χρόνια με την παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, έχουμε στον τόπο μας τη δυνατότητα να εντρυφούμε, απολαμβάνοντας την εντέλεια της σοφίας, και του κάλλους, του θεϊκού λόγου, λίγες ημέρες μόνον μετά, περιδιαβάζοντας στο διαδικτυακό χώρο, διαβάσαμε, σε ηλεκτρονική εφημερίδα, ότι ο Μητροπολίτης Μαρωνείας είναι «υπόλογος» και προκάλεσε «σάλο», γιατί τέλεσε «αγιασμό σε μασονική λέσχη». Με αφορμή μάλιστα το συγκεκριμένο γεγονός η συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφημερίδα δεν διστάζει να αναφερθεί τόσο στην ιστορία της Λέσχης Lions, όσο και στη στάση της Ορθοδόξου ελλαδικής εκκλησίας απέναντι στο μασονισμό.
Αισθανθήκαμε έκπληξη, γιατί ο αγιασμός που τέλεσε ο Μητροπολίτης μας και τον οποίο καλύψαμε δημοσιογραφικά ήταν αυτός της Στέγης Αγάπης.
Με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα που, κατά τη γνώμη μας, επιχειρεί να πλήξει την «ανθοφορία» της τοπικής μας Μητροπόλεως, απευθυνθήκαμε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ερωτώντας τον για την αλήθεια του άρθρου σε σχέση με την επιλογή του να τελέσει «αγιασμό σε μασονική λέσχη».
ΠτΘ: Σεβασμιώτατε, τι έχετε να πείτε για τα δημοσιεύματα που διατείνονται ότι τελέσατε «αγιασμό σε μασονική λέσχη» κάτω μάλιστα από συγκεκριμένη φωτογραφία;
Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής: Διαβάζοντας το δημοσίευμα εξεπλάγην και εγώ γιατί όλη αυτή η ανακοίνωση δεν έχει ούτε ένα ίχνος αληθείας.
Πρώτον αναφέρουν ότι πήγα σε μία μασονική λέσχη. Δεν θα μπορούσα να πάω εκεί. Δεν είχα ποτέ σχέση με τους ανθρώπους  αυτούς και επίσης σύμφωνα με τα θέσμια της εκκλησίας, όπως εκφράζονται στην υπ’ αριθ. 1395/28.03.2014 Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, «ο Τεκτονισμός στηλιτεύεται ως σύστημα συγκρητιστικών δοξασιών, του οποίου η σκοτία φύση είναι άκρως αντίθετη προς την εν πλήρει φωτί χριστιανική αλήθεια» και, επομένως, «η ιδιότητα του Τέκτονα υπό οποιαδήποτε μορφή είναι ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα του Χριστιανού ως μέλος του Σώματος του Χριστού».
Δεύτερον ο αγιασμός τελέστηκε αποκλειστικά για τη Στέγη Αγάπης, την οποία δημιούργησαν όλοι οι Κομοτηναίοι και συνεισέφεραν όλοι, Περιφέρεια, Δήμος και άλλοι φορείς. Μία Στέγη Αγάπης στην οποία ήδη διαμένουν μία γυναίκα με δύο παιδιά που δεν είχαν πού να μείνουν. Και θα μείνουν εκεί και άλλοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα στέγασης. Πήγα εκεί ως πνευματικός πατέρας. Για όποιον καλοπροαίρετο λοιπόν θέλει να μάθει την αλήθεια, αυτή είναι δια στόματός μου. Γι αυτούς που θέλουν να σπέρνουν ειδήσεις τέτοιου τύπου, ο Θεός να είναι μαζί τους.
ΠτΘ: Σεβασμιώτατε, όπως φαίνεται, πρόκειται για ένα αναληθές κείμενο, «έντεχνα» φιλοτεχνημένο.  Δεν σας ενοχλεί αυτό, ούτε η πρόθεσή του;
Μ.Μ.: Εμείς έχουμε πρότυπο τον Χριστό μας. Πριν μία εβδομάδα αυτό μας δίδασκε. Σήμερα έχουμε Παρασκευή. Την προηγούμενη Παρασκευή ανέβηκε στον Σταυρό μόνο με ψεύδη. Δεν μπορεί να είναι η δική μας ζωή μακριά από του Χριστού. Εντάξει είναι πικρό ποτήρι, ειδικά  μάλιστα όταν πρόκειται για συκοφαντία και ψέματα. Αλλά αυτή είναι η ζωή του κάθε Χριστιανού, πόσο μάλλον δε του Επισκόπου.
ΠτΘ: Δηλαδή το λησμονάτε, δεν στεναχωριέστε ως άνθρωπος;
Μ.Μ.: Το θέμα αυτό με στεναχωρεί μεν ανθρωπίνως, πρέπει όμως να το ξεπεράσουμε.

13 σχόλια :

 1. Δηλαδή η είδηση ήταν φωτομοντάζ ή αποκαλεί τους Λάιονς "Στέγη Αγάπης";

  Κατάλαβε κανείς τί έγινε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι φωτομοντάζ - υπάρχουν και τα αντίστοιχα βίντεο. Το σπίτι "Στέγη Αγάπης" ανήκει στους Lions Κομοτηνής όπως φαίνεται και από τα βιντεάκια.

   Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

   Διαγραφή
 2. Βρε παιδιά μην ανησυχείτε, όλα αυτά που βλέπουν τα μάτια σας δεν είναι τίποτε άλλο παρά "φανταστικοί λόγοι δογματικής ακριβείας" (φυλλάδα ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ).

  Επομένως με άλλα λόγια : αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με την άποψη του Μητροπολίτη τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα !!!

  Κοιμηθείτε ήσυχοι !!! Διότι κατά το κλασικό ρητό που λένε όλοι οι ψευτο-ποιμένες (εδώ και πολλά χρόνια ) έχουν γνώση οι φύλακες !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να και μία φορά που συμφωνούμε, κ. Βαρβέρη

   Διαγραφή
 3. Είναι αλήθεια αυτό που ισχυρίζεται ο μητροπολίτης; Γιατί δέν παίρνετε θέση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν είναι λέσχη μάλιστα. Δεκτό
  Έχω απορίες:
  Το λάβαρο των lions τι δουλειά θέλει στη Στέγη Αγάπης;
  Ποιος και γιατί το αναρτησε;

  Το βίντεο δείχνει να τελείται ψαλμωδία μπροστά στο λάβαρο των lions

  Εμείς βλέπουμε ένα συγκεκριμένο περιστατικό μερικών δευτερολέπτων με ήχο και εικονα , Ψαλμωδίες μπροστά από το λάβαρο με τη λέξη lions.

  Αυτή η εικόνα δεν προβληματίζει (ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ!!) τους χριστιανούς ΩΣ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ;;;;;

  Επιτρέπεται την ώρα του αγιασμού να υπάρχει ως φόντο το λάβαρο των lions και να μην αντιδρά κανείς; Κανείς δεν κατάλαβε τι έδειχνε;;;;

  Απλές απορίες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. εκει καταντήσαμε οργανώσεις που συγγενεύουν με τη μασσωνία να μπαίνει μέσα ο παπάς σαν να μη συμβαίνει τίποτα.έχουν υποχρέωση οι ορθόδοξοι χριστιανοί να απέχουν απο την εκκλησία που λειτουργεί ο συγκεκριμένος παπάς μέχρι να παραδεχτεί το λάθος του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καντε καμια οικονομια ρε παιδια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "Πρώτον αναφέρουν ότι πήγα σε μία μασονική λέσχη. Δεν θα μπορούσα να πάω εκεί."
  Δε ξέρετε τη σχέση του ομίλου με του μασωνισμό;

  "Δεύτερον ο αγιασμός τελέστηκε αποκλειστικά για τη Στέγη Αγάπης."
  Τους μασώνους που παρεβρίσκονταν δε τους αγιάσατε;

  "Πήγα εκεί ως πνευματικός πατέρας. Για όποιον καλοπροαίρετο λοιπόν θέλει να μάθει την αλήθεια, αυτή είναι δια στόματός μου."
  Τα βιντεάκια μας δείχνουν την αλήθεια ότι τελέσατε αγιασμό στη "Στέγη Αγάπης" που ανήκει στον όμιλο Lions Club Κομοτηνής


  Ο Αγιασμός με φόντο τη σημαία του μασωνικού ομίλου Lions Club:
  https://www.youtube.com/watch?v=9YN0MQerbfE
  Η ομιλία:
  https://www.youtube.com/watch?v=LCYAHIdNPuU
  https://www.youtube.com/watch?v=prassrFrQ9E

  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1) Μπορείτε να αναφέρετε κάποια απόδειξη ότι η Λέσχη Αγάπης ανήκει στους Λάιονς;
   2) Που γνωρίζετε ότι παρεβρίσκονταν εκεί μασώνοι; Μπορείτε να τους αναφέρετε ποιοί είναι; Να τους ξεμπροστιάσετε με άλλα λόγια;

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com