Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Πάπας Φραγκίσκος: Το Βατικανό έχει ανέλεγκτες 2.000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης

Πάπας-Φρανγκίσκος.jpg

Το Βατικανό έχει 2.000 περιπτώσεις καταγγελιών εναντίων ιερωμένων για σεξουαλική κακοποίηση, οι οποίες δεν έχουν εξεταστεί, αναγνώρισε ο Πάπας Φραγκίσκος, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι οι κατηγορίες για τον αργό ρυθμό των ερευνών από την Καθολική Εκκλησία «δικαιολογούνται», σύμφωνα με την διαδικτυακή πύλη Catholic Herald.
Ο Πάπας ασχολήθηκε με το θέμα για πρώτη φορά το Μάρτιο, όταν η Μαρί Κόλινς, θύμα κακοποίησης και μέλος της Επιτροπής Ποντιφικού για την προστασία των Ανηλίκων, ανακοίνωσε την παραίτησή της.
Η Κόλινς επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι περιπτώσεις κακοποίησης από το Βατικανό, λέγοντας ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει την επιτροπή, διότι το έργο της εμποδίζονταν και μπλοκάρονταν από μέλη της Curia.
Το Σάββατο ο ποντίφικας δήλωσε στους δημοσιογράφους –κατά την επιστροφή με το παπικό αεροσκάφος από την Πορτογαλία- ότι διέταξε την συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού προσωπικού ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία διερεύνησης των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον ιερωμένων.
Μάλιστα, αποκάλυψε ότι γίνονται συζητήσεις με περιφερειακούς επισκόπους για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη βοήθεια, ώστε οι αποφάσεις της έρευνας να είναι πλήρως αιτιολογημένες πριν παρουσιαστούν στο Βατικανό.
Επίσης, ο Πάπας Φρανγκίσκος απέρριψε τις αναφορές μέσων ενημέρωσης που τον φέρουν να δείχνει επιείκεια σε παιδεραστές ιερείς, στο πλαίσιο του οράματός του για μια φιλεύσπλαχνη Εκκλησία.

2 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. Αχ αδελφέ μου, πλάκα έχεις!!! Κάθε φορά το ίδιο σχόλιο!! Είπαμε,άν ντρέπονταν θά τά έκαναν;; Είναι συνέπεια τής αίρεσης,μάλλον επακόλουθα! Οταν ξεκινήσεις αγκαζέ μέ τον διάβολο...!!

      Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com