Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Παρουσίαση της Ιταλικής εκδόσεως του πονήματος «Ελευθερία και ευθύνη: αναζητώντας την αρμονία»

timthumb (2).jpg
ΤΟΥ ΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ
Συνέδριο με θέμα «Πρότυπο αναπτύξεως του χριστιανισμού προς την κατεύθυνση της ολοκληρωμένης οικολογίας» πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2017 στην Βενετία και ασχολήθηκε με το δόγμα οικονομικής προόδου, το οποίο διαφέρει των παραδοσιακών καπιταλιστικών και συλλογικών κατευθύνσεων.
Η βραδυνή συνεδρίαση άρχισε με την παρουσίαση του πονήματος με τίτλο «Ελευθερία και ευθύνη. Αναζητώντας την αρμονία» του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου. Το έργο αυτού του Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας. κατόπιν ευλογίας του Επισκόπου Μπογκορόντσκ Αντωνίου, το παρουσίασε στην Βενετία σε Ιταλική μετάφραση, η οποία είχε γίνει το 2010 από εκδόσεις του Βατικανού, ο Πρωθιερέας Αλέξιος Γιάστρεμποφ, Προϊστάμενος της ρωσικής ενορίας στη Βενετία.
Οι σκέψεις οι οποίες αποτυπώνονται στις σελίδες του βιβλίου, είναι επίκαιρες, διότι σχεδόν σε κάθε τομέα ανθρωπιστικής δραστηριότητας, από την στρατηγική της παιδείας μέχρι και τα κοινωνικά προγράμματα σε πλέον ευρύτερη σημασία της λέξεως στις ημέρες μας επικρατεί η ιδεολογία εκκοσμικεύσεως, η οποία η αποβλέπει κυρίως στην απομάκρυνση της χριστιανικής και κάθε γενικώς παραδοσιακής θρησκευτικής κοσμοθεωρίας από  το δημόσιο βίο
Η επιβολή των νέον ψεύτικων αξιών, η διαμόρφωση και η προβολή των παραθρησκειών, οι οποίες ερείδονται επί ψευδοπρακτικών,  θέτουν υπό αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξη του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και το μέλλον της χριστιανοσύνης. Αυτές και λοιπές προκλήσεις πραγματεύεται στο πόνημά του ο Πατριάρχης Κύριλλος, ο οποίος προσκαλεί τον αναγνώστη να λάβει μέρος στη συζήτηση, ή οποία από καιρό είχε ωριμάσει. Ο τόμος κυκλοφόρησε ήδη εκτός των Ρωσικών, σε Ευρωπαϊκές γλώσσες και αποτελεί καρπό έντονης εξετάσεως των διμορφωμένων συνθηκών, της επικοινωνίας με χριστιανούς και θρησκευτικούς ηγέτες, πολιτικούς, επιστήμονες και απλοϊκούς. Το βίωμα και ένα απλό και  ταυτόχρονα λακωνικό ύφος του συγγραφέα έχαιρε μεγάλης εκτιμήσεως από αναγνώστες διαφόρων κοινωνικών κύκλων. Οι Πάπες Ρώμης Βενέδικτος ΙΣΤ’ και ο Φραγκίσκος Α’ επικρότησαν την κυκλοφορία του πονήματος στην Ιταλία. Αυτές και λοιπές ιδιαιτερότητες του υπό παρουσίαση έργου τόνισε ο Πρωθιερέας Αλέξιος στα πλαίσια της ανοικτής βραδινής συνεδριάσεως. Στάθηκε ιδιαίτερα σ’εκείνα τα κεφάλαια της «Ελευθερίας και ευθύνης», όπου ο Αγιώτατος Πατριάρχης προβαίνει σε ανάλυση της οικονομίας, ιδιοκτησίας και κοινωνικών σχέσεων από χριστιανικής σκοπιάς.
Την τελευταία ημέρα των εργασιών του φόρουμ η Συνοδική χορωδία Μόσχας έδωσε τη συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και παρουσίᾳ πολλών ακροατών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com