Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Την πρακτική των μεικτών κατασκηνώσεων, των προτεσταντικών παραφυάδων, ας αποφύγει η Εκκλησία της Ελλάδας

miktes-kataskinoseis.jpg
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Στην  Αμερική αλλά και στην Ευρώπη, Προτεστάντικες παραφυάδες ακολουθούν τις μεικτές κατασκηνώσεις για νέους στη ηλικία των 15, 16 και 17 χρονών. Η ομολογία κοπέλας που δοκίμασε τέτοια κατασκήνωση αιρετικών ‘’Βαπτιστών’’στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ, έδωσε την αφορμή να γραφεί τούτο το κείμενο. Το τι διηγήθηκε η κοπέλα αυτή που πήγε σε κατασκήνωση αιρετικών ‘’Βαπτιστών’’, δεν μπορώ να αναφέρω.
Οι μεικτές κατασκηνώσεις πρέπει να αποφεύγονται, για τους γνωστούς λόγους.  Ας μην υποτιμούνται οι κίνδυνοι που καραδοκούν και να θεωρούνται οι εκφράζοντες την αντίθετη περί τούτου άποψη, ως διακατεχόμενοι δήθεν από πουριτανισμό ή νοσηρό συντηρητισμό. Οι μεικτές κατασκηνώσεις, δεν αποτελούν ένδειξη προοδευτικότητας.
Είναι πολύ δύσκολο να αποφεύγονται τα έκτροπα, τα συναφή με τη μορφή των μεικτών κατασκηνώσεων. Το θέμα των μεικτών κατασκηνώσεων είναι πολύ σοβαρό και μάλιστα στη ηλικία των 15, 16 και 17 χρονών και δεν πρέπει να υποτιμάται η επικινδυνότητα των.
Συνομιλώντας με κάποιον από την Ελλάδα (άνθρωπο της Εκκλησίας), είδα ότι δεν αντιτίθετο σε κάτι τέτοιο για τις Εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και γι’ αυτό πρέπει να αποφευχθούν οι μεικτές κατασκηνώσεις. Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις και μάλιστα στις Εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις.
Δεν είναι απλά θέμα μέτρων, για να αποφευχθούν έκτροπα. Δεν είναι απλά θέμα αυστηρότερου προγράμματος. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Τις πρακτικές αιρετικών προτεστάντικων παραφυάδων κυρίως, ας μην ακολουθήσει καμιά Μητρόπολη της Εκκλησίας της Ελλάδας. Οι μεικτές κατασκηνώσεις δεν αποτελούν ένδειξη προοδευτικότητας. Δεν πρέπει να υποτιμάται η επικινδυνότητα των. Καμιά Μητρόπολη της Εκκλησίας της Ελλάδας, ας μην ακολουθήσει την ‘’πρακτική’’ των μεικτών κατασκηνώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com