Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Θλιβερό: «Βάτραχος Χριστός» για να πουν πως κάνουν… τέχνη

frog-christ.jpg

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Ζητάμε την συγχώρεση Του Κυρίου μας που αναγκαζόμαστε από θεία οργή να δημοσιεύσουμε το παρόν άρθρο με την βλάσφημη και αποκρουστική φωτογραφία ώστε να καταδείξουμε την αλαζονική, εγωπαθή, βλάσφημη και δαιμονική πλευρά της Νέας Εποχἠς και του αλλοτριωμένου ανθρώπου. Ζητούμε συγγνώμη από όλους τους ευαίσθητους φίλους μας σε θέματα Πίστεως, δηλαδή από όλους εκείνους τους ευλαβείς πιστούς που θα αντικρίσουν να χλευάζεται ο λατρεμένος μας Χριστός και να βλασφημείται με αυτόν τον εωσφορικό τρόπο. Ο ίδιος ο Διάβολος δεν δύναται να προβεί σε τέτοια βλασφημία! Βάζει όμως πονηρά τους δαιμονισμένους ανθρώπους να πολεμήσουν Τον Δημιουργό τους. "Κύριε, μη στήσης αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην".
Θλιβερό: «Βάτραχος Χριστός» για να πουν πως κάνουν… τέχνη
Την περασμένη εβδομάδα, μια νέα φοιτητική εκπομπή, επ ονόματι «Κάθοδος του Τζόναθαν», βρέθηκε μέσα στη γκαλερί τέχνης στο Penn State Abington. Η έκθεση είναι μέρος του διεπιστημονικού προγράμματος «TransMedia Narratives» του σχολείου, που αποτελείται από μια σειρά από… καλλιτεχνικές δημιουργίες και ένα μυθιστόρημα που όλοι μαζί λένε μια ιστορία.
Το κεντρικό κομμάτι της παράστασης – ή τουλάχιστον εκείνο που τραβάει όλη την προσοχή είναι ο Christus Ranae, στα λατινικά, ή «Frog Christ», ένα γλυπτό ενός βάτραχου σε ένα σταυρό. Ο βάτραχος είναι φτιαγμένος από πηλό, και ο σταυρός σχεδιάστηκε από ξύλο σιδηροδρομικών.
Υπάρχει επίσης ένα αγκαθωτό στέμμα αγκαθιών με χρυσό φύλλο γύρω από το κεφάλι του βατράχου που χρησιμοποιήθηκε για να προκαλέσει το αίμα που στάζει από τις πληγές που προκλήθηκαν από τη σταύρωση.
Αυτού του είδους η… τέχνη δεν έχει περάσει αδιαμαρτύρητα! Όπως αναμενόταν έχει προσβάλει πολλούς σπουδαστές και στελέχη, που βλέπουν τον εν λόγω βάτραχο ως αντιχριστιανική δήλωση μίσους. Την προηγούμενη Τρίτη 60 μαθητές και μέλη του Πανεπιστημίου συγκεντρώθηκαν στη γκαλερί για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους.
«Πρόκειται για αντι-χριστιανική κοροϊδία που μεταμφιέζεται ως τέχνη», δήλωσε ο καθηγητής κοινωνιολογίας Karen Bettez Halnon. «Είμαι καθολικός χριστιανός, και είμαι ιδιαίτερα προσβεβλημένος. Αυτή είναι η αντιχριστιανική ομιλία μίσους. Είναι προσβλητικό. » σχολίασε και συμπλήρωσε «Εάν αποφασίζαμε τον επόμενο μήνα να κρεμάσουμε μια σβάστικα ή να κρεμάσουμε μια τρανσέξουαλ από ένα σχοινί, τότε όλοι διαμαρτύροντας. Ή κάτι από το Ισλάμ. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της δίωξης των Χριστιανών που συμβαίνει στη χώρα αυτή τη στιγμή».
Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, οι άνθρωποι έχουν παρανοήσει την πρόθεσή του.
«Ήταν πραγματικά σουρεαλιστικό», λέει ο Philly Mag. «Πολλοί άνθρωποι αμφισβητούν την πρόθεσή μου. Εγώ ο ίδιος δηλώνω ότι είμαι χριστιανός και νομίζω ότι η εικόνα δεν είναι προσβλητική – λόγω της πρόθεσης μου» σημειώνει και εξηγεί πως το έργο του υποστηρίζει μια «ευρύτερη αφήγηση από ολόκληρη την παράσταση και το συνοδευτικό γραφικό μυθιστόρημα και η ανησυχία του είναι ότι οι άνθρωποι που εξοργίζονται από το γλυπτό δεν το εκλαμβάνουν στο πλήρες του πλαίσιο ή δεν προσπαθούν να το καταλάβουν μέσα σε μεγαλύτερη κλίμακα.» 

14 σχόλια :

 1. Αίσχος!!!Δεν υπάρχουν λόγια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μία πρόταση από το σχόλιό σας τα λέει όλα.Ο ίδιος ο Διάβολος δεν δύναται να προβεί σε τέτοια βλασφημία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι γνωστοί διεθνείς αντίχριστοι (τα γνωστά όργανα του σατανά) που κρύβονται πίσω από αυτό το εωσφορικό έργο, δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι βλάπτουν βαρύτατα ΜΟΝΟ τον εαυτό τους (και τους αφελείς που θα συμπαρασύρουν), αλλά σε καμία περίπτωση και σε τίποτα δεν βλάπτουν τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο αόρατος κόσμος του σατανισμού. (βίντεο)

  http://aktines.blogspot.gr/2017/05/blog-post_16.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΩΣΤΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΛΕΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙ ΛΟΓΟ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα κάνεις "είσοδο" με τα στοιχεία σου, στο:
   https://accounts.google.com


   ΜΕΤΑ, θα πας στο:
   https://myaccount.google.com/name

   και ΕΚΕΙ θα αλλάξεις το εμφανιζόμενο όνομα σου (πατάς το συμβολάκι που μοιάζει σαν "μολύβι").

   Διαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

   Διαγραφή
 7. Το θλιβερότερo όλων είναι ότι κάποιοι Ορθόδοξοι ιερωμένοι κατά τη ταυτότητα, όχι μόνο αποδέχονται τέτοιου είδους "τέχνη" αλλά αφορίζουν, και μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, τους αντιδρώντες!

  Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας που δεν έχει δει τίποτε το βλάσφημο στο "Ο τελευταίος πειρασμός" του Καζαντζάκη, ίσα-ίσα που τον εξυμνούσε για καλλιτεχνική του ευαισθησία. Και όταν ο Σωτηρόπουλος αντέδρασε για τα βλάσφημα κηρύγματα που μοίραζε στις εκκλησίες, η απάντηση ήταν αφορισμός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν είναι τέχνη, είναι η ανικανότητα αυτού του ανθρώπου να καταλάβει πόσο τιποτένιος είναι...αίσχος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σε αυτό το βίντεο μιλάει μια "αρχιιέρεια του Σατανά", η οποία λέει ότι στις σατανιστικές τελετές "σταύρωναν" ανάποδα ένα γουρούνι (ας μην πω τα υπόλοιπα), για να διακωμωδήσουν την Σταύρωση του Κυρίου.[Επειδή στη συζήτηση συμμετέχει και ο ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΣ Τουλάτος, να διευκρινίσω ότι γνωρίζουμε και φυσικά απορρίπτουμε τις δωδεκαθεϊστικές ιδέες του, δίνω το βίντεο μόνο για το θέμα του σατανισμού].

  https://www.youtube.com/watch?v=BvmoqorDCXE


  Η Μαντόνα εμφανιζόταν κάποιες φορές στη σκηνή ως "άλλος Εσταυρωμένος" δηλ. "ως Θεός" πάνω σε ένα μεγάλο σταυρό με πολύχρωμα φώτα κάνοντας σόου.

  Το Εθνικό Ταμείο Τεχνών των ΗΠΑ έδωσε το πρώτο βραβείο σε κάποιον "καλλιτέχνη", για το σκίτσο "Piss Christ" που απεικόνιζε τον Εσταυρωμένο Κύριο μέσα σε ένα μπουκάλι με απόβλητα (!!!).Όταν έγινε διαμαρτυρία στο Κονγκρέσο, η "απάντηση" ήταν να ενισχυθεί το Ταμείο με ένα επιπλέον ποσό τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

  Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΓΑΘΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΧΘΕΝ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΚΤΙΣΗ ΣΤΕΝΑΖΕΙ...

  ΕΙΘΕ Ο ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΗΜΩΝ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΠΑΝΤΑΣ ΥΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΙΠΤΕΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΤΩ ΑΓΙΩ

  ΜΕ ΤΙΜΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καταλαβαίνω με ποιο πνεύμα μιλάτε, απλά θα ήθελα να πω ότι ίσως η επιλογή του βάτραχου δεν είναι τυχαία.Στην Αποκάλυψη τα 3 πονηρά πνεύματα που εκπορεύονται προς τους βασιλείς της γης για να πολεμήσουν τον Κύριο είναι όμοια με βάτραχους. Άρα μάλλον ο συμβολισμός, παραπέμπει στο σφετερισμό της θεϊκής ιδιότητας του Εσταυρωμένου Κυρίου από τον Εωσφόρο.

   Διαγραφή
 11. Πριν από πολλά χρόνια, έτυχε να έχω κυριολεκτικά δίπλα μου (πάρα πολύ κοντά μου) μια δαιμονισμένη γυναίκα (περίπου πενήντα ετών), για περίπου δυο (ίσως και δυόμιση) συνεχόμενες ώρες.
  Είπα στη γυναίκα ό,τι Χριστιανικό έκρινα ότι πρέπει να της πω.
  Η γυναίκα έδειξε πολλές φορές και ΕΜΦΑΝΩΣ, τη ΣΑΦΗ της διάθεση να με πνίξει στο λαιμό. Δεν τόλμησε όμως να με ακουμπήσει, προφανώς διότι με προστάτευε η αόρατη και παντοδύναμη Χάρη του Θεού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com