Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Είμαστε ένας λαός πνευματικά νεκρός γι’ αυτό και μας κυβερνούν άνθρωποι πνευματικά νεκροί

EUAGELOPOULOS.jpg
Όλοι μας αναρωτηθήκαμε πολλές φορές γιατί ενώ καθημερινά βιώνουμε τις συνέπειες του κατήφορου στον οποίο μας οδηγούν οι κυβερνώντες και των δεσμών που μας έχουν επιβάλει οι ισχυροί του κόσμου, εντούτοις είμαστε απαθείς και ανήμποροι να αντιδράσουμε.
Και δικαιολογούμε τους εαυτούς μας λέγοντας ότι αιτίες της απάθειας μας είναι οι ψεκασμοί που γίνονται, η απογοήτευση από τους κάλπικους πολιτικούς και η μη ύπαρξη εναλλακτικής αξιόλογης πολιτικής κίνησης.
Η απάντηση είναι μία. Είμαστε ένας λαός πνευματικά νεκρός γι’ αυτό και δεν αντιδρούμε. Και όπως το σώμα που νεκρώνεται δεν αντιδρά σε οποιοδήποτε ερέθισμα έτσι και εμείς ως λαός πνευματικά νεκρός έχουμε αποδεχθεί τη μοίρα που έχουν αποφασίσει οι δανειστές με τα ντόπια πολιτικά όργανά τους για μας. Ας πάψουμε λοιπόν να δικαιολογούμαστε και ας δούμε την σαπίλα στην οποία βρισκόμαστε αν βλέπουν ακόμα τα μάτια μας.
Ο ελληνικός λαός από πνευματικός κατάντησε όχι πολιτικοποιημένος αλλά κομματικοποιημένος. Ο πολιτικοποιημένος άνθρωπος ενδιαφέρεται για το συλλογικό καλό. Ο κομματικοποιημένος άνθρωπος ενδιαφέρεται για το προσωπικό του συμφέρον. Ακόμα και άνθρωποι που πηγαίνουν στην εκκλησία, όταν βρίσκονται στο δίλημμα εκκλησία ή κόμμα επιλέγουν το κόμμα.  Δικαιολογούν π.χ. αμέσως τον κάθε αντιχριστιανικό νόμο που ψηφίζει στη Βουλή το κόμμα το οποίο στηρίζουν. Πρώτα απ’ όλα το συμφέρον. Πολλές φορές δικαιολογώ αυτά τα παιδιά που βρίσκονται στα άκρα γιατί κάποιοι με τις πράξεις τους τα οδήγησαν εκεί. Αυτοί είναι οι ευυπόληπτοι πολίτες που φρόντιζαν τόσα χρόνια να χρησιμοποιούν την κομματική εξουσία για να διορίζονται οι ίδιοι, οι σύζυγοι και τα παιδιά τους στο δημόσιο και να απολαμβάνουν όλα τα καλά που τους παρείχε αυτή. Αυτοί ήταν οι «σωστοί» άνθρωποι. Κάποιοι από αυτούς πήγαιναν και στην εκκλησία για να βελτιώσουν τη φήμη τους. Οι καλοί και καθώς πρέπει άνθρωποι που βρίσκονται στα «μέσα». Καμιά σχέση με τους κακούς ανθρώπους που βρίσκονται στα «άκρα»!!! Ανεξάρτητα αν τα κράτησαν όλα για την πάρτη τους και πέταξαν τους άλλους στα άκρα. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Έτσι οι όποιες αντιδράσεις υπήρχαν ήταν κομματικοποιημένες. Σήμερα όμως που τα κόμματα ξεθωριάζουν, ξεθωριάζουμε μαζί τους και εμείς. Η ίδια κατάντια και με τους δήθεν φερέλπιδες πολιτικούς που τρέχουν για να εκλεγούν όπου φυσάει το πολιτικό ρεύμα.  Αυτοί θα σώσουν τη χώρα!!!
Όσοι ακόμα είμαστε πνευματικά ζωντανοί ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί αυτός ο αγώνας για να κερδηθεί χρειάζονται πολλοί.

Ηλίας Ευαγγελόπουλος                                                                                                     Οικονομολόγος                                                                                                                                
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

6 σχόλια :

 1. Τό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, στό σύνολό του, που νέμεται τόν πλούτο τής Ελλάδος καί διαχειρίζεται τήν πολιτική κατάσταση, είναι ΕΠΙΛΟΓΗ τής επίσης διεφθαρμένης καί πνευματικώς αποχαυνωμένης ελληνικής κοινωνίας η οποία επειδή ακριβώς απομακρύνθηκε από τίς προαιώνιες αξίες τού έθνους, κατήντησε αυτό που είναι σήμερα.Επέλεξε επανειλημμένως τούς άρχοντες που τής αξίζουν. Δέν έχει τό σθένος, δέν θέλει, νά αποτινάξη τόν ζυγό καί νά αγωνισθή.Η καλοπέραση, η τρυφή καί οι ηδονές έχουν γίνει δευτέρα φύσις! Δέν τολμούν οι Έλληνες κάν νά διανοηθούν ότι θά ζήσουν κάποιο χρονικό διάστημα μέ σημαντικές δυσκολίες αλλά ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ! Προτιμούν τήν κεκαλυμμένη δουλεία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σήμερα, μία γυναίκα που υποτίθεται ότι είναι "της Εκκλησίας", προσπάθησε να μου δικαιολογήσει (αποδεχόμενη) τις εκτρώσεις (που είναι στυγνές και προμελετημένες δολοφονίες των αθώων και απροστάτευτων αγέννητων παιδιών).
  Της είπα τότε αγανακτισμένος, ότι σήμερα ζούμε περισσότερο καλά, από αυτό που πραγματικά ΑΞΙΖΟΥΜΕ μπροστά στον Θεό.

  * * *

  Από την Παλαιά Διαθήκη.
  Πως αντιμετωπίζουν οι πραγματικοί άνθρωποι του Θεού, τις θλίψεις τους.

  http://www.pmeletios.com/newSite/index.php/47-παλαια-διαθηκη/1253-προφητησ-δανιηλ-θ´

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "χριστιανοσυνη" των εξαρτήσεων ,των συναλλαγών, των εξυπηρετήσεων.
  Μιλούν για ενότητα όταν αυτό σημαίνει ενότητα με την αίρεση του οικουμενισμού και μνημόνευση των διωκτων των χριστιανών που δεν ανέχονται την αίρεση ( αντιοικουμενιστων.).  Έχω αηδιασει τα βλέπαμε σε τοπικό επίπεδο χρόνια τώρα και τα δικαιολογούσαμε. Αν δεν τους έβγαινε το πολιτικό μέσο αξιοποιούσαν το εκκλησιαστικό και καμιά φορά και τα δύο.

  Και περιμεναμε όλοι αυτοί οι αλληλοδιαπλεκομενοι να κάνουν τι;;;; Να συμφωνήσουν στην παύση μνημόνευσης οικουμενιστων επισκόπων;;;;
  για όλους αυτούς υπαρχει οικουμενισμος αλλά δεν υπάρχουν οικουμενιστες . Αντίθετα σπεύδουν να ανακαλύψουν σχισματικούς
  ή και να συκοφαντησουν για σχισμα. Και ποιοι ειναι οι σχισματικοί για αυτούς;;;; Οι χριστιανοί που δεν δέχονται την αίρεση του οικουμενισμού
  και αποφάσισαν να παύσουν τη μνημόνευση του οικουμενιστη επισκόπου.

  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com