Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Ο Μητρ. Βολοκολάμσκ με Παπικό Επίσκοπο

timthumb.jpg

Με τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο Τσελς Στανίσλαβ Λιπόβσεκ, Πρόεδρο της Διασκέψεως των Επισκόπων Σλοβενίας είχε συνάντηση στις 17 Μαΐου 2017 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας καλωσόρισε τον Επίσκοπο Στανίσλαβ Λιπόβσεκ και τη συνοδεία του στο χώρο του συνοδικού ιδρύματος με ευθύνη τις εξωτερικές σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ κατέθεσε τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη στη Σλοβενία και τις συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας και τον επικεφαλής και τους εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Σλοβενία. Ειδικότερα δε ο Ιεράρχης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης της 100ης επετείου από ιδρύσεως του Ρωσικού παρεκκλησίου Αγίου Ισαποστόλου Πρίγκιπος Βλαδιμήρου στο πέρασμα Βρσιτς τον Ιούλιο 2016.
Κατά τη συνομιλία, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της ιστορικής συναντήσεως του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου και του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου στις 12 Φεβρουαρίου 2016 στην Αβάνα. Επίσης τα μέρη αναφέρθηκαν στις σχέσεις μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Σλοβενία και την κατάσταση της Ορθοδοξίας στη χώρα.
Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Στανίσλαβ Λιπόβσεκ ευχαρίστησε τον Ρώσο Ιεράρχη για τη φιλοξενία κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα.
Στο τέλος υπήρξε ανταλλαγή ενθυμίων.

1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com