Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Κύπρος: Υποχρεωτικά τα μαθήματα θρησκευτικών στα κατεχόμενα

taxi_thran.jpg

Το «υπουργείο παιδείας» καταπατά ένα από τα σημαντικά ανθρώπινα δικαιώματα, με την απόφασή του να παραδίδονται υποχρεωτικά μαθήματα θρησκευτικών στα σχολεία χωρίς να δίνεται το δικαίωμα στους μαθητές να επιλέξουν αν θέλουν ή όχι να παρακολουθήσουν αυτά τα μαθήματα, αναφέρεται σε έκθεση της «επιτρόπου διοικήσεως» Εμινέ Ντιζνταρλί.
Σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο αναφέρονται στην έκθεση της «επιτρόπου», σύμφωνα με την οποία, η απόφαση του “υπουργείου παιδείας” είναι παράνομη και ενάντια στο “νόμο” περί θρησκευτικής ελευθερίας.
Όπως αναφέρεται, η κ. Ντιζνταρλί προτείνει όπως τα μαθήματα θρησκευτικών διδάσκονται στα σχολεία ως μαθήματα επιλογής και ακυρωθεί η απόφαση της υποχρεωτικής παρακολούθησής τους.
Το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται, σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα, στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού και στο γυμνάσιο ως υποχρεωτικό μάθημα διάρκειας 40 λεπτών την βδομάδα, ενώ στα λύκεια και στις τεχνικές σχολές ως μάθημα επιλογής, με τη βοήθεια βιβλίων από την Τουρκία.
Στην εν λόγω έκθεση αναφέρεται πρωτοσέλιδα η τ/κ εφημερίδα «Αφρίκα», η οποία, υπό τον τίτλο «Τα μαθήματα θρησκευτικών δεν μπορούν να είναι υποχρεωτικά» γράφει ότι η «επίτροπος διοικήσεως» στην έκθεσή της αναφέρει ότι, η διδασκαλία του σουνιτικού ισλάμ παραβιάζει το «νόμο» της ελευθερίας.
Αναφέρει ακόμα ότι, το «υπουργείο παιδείας» δεν παρέχει στους μαθητές άλλων θρησκειών ή δογμάτων το δικαίωμα της μη παρακολούθησης των μαθημάτων προσφέροντας εναλλακτικές δραστηριότητες.

1 σχόλιο :

 1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

  ΠΕΡΙ ΚΑΛΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, ΠΕΡΙ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΥ...

  ΑΠ' Ο,ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ....
  ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ "ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ" ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΚΗ ΝΟΣΟ ΤΗΣ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" ΠΟΥ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΤ' ΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ!!! [ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ;]
  ΕΝ ΤΕΛΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΕΊΤΑΙ [ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ], ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ [ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΕ' ΝΑ 'ΝΑΙ,ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ];
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ "ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ-ΑΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ";...

  ΜΕ ΤΙΜΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com