Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Νέες βόμβες Πάπα Φραγκίσκου: Είμαι πολύ «φανατικός» στο να βρούμε κοινή ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα

EPA2435107_Articolo.jpg

Οι Ρώσοι Ορθόδοξοι αναγνωρίζουν το βάπτισμα μας – Όσο οι θεολόγοι θα μελετούν εμείς θα προσευχόμαστε μαζί
Του Μάνου Χατζηγιάννη
Ουαι υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!!! Και όπου υποκριταί τα διάφορα εξαπτέρυγα του Φαναρίου, τυχάρπαστοι Αρχιμανδρίτες και πληρωμένοι κοντυλοφόροι, που έσπευσαν να “πανηγυρίσουν” πως δήθεν διαψευστήκαμε όλοι εμείς που ανησυχούσαμε πως ο φετινός κοινός ημερολογιακά εορτασμός του Πάσχα θα σημάνει την κορύφωση της επιδίωξης για μόνιμη κοινή ημερομηνία εορτασμού.
Τώρα όλοι αυτοί οι ρασοφόροι και μη τρωγλοδύτες μπορούν να επιστρέψουν στις τρύπες τους γιατί ο Πάπας το ανακοίνωσε: Είμαι πολύ “φανατικός” στο να βρεθεί κοινή ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα, είπε και οι κολαούζοι του Φαναρίου ας μείνουν με την όρεξη πως θα συμβαίνουν τόσο σοβαρά θέματα σε θεολογικό επίπεδο και θα τα κρύβουν πονηρά και επίμονα από τον πιστό λαό. Τους πονάει που το διαδίκτυο έχει φωνή, γιατί έχουν μάθει να δίνουν γραμμές σε πειθήνια όργανά τους και να θολώνουν τα νερά
Επί της ουσίας, λοιπόν, ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως συνηθίζει, κράτησε τα σπουδαία νέα, σε ένα ταξείδι που ούτως ή άλλως προκάλεσε θεολογικό σεισμό, όπως έγραψε και τις προηγούμενες μέρες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, με την αναγνώριση κοινού βαπτίσματος με τους Κόπτες, για το φινάλε και την καθιερωμένη συνέντευξη στο αεροπλάνο της επιστροφής.
Σε ερώτηση Ορθόδοξης -κατά δηλωσή της- δημοσιογράφου σχετικά με τις προοπτικές για τις σχέσεις με τους Ορθόδοξους, για την κοινή δήλωση με τον Κόπτη Πατριάρχη, την κοινή ημερομηνία του Πάσχα και την αναγνώριση του βαπτίσματος είπε: “ Εγώ, με τους Ορθόδοξους, είχα πάντα μια μεγάλη φιλία, από το Μπουένος Άιρες. Καθόμουν επί δύο ώρες και σαράντα λεπτά προσευχής σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνω(…) έχω πάντα μια συγγενική, αδελφική σχέση. Είμαστε αδελφές Εκκλησίες! Με τον Ταγουάρδο, υπάρχει μια ιδιαίτερη φιλία. Για μένα, είναι ένας μεγάλος άνθρωπος του Θεού! Και ο Tαγουάρδος είναι Πατριάρχης, ένας Πάπας που ωθεί την Εκκλησία προς τα εμπρός. Έχει έναν μεγάλο αποστολικό ζήλο … Είναι ένας από τους πιο – επιτρέψτε μου να πω, αλλά σε εισαγωγικά – «φανατικούς» να βρούμε μια καθορισμένη ημερομηνία για το Πάσχα. Κι εγώ επίσης. Επιδιώκουμε τον τρόπο. Αλλά λέει: Ας πολεμήσουμε!»
Για τη δε αναγνώριση του βαπτίσματος με τους Κόπτες είπε: “Η ενότητα του βαπτίσματος προχωράει (…) τώρα ανοίξαμε την πόρτα και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να ξεπεράσουμε αυτό το ζήτημα».
Μιλώντας για τους Ρώσους Ορθοδόξους τόνισε πως:
“Οι Ρώσοι Ορθόδοξοι αναγνωρίζουν το βάπτισμά μας και αναγνωρίζουμε το βάπτισμα τους. Ήμουν πολύ στενός φίλος ως επίσκοπος του Μπουένος Άιρες με τους Ρώσους, επίσης με τους Γεωργιανούς, για παράδειγμα ο πατριάρχης των Γεωργιανών είναι ένας άνθρωπος του Θεού, ο Ηλίας Β ‘. Είναι μυστικιστής. Εμείς οι Καθολικοί πρέπει επίσης να μάθουμε από αυτή την μυστικιστική παράδοση των Ορθοδόξων Εκκλησιών”.
Περί του οικουμενισμού ο Πάπας ήταν σαφέστατος για τις προθέσεις του:
“Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, είχαμε αυτή την οικουμενική συνάντηση. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν εκεί. Ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος ήταν εκεί και έπειτα υπήρχαν άλλοι Χριστιανοί – Αγγλικανοί, επίσης ο γραμματέας της Ένωσης Εκκλησιών της Γενεύης. Ο Οικουμενισμός εφαρμόζεται στο μονοπάτι με τα έργα φιλανθρωπίας, με τα έργα της βοήθειας, με το να κάνουμε πράγματα μαζί όταν μπορούν να γίνουν μαζί. Στατικός οικουμενισμός δεν υπάρχει! Είναι αλήθεια ότι οι θεολόγοι πρέπει να μελετήσουν και να καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά αυτό δεν θα είναι δυνατόν να τελειώσει καλά αν εμείς δεν βαδίζουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε μαζί; Να προσευχόμαστε μαζί, να δουλεύουμε μαζί, να κάνουμε έργα φιλανθρωπίας μαζί … αλλά, μαζί! Και προχωρήστε. Οι σχέσεις με τον Πατριάρχη Κύριλλο είναι καλές. Επίσης, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων έρχεται πολλές φορές για να μιλήσει μαζί μου και έχουμε μια καλή σχέση”.
Πόσο πιο απλά να τα πει ο ποντίφικας; Και έχουμε εμείς τον κ .Βαρθολομαίο να λέει «μην ασκούτε το διαδίκτυο» και τους προβληματικούς-αν όχι ημίτρελους- αβανταδόρους του να απειλούν με αφορισμούς

8 σχόλια :


 1. Ιδού η νέα "εμπλουτισμένη" εκκλησία !!!

  “Η ενότητα του βαπτίσματος προχωράει (…) τώρα ανοίξαμε την πόρτα και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να ξεπεράσουμε αυτό το ζήτημα».

  Μιλώντας για τους Ρώσους Ορθοδόξους τόνισε πως:

  “Οι Ρώσοι Ορθόδοξοι αναγνωρίζουν το βάπτισμά μας και αναγνωρίζουμε το βάπτισμα τους.

  Σημείωση : Και μετά κακίζετε τους Γνησίους Ορθοδόξους Χριστιανούς (ΓΟΧ) και τους λέτε σχισματικούς/παρασυναγωγή και απομονωμένους γιατί δεν έχουν καμία εκκλησιαστική κοινωνία και επικοινωνία με όλους αυτούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Εμείς οι Καθολικοί πρέπει επίσης να μάθουμε από αυτή την μυστικιστική παράδοση των Ορθοδόξων Εκκλησιών".

  Πάπα, πλανεμένε ψευτο-Απόστολε του Ιησού Χριστού:

  Η άκτιστη Χάρη (Δωρεά) του Θεού, δίνεται σε υπερ-πλούσια μορφή, ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ Εκκλησία του Ιησού Χριστού, δηλαδή μόνο μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

  Ποιος θα στα διδάξει όμως αυτά, πλανεμένε Πάπα; Αυτοί που σε "γλύφουν" για να τους πετάξεις ένα "κόκκαλο" από τα επίγεια πλούτη σου και την επίγεια δύναμη σου;

  * * *

  Τις άλλες ανοησίες που γράφει ο Πάπας, αρνούμαι να τις διαβάσω, σεβόμενος τον χρόνο μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ειμουν. Υπέρ της. ΕΝΩΣΕΩΣ. ΑΠΟ. ΤΟΤΕ. ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ. ΙΕΡΕΑΣ. ΧΩΡΙΣ Ν γνωρίζω
  Πολλά τότε. ΟΤΑΝ μπήκα στο Πανεπιστημιο. Στην. Θεολογία και διάβασα. Και άκουσα. Και έμαθα. Είδα. Τις. Δογματικές. Διαφορές. Αλλά όλα. Αυτά τα χρόνια. Προς ευχόμουν για την. ΕΝΩΣΗ.
  ΤΩΝ. ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ. ΧΡΙΣΤΟΥ.
  ΑΛΛΑ να γίνει. Όπως. Έφυγαν. Να γυρίσουν. Στην. Μάνα. ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και
  Να ακολουθήσουν. Την ΑΓΙΑΝ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ
  Και τώρα. Πρέπει να γίνει. Αλλά. Θέλει
  Μεγάλους. //// ΑΔΕΝΝΝΕΣ // για να τοκάνουν. Και. Έτσι. ο. Πάπας θα κάνει
  Εκείνο που. Θέλει ΚΟΙΝΗ. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ. ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ. ΚΑΙ. ΟΣΟ. ΓΙΑ. ΤΟ Filiogve. Το. ΑΓΙΟ. ΠΝΕΥΜΑ να. Τους. Φωτίσει. Είδωμεν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο λύκος αυτοσυστήνεται.
  Τους λυκοποιμένες
  ακόμα τους ψάχνουμε;
  Ο λύκος αυτούς δείχνει,
  αυτούς περιγράφει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Άν θέλουν κοινή ημερομηνία Πάσχα
  άς ακολουθήσουν το Ορθόδοξο Πασχάλιο.

  Έτσι θα "επαναλαμβάνεται" κάθε χρόνο η φετεινή σϋμπτωση.
  Ούτως ή άλλως Κυριακή θα είναι.
  Βέβαια αχαρίτωτοι τί Πάσχα να εορτάσουν.
  Απλά θα πάψουν να μας ζαλίζουν.

  Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν και για τους δικούς μας που τελικά πάλι δικοί τους είναι.

  Τί πειράζει που είναι κινητή;
  Κάθε χρόνο δεν βγαίνει το Άγιο Φώς στους Ορθοδόξους;
  Ούτε με αυτό το θαύμα δεν είμαστε σε θέση να κρατήσουμε το Πασχάλιο ακαινοτόμητο;

  Θα υπάρχει πιό χειροπιαστή προδοσία από μία σταθερή δήθεν Κυριακή του Απριλΐου;

  Χωρίς λόγο, χωρίς επιχειρήματα,
  με δεδομένα τα σχίσματα και παρά το θαυμαστό σημείο του Μεγάλου Σαββάτου στα Ιεροσόλυμα.
  Κάθε Μεγάλου Σαββάτου;  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μήπως τελικά,πρέπει να το ψάξουμε λίγο βαθύτερα όσον αφορά και το δικό μας βάπτισμα,των ορθοδόξων? Μπορεί κανείς να μου απαντήσει γιατί εμείς οι ορθόδοξοι βαφτιζόμαστε με επίχυση και όχι με τις τρείς βυθίσεις?Και αυτό γίνεται από το 1910,το αναφέρει και ο Άγιος Παίσιος για τον Άγιο Αρσένιο,ο οποίος λέει, επέπληττε του άλλους ιερείς που έκαναν τέτοιου είδους βαπτίσεις.Άρα μήπως αυτό έγινε σκοπίμως,ώστε το βάπτισμά μας να είναι άκυρο, σύμφωνα με τους κανόνες των Αγ. Αποστόλων και των Αγ Πατέρων της"τότε Ορθόδοξης Εκκλησίας". Διαβάστε στο -π.αυγουστίνος καντιώτης-ΣΤΗΛΗ Ι.ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ-Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΨΕΥΤΟΜΕΣΣΙΑ ή http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=56712#more-56712,καθώς επίσης και στο παιδαγωγός-scripta manent-(στις ετικέτες)ΒΑΠΤΙΣΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. TO BAΠΤΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ..ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ..ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΟΙ ''ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ΄΄ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ...ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ''ΑΛΗΘΕΙΑ ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ''ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ'' ΝΑ ΤΗΝ ''ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΗΣΟΥΝ''...ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΗ ΚΟΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΣΧΑ ...Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΦΩΣ!!!!! ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ.....ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ...ΜΗΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΧ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ??? ΜΠΑΑΑΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΖΗΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ...ΕΒΑΡΥΝΘΗΣΑΝ ΑΙ ΚΑΡΔΙΑΙ ΙΝΑ ΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΜΗ ΣΥΝΟΙΟΥΝ .......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com