Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Δεν θα θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα η βλασφημία

vlasfimia.jpg

ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Στην αποποινικοποίηση της βλασφημίας, η οποία διώκεται μέχρι και σήμερα ως ποινικό αδίκημα, προχωρεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.
Η σχετική πρόθεση έχει τεθεί υπό την κρίση της αρμόδιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.
Συγκεκριμένα το υπουργείο αναφέρει:
«Παράλληλα με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρητορικής του μίσους, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων γνωστοποιεί πως η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα. Τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς και κατά την εξέταση της χώρας μας από την Επιτροπή των ΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (3-4 Αυγούστου στη Γενεύη).
Κατά το Ποινικό Δίκαιο η ποινή προϋποθέτει την τέλεση πράξης. Ο προσδιορισμός της τελευταίας χωρεί με στάθμιση των εμπειρικών – αποδείξιμων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης. Επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται».

7 σχόλια :

 1. ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ:ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΤΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ.ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ,ΑΡΑ ΚΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΩΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ας προσέξουν πάρα πολύ καλά οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι, διότι για τον Θεό ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ εγκυρότητα, όσα αντίθετα με το θέλημα του Θεού νομοθετούν οι άνθρωποι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΥΤΕ Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ,ΟΥΤΕ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ,ΟΥΤΕ Η ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ,ΟΥΤΕ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν θα θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα η βλασφημία;
  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΠΕ: (...)στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης (!!!)

  Ε! ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ...

  ΑΛΛΑ, Ας ρωτήσουμε τον Ησαΐα!
  10. Και τότε γιατί υποφέρει; Γιατί πεθαίνει; Γιατί σταυρώνεται; Ο Ησαΐας βλέπει το Χριστό να σταυρώνεται για τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων. Βλέπει να σηκώνει τις αμαρτίες μας και λέει: «Ούτος τας αμαρτίας ημών φέρει και περί ημών οδυνάται…» (Ησ. 53,4). Σηκώνει ο Μεσσίας το βαρύτερο σταυρό. Είναι ο ασήκωτος Σταυρός, που πάνω του έχουν φορτωθεί όλες οι αμαρτίες όλων των ανθρώπων όλων των εποχών.
  11. Το ξανατονίζει ο Ησαΐας: Βλέπω, λέει, το Μεσσία να προχωρεί και να παραδίνεται μόνος του στους εχθρούς του και να σηκώνει τις αμαρτίες τις δικές μας (Ησ. 53,12).
  (https://fdathanasiou.wordpress.com)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΟΥ;

  "Για πες μας, Ησαΐα, τί καινούργιο βλέπεις; Και ο προφήτης μάς απαντά: Βλέπω γεμάτο πληγές και αίματα το πρόσωπο του Μεσσία. Είναι αγνώριστο. Πω, πω, πώς είναι τώρα; Αυτός, που ήταν ο πιό ωραίος, τώρα γέμισε κακώσεις (Ησ. 53,3)...''
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
  Στη συνέχεια ο προφήτης Ησαΐας, γεμάτος πλέον χαρά και αγαλλίαση, βλέπει την Ανάσταση του Χριστού. Θα αιχμαλωτίσει τους ισχυρούς και το θάνατο για τις δικές μας αμαρτίες. Και βλέπει ο Ησαΐας το φως της Αναστάσεως ν’ ακτινοβολεί. Βλέπει τη νέα Ιερουσαλήμ. Η Εκκλησία είναι η νέα Ιερουσαλήμ, που λάμπει μέσα στο φως της Αναστάσεως. Αυτό που ψάλλουμε τις πασχαλινές ημέρες «Φωτίζου, φωτίζου, η νέα Ιερουσαλήμ…» είναι λόγος επηρεασμένος από προφητεία του Ησαΐα (Ησ. 60,1).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Aν όμως κατακρίνουμε τον Μωάμεθ ,με τον αντιρατσιστικό θα μας βάλουν φυλακή οι Εβραίοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com