Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Ντροπή! Αρνούνται τον αδελφικό συνεργάτη τους και συνεργάζονται με τους διώκτες του!

Μέσω της σχετικής αφίσας πληροφορηθήκαμε ότι την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται ημερίδα με θέμα Ελληνορθόδοξη Παιδεία ή άθεα γράμματα;.
Κατ’ αρχάς δηλώνουμε ότι το θέμα της ημερίδας είναι όντως επίκαιρο και σημαντικό και η Εκκλησία οφείλει να το αναδεικνύει πάντοτε, πολύ δε περισσότερο τώρα που φανερά αλλάζει ο προσανατολισμός της Παιδείας μας, αφενός, με την εφαρμογή στο χώρο του σχολείου αντιχριστιανικών και αντεθνικών ιδεολογιών και, αφετέρου, με τον εξοβελισμό ό,τι  εθνικού, ορθόδοξου, ωραίου και αγαθού είχε απομείνει στα σχολικά βιβλία.
Δυστυχώς, όμως, η απόφαση της ΠΕΘ και των Ορθόδοξων Σωματείων της Πόλης να θέσουν την ημερίδα τους υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης και του επισκόπου της κ. Ανθίμου  αποτελεί  προσβολή και ασέβεια στο πρόσωπο του πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Θεοδώρου Ζήση και μας γεμίζει με στεναχώρια και αγανάκτηση.
Τα μέλη της ΠΕΘ και τα Ορθόδοξα Σωματεία της πόλης υπήρξαν οι μέχρι πρότινος μαθητές, φίλοι, συμπαραστάτες και συναγωνιστές του πατρός Θεοδώρου Ζήση στους αγώνες του για την Ορθοδοξία. Με την απόφασή τους αυτή να συνεργαστούν με την Ι.Μ. Θεσσαλονίκης στην διοργάνωση της ημερίδας παίρνουν συνειδητά θέση υπέρ του κηρύττοντoς “γυμνή τη κεφαλή” αίρεση, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και κατά της πατερικής και  ομολογητικής στάσης του δικού τους ανθρώπου, του  πατρός Θεοδώρου. Υποκρινόμενοι άγνοια χλευάζουν τον πατέρα Θεόδωρο που για δεκαετίες ήταν ο νους και η ψυχή τους, σάρκα από την σάρκα τους, είτε ως πρόεδρος  της μαχητικής ΠΕΘ Βορείου Ελλάδος, είτε ως ιδρυτής και πρόεδρος της Εταιρίας Ορθοδόξων Σπουδών (που πάντα η διοίκηση και τα μέλη της ήταν στην πρώτη γραμμή), είτε ως ηγετική μορφή σε όλους τους αγώνες των Ορθόδοξων σωματείων της πόλης μας κατά  πρόσφατο και απώτερο παρελθόν. Είναι κρίμα να τον αγνοούν, να τον υποτιμούν και να τον αδειάζουν οι δικοί του άνθρωποι.
Λυπούμαστε αφάνταστα που τα κατά τεκμήριο πιο συνειδητά και ενημερωμένα μέλη της Εκκλησίας μας, οι Θεολόγοι και τα μέλη των Χριστιανικών Οργανώσεων, αγνοούν αυτό που η Οικουμενική Ορθοδοξία βλέπει και μέσω της Κατάνυξης, ότι η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει γίνει το κατεξοχήν πεδίο μάχης, τα μαρμαρένια αλώνια, όπου συγκρούονται η Ορθοδοξία και η Αίρεση. Όλη η Ορθοδοξία προσβλέπει στον αγώνα του πατρός Θεοδώρου, και του σύμψυχου με αυτόν πατρός Νικολάου Μανώλη, εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού. Δεν αγνοούμε ότι και άλλοι ιερείς και επίσκοποι και στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες δίνουν φανερές ή αφανείς μάχες για την Ορθοδοξία και την καταδίκη της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου. Στον αγώνα αυτόν όμως οι διώξεις του πατρός Θεοδώρου και του πατρός Νικολάου αποκτούν πανορθόδοξο σημειολογικό χαρακτήρα γιατί αποτελούν, στην σημερινή συγκυρία, τους στύλους της Ορθοδοξίας, τους ηγέτες της αντίδρασης στον Συνοδικό Οικουμενισμό του Φαναρίου.
Κλείνοντας το σημείωμά μας συμβουλεύουμε τους διοργανωτές της ημερίδας να επιλέγουν με μεγαλύτερη σοφία και σύνεση της συμμαχίες τους για την προστασία της Ελληνορθόδοξης Παιδείας. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τα άθεα γράμματα στην παιδεία και τα άθεα γράμματα του Οικουμενισμού, είναι γεννήματα της ίδια μήτρας, του αντίχριστου πνεύματος της εποχής μας. 


22 σχόλια :

 1. Και ο δηθεν Ορθοδοξος Τυπος το ιδιο κανει,πουλαει τους ορθοδοξους συνεργατες του για την ευνοια ορισμενων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άφες τους νεκρούς θάψαι τους εαυτών νεκρούς , έτσι και αλλιώς νεκροί είναι ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν πάω ημερίδα

  Η παιδεία δεν χωρίζεται σε καλή ελληνορθόδοξη και κακή με άθεα γράμματα. Μέσα στην ελληνορθόδοξη κρύβονται πολλά ζιζάνια όπως η έπαρση ότι επειδή γεννηθήκαμε έλληνες και βαπτιστήκαμε χριστιανοί είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε και θα σωθούμε: η μη εφαρμογή το να μην κάνουν έργα τα λόγια τους πρώτα και κύρια οι θεολόγοι και οι λοιποί επιστήμονες τους θέτει στην κατηγορία των υποκριτών. Τα άθεα γράμματα επίσης δεν έχουν μόνο αρνητική πλευρά: ο αθεϊσμός ιστορικά εμφανίστηκε στην δυτική ευρώπη ως αντίδραση στον παπισμό, η ανάγκη ανεξαρτητοποίησης από τις αερολογίες (πόσο πιο ευγενικά να το διατυπώσουμε;) του ρωμαιοκαθολικού κλήρου έφερε την άνθιση της φιλοσοφίας και των επιστημών. Συνεπώς τα άθεα γράμματα μπορούν πιο εύκολα να γίνουν άγια γράμματα αν ο Χριστός γνωρίσει προσωπικά τους επιστήμονες παρά οι διεστραμένοι σύγχρονοι ιουδαίοι της ελληνοχριστιανικής παιδείας που ενώ γνωρίζουμε τον Χριστό ότι είναι ο Κύριός μας του συμπεριφερόμαστε σαν να ήταν δούλος "κάνε αυτό και κάνε το άλλο και άσε μας ήσυχους να δούμε survivor"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. η παιδεια μας απο τα κρυφα σχολεια ηταν ελληνορθοδοξη αφου τα παιδια μας τα τουρκοφαγωμενα διδασκονταν απο τα εκκλησιαστικα βιβλια...μετα την επανασταση αρχισαν τα κουλτουριαρικα ν ανοιξει δηθεν τα μυαλα και τα παραγεμισε με αεραν ..η παιδεια-αγωγη επιβαλλεται να εχει μιαν κατευθυνση για να ειναι αποτελεσματικη στις ψυχες και ζωες των μελλοντων κληθειναι να κληρονομησουν αυτον τον τοπον που λεγεται ελλαδα αλλα την βασιλειαν του θεου..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΘΕΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΥΣ!

   Διαγραφή
 4. Η ιστορική καί μαχητική εφημερίδα του Ορθοδόξου Τύπου τελεί υπό την τυραννία θρασύτατων καταληψιών μέ αντιεκκλησιαστική συμπεριφορά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το εκλεκτό ιστολόγιο Κατάνυξις θα μου επιτρέψει να διαφωνήσω σε αυτό το σημείο. Η ΠΕΘ δίνει, εδώ και χρόνια, έναν τιτάνιο αγώνα ενάντια στις δυνάμεις του Σκότους που επιχειρούν να διαστρέψουν το μάθημα των θρησκευτικών και να το μεταλλάξουν, κάνοντάς το Οικουμενιστικό. Μπροστά σ' αυτή τη ζοφερή κατάσταση, χρειάζεται (δυστυχώς, είναι αναγκαίο κακό)τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες στο χώρο της κρατούσης Εκκλησίας.
  Είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοι της ΠΕΘ είναι με την καρδιά τους μαζί με τους διωκώμενους πατέρες, αλλά, δυστυχώς, για λόγους τακτικής χρειάζεται να κρατήσουν αυτήν την στάση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;


   Διαγραφή
  2. Νεκτάριος Δαπέργολας: Λυπάμαι, αλλά θα διαφωνήσω με τον κύριο Κερμενιώτη! Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι έχουν στην καρδιά τους οι κύριοι της ΠΕΘ (καθότι μόνο Ένας είναι ο καρδιογνώστης), εμείς λοιπόν μόνο από τα λόγια και τις πράξεις μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Και στο κάτω-κάτω, άλλο εννοεί η καρδιά και άλλα εκπορεύονται από το στόμα; Τότε σε τι διαφέρουμε άραγε από τους φαρισαίους ή από τους δειλούς; Πού είναι η ομολογία πίστεως, που αποτελεί αυτονόητο χρέος του κάθε ορθόδοξου χριστιανού; Και σε τι διαφέρουμε (τηρουμένων πάντα των αναλογιών) κι από κάποιους που συμβούλευαν τους χριστιανούς των πρώτων αιώνων (αντί του θάρρους και του μαρτυρίου) να έχουν τον Χριστό στην καρδιά τους, αλλά…δεν πειράζει, ας θυσιάσουν και σε κανένα είδωλο; Για λόγους τακτικής βέβαια πάντα κι αυτοί! Και επιτέλους (για να σοβαρευτούμε) περί ποίου προβλήματος μιλάμε εδώ; Σιγά τον διωγμό που υφίσταται η ΠΕΘ, ώστε να χρειάζεται και ειδική τακτική! Και ποιο τιτάνιο αγώνα δίνει επιτέλους, την ώρα που ο «Καιρός» κάνει πραγματική θραύση μέσα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (οι σχετικές διαπιστώσεις είναι ιδίοις όμμασιν), και ενώ το βασικό τους μέλημα είναι το μάθημα των Θρησκευτικών (που στο κάτω-κάτω, πέραν της ευρύτερης σημασίας του, γι’αυτούς αποτελεί και θέμα συντεχνιακό); Πού είναι όμως οι δημόσιες απόψεις της ΠΕΘ για το μείζον θέμα των καιρών μας, ήτοι την κλιμάκωση της οικουμενιστικής λαίλαπας; Θεολόγοι αποκαλούνται, δεν είναι απλοί εκπαιδευτικοί, οπότε δεν μπορεί το βασικό που τους απασχολεί να είναι το…μαγαζάκι τους ή μήπως χαθούν μερικές θέσεις εργασίας! Ούτε έχουν δικαίωμα (ακόμη κι αν… «η καρδιά τους είναι με τους διωκόμενους πατέρες») να φοβούνται να ψελλίσουν έστω δυο απλά λόγια στήριξης, μήπως και θιχτεί κανένας οικουμενιστής μητροπολίτης (μ’αυτούς που τα έχουμε αιωνίως καλά), πόσω δε μάλλον να συνδιοργανώνουν μαζί τους και ημερίδες! Είναι φανερό ότι τέτοιες άθλιες στάσεις δεν είναι καν ουδέτερες (σε καιρούς βέβαια που ακόμη κι η ουδετερότητα είναι απαράδεκτη), αλλά «αδειάζουν» αναφανδόν τον πατέρα Θεόδωρο και τους λοιπούς μαχόμενους πατέρες, προδίδοντας τον αγώνα τους. Με τέτοιες όμως μεθοδεύσεις τι πνευματική προκοπή μπορεί να έχει η οποιαδήποτε προσπάθεια, ακόμη κι αν έχει δίκαιο σκοπό και ξεκινά από αγαθές προθέσεις;

   Διαγραφή
  3. Ο Λαός μας πολύ καλά περιγράφει την κατάσταση αυτή με την παροιμία "Θέλουμε καί την πίτα σωστή και τόν σκύλο χορτάτο". Δυστυχώς.

   Διαγραφή
  4. Αγαπητέ αδελφέ κύριε Κερμενιώτη. Κατανοώ την καλή προαίρεση στο σκεπτικό σας, αλλά φοβάμαι πως ούτε και η λογική δεν μπορεί να στηρίξει την επιτυχία του σκοπού από μια τέτοια 'συμμαχία'. Το ερώτημα είναι: Τί ακριβώς επιτυγχάνεται όταν συνεργάζομαι με κάποιον που τη μία είναι με τον κλέφτη, την άλλη με τον νοικοκύρη. Τη μία ράβει, την άλλη ξηλώνει. Πως εμπιστεύομαι αυτόν τον «τιτάνιο αγώνα» που κάνω σε μία αφερέγγυα δύναμη η οποία μάλιστα διώκει συναδέλφους μου; Δεν θα αναφερθώ καν στο 'ηθικό' της υποθέσεως.
   Όταν αυτός ο κάποιος με τον οποίον συνεργάζομαι βρίσκεται σε θέση εξουσίας και επιρροής θα ήταν επιπόλαιο να μην σκεφτεί κανείς ότι άλλες 'δυναμικές' και 'διεργασίες' έχουν εδώ τον πρώτο λόγο και όχι βέβαια η ιερότητα του σκοπού, του όποιου σκοπού. Μπορεί για μένα η συνεργασία να σημαίνει κάτι, αλλά για τον άλλον τον ισχυρό είναι μια παράσταση για το θεαθήναι που γίνεται απλά να επιβεβαιώσει την εξουσία του. Επιπλέον, του έχω κάνει και ορισμένα 'δώρα': του παρέδωσα τον δικό μου «τιτάνιο αγώνα» ως δικό του διαπραγματευτικό χαρτί για τις δικές του πολυπρόσωπες/διπρόσωπες συναλλαγές, τον έβαλα ως επόπτη στο κεφάλι μου και τέλος, του είμαι τώρα και υπόχρεος για περαιτέρω συμβιβασμούς. Για να το πω με άλλα λόγια, νομίζουμε ότι κάνουμε αγώνα έτσι αλλά το μόνο που κάνουμε είναι να βάζουμε λάδι στη μηχανή του status quo.
   Ξενερώσαμε δυστυχώς, κάνουμε 'αναίμακτους' και 'ακίνδυνους' αγώνες διότι όλοι μας λίγο ή πολύ αλλοτριωθήκαμε, χάσαμε το Σταυρικό φρόνημα, νομίζοντας ότι η κοσμική εξουσία θα λύσει τα προβλήματά μας.

   Διαγραφή
 6. Έκαναν και εκκλήσεις ενότητας καποιοι και δημιουργίας κοινού μετώπου, μάλιστα...

  Ερώτηση:
  Τι είδους κοινό μέτωπο θα δημιουργηθεί όταν δεν υποστηρίζονται ιερείς που δεν μνημονεύουν επισκόπους λόγω οικουμενισμου; Αν σε ένα δόρυ απενεργοποιήσεις την αιχμή (ιερείς που εφάρμοσαν σωστά την αποτειχιση) φτιάχνεις κοινό μέτωπο ή το αποδιοργανώσεις;

  Απλή ερώτηση... δε θέλει πολύ μυαλό....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. χριστος ανεστη
  απ ολα αυτα καταλαβαινουμε ποσο υπολος ειναι ο οικουμενισμος και γι αυτο ειναι δυσκολο να πολεμηθει..
  προσωπικα θα ηθελα να αφηναν απ εξω την μητροπολη θεσσαλονικης και τον ανθιμο γιατι θα μιασει το εκτοπισμα της συναντησης με τα υποκριτικα προσωπεια τους..αλλα οι θεολογοι εκριναν πως θελουν να ειναι κατω απο την ομπρελα της μητροπολεως ειτε για διπλωματικους λογους ειτε για εξαναγκαστικους κι εκβιαστικους...
  για να εμπνευσει μια κινηση και μια δραση θα πρεπει να ειναι καθαρη απο ιδιοτελειες και σκοπιμοτητες...
  ειναι γεγονος παντως πως ο καθενας μας προσπαθει να αυτοδικαιωθει γι αυτο που πιστευει και πραττει..
  εγω δεν θα παω γιατι θα ειναι υπο την μητροπολη και δεν θελω να δω ουτε ν ακουσω τον ανθιμο..
  ευχομαι απο ντροπη να μην πει πολλα αλλα δεν το νομιζω για τον συγκεκριμενον που ακομα δεν εχει καταλαβει σε ποια γραμμη ειναι... ουτε προκειται μαλλον..
  ευχομαι να εχει επιτυχια για την θεολογια και την εκπαιδευση...
  ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΤΟΜΕΙς
  ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΔΙΑΝΥΟΝΤΑς ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ..
  Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΑ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΤΟΥ...Ο ΥΠΟΜΕΙΝΑΣ ΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΩΘΗΣΕΤΑΙ..ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΝΩΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΑ ΚΑΙ ΘΕΑΡΕΣΤΑ ΚΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕς ΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ..
  ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ..ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑς ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΟΥΤΕ Σ ΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑς ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΜΩς ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΟΠΩς ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑς ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Είναι πολυ αργά για να γίνει οτιδήποτε για την παιδεία. Η χώρα είναι αιχμάλωτη των άθεων και η επίσημη εκκλησία και η μητρόπολη Θεσσαλονίκης το ίδιο.οι της εκκλησίας οικιοθελώς έχουν ξεπουλήσει τα πάντα.θα έπρεπε απο την αρχή να ελέγξουν τους καρατουντες και να μην αφήσουν να περάσει τίποτε απο όλα αυτά τα καταστροφικά προγραμματα. Όλα αυτά είναι γνωστά με τους άθεους και μοντέρνους Οικουμενισμός θεολόγους και την υποκρισία των δήθενορθοδοξων σωματείων.Μόνο ο πατήρ Θεόδωρος είναι εγγύηση για ορθοδοξία και ορθόδοξη παιδιά γι αυτο και διώκεται. ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΑ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν ωφελεί να κάνεις έναν αγώνα και να μην τιμάς τους αγωνιστές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα αυτού, όπως ο διωκόμενος π.Θεόδωρος μαζί με τον π.Νικόλαο,αλλά και άλλους, που δίνουν μάχη υπέρ της πίστεως, θα έπρεπε τουλάχιστον να κάνουνε μια σύντομη αναφορά στο πρόσωπό τους και να αποδείξουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Περιμέναμε εμείς οι λαϊκοί από ενώσεις θεολόγων και αδελφότητες ειδικά μετά την σύνοδο Κρήτης να μιλήσουν ,αυτοί πρωτοι , για παύση μνημόνευσης οικουμενιστων επισκόπων. Δυστυχώς δεν είδαμε τίποτα από τις οργανωμένες χριστιανικές αδελφοτητες , ενώσεις θεολογων , κλπ.

  Σε πόλεις που υπάρχουν ιερείς οι οποίοι εφάρμοσαν την αποτειχιση περιμεναμε εμπράκτως να τους στηρίξουν. Δυστυχώς ούτε τώρα ειδαμε τίποτα από τους οργανωμένους σε χριστιανικές αδελφοτητες και σωματεία .

  Οι λαϊκοί είναι ανενημερωτοι και όσοι μιλούν ο καθένας μιλά μόνος του (στην κυριολεξία) έξω από κάθε οργάνωση και δομή.

  Οι οργανομενες αδελφότητες, ενώσεις θεολόγων και λοιποί λειτουργούν σαν να μην έγινε η σύνοδος Κολυμπαριου, σα να μην υπέγραψαν επισκοποι και αρχιεπισκοποι οικουμενιστικα πορίσματα , σα να μην υπάρχουν μονάχοι και ιερείς που διώκονται.

  ΚΡΙΜΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η λέξη «ντροπή» του τίτλου είναι πολύ φτωχή για να αποδώσει το όνειδος όσων συνδιοργανώνουν την εν λόγω ημερίδα. Έντυπα, σωματεία, ομάδες θεολόγων και λοιποί παρατρεχάμενοι, που εδώ και 3 μήνες τηρούν την πλέον αιδήμονα σιωπή σε όσα πραγματοποιούνται στο μείζον μέτωπο της οικουμενιστικής γάγγραινας και κρύβονται ψοφοδεείς στα…υπόγεια, μήπως τους ξεφύγει καμμιά (κατά λάθος) κουβέντα που δεν πρέπει στο θέμα των ορθόδοξων αγωνιζόμενων παπάδων μας και…ξεβολευτούν από τις σχέσεις τους με το εκκλησιαστικό καθεστώς του κάθε Άνθιμου (ή του κάθε άλλου γειτονικού πλανεμένου επισκόπου), έρχονται τώρα να στήσουν εκδηλώσεις ήσσονος σημασίας (γιατί ναι, κύριοι της ΠΕΘ και των αυτοφερομένων ως «ορθοδόξων σωματείων», το χιλιοειπωμένο πλέον θέμα της θεματικής εβδομάδας είναι δευτερεύον και τριτεύον μπροστα στην αδηφάγα επέλαση της Παναιρέσεως)! Και να τις στήσουν παρέα με τη βασική «πέτρα του σκανδάλου», που μόλις 10 μέρες πριν είχε άλλη ημερίδα για τη δικαίωση της πλάνης και της απάτης. Είναι ηλίου φαιδρότερο ότι όσοι στοιχειωδώς αντιλαμβάνονται τα σημεία των καιρών, οφείλουν να μποϊκοτάρουν αυτή την εκδήλωση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Είναι φανερό ότι ο παπα-Θόδωρος, ο παπα-Νικόλας και ο παπα-Φώτης (μαζί βέβαια με την αγάπη και τον σεβασμό όσων τους στηρίζουμε - έστω και λόγοις εκ του μακρόθεν) ζουν εδώ και καιρό από κοντά την εγκατάλειψη, το άδειασμα, το πούλημα και την ουσιαστική προδοσία των νενέκων, των κιοτήδων και των ποντιοπιλάτων. Η εν λόγω ημερίδα αποτελεί άλλη μια πισώπλατη μαχαιριά από τον εσμό των φαρισαίων, των μειλίχιων αγαπολόγων, των «χριστιανούληδων»! Αν οι τρεις σεβαστοί πατέρες πίστευαν βεβαίως πως ο φιλοεκκλησιαστικός χώρος δεν βρίθει από τέτοιους, δυστυχώς έτρεφαν αυταπάτες και τώρα πλέον προσγειώνονται στη σκληρή πραγματικότητα. Το έχουμε ζήσει πρόσφατα και κάποιοι άλλοι αυτό (σε διαφορετικά ζητήματα και άλλου είδους εξελίξεις), το έχουμε νιώσει κυριολεκτικά στο πετσί μας και αντιλαμβανόμαστε απόλυτα. Και δυστυχώς, ακόμη δεν είδατε τίποτε, σεβαστοί μου πατέρες! Πιστέψτε με, «μείζονα τούτων όψεσθε»! (Νεκτάριος Δαπέργολας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Διορθ.

  κυριε Νεκτάριε εξαιρετικά σχόλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΙΟΥ 2017

  την Παραμονη των Προεδρικων Εκλογων της Γαλλιας

  Ευχόμενοι την έγκαιρη αποδόμηση της "Ευρώπης του Χουβερ, ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΚΡΑΧ ΑΛΛΑ 29"

  Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΟΥΙΛΣ
  12ΜΜ-14ΜΜ

  ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ :

  Ο Σπυρος Λαβδιωτης

  Ο Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος

  Ο Αδαμάντιος Πεπελάσης που απεβίωσε εχθές, μου ειχε πει "θέλουν να τελειώσουν την Ελλάδα".

  Ο Μακρόν μιλάει για να γίνει το χρέος Βιώσιμο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΟΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ, δεν δέχομαι αντί να λέω "είμαι αθώος" να διαπραγματεύομαι την ποινή μου.

  Ο κ. Πρετεντερης σε εκπομπή Ρ/Σ την Πέμπτη 4 Μαιου 2017 είπε "Όποιος λέει οτι θέλει να προστατευσει το Κράτος του από την Παγκοσμιοποιηση λέει Βλακείες, Η Παγκοσμιοποιηση είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει".


  Καθ. Αθηναίος : Η Υβρις δείχνει ότι ο άλλος δεν έχει επιχειρήματα, αντί να μου λέει ο κ. Πρετεντερης ότι είμαι Βλάκας και να λέω εγώ ότι ο κ. Πρετεντέρης είναι Βλάκας, καλόν είναι να δούμε με επιχειρήματα γιατί η Παγκοσμιοποίηση δεν είναι αποτέλεσμα φυσικής εξέλιξης, αλλά Πολιτικών αποφάσεων". Δεν πέσαμε μόνοι μας στο Νερό, μας ρίξανε.

  O Πανος Παναγιωτου χρηματηστηριακος Αναλυτης απο το Λονδινο


  http://idryma-perseys.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Βασικά καμία απογοήτευση απλά επιβεβαίωση,
  Απο τις ιστοσελίδες και τα μπλογκς τους είχαμε δει εδώ και μήνες τι είδους ακτίνες εκπέμπουν.

  Βουνά που φαίνονται ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com